Skocz do zawartości
IGNORED

Elberoth ja tylko chcialem wykazac....

himan

Rekomendowane odpowiedzi

Na potęge posępnego czerepu :D Himan co Ty kurzysz ?? Zdanie Elba jest dla mnie zrozumiałe w 100%. Równowaga tonalna może być i w kolumnach grajacych ciepło jak i w takich, które rozkłądają muzyke na kawałki.

Co do muzyki na żywo - nie może ona być wzorcem rozumianym ogólnie. Np. koncert na stadionie w Chorzowie grupy rockowej - to jest wzorzec rocku, power, dół łamiący żebra, ale na tym samym stadionie koncert jazzowy okazałby się nieporozumieniem, i tak samo twierdze (to wywoła kontrowersje) że w salach widowiskowych koncerty jazzowe czy klasyczne także nie mogą byćwyrocznią. Przykłąd ... koncert trio Możdżera ... na koncercie klapa a płyty nagrane bardzo dobrze.

Elbi>> Popatrzylem sobie na twoje zdjecia mieszkania i pokoju odsluchowego, ktore zamiesciles na poczatku swojego watku.

Heheheheh. Czy tobie nie wstyd zamieszczac takie fotki? Totalne bezguscie.!!!

himan

widocznie dla niektorych elb to jakas swietosc i jego tzw. watek rzeka w ktorym gospodarz wyzbywa sie klockow , ktore sie nie spodobaly z zyskiem, yolaos do takich przydupasow jak widac nalezy, ale trzeba przyznac ze kiedys takich gosci bylo duzo wiecej i jakiekolwiek inne zdanie bylo natychmiast zakrzyczane przez towarzystwo wzajemnej adoracji...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

himan, 20 Lut 2008, 23:00

O guście się w"dobrym towarzystwie" nie dyskutuje albo się go ma albo nie, po co poruszyłeś ten wątek chciałeś mu dokopać? przecież nawet jak to przeczyta to nie jest w stanie zrozumieć czy ma gust czy go nie ma, to jak kobieta nie zrozumie co to jest mieć własnego penisa dopóki nie stanie się mężczyzną .Inaczej mówiąc to taka teoria względności ; w rakiecie pędzącej z prędkością światła człowiek nie widzi jak się szybko starzeje świat a świat nie widzi tego człowieka bo on tak szybko się przemieszcza. Jednym słowem są to dwa odrębne światy Twój i Elberotha i się na wzajem nie widzicie mimo tego forum będącego wspólną przestrzenią

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Electro>> Tak zdecydowanie Elbi lubi robic z siebie swietosc, ma zle wyuczone obyczaje poprostu. A niech te setki wiernych pieja na jego czesc. On tego zdecydowanie potrzebuje. Poznalem go jak mial tranzystor kiedys i mowil ze lampa to be. On zmienia zdanie jak horagiewka na wietrze. To widac, slychac i czuc.

elecktro

nie przeginaj pały jak nie wiesz co znaczy "przydupas" to Twoje zazdrosne wpisy spowodowały moje, przeszkadzają wam oceny , porównania, czy okreśłenia ? Załóz sobie wątek i pałuj sie w nim ,aż jakis trol zacznie ci pier**lic ,że Twoje kolumny są lipną częscią toru, co za czym idze ,że to co słyszysz robi Cię w jajo.

taaaa:) albo jak avalony mialy dawac wielokrotne orgazmy, a pozniej.... je sprzedal:))))) umarl krol niech zyje krol itd. boki zrywac, lepiej isc spac:)))

yolaos

no wreszcie zrozumiales, lipny element toru , wlasnie o to mi chodzilo caly czas, oddale sie wiec na zasluzony odpoczynek:)))

nigdy nie zazdroscilem nikomu rzeczy materialnych takze znowu pudlo Ziomus, raz koledze kobiety zazdroscilem, ale jak ja odbilem to przestala juz byc dla mnie atrakcyjna:)))) coz bywa....

