Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki sprzęt do klasyki?

clo2

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Proszę o pomoc w wyborze telefonu stereo z odtwarzaczem mp3. Jaki model najlepiej wybrać?

Jaki najlepiej sprawdzi się muzyce poważnej? Proszę o propozycje jakiegoś POWAŻNEGO modelu. Sporo czasu spędzam ostatnio na nudnych, czasem niepoważnych spotkaniach biznesowych i chciałem ten czas sobie umilić słuchaniem chociaż poważną muzyką. Dobrze jakby ten poszukiwany przeze mnie sprzęt audio zawierał jakiś naprawdę bardzo dobry wzmacniacz słuchawkowy. Dodam, że cena nie gra roli. Dziękuję wszystkim za rady.

P.S. I jeszcze do kompletu jakieś dobre ale dyskretne słuchaweczki.

https://www.audiostereo.pl/topic/40587-jaki-sprz%C4%99t-do-klasyki/

Proponuje Nokie N95 8GB a lekko ją stuningować. Wymienić będzie trzeba cały tor analogowy. Dać jakieś dobre opampy i niestety tutaj trzeba iść na kompromis i zastosować jako wzmacniacz słuchawkowy jakiegoś scalaka. Najlepsze byłyby lampy, ale całość mogłaby być trochę za duża. Tak, więc w grę wchodzi tylko smd. Dobry tutaj powinien być TPA6120A2 i AD797 przed nim. Do tego osobne zasilanie bateryjne. 8 akku 2400 mAh powinny to jakoś pociągnąć, jeśli słuchawki nie będą mocno prądożerne. Problemem może być gustowna niewielka obudowa. Myślę, że na chama upakujesz wszystko w puszcze po jakiejś dużej konserwie. Powinieneś, zamkąć się w budżecie 800-1000PLN. Oczywiście biorę pod uwagę tylko to, że użyjesz tutaj bezkompromisowych kondów Black Gate najlepiej z serii N. Pamiętaj, że tylko one dadzą Ci dźwięk, o jakim inni (co ich nie stać) mogą tylko po marzyć. Okablowanie tylko ze srebra i to o wysokiej próbie czystości. Przy czym pamiętaj, że wszelkie badania AGR (Audiofilska Agencja Rządowa) w raz z jego ekscelencją Profesorem Habilitowanym Zenonem Jaskółą dowodzą, że akku Sanyo brzmią o wiele lepiej niż Energizer a zwłaszcza Duracell. Te pierwsze dodają o wiele więcej powietrza, wyrównują scenę, nie wyostrzają dźwięku i powodują orgazm.

Życzę owocnego dłubania nad telefonem marzeń i osiągnięcia celu.

>uki

Wiesz, tak pomyślałem czytając to co napisałeś, że może łatwiej byłoby zbudować coś od podstaw zamiast tuningować telefon?

Do muzyki której słucham skłaniałbym się ku lampom. Co do wielkości całego urządzenia myślę, że cały "problem" można jakoś obejść, zaraz ... w marynarce mam na dole 2 spore kieszenie (lewa i prawa), do tego jest jeszcze jedna spora od wewnątrz. A gdyby trzeba było jeszcze trochę miejsca to są jeszcze 2 całkiem spore w spodniach. Trochę to komplikuje budowę całego urządzenia, ale można przemyśleć budowę modułową i łączyć moduły kablami. Nie ma co iść na kompromisy.

Klasyczny to jest tylko Twój temat.

Bez sensu. Jak lokata.

Wiem, że prowokujesz, Miałeś wprawdzie kilka (może ze 3) wpisów zgodnych z moimi poglądami, ale lubię Twoją aktywność na forum. Ja, jeszcze tydzień temu w ogóle bym tego nie napisał, ale to forum umiera.

Odwaga staniała. Proszę Cię, nie kombinuj, trzeba przeczekać.

Spotkamy się na innym, lepszym świecie (chciałem powiedzieć FORUM).

Cholernie trudo pisze się w sobotę wieczorem. Aktywnie jestem z Wami może i niedługo, ale gdyby nie Wy pewnie teraz miał bym kolumny Koda i jakieś kino "DOMOWE" Sony. Z całym szacunkiem dla wątku "coś tam SONY"

Pozdrawiam Wszyściuchnych.

Ze łzami w oczach (cholerny Pilzner).

YunnanTEA

>zoltar7, rosim

od jutra lancaster robi pierwsze odpalenie www.audiohobby.pl. Pierwszy tydzień testowanie. Na początku będzie pustawo ale myślę, że szybko nowe forum wypełni się wartościowymi treściami. Tu o muzyce prawie nie pisałem bo mi się nie chciało, ale na nowym jakoś wygospodaruję trochę czasu i deklaruję swoją znacznie większą aktywność.

Wiele osób też weźmie się tam od razu ostro do pracy. Nie ma sięco martwić, będzie dobrze na NOWYM NIEZALEŻNYM I NIEKOMERCYJNYM FORUM.

A tu niech sobie marketingowcy z SITE sami piszą. W końcu za coś biorą pieniądze;)

clo2, 1 Mar 2008, 22:27 >>>

Uprawiasz specyficzny marketing: własnoręczne rozrzucanie gnoju po kątach u konkurencji z jednoczesnym nawoływaniem, chodźcie do nas, tam gnoju nie będzie.

