Skocz do zawartości
IGNORED

Czy warto kupić system Eltaxa?

clo2

Rekomendowane odpowiedzi

Takie pytanie - planuję zakup dobrego stereo także do małego pokoju - 10m2. Słucham głównie klasyki i jazzu. Dużo muzyki symfonicznej oraz muzyki wokalno-instrumentalnej z dużymi chórami. Lubię dźwięk duży, ale detaliczny z dobrze kontrolowanym dołem, piękną średnicą i jedwabnymi wysokimi tonami. Czy poniższy Eltax 800 DAB ma szansę spełnić moje oczekiwania? Kto słyszał? Kto wie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/40572-czy-warto-kupi%C4%87-system-eltaxa/

>foxbat

Słuszna uwaga. Muszę zapytać "dłubiących" przy kolumnach kolegów ile by ze mnie ściągnęli za modyfikację.

Tutaj jeden kolega nawet raz wspominał, że tuningowane kolumienki od Pianocrafta grają lepiej od ProAców (patrz: wątek "Klub miłośników dobrych mini wież"). To chyba właściwa droga na uzyskanie satysfakcjonującego brzmienia;)

clo2 nie wiedzialem ze jestes az taki zalosny i malostkowy:/ widac ze Twoj DENON zryl Ci beret i to doslownie. Sorry, ale nie moge sie powstrzymac, po tym co i jak mowisz na moj temat. Widac caly czas Cie boli ze dales tyle za swojego Denona i tak sie nim rozczarowales, kiedy inni chwala sobie dzwiek Piano,JVC, w roznych konfiguracjach.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Ukryta Zawartość

Czy nie jest to podobne do zdjęcia na początku wątku?

post-7066-100008630 1204277606_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>DavidM

>Widac caly czas Cie boli ze dales tyle za swojego Denona

Dla twojej informacji: za Denona dałem dokładnie 1100zł (w sklepie 2999zł), sprzedałem za 999zł w opcji "kup teraz". Strata po roku posiadania 100zł. Tyle mniej więcej dziennie moja żona wydaje "na życie", żeby było w domu "co jeść". Więc ta "strata" wcale mnie nie boli. Znowu chybiłeś.

ja nie chybilem:) dziwi mnie tylko, czemu tak sie mnie uczepiles, przeciez ja CI nic nie zrobilem, to ze czasem mamy odmienne zdanie na podobny temat, to chyba dobrze sluzy dlugiej wymianie zdan i pogladow;) Ja nie mowie na prawo i lewo ze dla Ciebie dobrym mini jest LG. Wiec prosze Cie, wiecej dystansu. Bo potrafie tez byc niemily. Wierz mi.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

ale odczulem aluzje.

>DavidM

Nie było moim zamiarem cię obrazić. Jesteś inteligentny chłopak, to wyczułeś oczywiście żartobliwy "klimat" tego wątku. Wpis "porównanie Piano do Proaców" też został zrobiony w celu nadania wątkowi odpowiedniej "atmosfery" i tylko taki był jego cel.

Niepotrzebnie się ujawiniłeś i niesłusznie potraktowałeś to jako przytyk do Ciebie. Wcale nie był to mój zamiar. Gdyby było inaczej podałbym otwarcie twój nick.

Nie żyw do mnie urazy. Jeśli cię jednak (mimo iż nie taki był mój zamiar) uraziłem, to przepraszam.

pozdrawiam

>DavidM

>Ja nie mowie na prawo i lewo ze dla Ciebie dobrym mini jest LG

Nigdzie nie napisałem, że LG jest "dobrym mini". Jedynie nie wykluczyłem takiej możliwości (bo przecież nie słyszałem) a to zasadnicza różnica.

Spoko, przeprosiny przyjete, ja tez przepraszam, odberalem to inaczej, niz miales na mysli;)

Cholera, najlepiej by bylo teraz gdzies isc na browca.

Pozdrawiam

Co do tego easy touch to jest on tak podobobny, ze pewnie nowicjusz mial by trudnosci w rozroznieniu obu sprzetow z pewnej odleglosci.

>DavidM

A mi się wydaje, że w środku Eltaxa też jest podobnie jak w tym Easy Touch. W dodatku składają to chyba w tej samej chińskiej fabryce. A konstrukcja też opracowana (lub zerżnięta) przez Chinoli i sprzedają coś, co jest u nich OEM tylko potem wykonują na froncie napisy danej marki lub "marki".

No, i Eltax może dorzuca swoje głośniki (po których też notabene wiele bym się nie spodziewał;)).

clo2, 29 Lut 2008, 11:05

>>DavidM

>

>A mi się wydaje, że w środku Eltaxa też jest podobnie jak w tym Easy Touch. W dodatku składają to

>chyba w tej samej chińskiej fabryce. A konstrukcja też opracowana (lub zerżnięta) przez Chinoli i

>sprzedają coś, co jest u nich OEM tylko potem wykonują na froncie napisy danej marki lub "marki".

>No, i Eltax może dorzuca swoje głośniki (po których też notabene wiele bym się nie spodziewał;)).

ja bym jednak nie skreślał tak odrazu (na zasadzie "wydaje mi się") systemu Eltaxa. Kiedyś ta firma robila bardzo przyzwoite kolumny, np. Liberty, Linear Response. Później pojawiła się marketówa ale i tak seria np. Symphony jest lepsza niż wiele innych marek pojawiających się na półkach marketów. A porównanie do Easy Touch moim zdaniem to przesada, a tym bardziej bez odsłuchu.

Witam Cię clo2, Moja rada jest taka: jeśli chcesz Eltaxa, to kup, postaw i słuchaj bez kombinacji z tuningiem.

Innych konfiguracji nie doradzam Ci, nie chcę się mądrzyć i doradzać Ci cudów na kiju, ewentualnie pokombinować z kabelkami do kolumn jesli jest taka mozliwość, pozdrawiam serdecznie.

clo2, 29 Lut 2008, 09:59

>Tutaj jeden kolega nawet raz wspominał, że tuningowane kolumienki od Pianocrafta grają lepiej od

>ProAców (patrz: wątek "Klub miłośników dobrych mini wież"). To chyba właściwa droga na uzyskanie

>satysfakcjonującego brzmienia;)

żałosne clo2, przecież systuacja sie wyjaśniła i wszystko było jasne..po kiego wciąż mącisz??/

Zdezorientowałes mnie, jeśli miałbym sugerować sie fotką, to kojarzy mi się z Tesco - z całym szacunkem dla Tesco. Co prawda w kuchni mam Aiwe, ale kolumny wyrzuciłem i kupiłem fajne drewniane Onkyo, ale i tak cienko,

nawet radyjka słucha się chusteczkowo.

Zdezorientowałes mnie, jeśli miałbym sugerować sie fotką, to kojarzy mi się z Tesco - z całym szacunkem dla Tesco. Co prawda w kuchni mam Aiwe, ale kolumny wyrzuciłem i kupiłem fajne drewniane Onkyo, ale i tak cienko,

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.