Skocz do zawartości
IGNORED

Coście narobili !

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Widzicie coście narobili :)

....Interkonekt klasy high end stosowany przez studia nagraniowe, redakcję czasopisma HI-FI Choice, oraz zaawansowanych audiofilów...

http://www.allegro.pl/item305096765_klotz_la_grange_cyfrowy_coaxial_1m_75ohm_r_audio.html

https://www.audiostereo.pl/topic/39917-co%C5%9Bcie-narobili/

A co ci konkretnie, złotko, w tym opisie nie pasuje? Że studia nagraniowe stosują? Pewno stosują. Że redakcja ma? A dlaczego ma nie mieć? Że "zaawansowani audiofile" używają? Cóż, zapewne są i tacy. Że "hi-end"? Na allegro wszystko to hi-end, a zresztą - w czym porządnie polutowany, odpowiedni pod względem parametrów kabel CYFROWY miałby być gorszy od najdroższych, prócz marki oczywiście?

A może chodzi o "opinie klientów", którym kabelek wyniósł dźwięk klocków po 2000 na poziom zestawów wielokrotnie droższych? Hmmm, a bo to pierwszy raz widzisz przykład autosugestii związanej z kablami?

zoltar7 - sprawdź sobie - nie ma czegoś takiego jak La Grange GY107 Digital - to jest zwykły wymysł

proszę - strona producenta:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ja sie z jacchem zgadzam.

Kolejna wielkość wykreowana przez to forum, którą należałoby sprowadzić do właściwego wymiaru.

Ciekawe, czy kiedyś powstanie lista forumowych tipów, które chwilę po zakupie powędrowały dalej, a właściciele siedzą cicho, by nie stracić włożonej kasy (To jest pomysł na idealny deal!)

Ale za te pieniądze jest to bardzo porządny podstawowy kabel do budżetowych systemów. To nie podlega dyskusji. Wiecej, za tę kasę nie warto chyba samemu skręcać. Choć high end to rzeczywiście taki, jak z Opla Astra limuzyna...

Ten kabel, to jest własna konfekcja firmy Rogoz Audio (czyli sprzedającego) na bazie kabla Klotz i wtyków Neutrika.

Jest tam to napisane na stronie sprzedającego Allegro.

Czy ten kabel spełnia wymogi i jest rzeczywiście dobry to już zupełnie inna kwestia.

Belkin niestety do mnie nigdy nie dotał ze Stanów, ale może z ciekawości sprawdzę tego Rogoz Audio (Klotz/Neutrik).

josef, 3 Lut 2008, 11:32

>zoltar7 - sprawdź sobie - nie ma czegoś takiego jak La Grange GY107 Digital - to jest zwykły wymysł

>

No fakt z opisu wynika, że to zwykły kabel do instrumentów muzycznych...

Ukryta Zawartość

no to faktycznie jest to nabijanie "frajerów" w butelkę :))

Ukryta Zawartość

No dobra, wsio fajnie i zabawnie (trudno czasem polemizować z użytkową i jakościową trafnością pewnych rozwiązań), ale czy ktoś mi wytłumaczy, dlaczego taki sam kabel, tylko nazywający się "Cordial CGK 122" lub "Cordial CGK 122N" (tylko napis na PVC inszy, a przecie to to samo) już nie zdobył takiego rozgłosu? i nawet Cordiale są traktowane z pewnym takim wycofaniem?

Bo ten kabel Klotza to rzeczywiście rewelacja ostatnich lat w przedziale kabli tanich. Relacja cena-jakość wyśmienita.

Potrafi znakomicie podnieść walory brzmieniowe (w sposób wyraźnie słyszalny) budżetowych systemów.

Za kilkadziesiąt złotych jest to bezwzględny tip. Mój też.

Natomiast ani to high end, ani to kabel do cyfrówki

Zreszta czy słowo high end, nagminnie nadużywane, ma jeszcze jakiś głębszy sens? Zwłaszcza w tym przypadku.

Jest to dobry,tani kabel, który przyszedł z techniki profesjonalnej. A ta nie bawi się w pozaużytkowe pierdoły.

stefanB . . . ale z uwagą . . . Cordial CGK 122 to ten sam przewód (tak przynajmniej wynika z oględzin wizualnych i organoleptycznych - różnica w nadruku), prawdopodobnie produkuje je im ta sama fabryka. I ciekawostką jest, że Klotz super, a Cordial taki sobie :) - czyżby następny kamyk do dyskusji o autosugestii itd.?

Już pisałem gdzie indziej że ten kabel (półprodukt do robienia IC) od paru lat jest robiony oszczędniej, para poszła w gwizdek-reklamę zamiast w produkt i idzie wszystko na marketingu (nie takie błahe produkty się dziś tak sprzedaje).Sam przewód robi szkodę dźwiękowi, po prostu psuje go! Naprawdę w tej cenie jest sporo innych półproduktów nie działających aż tak destrukcyjnie na dźwięk i warto samemu wziąć lutownice do ręki, bez żadnego voodoo polutować i po prostu posłuchać. No ale wygoda no i te słynne Neutriki aktualnie już tłuczone w Chinach działają na psychikę (jeszcze te po ok 50zł wtyk są z EU).Może ktoś by się wysilił i zrobił by taki ranking tańszych kabelków IC? oczywiście w wyniku wytypowania "regionalnie dostępnych przewodów" a później w wyniku finału krajowego, przy większej ilości wytypowanych normalnie słyszących forumowiczów :D Taki nasz wewnętrzny komitet obrony poczciwego konsumenta przed namolnym marketingiem .

