Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny z niezłym basem za około 800 zł

tomeus

Rekomendowane odpowiedzi

A nie wiem, bo nie słuchałem tej Yamahy. Za to oglądałem bebechy. Wyglądają sensownie.

Z Premium jest taki problem, że mają tweetery znacznie gorsze niż Eltaxy. Może być "zamienił stryjek siekierkę na kijek", znaczy poprawę w zakresie basu okupisz pogorszeniem w zakresie góry i stereofonii.

No wiem o tym. Monitorki mają świetne woofery, ale kiepskie tweetery, i o tym piszę.

Zresztą Eltaxy mają lepsze tweetery również od podłogowych Premium.

>Radul

>

>Nie wydaje mi się żeby premium mialo lepszy bas niż phoebe, raczej jestem skłonny stwierdzić że Twój

>wzmak nie radzi sobie z napędzeniem phoebe. Słuchałem jednych i drugich kolumn - co prawda w różnych

>zestawieniach i bez bezpośredniego porównania - ale moje odczucia są diametralnie różne od tego co

>piszesz. Gdyby chodziło o siesty - mógłbym się zgodzić ale premium to po prostu nie ta klasa.

Akurat bas w monitorach Premium (kosztujących 600zł!) jest bardzo dobry (na dobrych podstawkach można docenić jego jakość) - w Phoebe, raczej kiepski (kolumienki te mają za to inne zalety i w w skali ogólnej grają od Premium trochę lepiej), brak w nich jego wyższego podzakresu, a najniższe składowe pasma to głównie zasługa basrefleksu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Istnieją również monitory premium

Ukryta Zawartość

>macpro

Czyli te nowe Klipsch 'e to trochę tak jak się obawiałem (kojarzy mi się to z Altusami). Tuba i sianie wysokimi plus mocny bas a średnica ... jest bo jest?;). To jeśli tak, to niech sobie te kolumny lepiej stoją w sklepie jako dekoracja wnętrz.

tomeus, 25 Lut 2008, 15:16

>W media markcie miałem przyjemność odsłuchać sobie JBL E80 i basik z nich zaspokajałby mnie w 100%.

>Są jakieś kolumny do 1000 które grają podobnie ?

Na szczęście nie ma, wszystkie powinny grać lepiej;-) E80... w MM... pewnie z jakimś ampli do KD...

Może z jakimś normalnym wzmakiem, w normalnym pomieszczeniu, podobnież wymagają sporo prądu. Ja niestety dobrze grających JBLi z serii E nie miałem okazji usłyszeć;-)

Proponuję znkomite arcusTS 25 , jeżeli nie zadowolą odkupię je od ciebie.Poważnie.

artpaw

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Ja kupiłem za 800PLN Tannoy F2 nowe na gwarancji w tym tygodniu (z wysyłką 820). Jeszcze nie wygrzane, ale basik supper:))). U mnie grają w 12m2. Wszystko kwestia negocjacji - w moim przypadku parę dni.

>denon.dcd.2560

Skoro masz te Elaki na sprzedaż i już o nich wspomniałeś to napisz jak te staruszki grają. Tak patrzę na Allegro i sporo siętego ustrojstwa z tamtych lat pojawia. Ciekawy jestem co to warte?.

Ja ostatnio słuchałem budrzetówek za ok 850zł i naprawdę mile mnie zaskoczyly, a były to Heco ;) w tej cenie polecam! Oczywiście kolumny nie satelitki ;) Brzmienie charakterem podobne do Cantonów, ale we wszystkim miały malutkie braki do nich, choć różnica cen kosmiczna ;)))

>denon.dcd.2560

Zadałem pytanie i brak odpowiedzi w sprawie tych Elaków. Mógłbyś napisać o nich jak brzmią skoro je sprzedajesz i podsuwasz jednemu z kolegów?

Oczywiście proponowanie tego co się ma na sprzedaż nie jest niczym złym, ty nie kryjesz chyba że handlujesz sprzętem. Ale skoro już się o czymś wspomina mówiąc "A" to warto też jako "B" opisać to dokładniej (oczywiście RZETELNIE)

>denon.dcd.2560

>co do elaców- po co je bede chwalił? zapraszam na odsłuch bez zobowiązan-nie zmuszam do kupna.

Ale skoro dajesz już publicznie "cynk", że masz do sprzedania to mógłbyś dalej na prośbę forumowiczów napisać jak grają.

Czyżby poza tym, że mają bas grały nieciekawie?

>skynyrd, 1 Mar 2008, 05:18

>Ja kupiłem za 800PLN Tannoy F2 nowe na gwarancji w tym tygodniu (z wysyłką 820). Jeszcze nie

>wygrzane, ale basik supper:))). U mnie grają w 12m2. Wszystko kwestia negocjacji - w moim przypadku

>parę dni.

Ceny Tannoy'i zrobiły się w ostatnim czasie chore, jakiś czas temu widziałem je za ponad 900 zł, Ty kupiłeś za 800, ja jakieś 2,5 roku temu temu kupowałem je za 720 zł beż jakichkolwiek negocjacji :) Są niezłe, chociaż dość "jasne", wolałem brzmienie choćby QBA Elements 2, gdzie bas był sporo lepszy. No a ostatecznie i tak wolę stare vintage w tej samej cenie jeśli znajdziesz w dobrym stanie to dźwięk jest o dwie klasy lepszy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.