Skocz do zawartości
IGNORED

Sieciówka za 300$ z węża ogrodowego

_Kuba_

Rekomendowane odpowiedzi

>qubric

>...kabel, który dosięga od gniazda do urządzenia gra znacznie lepiej niż kabel, który nie dosięga

Wydało się;) uważasz jak i inni że sieciówki "grają";)

>Qubric, guzik tam słyszysz. Na materiale muzycznym a nie na przegwizdywaniu sinusoidą. jakie instrument grają powyżej 12 kHz? Niewiele.

PS. Nie jadam kawioru - mdli mnie ;-)

Tą absurdalną potrzebę zakupu sieciówki niektórzy potrafią stworzyć w ten sposób, że sugerują insatalcję gniazd sieciowych IEC w sprzęcie fabrycznym! I nie chodzi tylko o tzw. gniazdo z filtrem sieciowym, co jeszcze jest do przełknięcia, tylko o możliwość zmiany tego kabla od PC na "drogi".

>jar1

>Molibden, 9 Lut 2008, 20:23

>>Tu chodzi także o to, by taką głupotę jak kable sieciowe zwalczać a nie promować.

>No, żeby aż tak? Bez? Tego to tu jeszcze nie było !

Nie ma litości, nie ma że boli, nie ma cenzury...

Jeśli ktoś wierzy w seciówki - to może najlepiej niech zacznie od takiej własnej konstrukcji? Nie potrzeba nawet lutownicy. Dwie wtyczki, kabel lub kilka m prewodów i wąż ciśnieniowy wystarczą na początek. Jest to zajęcie typu "mam wolny czas i śrubokręt - oczekuję propozycji". A jak nie pasi bo za tanio, cóż...

>clo2

>Po co wogóle antykablowcy biorą udział w takich dyskusjach o wpływie kabli skoro ich "nie słyszą"?

Dla równowagi.

To jest niezłe. Tekst jak z reklamy proszku do prania.

Autor: xanxan (klon Zydelka). Źródło: zakładka "opinie"

Opinia dotyczy wyrobu własnego Zydelka (jest to po prostu autoreklama kierowana do 'frajerów')

"Zawsze bylem sceptyczny jeżeli chodzi o kable sieciowe ,aż pewnego razu znajomy polecił mi zeluma od razu go wyśmiałem ale w końcu postanowiłem ze co mi szkodzi...to co usłyszałem zmieniło całkowicie mój pogląd na temat kabli sieciowych długo zastanawiałem sie jak to możliwe przecież to tylko kabel ale jak działa.

Już od pierwszych chwil odsłuchu wiedziałem, że jestem w innym świecie. Kontury dźwięków były podane z precyzją . Szczegółowość i kapitalna góra dawały muzyce dużo swobody, że również nagrań słabiej zrealizowanych słuchało się inaczej. zelum pomaga w różnicowaniu takich subtelności przestrzennych, że na nowo odkrywamy swoja płytotekę. Bas również potrafi zadziwić potęga. Jego możliwości są nieograniczone, ale mimo to proporcje między zakresami są idealne to wszystko sprawia, że dźwięk staje się wspaniale czytelny i oczywisty

Powiecie, że sieciówka nie może zmienić aż tyle? No to sprawdźcie

Potem włączyłem ten kabel do systemu dłużej. I trudno było mi się z nim rozstać."

Ale jaja.

Heh, wiesz jaka to odwaga? Nawet napisałem anty-recenzję, za co Zydelek straszy mnie teraz procesem o zniesławienie, LOL!

Jak sprzęt ma kabel na stałe to go nie będę psuł żeby podłączyć kabel od komputera. Poza tym nie mam gniazdek z zerowaniem ochornnym, to po co mi to?

jar1, 9 Lut 2008, 21:29

>Na materiale muzycznym a nie na przegwizdywaniu sinusoidą. jakie instrument grają powyżej 12 kHz?<

Do tej pory sądziłem, że większość ma harmoniczne sięgające powyżej 12 khz... Wystarczy uzyć analizatora widma żeby sią o tym przekonać :)))

>PS. Nie jadam kawioru - mdli mnie ;-)<

Wot, proletariusz !

Molibden, 10 Lut 2008, 01:49

>Heh, wiesz jaka to odwaga? Nawet napisałem anty-recenzję, za co Zydelek straszy mnie teraz procesem

>o zniesławienie, LOL!

To ciekawe, bo np. Zydelek napisał antyrecenzję mojej opinii na temat Kimbera 4PR (zaglądnij do zakładki "opinie" Kimber 4PR) którego posiadaczem jestem od niedawna :))

Karmaj, 10 Lut 2008, 01:44

>Przynajmniej jeden przyznał się, że jest głuchy. To musi być przykra sprawa, współczuję. :))

>I podziwiam za odwagę. :))

No co zrobić, skoro wszyscy słyszą a tylko ja głuchy jestem (no i aparatura pomiarowa też chyba głucha jest, bo jakoś nikt nie przedstawił jeszcze wiarygodnych pomiarów wskazujących na to, że jeden kabel za 10 zł/m "gra" gorzej od tego za 35 zł/m). Ale omamiony tymi wpisami o niebiańskim wpływie kabla na brzmienie systemu audio, postanowiłem kontynuować poszukiwania... no i właśnie jadą do mnie IC nie jakiego Van den Hu... hmm... te.. no.. D-102 MK III Hybrid... zobaczę, jak się okaże, że jednak na oba uszy głuchy jestem to je sprzedam :))

>Do tej pory sądziłem, że większość ma harmoniczne sięgające powyżej 12 khz... Wystarczy uzyć

>analizatora widma żeby sią o tym przekonać :)))

To mamy różne sądzenia....