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

takie porównanie się nie sprawdzi - musiałby być jeden sprzęt referencyjny względem którego określało by się wpływ kabelka - kiedyś stosowałem La Grange i nie było u mnie wad wypisywanych przez innych (mulenia, piaszczystości itp.) - mam wrażenie, że im większa budżetówka tym bardziej nie radzi sobie z tym kablem

Skibus ma rację. Sam ostatnio przeżyłem niespodziankę, gdy ocieplający i niby "mulący" Sonic Link sprawił, że z blach jakby koce zdjęto. We wcześniejszych systemach działał łagodząco i bynajmniej nie "otwierał" dźwięku. A więc stwierdzenia przypisane "na sztywno", jednoznacznie do danych kabli jako ich cechy konstytutywne raczej nie mają racji bytu (w każdym razie po moich doświadczeniach). Do niedawna tak nie myślałem ale ... wszystkie poglądy weryfikuje empiria;)

dla tego pisałem kupować dostępne regionalnie kable i porobić sobie po parze do testów można już zacząć od kabelka za 5zeta +4końcówki Neutrika po 11 zeta,podpiąć i słuchać jak jest dobrze zostawić jak jest źle; kupić następny 1mb a końcówki przelutować do nowego kabelka ,czy to tak droga inwestycja jak ktoś sobie poprawi brzmienie z dziadowskiego na przyzwoite ? to na prawdę nie żadne XLO czy jakieś inne drożyzny żeby żal było wywalić.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• 2 miesiące później...

Na Allegro może i wszystko to hi-end, ale jeśli KLOTZ w swoim oficjalnym katalogu obejmującym kilkadziesiąt tysięcy pozycji, podaje TYLKO w przypadku kabla LaGrange oprawionego we wtyki Neutrik, że jest to hi-end (patrz tu =>)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , to chyba trudno zatajać tą informację przed klientami, co?

Ukryta Zawartość

Hmm, znam osobiście właściciela firmy Rogoż Audio i mogę śmiało powiedzieć że jest to wybitny znawca tematu kabli i HI-FI. Niewiarygodnie uczciwy facet. Takich w naszych czasach już jest coraz mniej. śmiało mogą powiedzieć że swoją wiedzą mógłby zgnieść niejednego experta z forum. Co do Klotz-miałe go u siebie i był denny. Faktycznie pomimo pompatycznej zapowiedzi niekonał Siltecha 38G3.... Nie zmienia to faktu że mając w ciągu ostatnich lat kilka kabli IC z przedziału 1000-6000 PLN mógłbym powiedzieć że zapowiedzi innych firm o HIEND cenach są również pompatyczne i przesadzone. Jeżeli jednak zastęp zadowolonych klientów potwierdza że kabel jest ok to jest ok dla tych, którym gra. Mi nie grał i wypiąłem go po 30 minutach. Z drugiej strony wydawanie tysięcy na nadmuchane marketingiem produkty+marże handlowe mija się z celem dla niezamożnego audiofila. To jest dopiero naciąganie!!!!! Nie ma innej drogi niż słuchanie i porównywanie=kształtowanie swojego gustu i smaku. HOWG!

Gość

(Konto usunięte)

jacch

Nie wiem dlaczego się tak podnieciłeś, oczywiście, że jest to hi-endowy kabel, jak każdy inny porządnie zrobiony, nawet zapewnie lepszy od niektórych "hi-endowych" kabli za grube kzł, które tylko tną wysokie, na przykład.

Mam taki bo jest porządnie zrobiony, a wymieniłem z "hi-endowego" MIT Terminator 2, gra... tak samo :)) Może nawet lepiej, bo MIT miał pewnie jakiś filtr dolnoprzepustowy walnięty w skrzynecce...

Pozdrawiam prawdziwych audiofilów :))

Paweł

XYZPawel - to że Ty jesteś głuchy nie znaczy że całą reszta ludzkości też jest ... widać 25 lat audiofilstwa Cię z tej głuchoty nie wyleczyły. Josef ma całkowitą racje, to jest skandal poprostu, ale w sumie wolny kraj i możan sobie napisać co sięchce ... i czekać na baranó który słychają osłów którzy twierdzą że kabel z żelazka zagra jak MIT terminator....

Gość

(Konto usunięte)

wovo (Voodoo ?)

Następnym razem, jak zaczniesz pisać, to policz do dziesięciu i weź zimny prysznic, to może Ci się ręce nie będą trzęsły i nie będziesz liter gubił, jak będziesz pisał swoje popierdółki :)) Albo kup sobie jakiś kabel na ochłodę :)))

Ciekawe, że kablarzy bardzo szybko krew zalewa, brak rzeczowych argumentów widocznie powoduje szybkie przegrzewanie obwodów ;)

Paweł

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.