Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz na GM70

Rekomendowane odpowiedzi

>electro, 24 Lut 2010, 11:16

Electro z tym popłynięciem to niestety prawda. Wiedziony natchnieniem sprzedałam dzielonego CECa bo stary i jakiś taki mało nowoczesny (brak upsamplingu, 192kHz i innych bzdur). Na okres przejściowy przygarnąłem "znanego i lubianego" (zwłaszcza przez recenzentów) Meridiana G08. Po kilku płytach musiałem go spakować z powrotem i oddać kumplowi, bo niestety nie dało się go słuchać :) No ale była to wtopa tylko w granicach 5 lub 6 kilo PLN. Poirytowany powyższym "dźwiękiem" na półkę wstawiłem, wstyd się przyznać, emeryta z działki Philips cd 650 w wersji NOS, no i zagrał w moim egzotycznym systemie ciekawiej od poprzednika.

Dopiero "przyjazd" DACa DCS i transportu ML przywrócił sens inwestowania dużej kasy w źródło. Wreszcie coś zagrało całkiem nieźle :)

„Pomnij, że sąd laika, gdy mówi o dziele

O dziele mówi mało; o laiku – wiele!”

— Henryk Elzenberg

McGyver, 24 Lut 2010, 19:22

>Który model dCS?

Delius

„Pomnij, że sąd laika, gdy mówi o dziele

O dziele mówi mało; o laiku – wiele!”

— Henryk Elzenberg

Obudowa do gm70

mam nadzieje ,że kolega Marcin się nie obrazi :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-21268-100001255 1267086652_thumb.jpg

post-21268-100001256 1267086652_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

czy z trollowaniem tego McGyvera nie możnaby wreszcie skonczyc? jest napastliwy, nie potrafi czytac ze zrozumieniem i polemizuje z jakimis odrzutami swojego umyslu, prosze moderatorów o jakas interwencje gdyz ten czlowiek notorycznie zaniza poziom forum, moznaby go tez zablokowac w tym temacie, to prosba do autora wątku...jest to jeden z niewielu watkow , ktory czyta wielu ludzi , a jak ten gosciu zaczal tutaj trollowac zrobil sie zamęt....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

'electro, osłuchaj się z dobrymi źródłami. Ale takimi naprawdę dobrymi, a nie z Akajcami z allegro po 300zł. A jak się już osłuchasz, co może potrwać, to wróć do moich wpisów i przeczytaj jeszcze raz. Może zrozumiesz, bo teraz to nie ma szans, jak do ściany.'

wg mnie moderatorzy powinni takie posty natychmiast wycinac, szcegolnie jesli sa skierowane do starych forumowiczow przez ludzi grzebiacych w szrotach, napisane tonem pouczajacym przez pseudodiyowców reklamujacych wszedzie swoje pseudoousługi, naprawde wkurwienie porzadnych ludzi tym co sie tutaj dzieje narasta, wiem to od wielu ludzi ktorzy maja dosc natarczywych donokrążców wyskakujacych jak diabel z pudelka w kazdym wątku, moze bys jozwa maryn zrobil cos z tym swoim kolegą makgajwerem ? dla dobra forum, dla dobra nas wszystkich? lepiej sie bys zapisal w historii niz doklejaniem znaczków do forumowych jpg-ów....

mark11

dzieki za Twoje wrazenia wynikajace z praktyki i z posiadania porzadnego systemu, jak widzisz normalni ludzie, majacy pojecie o hi-fi musza sie przepychac przez bełkot coniektórych teoretyków, no ale na szczescie jest opcja ignor....

Gość jt211

(Konto usunięte)

Electro nadmienię ze czytając twoje nowe wywody po jakimś

czasie nieobecności o tym i owym ja

i sądzę że nie tylko ja czekamy na wyjasnienie sprawy

sekcji wejściowej w Glowmasterze :>)

