Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie od strony technicznej.

Mam problem z dodaniem szybkiej odpowiedzi. Muszę wejść w xytowanie aby napisać wiadomość. Zarówno w domu jak i w plenerze na innym kompie.

Dodatkowo, jak już wcześniej wspomniałem a nic z tym nie zrobiono, nie przekierowuje mnie do nieprzeczytanych postów gdy przeglądam nowe posty całego forum. Tylko po kliknięciu strzałek w poszczególnych działach jest jak należy.

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Problem szybkiej odpowiedzi zniknął. Nie mniej z otwieraniem nieprzeczytanych postów siedzę już kilka miesięcy i nic się nie poprawia... Nawet na różnych kompach pod moim loginem..

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Nie chcę, nie mam zamiaru ani ambicji bycia tu moderatorem i zapewniam, że takowym na pewno nie będę. Możesz sobie zrobić zrzut ekranu i trzymać go jako dowód na przyszłość i kłuć mnie nim w oczy :D. Mam dość roboty tam gdzie mam do ogarnięcia 146 tysięcy użytkowników, którzy piszą tysiące postów. Naprawdę kolejne ileś tam tysięcy na głowie, nie jest mi do szczęścia potrzebne

Hehehe.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Po strasznej w skutkach konstatacji Elberotha, że nie stać go na prawdziwy hi-end, bo jest coraz droższy i się mu oddala w szybszym tempie niż przybywa mu zdolności kredytowej, proponuję utworzenie nowej zakładki.

- robocza nazwa zakładki "plebs audio", do której zostaną włączone wszystkie zakładki sprzętowe.

Jedynie "bocznica" - bo nie na temat - oraz "muzyka" powinny zostać osobno - bo muzyka nie zna granic.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

…...

Hehehe.

fox733. Możesz się śmiać oczywiście, ale powiem Ci że mnie wcale do śmiechu nie jest. W celach informacyjnych, od wypowiedzi, tej z przed pół roku, którą zacytowałeś, nigdzie się nie pchałem i nie podejmowałem żadnych działań w kierunku stania się "zielonym". Ale widać, od tamtego czasu niestety forum nie poszło jakoś specjalnie ku lepszemu, a niestety wręcz przeciwnie. Z każdym dniem, powiększa się grono niezadowolonych z obecnej sytuacji. Widać, punkt krytyczny został osiągnięty i pomimo że znana jest moja niechęć po temu, zostałem poproszony, o to aby wspomóc moderację.

Zgodziłem się dlatego, bo zależy mi na forum i jego kondycji. Jego tematyka jest zgodna z moimi zainteresowaniami, dlatego chciałbym żeby działo się na nim dobrze. Ale radości i entuzjazmu jakoś po mnie nie widać, tego możesz być pewien. Jest tylko frasunek i cień nadziei, że będę mógł coś pomoć w poprawie kondycji forum. Do tej pory mogłem tylko utyskiwać i było to "wołanie na puszczy". Teraz jest chociaż cień szansy, że się przydam od strony technicznej. Ale nie zamierzam zachowywać się jak oszołom. Mam nadzieję, że chociaż od tej strony dałem się poznać do tej pory, że staram się raczej łączyć, niż dzielić.

Żebyś z taką determinacją monitorował, potępiał i piętnował pyskówki personalne na forum i trolling, z jaką pilnujesz moich wypowiedzi z przed pół roku. To już samo to byłoby bardzo dobre dla forum. Gorąco Cię zresztą do tego namawiam. Na pewno będzie to z pożytkiem dla wszystkich :)

Pozdrawiam

Po strasznej w skutkach konstatacji Elberotha, że nie stać go na prawdziwy hi-end, bo jest coraz droższy i się mu oddala w szybszym tempie niż przybywa mu zdolności kredytowej...

