Skocz do zawartości
IGNORED

Polscy lekarze w 2010r - 11.200zl brutto

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

marcinw899

nie bez urazy oczywiscie, wszystko moze sie zdarzyc, nawet dwa kieliszki, ale ja bym takich "opowiesci z krypty" nie uogolnial raczej:))) sam jestem lekarzem i w chorobie ide do lekarza sie leczyc, a czytajac niektore banialuki mam wrazenie , ze niektorzy powinni do kowala chodzic, to rzemioslo jak kazde inne i sa lepsi i gorsi lekarze, pozwala sie mlodym lekarzom i studentom na o wiele za malo jesli chodzi o reanimacje itp. , ja uwazam ze to blad bo od ich wyszkolenia zalezy takze moje zdrowie w przyszlosci i musza sie gdzies tych umiejetnosci nauczyc, natomiast dla zwyklych ludzi, rodziny pacjenta szpital i srodowisko szpitalne jest czesto czyms strasznym, czyms czego nie rozumieja, rozpacz przy stracie bliskiego zaciemnia obraz rzeczywistosci i stad czesto te komentarze o znieczulicy itd., trzeba zrozumiec ze smierc byla zawsze i ludzie po wejsciu w bramy szpitala nie maja klauzuli niesmiertelnosci, nie wszystkich da sie zreanimowac itd. itp. duzo by bylo do opowiadania,a i tak duza czesc pacjentow wie swoje, jest nastawionea do lekarza negatywnie, trudno jest czesto takie nastawienie przelamac, ja np. juz od dluzszego czasu nie mam na to sily , moze jakby mi lepiej placili to bym dementowal te bzdury jakie slysze od pacjentow , wiecej tlumaczyl , ale uwazam ze na dzien dzisiejszy spoleczenstwo jako masa nie szanuje lekarzy i nic tego nie zmieni, z takim szacunkiem do zawodu lekarza jak np. w anglii nie da sie wogole porownac tego co sie dzieje w polsce, smoeszne jest szczegolnie to , ze w anglii nie ma wcale tak dobrej sluzby zdrowia, a panstwowa nie jest napewno lepsza od naszej...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

aha - przypomniala mi sie jeszcze jedna rzecz apropo prywatna vs panstwowa sluzba zdrowia i podejscie do pacjentow

w zeszlym roku postanowilem pojsc sobie na kontrole uzebienia i ewentualnie uzupelnic jakies ubytki - takze zapytalem sie rodzicow do ktorego dentysty arto pojsc - mama podala mi nazwisko po czym ojciec oburzyl sie i powiedzial ze ta dentystka jest straszna, zero litosci i wogole :D po czym matka odpowiedziala ze tak taka byla prawda o niej ale z 10 lat temu jak pracowala w przychodni, ale odkad otworzyla prywatny zaklad jest jedna z najlepszych w miescie !!!!!

electro--> no to teraz rozumiem czemu bronisz lekarzy :)

nie będę sie z Tobą kłócił bo starszy jesteś, a szacunek do starszych musi być (tylko nie odbierz tego jako atak), ale pamiętaj, że świat nie jest czarno biały- są odcienie szarości, moją niechęć do lekarzy (nie do ich płac) zrozumiesz tylko wtedy gdy sam na własnej skórze poznasz ich bezduszność. (choć wątpię żeby to miało miejsce, na Twoje i Twoich bliskich szczęście)

Pozdrawiam

dajcie spokój, nie ma co mówić, że "słyszałem", "wszyscy to skur...y". Zawsze się znajdą czarne owce w stadzie - przykład szpital MSWiA w Wawie, podawanie Pavulon'u, etc. Ale są też lekarze, którzy zasługują na uznanie. Prawdziwi specjaliści, którzy np. mają renomę światową. Żałować takiemu 11.200zł? Przecież dyrektor banku, czy spółdzielni ma już więcej a pracuje krócej i ma dużo lżejszą pracę. Szczerze mówiąc to do 2010 roku może wszystkim płace podniosą, bo przecież inflacja działa swoje, wzrost gospodarczy od kilku lat jest spory ... tylko jeszcze zarobki nie nadążyły wzrosnąć

marcinw899

ale ja nie bronie lekarzy, ja tylko zaluje , ze zyjemy w takim kraju , w jakim zyjemy, coraz czesciej zaluje....

marcinw899

wogole jestem daleki od bronienia czegokolwiek ze struktur poprzedniej epoki w naszym kraju, tz. tez szkolnictwa, spolek skarbu panstwa i innych dziwologow , ktore w rekach ludzi znajacych sie na rzeczy dzialaly by zupelnie inaczej...

electro

piszesz bardzo rozsądnie w przeciwieństwie do większosci rozżalonych na system ,teraz juz wiem dlaczego --znasz go zwyczajnie od podszewki i rozumiesz na czym oszustwo pod tytułem bezpłatna słuzba zdrowia dla kazdego obywatela tego kraju polega

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

a wracajac do opowiesci młodych studentow to chyba kazde studia na tyle nudza studenta aby mu w głowie powstawały kolejne extra numery na urozmaicenie sobie zycia

chyba ze ktos nie był studentem ;-)

tak samo jest z wprowadzaniem młodych adeptow do zawodu ,robi im sie extra numerki czyli klasyczne wkręcanie i gwarantuje wam ze zabawa jest piękna zwłaszcza w pracy i nie ma starszego kolegi ktory odmowiłby sobie tej uciechy/przynajmniej ja nie spotkałem/

jeszcze jedno sa tak zwane numerki i zabawy branżowe ktorych postronni nie zrozumieją nigdy i co najwyzej będą tylko sobie o nich ze zgrozą opowiadac

>>jacch, 23 Lut 2008, 16:44

chyba że w NBP i BGK ;) Lekarze też nie wszyscy są na państwowej posadzie. Nie ma co uogólniać. Jak nie wiadomo o co chodzi... to zawsze chodzi o kasę ;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.