=>electro20 Lut 2008, 21:54

>czy to mzhs tjuningowany czy arc czy cokolwiek innego moze stanowic zrodlo w systemie nawet hi-end, ale super >glosniki musza byc, bez tego nie ma zabawy, cd jest na samym koncu po prostu, ja w swojej o wiele mniejszej skali >jakosciowej podlaczam rozne cd czy za 200 pln, czy za 2000 pln, czy za 8000 i wbrew pozorom przy podlaczeniu cd >np. firmy akai za 300 pln z allegro nie dzieje sie nic strasznego, jest oczywiscie gorzej, nawet sporo gorzej, ale nie >jest to taka skala zmian jak przy wymianie kolumn, ale jak widze jeszcze kilku medrkow tych prostych faktow nie >rozumie, proponuje zrobic sobie doswiadczenie w domu, wziac ze sklepu pozyczyc cd za 20 tysi i podlaczyc, a pozniej >zostawic swoje cd moze byc mzhs i podlaczyc kolumny za powiedzmy cene swoich + 20 tysi i wszystko jasne, >abstrahuje tutaj nawet od dopasowania kolumn bo to naprawde bedzie nieistotne...

=>yolaos20 Lut 2008, 22:56

"Koulmny za 100.000zł już miałem, i w przeciwieństwie do ciebie m.in. electro, wiem na czym polega różnica takim Avalonem i Akustykiem. Avalony są pod pewnymi względami lepsze, co nie znaczy że na Akustykach nie będzie słuchać różnic pomiędzy źródłami za 50 czy 70k zł. Bo słychać je jak na dłoni.

Muszę Was pogodzić różnice między między dobrymi CD za koszmarne kzł słychać już na głośnikach w cenie nawet 1kzł, jest jeden warunek po drodze musi być już jakieś sensowne urządzenie napędzające całkiem możliwe ze wzmacniacz za 3-4 kzł choć to nie jest reguła, znacznie taniej można to sprawdzić na słuchawkach i sensownym wzmacniaczu słuchawkowym. Także głośniki jako takie nie tracą tyle informacji wraz ze spadkiem ceny. To co tracą głośniki ze spadkiem ceny to jakość tej informacji to jak z podaniem w lokalu piwa piwo wypijemy nawet bez podstawki pod piwo ale komfort picia jest o ten element mniejszy.

Musimy pamiętać że głośniki są najsłabszym elementem toru i powinniśmy je mieć na poziomie pozostałego najsłabszego elementu toru ale o całości decydują wszystkie elementy w torze z banalnego powodu są po drodze.

Czym więcej elementów tym więcej zmiennych i stąd w audio taki bałagan i woda na młyn producentów sprzętu jego sprzedawcom i reklamowym słupom-wiemy o kim mowa

tak , tyle ze dobre glosniki to kosztuja pieniadze, a uczciwe cd jest do dostania za pieniazki:))) i tutaj jest pies pogrzebany, niektorzy sie rozplywaja nad starymi alnico itd. zgoda , to sa na poziomie glosniki, ale nie zapominajmy , ze to zawsze bylo dla ludzi bogatych i pol wioski kosztowalo, a u nas za komuny to prawie nikogo nie bylo na to stac...

=>yolaos, 20 Lut 2008, 23:27

>Rafael

>

>Twój człowiek dawno by umarł z nadwagi, bo pewnie wiesz , że jego masa byłaby nieskończona, tak jak

>przykład jest utopijny tak i zrozumienie Twoje opisów Elbiego

Tak ale Ty byś po drodze tego nie zauważył bo by Cię już nie było na tym świecie.

Tak samo jak nie zauważasz że nie krytykuję gustów żadnego z przeciwników informuję tylko o tym że każdy żyje w swoim świecie a wspólnym medium jest to forum; niema lepszego gustu, mimo to tobie się zdaje że kolega elberoth ma lepszy gust.

Jeszcze raz powtarzam dwa odrębne światy, w jednej wspólnej przestrzeni.

