Skocz do zawartości
IGNORED

www.audiostereo.pl zmieniło właściciela

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

W moim pojęciu biadolenie części osób jest też stawianie zarzutów Lukarowi jest pozbawione sensu.

1. Jak w praktyce będzie wyglądało zarządzanie forum przez nowego właściciela CZAS pokaże. Może być gorzej, może być lepiej. Jeśli zastanie w ogólnych zarysach zachowany dotychczasowy porządek, mam tu na myśli zasady dopuszczające krytyczne opinie (o sprzęcie, płytach, koncertach itp.) oraz swobodę wyrażania poglądów to problemu nie widzę.

2. Podpisuję się pod pomysłem bardzo konkretnego moderowania forum pod kątem wulgaryzmów i całej masy kretyństwa z bocznicy. TO ZDECYDOWANIE nadaje się do likwidacji.

3. Jestem jak najbardziej ZA BLOKOWANIEM, czy wręcz USUWANIEM użytkowników w mniemaniu których forum o tematyce audio/muzyka jest miejscem właściwym do zamieszczania kretyńskich wynurzeń o cierpieniach mojej udręczonej duszy, wywodów matafizyczno-religijnych, bełkotu o wszystkim i o niczym itp. bzdur. Każdy z Was doskonale wie jakie "WYBITNE" jednostki z tego forum mam w tym wypadku na myśli.

4. Pretensje pod adresem Lukara za to że sprzedał forum są dla mnie przezabawne. To był JEGO pomysł. Nic mi nie wiadomo o tym żeby ktoś z Was w jakimś stopniu finansował jego utrzymanie. Zarzut dotyczący własności poglądów prezentowanych na forum... powiem krótko - piramidalna bzdura. Oficjalnie forum było utrzymywane i administrowane przez Lukara. ON był jego prawnym właścicielem. Jeśli miał ochotę je sprzedać i to zrobił - NIC nam do tego. Nie takie serwisy szły pod młotek i nikt nie pytał szanownych użytkowników o zdanie.

Konkluzja końcowa: Jeśli zmiany będą zmierzały do wyeliminowania z forum chamstwa i wodolejstwa to jestem JAK NAJBARDZIEJ ZA.

muls, 28 Lut 2008, 15:23

>te twoje wpisy pies z złamana noga nawet nie ogladnie ...a co dopiero kupi.

Po te Twoje na bocznicy ustawia się już kolejka.

muls, 28 Lut 2008, 15:29

>gicio .....ale ja sie na nadymam.Luzik gicio.

No luzik Muls. Nie ma sprawy.

Przecież nie o wartość swoich wpisów Rochowi chodzi.

Panowie

Rzeczywiście pretensji nie mozemy mieć , kto co za ile i po co sprzedał, ale mam nadzieje ,że nowi wiedzą dlaczego my tu piszemy i mozna mieć nadzieje ,że niczego nie spie.....lą.

Żadnych nowych chorych narzędzi , zero moderatora i zeby Wam nie przyszło do głowy zmieniać szaty graficznej na jakieś ciemne lub jasne kolorki, wogóle ma tak byc jak by Was nie było ,od cała Tajemnica Grala.

pozdro

Gość rochu

(Konto usunięte)

Dla wyjaśnienia.

Chodziło mi głównie o wartość merytoryczną wpisów z zakładki DIY.

Kilka watków jak np te traktujace o odgrodach są niebywale warościowe i stanowią ewenement w skali całego netu.

yolaos, 28 Lut 2008, 15:33

>Panowie

>

>Rzeczywiście pretensji nie mozemy mieć , kto co za ile i po co sprzedał, ale mam nadzieje ,że nowi

>wiedzą dlaczego my tu piszemy i mozna mieć nadzieje ,że niczego nie spie.....lą.

chciałem dodać,że jest moje subiektywne odczucie.Zapomniałeś dodać.

