Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Twoja wiara w ludzi jest budująca, ale chyba się mylisz.

Ogólnie zgadzam się z Tobą ;)

Może inaczej, to nie wiara, a pozytywne założenie wstępne. Mimo wszystko warto wychodzić z założenia dobrej woli i czystych intencji ludzi. Można oczywiście wychodzić z założenia odwrotnego. Ale to pierwsze jest wygodniejsze, bo daje chociaż cień szansy na normalność ;). A tych negatywnych zachowań, wbrew pozorom, wcale nie jest aż tak dużo. Tyle że są one stosunkowo bardziej upierdliwe i przeszkadzające całej reszcie. Dlatego nie ma powodu, aby było na nie milczące przyzwolenie, pomimo, że procentowo na pewno nie stanowią większości.

W każdym razie,nie jest aż tak źle, żeby tylko w czarnych barwach to rysować :).

ja się tylko po dwóch tygodniach ponownie zapytam - po co w ogóle z tym facetem dyskutujecie

truizmy, dyrdymały, epistolograficzne wodolejstwo i wciąż oczywista oczywistość z parciem na zamordyzm

przecież to wszystko od dawna już posiada znamiona skazy psychicznej

Ciekawa teza, może potraktujmy ją tak jak na to zasługuje, bo każdy kij ma dwa końce.

Czemu w takim razie, zabierasz głos, w wątku który Cię nie interesuje, na temat który Cię nie interesuje?

Nie interesuje Cię wątek nie czytaj, nie interesuje Cię tematyka, nie dyskutuj.

Boli Cię ktoś personalnie, chcesz podyskutować na temat jego psychiki, gdyż czujesz się w tej kwestii specjalistą i guru. Załóż sobie wątek na temat tej osoby i tam sobie pisz do woli, w granicach kultury wypowiedzi oczywiście.

A to co robisz tutaj, to zwykła próba wszczęcia personalnej pyskówki, już nie używam określenia próba trollingu, bo Kolega Colcolcol zwrócił mi na to uwagę, że Go od tego zęby bolą.

W kązdym razie, uporczywe próby wszczęcia personalnych pyskówek, w miejsce merytorycznej dyskusji to, tu cytat: "posiada znamiona skazy psychicznej" :) To ten drugi koniec kija z Twojej tezy. Przyganiał kocioł garnkowi....

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Ja powiedziałbym, że znamiona opętania. :)

Na razie to raczej oni sami z sobą dyskutują, nagradzając się sowicie.

To jest dość ciekawe zjawisko, jak bardzo kogoś boli dyskusja o przyszłości forum, w wątku dotyczącym forum. Że aż trzeba się posuwać do prześmiewczego dyskutowania o dyskutujących.

Czyżby ktoś czuł się zagrożony, postulatem o równe traktowanie wszystkich użytkowników Audiostereo?

Raczej trudno znaleźć inną przyczynę takiej "troski" o innych dyskutujących, ich zdrowie i kondycję psychiczną, że aż trzeba zaśmiecać wątek propozycji dotyczących forum. Ciekawe, bardzo ciekawe, żeby nie powiedzieć znamienne ;-)

Gość papageno

(Konto usunięte)

Nazywasz dyskusją uporczywe powtarzanie w kółko tego samego? Znamienne, znamienne (bez uśmieszku, bardzo poważnie, z troską i bólem)

Odblokowałem ignorowanych w nadziei, że może coś zrozumieli, że wyciągnęli jakieś konstruktywne wnioski. A tu co? Słuchać hadko, brateńku. Ponownie więc spuszczam was w niebyt.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Nazywasz dyskusją uporczywe powtarzanie w kółko tego samego? Znamienne, znamienne (bez uśmieszku, bardzo poważnie, z troską i bólem)

Odblokowałem ignorowanych w nadziei, że może coś zrozumieli, że wyciągnęli jakieś konstruktywne wnioski. A tu co? Słuchać hadko, brateńku. Ponownie więc spuszczam was w niebyt.

Ok, porozmawiajmy na poważnie i bez prześmiewczych tekstów i wycieczek osobistych, ok?

