Skocz do zawartości
IGNORED

Wypadek M. Zientarskiego

Robert Gdansk

Rekomendowane odpowiedzi

zyzio

to Ty jestes chyba ograniczony umyslowo, tnij sobie 250 , ale jak skrzywdzisz kogos z mojej rodziny to sie dziadu nie pozbierasz...bo ja w takich sprawach nie licze na policje i 'mandaty'

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

=> electro

Nie rozumiesz, tego co napisałem, więc patrz wyżej, boś durny jak pień :)))) Mógł ciąć - tak napisałem, co nie znaczy, ze to popieram i nie znaczy, ze nie było winy Zientarskiego, a teraz to sobie poskładaj do kupy i przeanalizuj :)))

Powtorze sie:)

Przypomina mi sie przypadek motocyklisty, ktory zginal jadac z potworna predkoscia na motorze.

Na nagrobku napisali "Bóg tak chcial".

Czyli co, bezposrednia przyczyna byla wola boza?

zyzio

to co napisales swiadczy o Tobie i mi wystarcza, gdyby glupota mogla latac unosilbys sie nad ziemia...cwaniaczku...klasyczny polski cwaniaczku.... jak ja was nienawidze, przepisy sa dla innych, nigdy dla was...

Robert Gdansk,

Logika jest i to w wielu miejscach...

(...) >postawili fotoradar (jest tam do 70 ograniczenie). Czesto sa tam wypadki bo pierdoły nie

>zwalniaja do 70 a do 50 albo 40 i Ci z tyl wala im po zadkach...(bezpieczne jak cholera).

i słusznie - prędkość należy dostosować do panujących warunków na drodze.

To ci z tyłu ile grzeją skoro wjeżdżają w tył samochodów z przodu?!

(...)

>Dalej po partii zakretow mamy prosta ale juz tabliczka Teren zabudowany (czyli 50km/h). Wypadkow tam

>nie ma, ludzi chodzacych poboczem tez brak za to w krzakach czesto fotoradary albo misiaczki z

>szuszarkami....

A co, w terenie zabudowanym wszycy jeżdżą przepisowo? Chyba nie będziesz ustawiał policjantów, mówił im gdzie mają stać z radarem?

>Uwazam ze bezposrednia przyczyna wypadku Zientarskiego byla utrata kontroli nad pojazdem spowodowana

>hopka w jezdni.

Ciekawe, reszta jakoś jeździ mimo "hopka" i nie ma wypadków.

>Predkosc (niczym nie uzasadniona) jest tylko wyznacznikiem skali zniszczen.

Odwrotnie - to skala zniszczeń jest wyznacznikiem prędkości.

Żaden normalny człowiek by tyle nie ciął na drodze miejskiej. Z prostego powodu: żadna droga miejska nie jest budowana pod takie szybkości. Nie ma tu takich wymagań.

Koszt budowy drogi przystosowanej do takich prędkości to zupełnie inna bajka - nikogo nie stac, by całe miasta tak zabudowywać.

zyzio

błagam cię

NIE MÓGŁ CIĄĆ!!!!!

NIE WOLNO mu było

nawet, gdyby droga była w idealnym stanie, to tam mógł leżeć choćby kapsel od koła

wystarczy że facet by się wystraszył i szarpnął kierownicą (a nie jeździł tym samochodem na co dzień) i efekt byłby podobny

mówimy o 200 km/h!!!!!!!

zyzio

powodem nie byl uskok na jezdni tylko predkosc debilu, nasze ulice skladaja sie z mniejszych i wiekszych uskokow...

zyzio, 1 Mar 2008, 14:58

>... po trzecie -

>bezpośrednim powodem, ze wyleciał był uskok na jezdni - proste :))

powodem było to ferrari którym postanowił się rozbujać. Skodą ani wartburgiem tyle by nie ciął.

ja juz oczyma wyobrazni widze te twoja hondzine, ciebie w takiej czapeczce z daszkiem rally team i widze jak skakasz po hopkach i ci pusty leb podskakuje na kazdym uskoku...

Zyzio

bo ze masz pusto we lbie i nie myslisz to z kazdym wpisem widac, mialem okazje jezdzic z kierowca rajdowym w normalnym ruchu i w niczym to nie przypominalo napierdalania na oslep takze nie osmieszaj sie tym 'cieciem' i 'przeginaniem' tylko wstydu oszczedz, a ha wybacz pytanie , jestes moze z bialegostoku?

zagubienie wyksztalciuchow

Zientarski wraz z ojcem wystepuje w TV i robi za autorytet w dziedzinie motoryzacji. ma przyjaciela, forsiastego wyksztalciucha, ktory kupuje ferrari. Kazdy inny wzialby nowozakupiony samochod i za zadne skarby swiata nie dopuscilby do kolka nikogo przez jakis tydzien i z dzika przyjemnoscia objezdzalby to cudo. Co robi wyksztalciuch? musi miec opinie tzw. autorytetu "motoryzacyjnego", aby uwierzyl, ze to co kupil jest tego warte. dopiero wtedy moze poczuc sie panem tego swiata. nie przypuszczalem, ze sprawy zaszly juz tak daleko jesli idzie o tzw. wyksztalciuchow, a przy okazji zostal obnazony jeden z ogolnie uznanych autorytetow TV. zycie potrafi weryfikowac tzw. autorytety, tylko to czasami za dlugo trwa.

=> electro

Ty nadal nie rozumiesz, wiec zakopńczmy tą farse lepiej, bo nie mam zamiaru tłumaczyc jak dzieciaczkowi z przedszkola. Ja jeżdzę już prawie 17 lat po 40 tys. km i nie zarysowałem przez ten czas nawet zderzaka....ale pokorny jestem i stwierdzam, ze to spotkało Zientarsakiego moze spotkać każdego - "przepisowego" kapelusznika takze, bo na drodsze nigdy wszystkiego nie przewidzisz, a sama prędkość bezpieczna waha się od 20-300 km/h w zależności od warunków - AMEN !

cóż - znani i sławni mają tarfę ulgową...

pytanie pomocnicze - ile razy powtarzaliście "dobrze mu tak!" w "odpowiedzi" na wtłoczone wam przez massmedia (w tym kontekście należało by napisać "hieny") newsy o jakiejś masakrze drogowej?

No przecież większość z tych co ujadają ma ucieche z tej tragedii....kolejnego debila mniej sobie myślą, a na drodze sami popełniają mnóstwo błedów, ale tego nie widzą, bo JA tak bym nie zrobił gadają, a gów... wiedzą jakby było gdyby ktos dał im Ferrari....i tylko to pietnuje w tym watku...smutne, ale Polak cieszy się z cudzego wypadku....ma z tego radochę i tyle.....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.