Skocz do zawartości
IGNORED

Diamenty w szkatułce czyli...

Foksik

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie bezwzględnie najlepsze głośniki wstawić do małego pokoju, powiedzmy 3x4m. Załóżmy, że cena nas nie ogranicza, ale nie chcemy przepłacać bez sensu.

Bardziej niż lista modeli interesuje mnie to, czy małe pomieszczenie ogranicza możliwą do uzyskania jakość dźwięku i powyżej pewnego pułapu nie podskoczymy? Albo czy ProAc Studio100 sprawdzi się lepiej niż Nautilus 801?

https://www.audiostereo.pl/topic/40306-diamenty-w-szkatu%C5%82ce-czyli/

Ciekawy wątek. Trochę wbrew opinii, że w małym pomieszczeniu to i tak nie ma wielkiego sensu za dużo inwestować ;-)

Przyznam, że z zainteresowaniem będę go obserwował. Moje pomieszczenie (w budowie ) będzie miało 14 m2, czyli niewiele więcej niż podane powyżej.

Powiększyć się nie da, niestety.

Jestem ciekaw jak daleko można "zaszaleć" na takiej powierzchni - tak by to miało sens.

Foksik

Jeżeli nie oczekujesz potężnego basu to jedne z bezwzględnie najlepszych konstrukcji w 12m2 to

- Sonus Faber Guarnieri Homage - wersja pierwsza

- Dynaudio Craft

Oba już nie produkowane :-(

Ja obecnie słucham w 17m2 monitorów Chario Millenium 2. Mam też pokój 30m2 w którym poprzednio słuchałem kilku podłogówek ale jednak preferuję monitory w mniejszym, akustycznie przygotowanym pomieszczeniu :-)

W przeszłości miałem ProAc Studio 100, w 17m2 grały znakomicie, bardzo je lubiłem, ale jeżeli interesuje Cię Hi-End to one tego nie zapewnią.

TUX

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.