Skocz do zawartości
IGNORED

potrzebna koncowka mocy min.150rms

ostal1985

Rekomendowane odpowiedzi

Nie zgadzam się z Zoltarem. Nie ma co się unosić. Klony głośników AN czy końcówek Passa też nie kosztują 1000 złotych. A wg Twojego rozumowania tak powinno być. Chciałbym żebyś tego "prawie" Krella wykonał za np. 1000 zł (na taką wartość max oceniasz). Na trafo i parę kondów może wystarczy...

Jak pisze Discomaniak - cena jest atrakcyjna. Troche można potargować...

Jak ktoś potrzebuje WIELKIEGO kopa - jak znalazł. Oczywiście - trzeba posuchać przed zakupem. Ale jeżeli jest to wierna kopia oryginału - powinno być aż nadto. W tym momencie porównanie z końcówką Pioneera jest nie na miejscu.

Proponowałbym jeszcze końcówki Parasound, ale cena podobna do "prawie" Krella.

Jak ma być tanio - niech będzie np. Kenwood Basic M2 za 600-800 zł. Też ma swoje waty, ale...

Pozdrawiam.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

tylko, że Twoje tłumaczenia są śmieszne i chyba sam sobie z tego zdajesz sprawę. mogłeś przecież usunąć licytującego skoro Ci nie pasował, albo nawet napisac, że z tego powodu przerywasz aukcję, a nie pisac, że Ci się popsuło :)) Biedactwo

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

zukzukzuk

o mnie | ignoruj | PW

stat: 1017 / 590 / 0

9 Lut 2008, 14:04

Nie zgadzam się z Zoltarem. Nie ma co się unosić. Klony głośników AN czy końcówek Passa też nie kosztują 1000 złotych. A wg Twojego rozumowania tak powinno być. Chciałbym żebyś tego "prawie" Krella wykonał za np. 1000 zł (na taką wartość max oceniasz). Na trafo i parę kondów może wystarczy...

Jak pisze Discomaniak - cena jest atrakcyjna. Troche można potargować...

Jak ktoś potrzebuje WIELKIEGO kopa - jak znalazł. Oczywiście - trzeba posuchać przed zakupem. Ale jeżeli jest to wierna kopia oryginału - powinno być aż nadto. W tym momencie porównanie z końcówką Pioneera jest nie na miejscu.

Proponowałbym jeszcze końcówki Parasound, ale cena podobna do "prawie" Krella.

Jak ma być tanio - niech będzie np. Kenwood Basic M2 za 600-800 zł. Też ma swoje waty, ale...

Pozdrawiam.

I wreszcie ktos napisal tak ze sam bym tego lepiej nie ujal. Dokladnie o to mi chodzilo. Od siebie dodam jeszcze ze jak ma byc tanio moze byc Toshiba Aurex ktora wcale nie gra zle ale... No wlasnie. Pozdrawiam zukzukzuk.

>discomaniac71

Te kasety jak się okazało mają wartość kolekcjonerską. I to też jest cena rynkowa. Tak jak nieraz za jeden znaczek trzeba wybulić wiele kzł, a to przecież kawałeczek zadrukowanego papieru. W dodatku kosztował ...np. 0,50$ ;).

Chodzi o tylko przykład. Jakie to ma znaczenie czy to żelazówka? Dla mnie 200 zł to i za Metal nówka w folii to zdeeeeecydowaaaane przegięcie. Ale jak kolekcjonerem nie jestem. Dla wielu jest to warte tyle i takie ceny osiąga.

Cóż się dziwisz?

Co do ceny Sony 770ES - kwota 1420 zł - mówisz, że twoim zdaniem to zbyt wysoka cena za ten wzmacniacz w stanie gabinetowym? A to ciekawe, wrócę do wątku o ES-ie i go przewertuję, bo jakoś nic takiego tam nie było co by sugerowło twoje dzisiejsze stanowisko. Nawet chyba wręcz przeciwnie;)

to jednak jeszcze raz: disco z tego, co pamiętam tłumaczyłeś się, że wycofywałeś aukcje, żeby nie sprzedawać handlarzom, teraz piszesz, że jednak cena Ci nie pasowała, to jak w końcu było?

a tak na przyszłość, dawaj cenę wywoławczą i po sprawie

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

annawroc

o mnie | ignoruj | PW

stat: 1302 / 1468 / 7

9 Lut 2008, 14:11

ok, koniec zaśmiecania wątku z mojej strony, ale autorowi nie wróżę powodzenia w poszukiwaniu

Ja niestety tez nie bo nie na mocy powinien sie skupic ale na dopasowaniu brzmieniu co nie znaczy ze umiejetnosc dobrego wysterowania kolumn przez wzmacniacz nie jest wazna. Pomijajac fakt ze kwota ktora chce przeznaczyc na dobre brzmienie nie wystarczy:(

"annawroc ja tylko kolejny raz prosze o uwazne sledzenie moich wpisow."

disco nie chce mi się, za dużo głupot wypisujesz :)) jedno jest pewne, ostal1985 jest przekonany, że firma Bose robi najlepszy sprzęt na świecie, więc wypada polecić coś z tej firmy, ale konkretnie nie wiem co, bo nie znam, ale autor pewnie zna i może znajdzie na rynku wtórnym w dobrej cenie, czego szczerze życzę.

>Discomaniac

>annawroc ja tylko kolejny raz prosze o uwazne sledzenie moich wpisow.

