Skocz do zawartości
IGNORED

Wypadek M. Zientarskiego

Robert Gdansk

Rekomendowane odpowiedzi

jozwa maryn, 3 Mar 2008, 14:44

>"niestety dla naszych tępych urzędasów łatwiej jest po prostu wyciąć drzewo."

>

>Wycięcie dzrewa zapewnie tzw. krycie. Tak samo, nota bene, jak postawienie ograniczenia szybkości

>zamiast naprawiena asfaltu.

no i tempe urzendasy (+henio i drogowcy)

ale jozwa zapewnia se z reguły lepsze krycie swą nijakością i kręceniem kota aby wilk był syty a owca jak po orgazmie

Coś w klimacie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Natomiast w kwestii samego wypadku - obaj znaleźli się w samochodzie dobrowolnie, nikomu postronnemu nie stała się krzywda tak więc IMHO całość jest mocno rozdmuchana.

Ten wypadek pokazuje zresztą jak nadmierne zaufanie do marki i lansu może się zemścić. Ferrari jest może i dobre na tor, niestety o ile mi wiadomo producent ten stosuje sztuczkę w postaci gładkiego spodu który przy dużych prędkościach skutkuje "przysysaniem" samochodu do jezdni. Wystarczy hopka i dostajemy samolot. IMHO w tym miejscu szybciej dałoby się przejechać ciężkim GT z silnikiem z przodu i większym skokiem zawieszenia.

Ukryta Zawartość

Morał z tego jest też taki - że wyścigi w rodzaju F1 bardzo oddaliły się od codziennego życia - szkoda że nie ma wyścigu samochodowego w stylu Isle of Man TT - taki wyścig premiowałby samochody zdolne do szybkiej jazdy na normalnych drogach a nie takie przerasowane dziwadła jak F1 (czy wzorowane na nich "drogowe" Ferrari) które jak już oderwą się od ziemi to wykręcają salto że aż niemiło (Kubica w Montrealu).

Znam młodego Zientarskiego.

Niestety zawsze szukał guza. Miał nie raz i nie dwa poważne wypadki po których go składali.

W tym fragmencie drogi są bujawki , przy 50/h tego az tak nie czuć, przy 100/h w zależności od zawieszenia można mocno to odczuć, powyżej 150km/h to już tylko sztywne zawieszenie ratuje.

Głupi człowiek , grzał narażając życie innych użytkowników i to na dodatek nie własnym pojazdem.

Teraz stary Z. wycisza temat i odwraca kota ogonem ,przy okazji pojawiają się zajawki że to niby ofiara prowadziła.

W sumie droga do bani ale oznakowana ,ograniczenie do 50k/h.

Głupota i brawura przyczyną tragedii.

Zientarski doskonale znał tą drogę i z pewnością przyszpanował z nadzieją zrobienia wrażenia na swoim znajomym.

Smutne.

nie mam ferrari niestety :-))

pamietam z jakis artykułów ze podkreslano słaba jakosc czesci ,czteroletnie zawieszenie moze luz latac jak galareta

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

misiomor zauwaz ze konsekwentnie nie porusza sie tego tematu a zawsze pisza o badaniach wraku

nie potrafie zrozumiec jak inaczej mozna tak wyleciec w powietrze zeby postawiło cie bokiem na prostej

=> cir

Normalnie, jak faktycznie jechali w granicach 150-200 km/h i zniosło ich na prawo na trawkę po wyskoku na hopie to ni XXXX nikt nie opanowałby tego autka chocby było całkiem sprawne.....

skaczesz na hopce,lądujesz i powinien wtedy siąśc i dalej jedziesz prosto nie ma innej mozliwosci chyba ze cie odbije na rozwalonym zawieszeniu .Przy stowce utrzymasz ale przy dwoch będą kłopoty za duza energia

najwiekszy ich pech to ten słup od wiaduktu

te słupy to masakra,kiedys z kolega przepychalismy sie we dwojke na zakręcie,ja przed zakrętem skręciłem w bok w polną droge,nie było szybko spokojnie wyrobiłem na szuterku jego wyniosło własnie na taki trawnik i zarabał w słup wiaduktu .Samochod masakra bez przodu i połowy kabiny a mielismy z pewnoscia ponizej stowki

Chyba powinny byc bandy pod wiaduktami zawsze cie odrzuci w bok a nie staniesz w miejscu

Może i mały OT, ale filmik fajny, sowieckie podejście do bezpieczeństwa na drodze, finansów systemu emerytalnego i innych takich:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Najprawdopodobniej główny bohater wątku:

Ukryta Zawartość

Ferrari 360 Modena z felgami F430 ; komis w Poznaniu

Ukryta Zawartość

dobrus, 3 Mar 2008, 12:58

>czyli co ? od jutra wszyscy smigamy 200 gdzie sie da panowie :) przeciez niczego nie da sie przewidziec to co sie bedziemy :) gratuluje dojrzalego rozumowania.<

Poznałem kilku kierowców rajdowych. Aktywnych i takich którzy zakończyli kariery. Na co dzień jeżdzą bardzo spokojnie i przepisowo.

Najgorsi na drodze sa tzw. niesmiertelni. Ludzie w wieku 18-25 lat, z nikłymi umiejętnościami, bez wyobraźni, całkowicie nieprzewidywalni.

ciekawe - nigdy nie widziałem rozciapkanego na drzewie wraz ze swoim służbowym samochodem przedstawiciela handlowego...

To wyśniony sposób na długowieczność, wieczne zdrowie i szczęście?

>a kogo widziałeś rozciapniętego na drzewie?

Maćku, pozwolisz, że nie nie odpowiem na to pytanie - mogło by posłużyć do "wstępu do psychoanalizy", której co prawda jestem spragniony... ale się boję

dość rekurencyjne jak dla mnie. owszem miałem nieszczęście kiedyś zobaczyć "potrąconego" przez samochód przechodnia idącego chodnikiem. a raczej tulów ze zwisającymi wnętrznościami zawieszony na gałęzi drzewa

hehe - ja nie pisze ze słuzbowi czesciej maja wypadki tylko ze jezdza agresywnie .Jak ci sie nudzi na drodze i chcesz z kims poganiac to z nimi masz gwarantowana zabawe wchodzą w to na 99%

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.