Skocz do zawartości
IGNORED

Źródełko do Baltlaba

foxymf

Rekomendowane odpowiedzi

ze sprawdzonego zrodla ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

TomekL3, 18 Lut 2008, 19:54

>tzn, że nie można się nadziać na droższą lipę gorzej grającą?

Oczywiscie, mozna. Od tego ma sie uszy by nie wdepnac. Ale zasada generalnie jest taka, ze za xxx zl dostaniesz dzwiek warty xxx zl lub mniej. Nigdy odwrotnie. Nawet jezeli jest to jakis maracuncio czy nalesnik. To tylko mam na mysli.

pzdrw

soso

-> foxymf

Wszystkie twoje oczekiwania spełni MHZS CD-88E. Wierz mi.

To jest sprawdzony CD. Bas jest poteżny i nisko schodzi. Można modelować jego dźwięk wymieniając lampy.

Cena za niego jest naprawdę atrakcyjna. A pilot to dzieło sztuki - nawet highendy nie mają takiego pilota !

Jeśli masz po drodze na Śląsk - zapraszam na odsłuch.

pzdr

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Piopio

Serdecznie dziękuję za zaproszenie. Bywam na Dolnym Śląsku mniej więcej co miesiąc - jeśli miałbym szansę w najbliższym czasie - to skorzystam z zaproszenia :)

Pozdrowienia

Mieszkam na Górnym Śląsku jakby co ...

Serdecznie zapraszam !

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Ale z Ciebie żartowniś TomekL3 ...

Koledze zależało na basie to podkreślam tą zaletę. A pilot jest genialny ...

MHZS gra naprawdę dobrze za swoją cenę. W każdym aspekcie. Ja nie mam żadnych zastrzeżeń.

Gra porównywalnie do Yamaha CD-S2000. Yamaha gra nawet jaśniej. (sam nie porównywałem ale wiem z pewnego źródła)

Czy trzeba lepszej rekomendacji ???

pzdr

Piopio

Wiem, że wygląd nie powinien być dla "audiofila" ważny, ale z wyglądu ten MHZS też jest bardzo, bardzo ładny... a audiofile też czasami mają swoje rodziny (czytaj - żony) :))))

a więc te aspekty też są w pewien sposób ważne...

Rzeczywiście pilot jest piękny - ale najważniejsze jest to, że prawdopodobnie odpowiadałby mi bardzo opisywany dźwięk - no i do tego jeszcze możliwość zabawy z lampami - czysta przyjemność...

Tylko że chciałbym go kupić raczej z drugiej ręki - nowy na Allegro jest za 3kzł - a tyle na pewno na niego nie mam zamiaru wydać...

Pojawiają się czasami na eBay'u - ale nie mam doświadczenia z kuppowaniem sprzętu za granicą i powiem szczerze - troszkę bym się bał... chyba, że mi ktoś w tym pomoże ? :)

A ten :

Ukryta Zawartość

Cena 2400 za nowy.

pzdr

Ukryta Zawartość

foxymf

przychylam się do zdania soso , mała rożnica w dźwięku może kolosalnie poprawić odbiór muzyki, nie znaczy to, że trzeba wydawać majątek...

... ale niekiedy trzeba jednak wydać troszkę więcej, bo zaoszczedzone 5 stówek moze się zemscić :)

polecam to, z czego jestem bardzo zadowolony, CEC 51XR - do neutralnego , niezmulonego wzmacniacza jak znalazł- mozna trafić za 4000 pln w super stanie

i z innej beczki za kilka dni bede miał w domu przetwornik c/a Mytek Stereo96 DAC a potem może Apogee MiniDAC i opiszę jak to gra u mnie , ale wyglądają oba paskudnie więc WAF = 0

najmilej byłoby gdyby Baltlab sam wyskoczył z żródła ( myśle ze w 21 wieku w srodku Europy wyprodukowanie cd-eka nie jest problemem - doby dvd-rom , full metal jacket oraz Wolfsony 8740 były na miejscu )

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

na razie mamy w Polsce do wyboru Kustagona za 8 kzł , Bitafona za 5,6 kzł i AA za cholera wie gdzie. Więc wyprodukowanie rozsądnego cd-ka za 3-4 kzł nie powinno byc problemem ( części za ok 2 kzł w praktyce , moze byc nawet DV-400 z polepszonym daciem , sekcją analogowa i porzadnym zasilanie )

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Marek

Tylko widzisz - te ceny są jednak mimo wszystko dosyć wysokie (oczywiście jak zawsze jest to pojęcie bardzo względne). Ale gdyby rzeczywiście za 3kzł był przyzwoity cedek produkcji polskiej to pewnie bym skorzystał :)

Witaj foxymf! Wprawdzie Stempurowi brzmienie Naima cd5i nie odpowiada,ale ponieważ brałeś pod uwagę taką opcję,zapraszam Cię na odsłuch do siebie.Mieszkam w woj.świętokrzyskim.Posłuchasz Baltlaba z tym właśnie odtwarzaczem.Pozdrawiam Leo19521

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.