Skocz do zawartości
IGNORED

www.audiohobby.pl

lancaster

Rekomendowane odpowiedzi

>>lancaster

Ad. 6. Zakładkę handlową zrobimy jako specjalną kategorię - będzie ona nieco inaczej przedstawiana na stronie głównej jako nie związana z działalnością dyskusyjną forum - dokładnie pokażę ci jak uruchomimy forum.

Miejsce na opinie (płyty i sprzęt) proponuję nie jako tematy na forum, ale jako oddzielna baza informacji w oddzielnej formie (coś takiego jak tutaj).

Na reportaże i arty również zrobi się podobne miejsce.

>lancaster, 4 Mar 2008, 19:02

>2. Bocznica (obowiązkowo!!!)

W takim razie proponuję zakładkę "Audiofilskie zapasy w kisielu".

W tej kategorii mieści się również okładanie wypasionymi sieciówkami

i interkonektami model Python i Anaconda.

Jestem Europejczykiem.

o to napewno jest e...o

też cię pozdrawiam

aalfred to taki fred z kichnięciem? Przecież nie założyłem żadnego wątku w tym roku no może kilka ;) gniewasz się?

----------------------------------------------------------

niech ktoś zadzwoni pod 112 a ja go zagadam

----------------------------------------------------------

Przecież wiesz, że nic się nie może odbyć (kakało?) bez ciebie?

serio...

Ja słyszałem że alfred jest mechanikiem na PKP i prowadzi pociągi towarowe...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wchodzę na stronę www.audiohobby.pl i "problemy techniczne". Mam nadzieję, że jutro jak wejdę nie zastanę działającego forum ale z nagłówkiem "etykieta zastępcza";)

To oczywiście żart. Starajcie się chłopaki aby to jutro odpaliło.

>wszystko jest politykierstwem - a bukwy w szczególności

>ciesz się, że ja pierwszy zauważyłem i zawróciłem cię ze złej drogi :)

dzięki Maćku, mogłem trafić dużo gorzej - np. na jakiegoś...

...hmm... nic mi nie przychodzi strasznego w tej chwili do głowy.

A Ty Astaroth'cie wstydziłbyś tego typów politycznych prowokacji! ;)

może nie tyle czuła strona co zły moment.... cholera mnie juz bierze bo serwer ktory dostalismy ma co najmniej dziiiiiwna konfiguracje i jest sporo problemow.... ciekawe co jeszcze jutro wylezie jak dostane dane do polaczenia z sql-em....

zhornik, rozumiem doskonale - przynajmniej masz na koncie 1000$, których nie wydałeś na asp.netowe kontrolki, które nie działają bez full-trust (na publicznych serwerach nawet w tych najbardziej wypasionych wersjach) ;)

>co najmniej dziiiiiwna konfiguracje i jest sporo problemow....

uwielbiam "programistow" php dasz takiemu register_globals na off i juz "dziwna konfiguracja i sporo problemow" ;)

zhornik nie bierz tego do siebie ;) ja uogolniam :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

>uwielbiam "programistow" php dasz takiemu register_globals na off i juz "dziwna konfiguracja i sporo

>problemow" ;)

przypomniałeś mi sytuację, gdy ja się dziwiłem jakieś 10 lat temu, że admini na nieco szerzej otwartych na świat serwerach wyłączają globalsy (jakież emocje i zadziwienie wzbudziło! ;) - oczywiście byłem wtedy na dziecięcym etapie php ;)

camle

>>oczywiście byłem wtedy na dziecięcym etapie php ;)

a ja mam takiego jednego co od 10lat jest na tym etapie :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Jak zaczynałem z php parę lat temu to miałem problemy z register_globals także wiem czemu uogólniasz.

Aktualnie skrypt wg mnie jest świetnie zabezpieczony przed atakami get i post injection oraz session poisoning.

Co do konfiguracji serwera to naprawde jest cyrk. Php jest, bo phpinfo wszystko co trzeba pieknie wypisuje, uprawnienia do plikow sa poprawne, natomiast interpreter czasami wykona fragment pliku php, a czasami nie.

Odpierajac wszelkie zarzuty co do forum, udalo mi sie je uruchomic od pierwszego podejscia na xtreemhost.com, takze nie gryzie sie z profesjonalnymi serwerami...

Co gorsze nie ma zadnego panelu administracyjnego. Jedyny dostep przez ftp... pliku httacces nawet nie ma...

>a ja mam takiego jednego co od 10lat jest na tym etapie :D

oczywiście php do tego typu prostych rozwiązań jak np. forum dyskusyjne jest wyśmienite...

ale zrób np. interfejs www do złożonego systemu produkcyjnego - tan sam "frontend" nie wystarczy, trzeba mieć to zaplecze czerpiące z udostępnionych obiektów biznesowych itp, itd...

ale znowu oftopic ;)

zhornik

>Co do konfiguracji serwera to naprawde jest cyrk. Php jest, bo phpinfo wszystko co trzeba pieknie

>wypisuje, uprawnienia do plikow sa poprawne, natomiast interpreter czasami wykona fragment pliku

>php, a czasami nie.

zobacz w tym phpinfo czy jest zaladowany modul mod_security lub mod_security2... chociaz to raczej nie byloby raz dziala a raz nie dziala.. :P

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.