A propos pyskówek personalnych….Twoja wypowiedź z wątku, do którego się odnosisz, w stylu "A takich głupich jak …. oceniam na pięć - wyborców PO i PISu" wykracza dość daleko poza ramy merytorycznej dyskusji. Na przyszłość jednak może warto skupić się na istocie dyskutowanego wątku, a nie na dyskutujących.

Niestety forum,od jakiegoś czasu pielęgnuje taką wypaczoną formę dyskusji, gdzie zamiast omawiać tematykę wątku, rozważa się przymioty dyskutujących. I właśnie na zmianę tego trendu postaram się wpłynąć, w miarę możliwości oczywiście.

Moja wypowiedź była tam bezpośrednią odpowiedzią na chamski wpis niejakiego Sly30, który nie zawierał w sobie nawet cienia meteorytyki.

Normalnie w dyskusji na przykład w Pubie w stylu Sly30 dostałby flaszką od piwa w swój pusty łeb. Bo chamstwo to stan umysłu a nie język.

Język to tylko forma wypowiedzi.

Cham sly30 przypierdala się do mnie przy każdej okazji i bez okazji nie mając nic do powiedzenia, bo jest intelektualnym ZEREM, które sobie musi na jakiś tam temat popisać. I za takie jego wpisy powinien właśnie być zbanowany.

No to już nie moja wina że różna polska plebejska wyższa pierdulencja nie rozumie czym jest chamstwo, i uważa w swojej miernocie, że jak sobie krawat pod szyja uwiąże i bułkę prze bibułkę brać będzie, to już się staje intelgentem i hajlajfem.

Może ci przytoczę Panie moderator co się zapierał, że nie będziesz moderatorem wpis tego chama jako odpowiedź na moje jak najbardziej merytorycznie wyrażone zdanie

"W gębie mocnych takich jak Kubri to w tym kraju jest pewnie milion ale jak przyjdzie co do czego to prawda okazuje się smutna…ani on bystry, ani obrotny, ani robotny tylko w szczekaniu z za klawiatury to prawdziwy Macho i kazak, a w realu….wichura powiatowy co najwyżej. Wkurza go wszystko na co go nie stać, więc atakuje co tylko można. I nie chodzi tu nawet o high end bo zapewne tak samo jest w kwestii samochodów, TV czy zegarków albo innych sprzętów. Taki bystry a nawet nie zrozumiał wątku Elberotha bo przecież Elb nie założył go po to żeby skamleć iż nie będzie go stać na DAC za 120000$ ale po to by zauważyć dyskusję jaka się rozpętała w USA na temat przekroczenia granic absurdu w Audio. Ale taki Kubri i pewnie jeszcze kilku nie ma pojęcia o czym jest wątek.Uznali że jest okazja żeby dokopać komuś kto w ich mniemaniu jest majętniejszy. A gdyby jeszcze okazało się, że zachorował, albo że załamała mu się kariera, albo jakieś inne nieszczęście ależ radość zagościła by w sercu Kubriego!! A tu nic.Kolesiowi nadal się dobrze wiedzie. Co za pech…. :-) Tacy jak Kubri nigdy nic w życiu nie osiągają. To problem mentalny."

A głupich jak Sly30 oceniam na pieć [milionów] "

Teraz uchwycił niuanse czy nadal dyskusja okazała się za trudna?

a może chodzi tylko o to ze trzeba polizać rękę która płaci - w tym przypadku autora wątku z niebieskim oznaczeniem "branża" ?

Zgłosiłem powyższy post który zaplusowało jakichś czterech idiotów zapewne z tej wyższej pierdulencji. Zobaczymy co pierwsze zniknie.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Moja wypowiedź była tam bezpośrednią odpowiedzią na chamski wpis niejakiego Sly30, który nie zawierał w sobie nawet cienia meteorytyki.

...

Świetnie, skoro tak to na przyszłość proponuję zgłosić post poprzez przycisk raportujący. Ze swej strony obiecuję, że nie pozostanie bez reakcji, jeśli raport będzie zasadny. A odpowiadanie w tym samym tonie, to nie jest metoda, bo do niczego pozytywnego nie doprowadzi, poza zbędną pyskówką i eskalacją konfliktu. Co było widać nie raz i nie dwa. I co widać po ostatnim przypadku.

