Skocz do zawartości
IGNORED

Proszę o podpowiedz-Marantz DV7000

mariuszdab

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, posiadam cd Marantza CD6000. Ograniczony miejscem muszę zrezygnować z odzielnych klocków

cd i dvd. Z dvd korzystam sporadycznie, obecnie jest to DV4500.

Wykombinowalem, ze kupię DV7000, podobno chwalony za dzwiek stereo, w dodatku wzorniczo pasuje

do mojego wzm. PM6010ose i tunera ST6000. Moze jakieś sugestie ze strony Szanownych Forumowiczów.

Pozdrawiam

>mariuszdab

>Ograniczony miejscem muszę zrezygnować z odzielnych klocków cd i dvd.

Skoro musisz to i tak zamienisz cd na dvd. A czy będzie gorzej - musiałbyś najlepiej posłuchać. Jak ci sięz DVD spodoba to po problemie.

Po pierwsze nie mam gdzie odsłuchać tego dvd, jak kupię to mogę zapomnieć o zwrocie,

po drugie jeśli różnica ma być drastyczna, to zostanę przy oddzielnych klockach, filmy na dvd oglądam średnio raz w miesiącu.

clo2 mimo wszystko dzięki za wpis.

>mariuszdab

Ja oglądam częściej, ale też rzadko (bo nawet nie ma bardzo w dzisiejszych czasach CO oglądać). Do tego celu kupiłem małe DVD belwooda za 100zł, chińszczyzna i jak kolejne się zepsuje to szkoda kasy nie będzie;). Może to DVD zamiast sobie odpuść skoro faktycznie tak bardzo sporadycznie korzystasz z kina? Zaoszczędzisz, a z DVD prawdopodobnie i tak lepiej nie będzie. Może jeszcze ci ktoś podpowie konkretniej.

Dżęki za podpowiedz, chyba tak uczynię. CD6000 zostawie sobie do stereo, natomiast dv4500 sprzedam,

vhs'a sprezentuję teściowi bo jego jest wysłużone a sobie kupię Samsunga combo - vhs+dvd, całkiem fajnie

wyglada- za 300zł. Reasumując pozbedę się jednego klocka jak zaplanowałem a cd6000 dalej będzie sobie u mnie grało.

Dzieki za poradę, pozdrawiam

Aktualnie jako źródła używam DV6500 i jak na swoją cenę jest to zaskakująco dobry odtwarzacz, szczególnie, że odtwarza SACD oraz DVD-Audio i to oba formaty wielokanałowo. Nie wiem jak może zagrać ten, który zamierzasz kupić. Oczywiście najlepiej byłoby posłuchać przed decyzją, ale może być wart uwagi.

Pozdrawiam

Cały czas biję się z myslami co zrobić, mimo tego co napisałem w poprzednim wpisie, podaję link do aukcji

z tym sptzętem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W zasadzie cenę akceptuję, sprzedawcą jest Audio Arts z Warszawy, więc żrodło pewne, chodzi mi tylko o to,

czy warto cd6000 zastapic dv7000, ktory to w zasadzie ma służyć głównie jako cd z możliwością obejrzenia od czasu do czasu jakiegoś filmu bądz zdjęć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.