Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny do 1 500 zł do pokoju 13-15 m^2

g.u.m.o.l

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Problem tak jak w temacie. Interesują mnie kolumny (nie ważne czy podstawki, czy podłogowki- choc te mogą byc za duze) do pokoju 13 m2, w granicach podanej wyzej ceny.

Skłaniałbym sie ku kupnie nowych kolumn, chociaz przewyzszające je kolumny z drugiej ręki w nienagannym stanie tez mogly by byc.

Miało by to zagrać z Denonom Pma 1560/ denonem dcd 1520.

Doradzcie na jakie kolumienki zwrócić uwage...

Za jakis czas bede ruszac na odsluchy ... i chcialbym miec kilka opcji na ktorych sie skupie - a nie latac po wszystkich sklepach i tracic bezsensu czas. / . Lokalizacja Poznań :) .... czekam na pomoc ..

moge polecic ze spokojnym sumieniem audiowave'y 141, 171 ew nieco starsze audiowave'w 17tki. dosc rzadko na rynku wtornym wystepuja ale to bdzo udane monitory i nie sa calkiem beznamietne. dynamiczne sa z pewnoscia. ceny jakie pamietam za 141ki wahaly sie od 900-1400 zl gdzies w sieci. warto powaznie pointeresowac sie audio academy phoebe chocby ich wersja pierwotna. plastyczny obraz z wiarygodna, niemala scena i muzykami bardzo obecnymi i namacalnymi nawet z dosc przecietna elektronika [sluchalem ich w firmowym salonie na nadzie oraz CA i bylem zaskoczony a przyznaje nie przepadam za nadem]. polecam posluchanie usherow lub wloskich monitorow chario syntar 100, 200. o te ostatnie - chario - moze byc trudno, choc na wtornym rynku spokojnie daloby sie w zalozonej cenie nabyc. nie sa bez wad ale potrafia bdzo duzo jak na swoje dosc male wymiary [recenzja chario syntar 100 na hifi.pl stoi i absolutnie sie z nia zgadzam zwlaszcza gdy zobaczy sie jakie to malenstwa].

pozdrawiam

Phoebe II, ktoś na hi-fi.pl sprzedaje właśnie. Polecam Audio Academy, bo miałem do niedawna Mimasy II w małym pokoju i dawały radę.

Zastrzegam, że nie mam nic wspólnego z tą ofertą.

Jeden z forumowiczów tj. hazardzista5 sprzedaje niemalże nóweczki Usher V-601 za 1400zł - tj. o jakiś tysiąc taniej niż w sklepie - i tak się zastanawiam czy ludzie po prostu nie czytają ogłoszeń czy nie zauważają okazji? Ushery to fajne kolumny, duże monitory, a za 1400zł to można je brać z pocałowaniem ręki.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

do takiego pokoju jak znalazł, nie wiem jak repertuar muzyczny

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

kopaczmopa,

czytają, czytają i uczą się, ale czasami życie ich zaskauje i zmusza do pewnych działań,

ze zrozumiałych względów więcej nie mogę napisać, przynajmniej do.........

osobiscie polecam ushery S-520.

Nabylem jakis czas temu takie i jestem nimi zauroczony. Moje graja w 16m2, na zmiane, z modyfikowanych Luxmanow R-1040 i L-120A

Jesli dobrze je ustawic moga naprawde zachwycic. Nigdy bym sie nie spodziewal po tak malych glosnikach, tak dobrych niskich tonow.

Aktualnie sa na allegro za 850pln na gwarancji.

Do pokoju 13-15m- ideal.

Podsumowując .. :

Godne uwagi w tym przedziale cenowym do takiego metrazu są:

(chyba jednak monitorki ... )

-Dynaudio 40/42 .... (choć wydaja mi się troszke za małe na taki metraż) ..

-AA Phobe II,

-Mission m33i

-ushery V-601, ushery s-520

-Acoustic Energy AE-100

/ do tego dodałbym jeszcze Eposy M5... :)...

teraz tylko zostaje ruszyć na odsłuchy :)

dzieki i pozdrówki

zastanawiałem sie tez kiedyś nad kultowymi juz Eltax-ami 3+ ... i Tannoy-ami M2 ... czy wogole brać je pod uwagę w tym przedziale cenowym / ich koszt jest o wiele nizszy .. pzdr

g.u.m.o.l

Osobiście uważam, że M2 ale i po części również Eltaxy Liberty owiane (przy sporym udziale tego forum) zostały w taka legendę, że ich obecne ceny nie dokońca odzwierciedlają faktyczna wartość tego (używanego bądź co bądź) sprzętu. Owszem nie można powiedzień, że to szmelc za dużą kasę, ale sądżę, że jeśli dysponujesz kwotą jak w tytule, to chyba warto celować w wyższą półkę.

Luxmany i winyle 

Tannoy-e M2 i Eltaxy Liberty to swietnie grające kolumny i cen uzywek (500-600zł) jest wg mnie ceną nadal bardzo atrakcyjną. Faktem jest że Tannoy-e już jako nowe miały śiesznie niskie ceny (M1 chyba właśnie cos koło 500zł, ja moje M2 kupiłem za 1100 ale póżniej było taniej...) zwłaszcza po wejsciu na rynek serii xM. M2 u mnie wystarczały do 14m2, choć to chyba ich szczyty mozliwości wypełnienia przestrzeni basem. Warto jednak wydać ten 1000 wiecej na kolumny, ale tylko pod warunkiem posiadania przyzwoitego źródła i wzmacniacza. Przy kiepskim wzmacniaczu można nie dostrzec różnicy w kolumnach za 500 i 1500zł.

Hm, może dołączę się do tematu, gdyż też zamierzam kupić kolumny w cenie ok 1500 zl/parę do pokoju ok 11-12 m2. Miałoby to zagrać ze wzmakiem Onkyo A-9511 (60 W w kanale). Czy wymienione wcześniej kolumny mogłyby pasować do niego, a może jeszcze jakieś inne? Pasować... hmm znaczy wykorzystać jego możliwości, bo do tej pory nie miałem okazji tego zrobić (jak na razie gra z samoróbkami jakimiś i na dodatek lekko uszkodzonymi... ehh).

Oczywiście odsłuch najważniejszy ale chciałbym zawęzić pole poszukiwań.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.