Co jest złego w poważnej rozmowie na poważne tematy, w wątku do tego przeznaczonym? Bo gdyby to był inny wątek, na inny temat, to nie dziwiłbym się sprzeciwom. Bo to byłby zwykły trolling. Ale to jest właśnie ten wątek właściwy, wręcz najwłaściwszy.

Piszesz "uporczywe". Już wyjaśniam skąd się to bierze. Uporczywość ta ma jeden cel, wymuszenie reakcji i poważnej rozmowy ze strony czynników decyzyjnych. Uporczywość ta nie pozwoli im na tłumaczenie później: "nie wiedziałem, nie zauważyłem, nie miałem świadomości". I taki jest jej cel. A jak wreszcie ktoś z administracji raczy zając oficjalne stanowisko wobec poruszanych kwestii, to uporczywość oczywiście się skończy.

Jest jeszcze drugi cel tej uporczywości, przeciwdziałanie próbom rozwodnienia dyskusji, przez wielokrotne prześmiewcze teksty tych, którzy stosują "rozwadnianie" i wycieczki personalne, jako metodę na bagatelizację i zamiatanie problemu pod dywan. Ten numer jest znany od lat, ale w tym wypadku nie przejdzie :D.

A tak poważnie, to naprawdę nie ma się co zżymać. W grę wchodzą przecież tylko dwie niewinne propozycje. Jedna to postulat jednakowego traktowania wszystkich użytkowników . A drugi postulattro brak tolerancji dla chamskich zachowań , na które nikt by sobie nie pozwolił podczas dyskusji twarzą w twarz, a tutaj swobodnie sobie pozwala, bo jest na to przyzwolenie.

Ani pierwszy, ani drugi postulat, nie jest skierowany personalnie przeciwko komukolwiek, nie jest też skierowany przeciwko jakimkolwiek poglądom czy też grupom. Oba są skierowane przeciwko nierówności, która z natury rzeczy jest patologiczna i będzie rodzić patologiczne zachowania.

A zagrożeni mogą czuć się wyłącznie ci, którzy obawiają się utraty nienależnych przywilejów. Każdy kto się z tą grupą utożsamia, fakt, może czuć się zagrożony. Ale ja przecież nie mam żadnych pretensji do Ciebie, Mamela, Jara, czy też kogokolwiek innego.

Nie zgłaszam żadnych dziwacznych propozycji przeciwko Wam. No chyba że ktoś sam utożsamia z tą "zagrożoną" grupą, obawiającą się utraty przywilejów. Ale to już nie mój problem.

Dla jasności, żeby było zgodnie z prawdą i stanem faktycznym, mogę mieć "ale" do Szuba, bo mnie niewybrednie personalnie zwyzywał, niesprowokowany. Ale tym się zająłem w sposób prawidłowy i regulaminowy, a On wylądował na liście ignorowanych.

I to samo może zrobić każdy, kto ma do mnie "ale", albo uważa że naruszam regulamin, trolluję uporczywie itd. itp. Przycisk raportujący jest po prawej stronie, na dole, w każdym poście. Nie ma się co krępować......

SławekR

napisz na czym słuchasz-bardzo Cię proszę.

Najlepiej wrzuć foty-bo na razie to piszesz w kółko to samo............a może Ci coś zaszkodziło?

DZIWI MNIE TYLKO TA TOLERANCJA MODERACJI-tz. WIDAC W JEGO WPISACH NUDY NA PUDY!!

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Już wyjaśniam skąd się to bierze. Uporczywość ta ma jeden cel, wymuszenie reakcji i poważnej rozmowy ze strony czynników decyzyjnych. Uporczywość ta nie pozwoli im na tłumaczenie później: "nie wiedziałem, nie zauważyłem, nie miałem świadomości". I taki jest jej cel. A jak wreszcie ktoś z administracji raczy zając oficjalne stanowisko wobec poruszanych kwestii, to uporczywość oczywiście się skończy.