I naprawdę nie ma się co zachowywać jak w przedszkolu, przelicytowując się kto pierwszy zaczął i krzywo się popatrzył. To jest niepoważne, nie uważasz?

Moderator później nie jest od tego żeby rozstrząsać czyja racja była najmojsza, kto bardziej bluzgał i kto pierwszy zaczął. Macie przyciski do raportowania, jak ktoś poczuje się dotknięty personalną wycieczką "o jeden most za daleko". A eskalacja personalnej pyskówki, nawet sprowokowana, na pewno nie będzie mile widziana. I bardzo Cię proszę odpuść dalsze rzucanie mięsem.

Ze swej strony obiecuję, że nie pozostanie bez reakcji, jeśli raport będzie zasadny. A odpowiadanie w tym samym tonie, to nie jest metoda

Jakoś tak mnie nauczyli w domu żeby w miarę mozliwości nie donosić lecz najpierw samemu rozstrzygać spory.

No chyba że sie nie da to pozostaje "kopniak w krocze", "kosa w żebra", czy tam ten - donos do moderatora. Ale z reakcją moderatorów to różnie bywa. Zreszta jak się bedziemy o byle gówno obrażać i donosić na siebie, to nie będzie żadnej dyskusji tylko - banda yesmenów na forum wzmacniaczy reklamowych. Czy li nuuuudyyy.

O widzę że się wymądrzyłeś w ostatnim wpisie w moim wątku polecając mi

"szklankę zimnej wody żeby wszystko wróciło do normy" po czym zamknąłeś mój watek :-)

KULTURA panie i netykieta jak lanca... ułańska!

Niektórzy, to wstydu nie mają.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Jakoś tak mnie nauczyli w domu żeby w miarę mozliwości nie donosić lecz najpierw samemu rozstrzygać spory.

Porównanie o tyleż sugestywne, co jednak nieadekwatne. Prędzej czy później i tak pewnie trafię na taki feralny wątek. Ale z drugiej strony, przy takim natłoku postów nie można być wszędzie. Przycisk zgłoś, jest po to żeby wskazać miejsce gdzie powinienem się udać w pierwszej kolejności, bo być może źle się dzieje.

"Donos" o którym piszesz to zaszłość mrocznych czasów, gdzie takie niecne praktyki jeden stosował wobec drugiego dla jakiejś własnej korzyści.

A tutaj nie ma mowy o żadnych korzyściach, co najwyżej o szybkiej reakcji na fakt, że źle się dzieje ogólnie, albo komuś personalnie. To żaden donos.

Piszesz, że nauczono Cię samemu rozstrzygać spory... Wszystko ok, ale zastanów się, czy zatem metoda jaką zastosowałeś, przyniosła skutek w postaci rozstrzygnięcia sporu? Jakoś nie wydaje mi się :). Ba, przeciwnie, skupiły się na tobie złe emocje. Być może nie zasłużone, jeśli zostałeś pierwotnie sprowokowany. Tego nie oceniam, bo nie jestem nawet w stanie, zbyt dużo złych emocji się pojawiło w zbyt wielu miejscach.

O widzę że się wymądrzyłeś w ostatnim wpisie w moim wątku polecając mi

"szklankę zimnej wody żeby wszystko wróciło do normy" po czym zamknąłeś mój watek :-)

KULTURA panie i netykieta jak lanca... ułańska!

Niektórzy, to wstydu nie mają.

Ja naprawdę nie chcę Twojej krzywdy, postaraj się przyjąć to do wiadomości. Daj mi szansę tego dowieść, a jestem moderatorem od dziś dopiero, więc muszę mieć trochę czasu :D. Poproszono mnie o to, między innymi właśnie dlatego, że podobnież dałem się poznać jako możliwie bezstronny i nie faworyzujący żadnej "grupy interesów" i starający się oceniać sytuację na chłodno. Nie mam do Ciebie nic, żadnych uprzedzeń. I wcale nie mam ochoty tego zmieniać. Ale dajmy sobie nawzajem szansę koegzystować na forum bez zbędnych złośliwości.