Już szczególnie na wyjśnienie ogromnych przesterów

Glowmastera z TVC i ogromnej potrzebie użycia preampa o

ogromnym tłumieniu :>)

jt211

jeslibys umial pisac po angielsku mialbys informacje o ktore Ci chodzi w ciagu 15 minut bezposrednio od producenta, naprawde nie chce sie kopac z koniem, obraziles mnie, nie przeprosiles dlatego pozwol , ze nadal nie bede z Toba dyskutowal bo wg mnie nie nalezysz do ludzi powaznych, zreszta samo to, ze jest dla Ciebie dziwna koniecznosc uzycia pre o duzym tlumieniu w niektorych przypadkach i to, ze tvc o tlumieniu 43dB moze byc niewystarczajace sprawia , ze watpie w jakikolwiek sens dyskutowania z Toba, ja nie uwazam sie w zadnym wypadku za znawce, ani tym bardziej DIY-owca, ale podstawowe zależnosci rozumiem , zreszta zaleznosci te sa bardzo dobrze opisane w necie, w notach dotyczacych tvc itd., problemem moze byc tylko , ze wiekszosc literatury jest po angielsku i moze dla Ciebie dlatego te informacje pozostana niedostepne....

electro, 25 Lut 2010, 12:25

>'electro, osłuchaj się z dobrymi źródłami. Ale takimi naprawdę dobrymi, a nie z Akajcami z allegro

>po 300zł. A jak się już osłuchasz, co może potrwać, to wróć do moich wpisów i przeczytaj jeszcze

>raz. Może zrozumiesz, bo teraz to nie ma szans, jak do ściany.'

>

>wg mnie moderatorzy powinni takie posty natychmiast wycinac, szcegolnie jesli sa skierowane do

>starych forumowiczow

Bo co? Bo przedstawiłem niewygodne dla ciebie fakty? Bo obnażyłem bzdurność twoich wywodów? Nie podoba się, to zgłaszaj do moderacji zamiast publicznie jęczeć przed forumowiczami. Żałosne.

>przez ludzi grzebiacych w szrotach, napisane tonem pouczajacym przez

>pseudodiyowców reklamujacych wszedzie swoje pseudoousługi, naprawde wkurwienie porzadnych ludzi tym

>co sie tutaj dzieje narasta,

Mów za siebie. Samozwańczy "porządny człowieku", jesteś zwykłym pieniaczem, prawdziwi porządni ludzie cztrając twoje wpisy mają taki właśnie obraz twojej osoby. A od mojej osoby racz się łaskawie odstosunkować, przestań mnie szkalować, bo za takie słowa dostaje się po ryju.

>wiem to od wielu ludzi ktorzy maja dosc natarczywych donokrążców

>wyskakujacych jak diabel z pudelka w kazdym wątku,

taaa, takie fantasmagorie to se możesz snuć na swoim blogu, a tu to wzbudza tylko pusty śmiech. Owszem, również i tu istnieje cała masa zawistników którzy nie mogą ścierpieć że ktoś coś potrafi stworzyć własnymi rękami. Taka postawa jest żałośnie niska.

>moze bys jozwa maryn zrobil cos z tym swoim

>kolegą makgajwerem ? dla dobra forum, dla dobra nas wszystkich? lepiej sie bys zapisal w historii

>niz doklejaniem znaczków do forumowych jpg-ów....

Biedaku, zamiast się żalić i jęczeć może byś napisał coś sensownego? Pytano cię o Glow Mastera, aleś nie raczył odpowiedzieć. A zrozumiałeś w ogóle pytanie?

electro, 25 Lut 2010, 12:18

>czy z trollowaniem tego McGyvera nie możnaby wreszcie skonczyc? jest napastliwy, nie potrafi czytac

>ze zrozumieniem i polemizuje z jakimis odrzutami swojego umyslu, prosze moderatorów o jakas

>interwencje gdyz ten czlowiek notorycznie zaniza poziom forum, moznaby go tez zablokowac w tym

>temacie, to prosba do autora wątku...jest to jeden z niewielu watkow , ktory czyta wielu ludzi , a

>jak ten gosciu zaczal tutaj trollowac zrobil sie zamęt....

Można się było spodziewać że zamiast odnieść się merytorycznie do moich wpisów, znów swoim zwyczajem przypuścisz atak personalny. Cóż, nie pierwszy raz się to zdarza, że kiedy nie masz nic sensownego do powiedzenia to posuwasz się do opluwania rozmówcy. Żałosne.