Właśnie. A administracja rzuciła zdanko tydzień temu i sobie poszła. Moim zdaniem szkoda strzępić sobie język (klawiaturę?), dopóki administracja nie zabierze w tej sprawie głosu. Naszych propozycji jest niewiele.

A tak poważnie, to naprawdę nie ma się co zżymać. W grę wchodzą przecież tylko dwie niewinne propozycje. Jedna to postulat jednakowego traktowania wszystkich użytkowników . A drugi postulattro brak tolerancji dla chamskich zachowań , na które nikt by sobie nie pozwolił podczas dyskusji twarzą w twarz, a tutaj swobodnie sobie pozwala, bo jest na to przyzwolenie.

No i czekamy na odpowiedź administracji.

On mysli ze to forum ..to jakas powazna sprawa , dzieci internetu nie moga zyc bez klawiatury.

Niektórzy dyskusje traktują poważnie, a przynajmniej uczciwie. Inni na forum przychodzą trollować (inaczej mówiąc szukają zwady). Moderacja popiera ich jednocześnie zwalając winę na innych.

Gość papageno

(Konto usunięte)

Wzorem trolla z zasadami powtórzę (dopiero po raz drugi):

To jest forum audiofilskie, hopsa bum, hopsa bum.

Ale chwasty wszędobylskie robią szum, hopsa bum.

P.S. Stawiam skrzynię pełną złota przeciwko stu baryłkom prochu, że to zniknie w imię poprawności politycznej. Prawa mniejszości nade wszystko. Większość może się zżymać tylko.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

SławekR

napisz na czym słuchasz-bardzo Cię proszę.

Najlepiej wrzuć foty-bo na razie to piszesz w kółko to samo............a może Ci coś zaszkodziło?

Były już takie pytania, mniej więcej w tej samej intencji zadawane jak Twoja. Odpowiadałem na nie nie raz i nie dwa.

Dobrze poszukasz, jeśli faktycznie Cię to interesuje, to znajdziesz. Nie ma więc powodu, aby nad tym się rozwodzić po raz kolejny, a już szczególnie w wątku "regulaminowym" forum :).

A, że jest trudno na forum audio, znaleźć wypowiedzi na temat audio. Ze względu na zalew śmietnika wszelakiego, to już całkiem inna sprawa. Dlatego tutaj rozmawiamy, co zrobić żeby było więcej "audio w audio" :D.

DZIWI MNIE TYLKO TA TOLERANCJA MODERACJI-tz. WIDAC W JEGO WPISACH NUDY NA PUDY!!

A to ciekawe podejście. Wkurzanie się, że moderacja toleruje propozycje i uwagi dotyczące forum, w wątku zatytułowanym "propozycje i uwagi dotyczące forum" :D. To jest faktycznie skandaliczne zachowanie, zarówno tych co na ten temat śmiali zabrać głos, jak i moderacji, która to toleruje w tym wątku.

No ale skoro tak uważasz, to zawsze możesz nacisnąć przycisk raportujący. W czym problem?

On mysli ze to forum ..to jakas powazna sprawa , dzieci internetu nie moga zyc bez klawiatury.

Dziwne nie? Że poważnie podchodzę do kwestii tego do czego forum o tematyce audio powinno służyć.

Faktycznie, "oszołomskie" podejście, że na forum audio chciałbym móc czytać i rozmawiać o audio, bez konieczności przebijania się przez tony pyskówek :)

To moje podejście jest dziwne i to ja jestem "dziecko internetu", a nie ten kto uważa, że forum to niepoważne miejsce, do równie niepoważnej zabawy w śmietnik. Trudno się dziwić, że przy tak skrajnie różnym podejściu ciężko nam znaleźć jakąkolwiek płaszczyznę porozumienia. Ale przynajmniej dobre i to, że widać, kto jak podchodzi do forum. Bo może w tym faktycznie tkwi sedno.... :).

Jak ktoś mógłby być moderatorem, skoro ignoruje innych użytkowników? :)

A jakiś moderator ignoruje?

Czy sobie gdybasz?