Annawroc, tym się nie przejmuj. To jest kolejny zabieg "wygaszający" naszego kolegi Discomaniaca. Zawsze jak coś nie po jego myśli, to chociaż na koniec postawi kropkę o takiej treści, żeby choć odrobinę wyjść "z twarzą". Prawdziwy mężczyzna nie musi się chować, nawet jak nabroi. A Disco w rozmowie często stosuje różne takie sztuczki rodem z piaskownicy, aby całkiem twarzy nie stracić;)

co do instalacji, to raczej nie ma problemu. Mój Krell ciągnie 1,8kW (pewnie sporo zawyżyli) i spokojnie gra w czasie kiedy chodzą: pralka, czajnik, telewizor, komputer i inne takie. Zresztą jak juz ktoś napisał, tyle ciągnie przy odkręceniu do końca, a tego szybciej uszy nie wytrzymają niż sieć

Annawroc

Temat, który poruszyłeś za chwilę mnie też będzie dotyczył... I tu też będę bronił Disco (nie dlatego że się z nim kumpluję, bo z Wami też - niedługo odsłuch w lubuskiem), ale uważam, że allegro na swój sposób "wymusza" różnego rodzaju kombinacje...

Nie mam pretensji do sprzedających, że odwołują aukcję, gdy obiektywna cena/wartość oferowanego przez nich produktu nawet w połowie nie jest wylicytowana. Aczkolwiek nie wiem do końca czy o takiej sytuacji piszesz ?

Ostatnio gość sprzedawał monobloki AVM M1 z chromowanymi frontami ( warte jakieś 1000-1300 euro) i nagle przy cenie niecałe 1500 zł przerwał aukcję, bo "się zepsuły" - choć przedtem były "jak nówki". Poprostu dostał rozsądną oferte poza allegro. Jego sprawa. Czy miał czekać aż któś łaskawie zalicytuje 2 tys. zł. i stracić jakieś 1,5 tys ? Postawcie się w jego sytuacji...

Ja zrobię podobnie. Zresztą zastrzegłem sobie to prawo. Nie mam zamiaru oddawać sprzętu za pół darmo...

Jak nie chcą kupić tutaj za 2 tys., to niech sobie przywiozą z Zachodu za 800 euro... Pewno, że jest takie coś jak cena minimalna. Już raz im zapłaciłem procent, a kupujący się rozmyślił... Co mi po negatywie dla Niego ???

Pozdrawiam.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

>zukzukzuk

>Pewno, że jest takie coś jak cena minimalna. Już raz im zapłaciłem procent, a kupujący się rozmyślił... Co mi po >negatywie dla Niego ???

Jak transakcja faktycznie nie dojdzie do skutku to w Allegro zwracają całą prowizję. Maiłem taki przypadek. Allegro na wniosek sprzedającego o zwrot prowizji potwierdza mailem u kupującego, czy transakcja faktycznie nie doszła do skutku i kasę zwraca. Sprzedający musi tylko napisać maila do Allegro z prośbą o zwrot prowizji.

>ostal1985

Wybacz tę rozwiniętą dyskusję ale z tego co widziałem jakąś podpowiedź dostałeś.

Z "o mnie" wychodzi że jesteś miłośnikiem Bose, stwierdziłeś że są końcówki tej firmy i nawet podałeś ceny, które jak na końcówki mocy wydają się wyjątkowo korzystne. Jedyna twoja wątpliwość to był pobór mocy tego Bose (1200-1300W). Ale to żaden problem, tym bardziej że jak to nie klasa A to będzie ci ciągnęło ułamek tej wartości. Kolejnym "problemem" Bose jest niby zbyt wielka moc. Ale przecież na full gałki volume kręcić nie musisz. Jak też mam wzmaka coś koło 2x110W przy 4 omach a kolumny 4 omowe o mocy 50W i żadnego problemu nie widzę. A inne końcówki mogą być jedynie znacznie droższe a w dodatku nie jest powiedziane, że pobór będą miały mniejszy.

-> ostal1985

"chodzi tylko o to ze 300 wat rms i 580max to za duzo dla mnie"

Prawdziwej mocy nigdy za wiele. Dużo łatwiej "zabić" kolumny za słabym wzmacniaczem (który się szybko przesteruje przy głośniejszym graniu), niż czymś "za" mocnym.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

slucham muzyki bardzo glosno i dopiero wtedy czuje z eona gra....901ki bose moga miec wzmach max 270watt rms na kanal ale wolelbym nie probowac czy tyle wytrzymaja bo nie chche ich znisczyc....mieszkam w domu wiec sasiedzi mnie nie interesuja....po rpostu znjac zycie bede krecil koncowke do maxa i dlatego nie chche miec zbyt mocnej:)

>ostal1985

tak jak jeden z kolegów powiedział wyżej, kupując słabszy wzmak od kolumn kolumny "załatwisz" szybciej niż myślisz. Na maksie volume także poziom zniekształceń jest maksymalny a te są zabójcze dla głośników. Jak by nie patrzeć, aby nie uszkodzić głośników nigdy nie należy stosować opcji "ile fabryka dała".

A swoją drogą - mieszkasz w bloku? A przy okazji to musisz mieć chyba szyby z pleksy jak dajesz takiego czadu. Dodam jeszcze, że to nie tylko szkodliwe dla głośników ale i dla twojego słuchu. Głośniki jak się przedobrzy zawsze można kupić nowe, ale słuch? Twój wybór.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.