'Już szczególnie na wyjśnienie ogromnych przesterów

Glowmastera z TVC i ogromnej potrzebie użycia preampa o

ogromnym tłumieniu :>)'

tutaj pisze na ten tamat sam producent promitheusa , chyba na tyle zrozumiale , ze nawet absolwent zawodówki powinien zrozumiec:

Ukryta Zawartość

podejme sie jednak tlumaczenia :

użycie promitheusa jest pochodna :

1.wzmocnienia koncowki mocy

2.poziomu wyjscia w phono i cd

i tutaj dodam specjalnie dla jt211, ze mozemy miec 4 skrajne sytuacje:

1.a) very (bardzo) high (wysokie ) gain (wzmocnienie)of power amp (koncowki mocy)

1.b)very low (niskie) gain

2.a)very high cd/dac output

2.b)very low cd /dac output

W KAZDEJ Z TYCH SYTUACJI MOGA BYC JAKIES TRUDNOSCI Z UZYCIEM PASYWNEGO PRE typu TVC,

jesli ktos z kolegów moze jasniej to wytlumaczyc koledze jt niz ja prosze o pomoc, bede wdzieczny, temu kto sie upora z wyjasnieniem moge nawet ufundowac maly upominek, jakas kopie dvd koncertowego czy cos w tym stylu

Ukryta Zawartość

dlaczego moje wpisy gdzie tlumacze podlaczenie pasywki zniknely? chyba bylo to pouczajace i w temacie, moze jak wykaszac wpisy to bez tych z sensem, bo ja sie nameczylem piszac to , a moze to sie komus przydac....

Dobra, podam tego linka:

Ukryta Zawartość

ale nic odkrywczego tam nie ma, za wiele to nie wyjaśnia w kwestii Glow Mastera, omawia tylko Promitheusa.

Ukryta Zawartość

te Glowmastery , ktore sa teraz robione to inny uklad niz 'apgrejdowany' tutaj, ma wysoki gain, nie wiem jak jeszcze bardziej rozjasnic, obiecuje dla kogos kto to wylozy jeszce jasniej jakies dvd koncertowe jako mily prezent (kopie z mojej kolekcji)

tak jak pisalem wczesniej, pochodna zlego zgrania promitheusa czy innych tvc moga byc skrajne sytuacje:

a.wysoki gain koncowki mocy

b.niski gain koncowki mocy

c.wysoki poziom wyjscia phono/cd/daca

d.niski poziom phono/daca/cd

kazda z tych sytuacji moze spowodowac trudnosci z ustawieniem glosnosci na pasywce itd., dla mnie naprawde jest to jasne, chociaz nie jestem znawcą, ale jesli wydaje sie , ze trzeba to dodatkowo tlumaczyc to moze jest na forum jakis kolega np. po pedagogice specjalnej? prosze o wsparcie....

a moze ktorys z moderatorów mial do czynienia z pedagogika specjalna? w takim razie prosze zeby wkroczyl do watku , dziekuje przy okazji moderatorom za zrobienie porzadku z trollerstwem, mozna jednak na inteligentnych ludzi jeszcze liczyc....

wiem że może głupota że to pisze, ale chyba brałes pod uwage ze tvc zagra prawidłowo tylko ze zródłem o niskiej impedancji wyjsciowej? jak masz 50kohm to bedzie do dupy i może przez to ci nie gra? tak tylko podkreslam , zapytajcie jt211, on cos wie o tym.

vertigen

ale ja nie mialem wogole nadziei , ze dobrze zagra z pasywka , bo sam konstruktor mnie informowal , ze ten wzmacniacz mocy nie bedzie gral dobrze z pasywka, wiedzialem to przed kupnem, tylko to sprawdzilem dla wlasnej wiadomosci z promitheusem... cala sprawa zaczela sie od tego , ze kolega napisal w tym watku, ze kupil podobny wzmacniacz glowmaster i ma jakies problemy dlatego tez wlaczylem sie do dyskusji bo myslalem , ze ma najnowsza wersje wzmacniacza i na pasywce slabo mu chodzi, chcialem dobrze , ale zaluje , ze sie wtedy odezwalem bo zostalem zaatakowany....

Gość jt211

(Konto usunięte)

Elektro chcę nadmienić ze to wątek GM70 DIY który pozwala wielu czytajacym

czegoś nauczyć wliczając mnie.