Może przedstaw jakieś wyniki dla różnych instrumentów...

Miałem cztery różne sieciówki,bezbłędnie rozpoznawałem jaki model był akurat wpięty,i tak ze wszystkim ,eksperymentowałem z deskami ktore podkładałem pod cd (antywibracja) miałem trzy kilkucentymetrowe deski z rożnych drzew i też rozróżniałem je,oczywiście na słuchawkach,kolumny musiały by kosztować kilkanaście tyś. żeby to tak łatwo usłyszeć.Pewnie dlatego wielu nie słyszy bo zbyt slabe glośniki mają.

No widzisz musisz do szkoły wrócić,tak zrobił właściciel firmy Nykiel Audio kiedy uslyszal podobne rzeczy,chciał wytłumaczyc sobie z czego to wynika ,i zrozumial,przynajmniej częściowo.

Ja wtrące swoje 3 grosze i pewnie się powtórze. Przez sieciówki niejednokrotnie idzie masa sygnałowa to raz, dwa - jak ktoś ich nie słyszy, baaa jak w ogóle kable dla niego nie mają znaczenia to nich sobie kupi klocki za 10kzł każdy i idzie do elektrycznego, kupi przedłużacz do kosiarki do trawy za 2zł/mb i sobie tym wszystko podłaczy... w końcu drut to drut no nie ??

folab, 10 Lut 2008, 11:46

>No widzisz musisz do szkoły wrócić,tak zrobił właściciel firmy Nykiel Audio kiedy uslyszal podobne

>rzeczy,chciał wytłumaczyc sobie z czego to wynika ,i zrozumial,przynajmniej częściowo.

Wiesz folab gdyby o tym usłyszał ordynator szpitala psychiatrycznego w Tworkach, też pewnie chciałby wytłumaczyć sobie z czego twój przypadek wynika :))))

Mam kumpla po politechnice ,miał mi coś poprawic w cd ,rokręcił obudowe podłaczył do prądu i pod wzmaka wyciagnął scalaka wstawil w jgo miesce drugiego puścil muzykę na jednej kolumnie !!! i pyta czy lepiej.Byl jednym z najzdolniejszych studentów,tacy ludzie NIC NIE SŁYSZĄ.

folab, 10 Lut 2008, 11:55

>Mam kumpla po politechnice ,miał mi coś poprawic w cd ,rokręcił obudowe podłaczył do prądu i pod

>wzmaka wyciagnął scalaka wstawil w jgo miesce drugiego puścil muzykę na jednej kolumnie !!! i pyta

>czy lepiej.Byl jednym z najzdolniejszych studentów,tacy ludzie NIC NIE SŁYSZĄ.

O pomyśleć, że najlepsze kości DAC PCM, Crystale konstruują właśnie tacy "INNI" po politechnikach... o kurde...

a jak wiadomo najlepsze sieciówki są od Zeda co to buty robi...

Oczywiście potrafił zrobic dobry wzmacniacz,ale co ztego skoro nawet nie jest świadomy jak dobry,wie tylko że pomiary wykazaly taka liniowość że stary profesor się dziwił.

A pamiętacie nowotestamentową przypowieść o Niewiernym Tomaszu... obecnie św. Tomaszu...

on też nie wierzył i żądał dowodu od Pana Jezusa...

Tak samo jest z kablami... to nie kwestia słuchu czy pomiarów tylko WIARY :))

Albo się jest Człowiekiem WIERZĄCYM albo tak jak ja człowiekiem małej wiary ;-)

I tacy jak ty owszem robia dobre żeczy jednocześnie nie potrafiąc ich wykorzystac i wtedy wchodzi ktos podobny do ciebie ale mający to''coś '' w sobie i tworzy dzielo sztuki.

No właśnie ostatnio otarłem się o ten temat w wymianie poglądów z Peterem Danielem... no wiesz, że on kiedyś mocno interesował się filozofią ZEN... i coś mu z tego w GC podobno zostało ;-)

annawroc, 10 Lut 2008, 12:04

>jest też taka bajka o królu, co nagi był, ponoć wszyscy widzieli, ale nikt nie powiedział.

>tylko co z tego?

Ty akurat "biedaku" jako posiadacza szlaufa ogrodowego marki Velum (czy jakoś tak) nie masz wyjścia, pozostała ci już tylko WIARA ;-)

Współczuję :)

>O pomyśleć, że najlepsze kości DAC PCM, Crystale konstruują właśnie tacy "INNI" po politechnikach...

>o kurde...

>a jak wiadomo najlepsze sieciówki są od Zeda co to buty robi...

:-))

dobre! :-))

wydaje mi się, że nie ma takiego słowa jak szlauf, ale rozumiem, że dla pokolenia "internetu" j. polski ważny nie jest, więc niech będzie. Zostało mi słuchanie, a wiara? ech... ateistą jestem

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.