Oczywistym jest, że każdy używa narzędzi jakimi dysponuje. Zwykły użytkownik jak nie ma ochoty czytać wypowiedzi kogoś innego, to dodaje go na listę ignorowanych i po temacie.

Moderator oczywiście nie jest od tego, aby ignorować problemy, bo wtedy bez sensu żeby pełnił taką funkcję. Więc to było pytanie retoryczne, które można traktować co najwyżej w kategoriach prześmiewczo zaczepnych. Ot standardzik. StaryM powinieneś się już przyzwyczaić :).

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

No!!!!

Nareszcie ktoś mu porządnie przywalił. :)

Koledzy znowu mają problem w utrafieniu w prawidłowy wątek, Temat: "Zdjęcia Forumowiczów - poznajmy się"

jest zaraz poniżej obecnego ;).

• 2 tygodnie później...
Gość StaryM

(Konto usunięte)

Niektórzy z klanu złotouchych uważali, że teraz, gdy nie ma konkurencyjnego klubu, to oni kulturalnie już będą dyskutować.

No i mamy kulturę pełną gębą. ;)

http://www.audiostereo.pl/klub-grajacych-kabli-albo-o-radosciach-audiofila_100740.html/page__st__4325#entry2900228

Niektórzy z klanu złotouchych uważali, że teraz, gdy nie ma konkurencyjnego klubu, to oni kulturalnie już będą dyskutować.

Dla tych , co szukali we i ze wszystkimi zwady , konkurencyjny klub był tylko dodatkowym miejscem , gdzie mogli się wytarzać niczym świnie w błocie , pozostawiając po sobie bałagan i niesmak , ale parafrazując klasyka , lepiej panie StarszyM osła poganiać , niźli z chamami dyskutować , pozdrawiam serdecznie .

Piotr

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Prose pani a Marcin ze starsaków mówi dupaaa.

To jest szczyt twojego dowcipu?

Na poziomie Wersalu reszty "miłujących kable"- "Chamstwo nam nie przeszkadza, o ile to nasze chamstwo".

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

To jest szczyt twojego dowcipu?

Na poziomie Wersalu reszty "miłujących kable"- "Chamstwo nam nie przeszkadza, o ile to nasze chamstwo".

Rzadko wypowiadam sie w tej zakladce ale z racji urlopu czytam sobie w wolnych chwilach tutejsze wypowiedzi.

Sa one rozne tak jak rozni sa ludzie , ktorzy tutaj pisuja.

Czasami warto nawet podyskutowac i pospierac sie (na wesolo).

Nie chce potepiac wszystkich czlonkow bylego klubu bo byli w nim i tacy , ktorzy potrafili merytorycznie , bez fanatycznego zaciecia napisac co uwarzaja na taki czy inny temat.

Niestety ty kolego nalezysz do wyjatku (a jak wiadomo wyjatek potwierdza regule) i twoje wypowiedzi granicza z fanatyzmem i nieukrywana pogarda dla tej branzy i nie maja absolutnie zadnego zwiazku z tematem przewodnim jakim jest "Audiostereo" .

Caly ten klub to nic innego jak tylko pretekst aby pod przykrywka naukowych dywagacji drzec łacha ze wszystkiego co z ta branza jest zwiazane.

Potwierdzeniem tego co napisalem jest twoj prywatny blog , ktory kiedys przypadkowo znalazlem w necie gdzie jawnie drwisz np. z Sylwestra i innych, tylko dlatego , ze maja takie a nie inne hobby.

Dlatego moim zdaniem taka osoba jak ty jest "persona non grata" na tym forum i powinna z niego bezpowrotnie zniknac, co jak uwazam uspokoi sytuacje na forum.

Inni uzytkownicy tego forum poradza sobie bez twoich mentorskich rad a sytuacja wroci do normalnosci (mniej lub wiecej).

Jeszcze nie spotkalem nigdy osoby , ktora by na jakimkolwiek portalu zakladala watek z zasady negujacy ten portal. Takie rzeczy moga sie bezkarnie dziac tylko w Polsce i tylko na Audiostereo.

To jest absurdalna sytuacja.