Wiesz co teraz robię ? Składam sobie nowy wzmaciacz P-P na 6528.

Bez schematu z netu z tym co mam w warsztacie

Ty natomiast opowiadasz bajki :>)

W skasowanym poscie zapytalem o wejcie Glowmastera i nic ..............

Czyli jaki wniosek ? Czy to tajemna wiedza jakas czy dałeś sie złapac na ..............

Nie pisze na PW wiec też nie zaśmiecaj mojego PW.

Tu odpowiedz na pytanie :>)

Udowodnij mi że wejscie nie sklada sie z 6N1P i 6BL7 obie połaczone równolegle !!!

Wtedy usłyszysz PRZEPRASZAM I ZWRACAM HONOR :>)

jt211

ale mnie nie zalezy na twoich przeprosinach, , niech ci ktos napisze zapytanie po angielsku do sac thailand i sie wszystkiego dowiesz, juz chyba takiemu znawcy nie trzeba podpowiadac o co ma sie zapytac, twoje wydumki DIY mnie nie interesuja, znam o wiele lepszych znawcow, zostalem przez ciebie w jakims poscie zaatakowany i tylko dlatego, ze mnie obraziles i probowales osmieszyc wogole ci odpowiedzialem, cos tam chrzaniles o 6n1p , ktorej nie mam w ukladzie wiec cie sprowadzilem na ziemie, a o tvc pisze tylko dla podtrzymania dyskusji z ludzmi na poziomie , ktorzy czytaja ten watek....

jak napisalem, mnie na tym nie zalezy, ale powinienes odszczekac z uwagi na ludzi , ktorzy czytaja ten watek

Ukryta Zawartość

post-61-100001183 1267116461_thumb.jpg

post-61-100001184 1267116461_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

juz abstrahuje od tego , ze moja wersja ma inne trafa, inna moc, inne wzmocnienie (rózni sie 3-4x od poprzedniej wersji gain) itd. itp. ,a wystarczy znac naprawde podstawy angielskiego zeby innym nie robic przykrosci i nie wystawiac o sobie nie najlepszego swiadectwa....

6922 ma identyczne wzmocnienie jak 6N1P. Pinout zresztą też, przez co bardzo często zamiast 6922 bywają wtykane 6N1P. Nie jest to prawidłowe podejście, ale działać - działa. A co z tą 6BL7?

Panowie !!!

Proszę o spokój i pokój między Nami.

Przecież wszyscy w tym wątku dzielimy się doświadczeniami i radością z słuchania i udoskonalania swoich zestawów do odtwarzania muzyki.

Każdy z Nas ma swoje doświadczenia i dobrze jest jak one buduja a nie są powodem do zbędnego napinania się.

Trzeba szanować wiedzę i doświadczenia innych.

Przecież to tylko przyjemne skądinąd hobby:)

Ja pozbyłem się problemów z Glow Masterem - po prostu był wstawiony trochę nie taki kondensator sprzęgający....

Teraz gra muzykę i jestem zdowolony z kontroli basu i ogólnie z tego,że "spadł koc".

Ale można na pewno lepiej i nie ma co wystawiać na piedestał konstrukcji fabrycznej.

Przecież jak w każdym biznesie jest to wynik pasji i wiedzy autora ograniczonej kalkulacją.

Aż tyle i tylko tyle.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam na Mazury

grynio

grynio

tak samo uwaza producent dlatego konstrukcja sie zmienia, w tej chwili podobno niezlym zakupem jest jego ostatni wzmacniacz we300b, okolo 7000 $ i niezle wykonanie, tyle ze mala oczywiscie moc....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

electro, 25 Lut 2010, 18:01

>sluchaj gosciu mozesz sobie wtykac co chcesz, ja mam to literalnie w dupie....

Nie zrozumiałeś pytania? To powtórzę: Co z tą lampą 6BL7?

Jest? Nie ma? A jeżeli nie ma to co jest wzamian?

McGyver

chyba cos ci sie pomylilo, ja nie mam przyjemnosci z toba dyskutowac, napisz tutaj:

[email protected]

bedziesz mial wszystko wyjasnione

• Pokaż nowe odpowiedzi