Skocz do zawartości
IGNORED

Elberoth ja tylko chcialem wykazac....

himan

Rekomendowane odpowiedzi

=>Piterson, 21 Lut 2008, 15:05

Pisz u eba jeszcze Cie nie zablokował i nie zaśmiecaj nam wątku bo koledzy Cię zablokują-naprawdę

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Walery ty chyba sprawdzasz czy żyjesz, informuję że tak żadna najnowsza technologia w ramach ofsetu od USA z nieba na Ciebie nie spadła i nie będziesz mógł sobie zrobić z antenek kabelków do sprzętu ani z świecacego korpusu barku na piwo a szkoda bo elb nie zachwalał pewnie było by świetne

Rafaell , ale o co chodzi ? Występujesz w roli adwokatach nieszczęsliwych audiofilów?

Przeciez jak toś wydaje pieniądze tylko dlatego że ktoś powiedział że jest super , a sam nawet nie pofatygował się posłuchać lub słyszał, ale nie wie czy sie mu podoba czy nie i kupuje bo Elb powiedział , że jest dobre , to już jego problem.

W życiu nie kupiłem ani jednego sprzetu na podstawie tylko czyjejś opinie.

p.s. nie potrafie robić na drutach.

=>marko3T, 21 Lut 2008, 15:31

No tak znów utwierdzasz innych że Krakusy to centusie i nie maja gestu i nie kupią nic w ciemno nawet jakby to sam elb zachwalał

p.s. ale z drutami tak troszeczkę :)

widze , że co niektórym puszczają zwieracze i organizuja sobie wycieczki osobiste

Rafael masz jakieś kompleksy? Bo coraz częsciej między wierszami w przeróżnych wątkach przebijają się.Dostałeś bana bo szmbo wnosiłeś .

Mój znajomy skompletował system stereo,twierdzi jednoczesnie ,ze równowaga tonalna jest przesunięta w stronę złagodzenia dzwieku,dla mnie jest ok.On jednak całą winę i porażke składa na piec kaflowy,który stoi w sąsiedstwie sprzętu i według niego dogrzewa i odbiera całą synergię.Co myślicie? bo ja,już niewiem jak mu pomóc?POMÓŻCIE!!!

?

>chochla

>Drodzy forumowicze, czego wy chcecie od kochanego Elbiego, odwalcie się od niego. (...)

Obiema rękami podpisuję się pod tym. O to chodzi w tym wątku, a nie o żadną równowagę tonalną, czy też to że ktoś chciał coś tam wykazać, bo... no właśnie, co? Błe..

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Tak jak wcześniej kolega chochla zauważył i należy to przypomnieć to jest poważny argument a nie złość zablokowanych którym zatkano w sposób cenzorski buzię skąd my to znamy!!! Cenzura zawsze nie służyła dobremu przepływowi informacji,zarówno za komuny jaki i za Francuskiego króla Ludwika XIV Słońce, dawniej pisano paszkwile a niedawno temu drukowano podziemna bibułę. Tutaj na forum jest podobnie nawet na odrębnym wątku widać zapędy piesków przydupasów chcących się podlizać także w innym wątku.TAM LIZANIA DUPY MACIE ZA MAłO ZE TUTAJ ZAGLADACIE-PIESECZKI ??? Mało u was autocenzury tak modnej w dzisiejszych dużych periodykach? Znów piszecie biedaki do szuflady-ale czy kiedyś ktoś Was wyda? Będziecie tak niedowartościowani jak ci działacze z Solidarności co ich nikt nie chciał nawet internować ? Poco lata później narzekać, odezwijcie się choć raz odważnie, nie będzie jak w Misiu "nieboj, nieboj wyłaczą". A nawet jak wyłączą czytaj zablokują to jak będzie 100osób zablokowanych to będzie to świadczyć o prowadzącym wątek że to nie dyskusja na argumenty tylko kolejna dyktatura, reżim!

"Drodzy forumowicze, czego wy chcecie od kochanego Elbiego, odwalcie się od niego. On jest najcenniejszym forumowiczem na tym forum.Przewala bez wcześniejszego odsłuchu tony sprzętu i to klasowego, nie jakieś gówna, które wy słuchacie całymi latami w klitkach wielkopłytowego budownictwa.To , że zachwala w pierwszych miesiącach te knoty pod niebiosa jest w pełni uzasadnione, bo przecież po trzech miesiącach trzeba to komuś wypchać, a my po tych miesiącach jego doświadczeń już wiemy, czego nie należy po prostu kupować. Gość jest kopalnią wiedzy na temat "sprzętów grających", które byśmy musieli wozić w te i we fte do siebie setki kilometrów, a tak, po paru miesiącach jego eksperymentów wiemy już czego się nie tykać i na co nie tracić czasu.