Forum to nie szkola podstawowa gdzie mozesz bez konca lac male dzieci linijka po lapkach a rodzicow pouczac na wywiadowce.

Moja propozycje pozostawiam pod rozwage wlascicielom tego portalu.

pozdrawiam

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Niestety ty kolego nalezysz do wyjatku (a jak wiadomo wyjatek potwierdza regule) i twoje wypowiedzi granicza z fanatyzmem i nieukrywana pogarda dla tej branzy i nie maja absolutnie zadnego zwiazku z tematem przewodnim jakim jest "Audiostereo" .

A masz jakieś dowody, jakieś konkretne wypowiedzi, a nie pojedyncze słowa wyciągnięte z kontekstu? W czym przejawia się ten mój fanatyzm? W tym, że nie wierzę w bajki? W tym, że czasami obnażam oczywiste idiotyzmy? A może jestem autorem wypowiedzi nacechowanych nienawiścią, rasizmem, a może piszę same oczywiste kłamstwa? To poproszę od dowody, bo inaczej można stwierdzić, że to typowe "argumenty ad personam"

Dlatego moim zdaniem taka osoba jak ty jest "persona non grata" na tym forum i powinna z niego bezpowrotnie zniknac, co jak uwazam uspokoi sytuacje na forum.

A co byś powiedział na to, gdybym stwierdził to samo? Że należy cię stąd usunąć?

Forum jest pewną przestrzenią publiczną. Zarejestrowałem się, zaakceptowałem warunki i mogą czytać oraz pisać. W tych warunkach nie było ani słowa o tym, że trzeba słyszeć kable, łykać - jak pelikan ryby - bajeczki o dramatycznym wpływie kabli na dźwięk i zgadzać się z jarkiem i anią.

Napisałem to już kiedyś i powtórzę. Zniknę z tego forum natychmiast, jeśli właściciel forum wyrazi takie życzenie. Ale to nie ty chyba jesteś właścicielem.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Po raz kolejny mijasz sie z prawda jak w twojej jednorazowej polemice ze mna w "twoim" klubie.

Forum i internet to nie jak sie tobie i innym tobie podobnym wydaje , "przestrzen publiczna" gdzie kazdy , wszystko moze pisac.

Dlatego prosba abys sam rozwazyl moja propozycje i honorowo opuscil ten portal lub zaczal polemike na argumenty a nie na przekonania.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Dlatego prosba abys sam rozwazyl moja propozycje i honorowo opuscil ten portal lub zaczal polemike na argumenty a nie na przekonania.

Taką samą prośbę mam do ciebie. Zacznij polemikę na argumenty.

1. W czym przejawia się mój rzekomy fanatyzm?

2. Podaj dowody na moje kłamstwa.

Gość partick

(Konto usunięte)

@palton

panowie królowie bocznicy. Szkoda gadać...

Źródło: http://www.audiostereo.pl/co-sie-dzieje-z-wlascicielem-portalu-firma-site-sa-to-jest-tragedia_104825.html?do=findComment&comment=2900695

to zamknąć Bocznicę, ileż to kłopotów z głowy będzie - koniec politykowania, wątków smoleńskich etc.

ja zupełnie serio piszę.

Gość partick

(Konto usunięte)

Ostrzeżenie dodane przez cir za Inne w ostrzeżenie.

Dano 7 punktów - wygasłe.

Moderowana zawartość całkowicie

a mimo to, nadal mam:

Zostałeś umieszczony w kolejce moderacyjnej. Oznacza to, że zawartość którą dodajesz musi być zatwierdzona przez moderatora.

to co, dożywotnie moderowanie wpisów?

bo, jeżeli tak, to proszę o skasowanie mojego konta.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Taką samą prośbę mam do ciebie. Zacznij polemikę na argumenty.

1. W czym przejawia się mój rzekomy fanatyzm?

2. Podaj dowody na moje kłamstwa.

Ad.1. Przeczytaj co napisalem w poprzedniej mojej wypowiedzi.Dobrze wiesz o co chodzi wiec po co to udawane oburzenie?

Ad 2. j.w.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.