Skocz do zawartości
IGNORED

Canon'ierzy łączcie się:)

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

przez wiele lat byłem bardzo zadowolony z Canona (dopóki mi nie wleźli do domu przez balkon i .... już go nie mam)

ale moim następnym obiektywem będzie Leica (z korpusem firmowym lub Panasonica niestety)

z wielkim szacunkiem do wielu innych dobrej klasy obiektywów w ludzkiej cenie

o Hasselbladach nie myślę, więc dyskutuję (podobnie jak o Wilsonach i innych)

nie wiem co wychodzi z pomiarów, ale "naoczna" plastyczność obrazu raczej gdzie indziej niespotykana ...

No ale co Ty! Chcesz "kompetentnym" ałdiofilom udowodnić że te aparaty sa dobre bo ktos tam zrobił nimi dobre zdjęcie???

ha ha - "kompetentni" ałdiofile wiedzom, że nie som dobre i już! Ino Olympus Srympus oraz kopułki Peerlessa ;)

discomaniac

najciekawsze jest to, że wiele osób tego nie dostrzega, mimo, że wydają się umieć robić zdjęcia

moja wiedza i doświadczenie w dziedzinie fotografii nawet przy wielu osobach z tego forum jest praktycznie żadna

ale "inność" Leici rzuciła mi się na oczy :) od razu

czasami Canon potrafi robić podobną plastyczność, ale właśnie - czasami

a skąd się to bierze, to sekret firmy

myślisz, ze to wynika tylko z lepszej jakości szkła, czy też nadania mu pewnej specyfiki?

one wszystkie chyba mniej lub bardziej szumią

zaparli się teraz wszyscy na podnoszenie rozdzielczości przy małych matrycach

szkoda! ale czymś trzeba się reklamować

dobra, bedzie - bo chyba trochę trollujemy :)

Walery, 2 Mar 2008, 19:45

>Dobra panowie mam obiektywy do analogowego Canona EOS300 - 28 -70 i 100-300 czy jak kupię jakąś

>lustrzankę Canona D to będzie to razem hulać AF idt? Z góry dzięki;-)

To są obiektywy do EOSa w ogóle, a nie tylko do EOSa 300. Co powinno rozwiać wszelkie wątpliwości.

Pamiętaj że "analogowy" obiektyw założony do cyfrówki zachowuje się podobnie jak 1,5 raza dłuższy obiektyw używany z analogowym body. W przypadku Canona ten przelicznik jest nieco inny, i wynosi 1,6.

Wynika z tego że jeżeli kupisz body cyfrowego Canona to nie będziesz dysponował obiektywem szerokokątnym. Będziesz miał za to całkiem długie tele za pomocą którego tarczą księżyca będziesz mógł zapełnić niemal połowę kadru.

• Redaktorzy

A co z D450? Wchodzi coś takiego na rynek, zdaje sie. Ja używam 350, i jest niezły, chociaż na dziecięcą rączkę, ale ciekaw jestem tej nowości.

Niestety ja jestem Nikonowcem od lat i do Canona pałam nienawiścią, więc ich nowości nie śledzę :). Poszukaj na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - tam powinni mieć więcej informacji (po ang.). Jak nie w artykułach redakcyjnych to z pewnością na forum.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bylem o wlos od kupienia 450D z importu. Niestety sprzedajacy uczciwie przyznal, ze pierwsze i jedyne 2 sztuki jakie dostal byly fabrycznie zepsute. Wszystkim zainteresowanym radze wiec uwazac na pierwsza partie. Sam summa sumarum kupilem Sony Alpha 200 z podstawowym kitem. Przy najblizszej okazji porownam go z rekinowym 350D i 400D Krystiana Majera.

• Redaktorzy

Canon jak Canon - kiedyś marzenie i hi-end oglądany na reklamach w jakimś National Geographic, teraz - szara codzienność, Volkswagen Golf, nierasowy koń roboczy... Zresztą co do reklam, to ja akurat w N.G. oglądałem Minoltę, i pod tym wpływem kupiłem Zenita 12. Coś chyba nie tak z tymi reklamami jest, nie tak to miało zadziałać :-)

I wszystko to po to, żeby robić wiekopomną serię zdjęć z cyklu "JA u cioci na imieninach", "JA na tle katedry w Koln", "JA na tle Kilimandżaro", "Ja z żoną,... mniejsza z tym"?

Pewien bardzo znany fotograf polski rzekł kiedyś: "im większy fajansiarz tym lepszy ma aparat".

Świetne zdjęcia naprawdę można zrobić aparatem Zorki 5, wątpliwości moga mieć tylko Inżynierowie Mamonie..

A poza ty... to piękna maszynka. Te wszystkie cyforwe Canony, Olympusy wyglądają przy niej jak malezyjska tandeta.

Damska zresztą w dodatku.

.

.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A mi Canon podpadł, co prawda nie w dziedzinie aparatów cyfrowych ale jednak podpadł. Brak jakichkolwiek linuxowych sterowników dla skanera za który parę lat temu wybecylowałem ponad tysiaka. Pięknie przesiadłem się na Opensuse ale bez skanera niestety. Ani otwartych ani firmowych sterów.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.