Skocz do zawartości
IGNORED

Prośba o zgłaszanie błędów

wojprzy

Rekomendowane odpowiedzi

>Astaroth

>Pewnie coś z DNS-ami zobacz jak na macu się czyści DNS cache

>Widzę że pojszło! ;-)

Niestety nie, kiedys to zrobilem, ale juz zapomnialem jak !

Czy moglby ktos przypomniec o co chodzi z tym DNS cache i jak sie to czysci na Macu ?

Mam tez informacje ze na PC-cie tez komus co i rusz wyskakuje ten komunikat o "przerwie technicznej".

Wczoraj wyskoczył mi raz.

Poczekałem kilkadziesiąt sekund, przeładowałem stronę i tyle go widziałem!

Vladek, kup sobie porządny komputer tj. peceta a nie jakiś breloczek dla Barbie.

Ja w ogóle nie muszę wiedzieć co to jest DNS cache! Na co mnie to?

kolekcjoner, 3 Mar 2008, 09:44

DNS cache gromadzi lokalnie nazwy domen wraz z przypisanymi do nich adresami IP dzięki temu rozwiązywanie nazw jest szybsze niż gdyby za każdym razem przeglądarka miała pobierać IP serwera z DNS-a Twojego dostawcy internetowego.

W konsoli:

lookupd -flushcache

albo:

sudo lookupd -flushcache

>Astaroth

Wielkie dzieki !

...jeszcze tylko... jak wejsc w tryb konsoli... jak zatwierdzic wpisane polecenie... i jak z trybu konsoli pozniej wyjsc ?! :))

Wiedzialem... ale... zapomnialem ! :)))

:-)

Masz szczęście że nie jesteśmy na forum gentoo bo temat byłby już zamknięty albo przeniesiony do offtopic ;-)

Hmm...

Applications->Utilities

I tam poszukać Terminala, jeśli coś nie tak to sorka ;-) ale maca to ja nigdy w życiu nawet w ręku nie miałem :-)

>dudi

PC kojarzy mi sie z przestepczoscia zorganizowana, kradzieza i psuciem cudzych dobrych pomyslow,

debilnym uś mieszkiem oraz wrodzonym kretynizmem ! (patrz folder "Moj Kretynizm")

(tuz obok "Moj Komputer" Moj Dysk" "Moj Rower",Moja Lopatka", "Moj Nocniczek" i Moje Lekarstwa")

Dziekuję - postoję .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dudivan, 3 Mar 2008, 11:21

>User Maca - całkiem pacan!

nigdy bardziej filozoficznego uzasadnienia istnienia maców nie widziałem/słyszałem...

tak proste a mimo to tak prawdziwe! - genialne! ;)

Piotr Ryka, 5 Mar 2008, 23:28

>Ależ nie, josefie, po prostu wszystkie wpisy są przed umieszczeniem na forum czytane najpierw przez

>moderatorów. Postęp stuka do drzwi, postęp...

Pozwolę sobię odróżnić "postęp" od "regresji" spowodowanej staczającą się w otchłań nicości jakością edukacji (ale także aspiracji młodych ludzi dla których zmywak w kraju z językiem, którego nie rozumieją jest szczytem ambicji)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.