Ten gość jest bezcenny dla nas i proszę uprzejmie więcej go nie opluwać."

Nikt nie mówi o wtórnym zjawisku. Ile jest wściekłych posiadaczy klonów Avalonów porobionych w garażach-tak wcześniej chwalonych a już w niełasce. Dla przypomnienia radzę sobie poczytać opinie ludzi którzy słuchali je na ostatnim Audio Show-na pewno nie były teraz antydatowane. Ja sobie nawet pozwoliłem pominąć opisy tak "wybitnego wyrobu" nawet nie jazgotały jak topowy Marantz .Może ktoś się na AS chociaż o Avalony potknął ? Napiszcie to mogło by być ciekawe o właściwościach tych "wyróżniajacych" się kolumn-są stabilne-nie wywracają się?

Rafaell, 21 Lut 2008, 19:52

Wiesz co, proponuje udać się do lekarza, takiego z "psy...." na początku. Normalny przy Tobie jest atopos, i to bardzo.

A że się podlizuje Elberothowi, ok, pewnie. Po takich rekomendacjach naprawdę zacząłem bardzo poważnie myśleć o RR2 jako o moich przyszłych kolumnach. A, i wiem czego się dowiem - że dałem się wpuścić jak Twonk który za namową Elberotha kupił MBL. Na 3 lata przed kontaktem Elberotha z tym MBL.

A zatem polecam:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Eeeee jozwa jozwa, Ty to w ogóle nie wierzysz w DIY.

Czego sie nie da zrobić , skrzynki ze skosami i kupić Accutonów i Etona ? Brzmienie można sobie dostroić pod swój gust , co nie przeszkadza ,ze mogą się podobać innym.

Pewnie , to nie Avalon , ale czy to znaczy że te kolumny muszą być gorsze.

Rafaell milion razy pisano i mówiono , że wszelkie AUDIOSZOŁY nie są po to by wyciągać tak daleko idące wnioski , czy gra czy nie.

=>Walery

Kochaniunki człowiek to bardzo skomplikowane urządzenie tak ze wizyta którą mi polecasz wskazuje ze rzeczony "doctores" pierwszego kontaktu którym się czujesz (taka tradycja w narodzie) jest bardzo ograniczony mózgowo. Najpierw trzeba pacjenta dokładnie zdiagnozować jak filmowy doktor House jakie są symptomy i co jest powodem choroby,Ty niedouczony doktorku chciałbyś tylko u kogoś widzieć skutek. Dam Ci przykład na forum wszyscy chcieli leczyć kolegę Senicza na głowę przypominam baner (ja także raz go popełniłem-mea culpa) a okazało się że u niego tak się objawiały jako symptom dwa paskudne źródła śmiertelnego raka Tak że za czym coś napiszesz pomyśl najpierw doktorku sory może za mocno ale jak myślisz to się nie obrazisz.

>Aha, jakbym napisał że słuchałem to dowiedziałbym się że to syf i to się nie może podobać więc nie mam >dyskutować;-)

Tyle razy na forum się mówi żeby posłuchać sobie różnych sprzętów w różnych zestawieniach nim się coś kupi. Na forum jest masę świetnych ludzi bezinteresownie zapraszających, oferujących nawet pomoc przy dowiezieniu z dworca. W jakim Ty świecie żyjesz, nie liczy się w życiu tylko kto kogo w biznesie wykończy,czasem ludzie także tutaj mają życzliwy stosunek do siebie i chcą się czymś pochwalić a przy okazji podzielić zdobytym doświadczeniem.Takie forum ma sens po odsunięciu łowców jeleni od siebie .Czy naprawdę tak lubisz jak tobą ktoś manipuluje ? Co z tego że jest inteligentny i ma masę wiedzy, w dalszym ciągu to manipulacja

Pozdrawiam

Rafael

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

marko3t

Miałem okazje słuchać klonów Avalonów robionych przez zawodowców piekne skrzynie ba pomiary podobno lepsze niz orginał, ale tak hu....go dzwieku to dawno nie słyszałem, tak kuzwa nic nie grało poprostu nic jak z radyjka.

Naped Tween Towers 50 w A na strone, i co cisza, były 3 drozne nie wiem jaki model

Nastepne na AS 2006 no to mało co sie nie popłakałem

I jeszcze jedne w Oławie i te chyba najlepiej grały dwudrozne, ale barwa też poszatkowana, dlatego zadałem Ci pytanie czym to chcesz gonić skoro piećdziesiecio kilowy blizniak sie zesrał w 18metrach?

