Skocz do zawartości
IGNORED

Potrzebuje sugesti w wyboze kolumn

olaf6500

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem nowy na forum przegladałem wiele wątków lecz one mnie nie satysfakcjonują. A wiec chodzi mi o wybór podstawkowców do 1tyś zł. No i w tej chwili jest bardzo duży wybór na rynku i mamy możliwość wyboru wielu firm. W gre wchodzą używane kolumny jak i nowe. Stoje przed dylematem chcem wymienić moje KODY AV 707v2 z zestawu do kina na lepsze kolumny a jest na co firmy takie jak ELAC , ELTAX , TANNOY , HECO , MISSION , DALI , WHAREFEDALE , KLIPSCH , INFINITY , B&W , JAMO , QUADRAL , MONITOR AUDIO. Oczekuje od sprzętu żeby grał wmiare ciepło z dobrą stereofonią i przestrzenią bas poprostu żeby był nie musi byc super , detaliczność góry. Chciałbym prosić o wypowiedż tych co mieli styczność z tymi kolumnami żeby sie wypowiedzieli. Mój sprzęt to kolumny jak wyżej kable głosnikowe div wz. LUXMAN L - 410 sygnalowe zwykłe jakies tam i cd technics sl - pg 460a. Z góry dziekuje za wypowiedzi pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/40439-potrzebuje-sugesti-w-wyboze-kolumn/

Z glosnikami jak z kobieta -chcesz zebym ci zasugerowal z ktora pojsc do lozka ??Jak ma dobra gore to poszedlbym z kazda ;0) . Przepraszam ale bedziesz musial pochodzic po sklepach i posluchac, najlepiej ze swoim wzmacniaczem. Kolumny z "detaliczna gora" raczej szybko mecza a jesli nie mecza to kosztuja chyba wiecej niz 1k.(zreszta detaliczna gora to wymysl pismakow ) Nie napisales jaki jest problem z Kody -za malo prestizowe , czy nie brzmia dobrze? Moze chcesz maskowac niedociagniecia wzmacniacza. Moze CD-player to zimny krab ? Sory , nie ma latwo w tym biznesie i wiekszosc zmaga sie z systemem samotnie . Zawsze mozesz zadzwonic do panow z Audio czasopisma co dostaja pieniadze od producentow, zeby dobrze radzic klijentom -oni z reguly maja odpowiedz na kazde pytanie . Pozdrawiam

Kody graja poprawnie po zmianie aranzacji pokoju jest duzo lepiej ostatnio wymienilem przewody w srodku kolumn bo jak zobaczylem jakie sa to malo nie padlem wymienilem na zwykle 1.5mm2 ale poprawa znaczna jeszcze w zwrotnicy bede wymienial elementy ale to pozniej. Wiadomo ze jak gra dobrze to chce sie jeszcze wiecej cd i tak bedzie zmieniany wiec nie ma obaw , a ja chcem jakies podstawkowe bo mam pokoj 10m2 ale ustawienie kolmn jest ok. Poprostu chcem zmienic kolumny na jakies wmiare dobre podstawki ktore zagraja lepiej gora nie powinna byc tak bardzo piaskowa cieplejsza srednica dobre stereo i najwazniejsze dla mnie przestrzen i scena , bas jak wiadomo tez ma byc lecz nie musi byc super potezny pozdrawiam.

Zgadzam się. Ja też mam Ushery s - 520 w tak małym pokoju i je sobie cenię, nie ylko ze względu na niską cenę ale przede wszystkim na jakość brzmienia i wykonania. Posiadam najnowszą wersję S-520 ekranowaną (kolor ciemniejszy od starczej wersji) i mogę powiedzieć, że wykonanie (fornir) jest dopracowany do perfekcji - idealnie gładki, natoniast maskownice mają cieńszy materiał dzięki czemu mniej zaburzone są efekty przestrzenne.

Witaj

Odzwij się do forumowicza pawelm (wyszukiwarka). Miał do sprzedania kolumny, które mogłyby Ci pasować - to dawny model Monitor Audio Silver 5i. Bardzo fajne kolumienki.

Pozdrawiam Stempur

Witam kolegę :)

Kontakt nam się urwał bo komp mi padł i musiałem założyć nowy nr GG, starego zapomniałem ;P Wysyłam wiadomość na priva, daj znać to coś się razem pomyśli.

Co do kolumienek, u nas w Jeleniej u Kamińskiego powinny jeszcze być Acoustic Energy AE1, raczej ciepło nie grają ale warto posłuchać. Z używek, ciepło grających, do 10m2 to oczywiście Dynaudio Audience 40/42, również Vienna Acoustic Haydn.

I love the sound of crashing guitars

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.