A co do nowego właściciela to pożyjemy zobaczymy. Jak na razie nie ma materii do oceny.

>zoltar7

>Do klasyki to najlepiej fortepian Stanway & Sons, ale to koszt 150 tys. euro no i trudno go upchać w obudowie >telefonu, ale ty clo2 dasz rade !!!

Ale można zmienić koncepcję. Zawsze można na spotkanie wjechać w fortepianie i tam pozostać do jego końca;). Rzadko coś ciekawego na takich spotkaniach się dzieje więc strata niewielka.

A na poważnie;). Jak pisałem jest w garniturze do dyspozycji pięć niemałych kieszeni. Nawet mini system złożony z oddzielnych klocków (spiętych oczywiście właściwymi kablami) można po tych kieszeniach upakować. Nie jest tak źle, jak się początkowo wydawało;).

YunnanTEA, 1 Mar 2008, 21:07

> to forum

>umiera.

zoltar7

To nie prawda, umiera tylko zakładka STEREO ;-) zakładka MUZYKA ma się jak zwykle bardzo kiepsko,

za to zakładka DIYa still alive !!!

Zgadzam się, ale i w tej zakładce jakby tematy zastępcze. Dla mnie zakładka DIY to kolumny. A tu marazm, brak entuzjazmu. Nie ma już pionierów, McGyver -poszedł w bizness, od kiedy polubił lampy, kocha tylko metalowe kopułki, misiomor, Matthew, Lancaster, henrykpiątek i w. w. innych, robią co mogą, ale tematy mało podniecające, to i poglądy mało wyraziste. Wszyscy pobudowali swoje wymarzone kolumny, pensje rosną, dolar tanieje, istny horror, nie ma o czym dyskutować, o co się spierać.

YunnanTEA

YunnanTEA, 1 Mar 2008

>Dla mnie zakładka DIY to kolumny. A tu

>marazm, brak entuzjazmu. (...)

>Wszyscy pobudowali swoje wymarzone

>kolumny, pensje rosną, dolar tanieje, istny horror, nie ma o czym dyskutować, o co się spierać.

>YunnanTEA

A dla mnie zakładka DIYa to wszystko, sam interesuje się (jakoś tak wyszło) głównie DACami a tu dopiero co zakończył się jeden projekt, drugi jest w realizacji a trzeci zmierza do szczęśliwej finalizacji. Moim skromnym zdaniem właśnie DIYa idzie w dobrym kierunku, kolumny to tylko jeden dział DIYa, a poza tym to zależy czego oczekujesz od DIYa.

ps. ja swoje wymarzone kolumny dopiero mam w planach ;-)

clo2

A czy SITA S.A. to nie firma zajmująca się wywozem nieczystości ?? ;-)

Wydawało mi się, że widziałem śmieciarki z taką marką SITA.

A co do SITA S.A. to moim skromnym zdaniem, oni nie chcą zmieniać specjalnie zasad tego forum, co najwyżej trochę go unowocześnić i (jak to się mówi w beznesie) zwiększyć przychody z reklam. Myślę, że ich dil polega na tym, że chcą to trochę pociągnąć, kupić jeszcze parę portali typu "narty i ja", "narty wodne i ty", "mój rower", "zielarstwo" itp. a po tem wprowadzić tą Spółkę na giełdę, czyli po prostu sprzedać cały ten bajzel... i jak będą wypoczywać na Jamajce to będą się śmieli z tych co se akcje SITA kupili :)) Jak nie wytykając multimilioner Kluska, co to OPTIMUSA S.A. wprowadził na giełdę, a później swój pakiet odsprzedał dwóm bankom, które na tym interesie straciły olbrzymie pieniądze... ale jak wiadomo banki nie swoimi pieniędzmi obracają... i na tym ten biznes polega...

>zoltar7

Oj nie, "sprawa Kluski" to zupełnie inny temat. To jego "przerobili" za ... kto wie, to wie to nie wątek na rozbudowane dyskusje.

A co do forum, ja się wynoszę na nową, niezarządzaną "ziemię". Nawet spróbuję włożyć trochę pracy w jej budowę. Marketing. krawaty i garnitury mam w swojej pracy a w wolnym czasie wkładam rozwleczony sweter i chętnie pogadałbym w wolnym czasie na forum, w którego "tle" nie będzie się ciągle tliło widmo zarabiania na nim pieniędzy.

clo2, 2 Mar 2008, 09:38

>>zoltar7

>

>Oj nie, "sprawa Kluski" to zupełnie inny temat. To jego "przerobili" za ... kto wie, to wie to

>nie wątek na rozbudowane dyskusje.

To napisz mi to jak możesz krótko na priva. Akurat bardzo mnie interesuje ten beznesmen. Szczególnie, że siedzi dziad na milionach a w media przedstawiają go jako biedaka (sam Kluska nic takiego nie powidział). Ja pamiętam, że sprzedał swoje akcje w OPTIMUSIE w szczytowym okresie tzw. "bańki internetowej", a 2 czy 3 tyg. później rzeczona bańka pękła. Tak było w USA i tak w Polsce... a Kluska tylko skorzystał z okacji.

Pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.