NIE DYSKUTUJCIE Z MULSEM W TYM WĄTKU!!!!!!!!!

jemu dokładnie o to chodzi

żeby nie było rozmowy o FORUM tylko o DUPIE MARYNI

UBeckie techniki operacyjne

Tak rochu. Twój wpis pozostaje Twoją własnością. W tym sensie nikt inny nie może się pod nim podpisać. Ale tylko, jeżeli udowodnisz swoje autorstwo, występując na drogę cywilno-prawną. Zamieszczając go jednak w serwisie godzisz się na jego publikację. Przeniesienie własności serwisu oznacza przeniesienie praw publikacji.

Możesz wystąpić do sądu przeciw plagiatorowi, ale w kwestii publikacji w serwisie nie masz nic do powiedzenia.

Zmiana własności nie ma tu nic do rzeczy.

Możesz swoje wpisy przenieść do innego, ale jeżeli to zrobisz z wpisami innych osób, właściciel serwisu ma wszelkie prawa do wystąpienia o zadośćuczynienie.

Poza tym musiałbyś udowodnić wartość intelektualną "dzieła" (to nie ironia. W prawie autorskim utwór muzyczny, tekst piosenki jest określany jako 'dzieło". Sąd orzekający jeżeli ma zastosować do paplaniny na forum przepisy prawa autorskiego musi... sporo rzeczy). O ile wiem, nawet wpisy w dziale DIY nie mają charakteru nowych rozwiązań, nie publikowanych wcześniej. A jeżeli mają, to ich własność można udowodnić jedynie na podstawie uzyskanego patentu w odpowiednim urzędzie (centrum Warszawy). Ma ktoś taki?

Można też potraktować wpis jako utwór literacki, ale jeżeli jego autor nie jest chroniony przez stowarzyszenie, to nawet uzyskanie tego statusu niewiele pomoże.

Krótko mówiąc - możecie wystąpić do sądu, ale tylko każdy z osobna. Szansa wygrania sprawy w moich prognozach wynosi tyle, ile dozwolona dawka alkoholu dla kierowcy. Ułamek promila.

Dobra, więcej nie będę tłumaczył, bo widzę, że jak zwykle tutaj atmosfera zagęszcza się natychmiast i zaraz polecą joby.

Widze ze nowym wlascicielom, juz na starcie zabraklo klasy. Piotr Welc powinien sam umiescic wpis na Forum. Notatka podpisana jego nazwiskiem, lecz pod nikiem Lukara swiadczyo tym, ze szkoda mu bylo 5 minut by zarejestrowac sie i zamiescic "przeslanie" osobiscie. Mimo ze jest ono podpisane "Z wyrazami szacunku" to nie chce mi sie wierzyc w jego szacunek dla uczestnikow Forum.

Nie dziwie sie, ze Lukar sprzedal Forum. To natauralna ewolucja wielu podobnych serwisow. I tak dlugo Forum bylo bylo w jakis tam sposob niezalezne. Lukar odwali kawal roboty, chociaz na koniec juz nie dal rady, a byc moze nie mial czasu by czuwac nad tym, by bylo to rzeczywiscie Forum Audio a nie miejsce do obrzucania sie blotem.

Zycze Lukarowi powodzenia w nowych przedsiewzieciach jeli takowe ma. Dzieki Lukar!

Niejednokrotnie juz pisalem, ze istnieje potrzeba moderowanego polskiego forum poswieconego wylacznie high-end audio. Wydaje mi sie, ze w obecnej sytuacji potrzeba ta staje sie jeszcze bardziej wyrazna.

Pozdrawiam wszystkich uczestnikow Forum!

Parsec

jak zreszta lancio przyznaje SAM nosił sie już zamiarem stworzenia KONKURENCJI w stosunku do lucara.Ten fakt sprawe przyspieszył.Cos tu chyba lancio pachnie konkurencja.A czyste intencje...gdzie?

twoja reakcja lancio jest zreszta znamienna do twoich reakcji politycznych.ty tam nie wierzysz w przypadek.A wiec UKŁAD lancio.Wiesz juz o co chodzi w tej..... chorobie?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.