Niezrozumienie świata Elbiego nie przeszkadza mi w jego poznawaniu. A jak wiesz żeby coś zrozumieć najpierw trzeba to poznać a nie przyjmować na wiarę jak świętą komunię.

To co Ty właśnie robisz nazywamy religią

Za religią idą różne izmy szkodliwe dla ludzi i to staram się przynajmniej neutralizować

Tłumaczyć dalej, bo mam inne zajęcia teraz ?

=>electro, 20 Lut 2008, 23:45

No ale na drogie hotele, dragi i dziwki też większość społeczeństwa nie stać i choćby dlatego jako społeczeństwo żyjemy przykładnie w monogamii i chodzimy do kościoła bo "tam" na górze będzie na pewno lepiej ?

Drodzy forumowicze, czego wy chcecie od kochanego Elbiego, odwalcie się od niego. On jest najcenniejszym forumowiczem na tym forum.Przewala bez wcześniejszego odsłuchu tony sprzętu i to klasowego, nie jakieś gówna, które wy słuchacie całymi latami w klitkach wielkopłytowego budownictwa.To , że zachwala w pierwszych miesiącach te knoty pod niebiosa jest w pełni uzasadnione, bo przecież po trzech miesiącach trzeba to komuś wypchać, a my po tych miesiącach jego doświadczeń już wiemy, czego nie należy po prostu kupować. Gość jest kopalnią wiedzy na temat "sprzętów grających", które byśmy musieli wozić w te i we fte do siebie setki kilometrów, a tak, po paru miesiącach jego eksperymentów wiemy już czego się nie tykać i na co nie tracić czasu.

Ten gość jest bezcenny dla nas i proszę uprzejmie więcej go nie opluwać.

Himan, ty smarkaczu, twu, twu:)

>Ten gość jest bezcenny dla nas i proszę uprzejmie

wyrażać uprzejme zainteresowanie dla tego co robi i zachęcać żeby kontynuował. Tym bardziej, że na to co pisze, nie kładą się cieniem wpływy od dystrybutorów za reklamę. (A jeśli ktoś i tego się doszuka, to musi przyznać, że ma to miejsce w nieporównywalnie mniejszym stopniu niż w audio-gazetkach).

Zawistnicy, miarkujcie się!

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

chochla, 21 Lut 2008, 10:25

>Gość jest kopalnią wiedzy na temat "sprzętów

>grających", które byśmy musieli wozić w te i we fte do siebie setki kilometrów, a tak, po paru

>miesiącach jego eksperymentów wiemy już czego się nie tykać i na co nie tracić czasu.

>Ten gość jest bezcenny dla nas i proszę uprzejmie więcej go nie opluwać.

Kurcze właściwie ten człowiek to skarb ! a my mu takie szpile wsadzamy, wstyd nam okrutnie

Ile to już kasy byśmy zaoszczędzili gdybyśmy nie zwracali uwagi na sprzęt o którym pisze

Masz rację; wężykiem, wężykiem

No to przyznawać się koledzy kto co kupił i ile przez to stracił, zróbmy listę jak cenny jest ten człowiek

marko3T, 21 Lut 2008, 14:36

>Do sezonu ogórkowego jeszcze sporo czasu , a tu juz pierwsze próby.

>

>Z czym tak naprawdę macie problem, z zazdroscią , brakiem osłuchania , brakiem własnego zdania?

Z głową, marko, z własną głową.

=>marko3T, 21 Lut 2008, 14:36

Ty jesteś cwany lis lub jak to mówią centuś i pewnie nic elba nie masz co zachwalał ,nawet pewnie vibrapoty sobie sam robisz na drutach z włóczki, to o czym tu dyskutować.Zobacz np. ile goście by przyoszczędzili jakby nie kupowali placette. Jak dla mnie to faktycznie nalezy omijać z daleka zachwalane przez eba wyroby miałem to szczęście i usłyszane przeze mnie kable kubala drzewo potwierdzają ten stan. Teraz już wiem elb chwali, to znaczy nie interesować się tym i chwała mu za to

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.