Jak do tej pory nie zakumałem skąd wzieła sie legenda tych konstrukcji.

=>marko3T, 21 Lut 2008, 22:22

>Rafaell milion razy pisano i mówiono , że wszelkie AUDIOSZOŁY nie są po to by wyciągać tak daleko

>idące wnioski , czy gra czy nie.

Muszę Cię zmartwić parę klocków na Audio Show jednak zagrało-to co one były do dupy ?

=>yolaos, 21 Lut 2008, 23:05

>Jak do tej pory nie zakumałem skąd wzieła sie legenda tych konstrukcji.

Jak Ty czytasz! Przecież wiadomo ze wszelkie krótkie legendy pochodzą z sąsiedniego bardziej reklamowego watku ;)

A właśnie na Audio Show fajnie grały AN mimo ze buda latała jak w moich Sansui i coś tam chyba łapki maczał ARC (nie pamiętam w którym miejscu) tak że ja się tak bardzo do sprzętów nie uprzedzam i informuję; tak ARC sobie tam w tamtej okolicy poradził. Gdzie indziej zaszkodziło mu mocną czkawką i wymiotami zestawienie klocków od jednego dystrybutora w dużej fajnej jak marzenie sali do odsłuchu w Hotelu Bristol.

Rafaell

Może te co tu grały super na Audio Szoł w Moskwie zagrały by do dupy , albo w Twoim pokoju.

To jak to jest u Ciebie grają do dupy , a na AS super , to są do dupy czy są super. A może Twojemu synowi sie podobają , a Tobie nie ? I co są do dupy czy są super?

Pierwszy raz napisałem tyle razy ...dupa.

yolaos

Mnie żadne legendy nie obchodzą. W ogóle mam gdzieś jak gra Avalon i komu się podoba , i co w prasie piszą. Mi podoba się barwa basu z Etona jego lekkie osuszenie, dynamika , podoba mi się analityczność , dynamika i barwa jaką słyszałem z Accutonów. Nie były to żadne klony i mój ISIS to tylko podobny projekt wizualizacyjny.

Także ,że wszelkie opinie o Avalonach spływają po mnie.

Pzdr.

=>marko3T, 21 Lut 2008, 23:39

Oj zagotowałeś, sory ja wiem że to Twoja branża-ten DIY i czujesz że psuję ci rynek ale wcale tak nie jest, mimo że sam ostatnio odpuściłeś sobie robienie repliki największej krowy Avalona. Jakbyś kiedyś dał radę z moich wpisów wyłuskać to doczytał byś coś takiego spróbuję napisać w miarę dokładnie.

++Kolumny żeby naprawdę dobrze brzmiały powinny być robione do konkretnego pomieszczenia bo dopiero takie zestawienie da dobre efekty i naprawdę zadowoli odbiorcę.Kolumny muszą współpracować z pomieszczeniem a nie walczyć z nim,wstawienie czegoś "super" ale przypadkowego może przynieść żałosne efekty++

Tak że jak się czujesz na siłach i sadzisz że podołasz to roboty przed Tobą tyle (tak że pieniędzy) że jedyne co Ci może zabraknąć to czasu i zdrowia

=>himan, 22 Lut 2008, 00:49

O dźwięku w danym systemie (uwzględniamy także pomieszczenie) zawsze decyduje najsłabszy element toru. Typowy mój ulubiony przykład-moje potężne rozczarowanie brzmieniem na Audio Show w Bristolu z kolumn Sophi-Wilson Audio, to nie była wina tych kolumn po drodze było sporo elementów które mogły popsuć dźwięk choćby te grubaśne "rewelacyjne"Kubala Sosna. Tamto pomieszczenie było nawet może za duże ale co do akustyki to miało masę elementów ozdobnych używanych jako dobre elementy akustyczne i tu ciężko się przyczepić, może poza tym że Pan Wilson przewidział je do pomieszczenia o wysokości 2,4-3,4 (kolumny "budżetowe"za 50kzł) a tutaj sufit był wysoko i szczególnie wysokim i średnim tonom nie pomagał odbijając je słabiutko do przodu (tam byłem jako słuchacz). Jak widać, tam by pewnie zagrała trochę lepiej Aleksandra2 ale można gdybać, najsłabszy element toru nie został wykluczony a tej klasy klocki powinny tam tak zagrać żeby kapcie z nóg pospadały

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.