A wątek tamtem zamknąłem bo był założony w celach prowokacyjnych, na co wskazywał już sam jego tytuł i teksty o gołodupcach.

Daj mi szansę tego dowieść, a jestem moderatorem od dziś dopiero, więc muszę mieć trochę czasu :D

Aaaa i dlatego się tak musisz wykazać!

Nienawidzę "młodych" nadgorliwych. Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu. Normalnie nie daje takim szansy - strzelam z dużej odległości.

<br />My też mamy swoje rankingi - jesteś uważany za jednego z najgłupszych modów - bez obrazy. Jesteś w grupie z mlbem i Frankiem.<br />

Egon, dałem Ci plusa cobyś popularny był. A tu nic, znaczy idziesz pod prąd.

Wesołego chanuka Tobie.(A książki i tak będę czytał a nie słuchał odszczepieńcu:)

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Aaaa i dlatego się tak musisz wykazać!

Nienawidzę "młodych" nadgorliwych. Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu. Normalnie nie daje takim szansy - strzelam z dużej odległości.

Nie jestem ani młody, ani nadgorliwy. Nie mam też potrzeby wykazywania się, bo wykazałem się już gdzie indziej z pozytywnym skutkiem, odpukać. Tutaj jestem raczej jako "posiłki w odwodzie". Więc generalnie nie trafiłeś. Zresztą nie ma o czym dyskutować po próżnicy. Mam nadzieję, że kwestie istotne jasno sobie wyjaśniliśmy. A zrobisz jak będziesz uważał. Aczkolwiek metoda "najpierw strzelam, a później pytam kto idzie" nigdy nie kończyła się dobrze, jak pokazuje historia. Bo można trafić potencjalnego przyjaciela, a nie wroga. A to szkoda by było :D.

Pozdrawiam

<br />fox733. Możesz się śmiać oczywiście, ale powiem Ci że mnie wcale do śmiechu nie jest. W celach informacyjnych, od wypowiedzi, tej z przed pół roku, którą zacytowałeś, nigdzie się nie pchałem i nie podejmowałem żadnych działań w kierunku stania się "zielonym". Ale widać, od tamtego czasu niestety forum nie poszło jakoś specjalnie ku lepszemu, a niestety wręcz przeciwnie. Z każdym dniem, powiększa się grono niezadowolonych z obecnej sytuacji. Widać, punkt krytyczny został osiągnięty i pomimo że znana jest moja niechęć po temu, zostałem poproszony, o to aby wspomóc moderację.<br /><br />

Sławek: tak, tak - my to wszystko znamy i rozumiemy.Działaj, działaj a jak będziesz miał zasady to się ...

Powodzenia

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Pożyjemy zobaczymy, jak to mówią.

Zdaję sobie sprawę, że moderator zazwyczaj ma pod górę na każdym forum, gdzie ścierają się przeciwstawne opinie i poglądy. Bo zawsze znajdzie się ktoś komu będzie solą w oku i będzie go odsądzał od czci i wiary. A już szczególnie na forum takim jak Audiostereo, gdzie prowadzi się gorące dyskusje o mocnym zabarwieniu emocjonalnym, które nieco zbyt często przekraczają dopuszczalne granice "gorąca".

A co z kolei daje skutki opłakane, jeśli na czas się tych emocji nie ostudzi. Co widzieliśmy nie raz i nie dwa. Postaram się chociaż trochę temperaturę obniżać, oczywiście nie przesadnie. Ale chociaż na tyle, żeby nie było zbyt duszno i dało się oddychać podczas dyskusji :)

metoda "najpierw strzelam, a później pytam kto idzie" nigdy nie kończyła się dobrze,

Widzę cie w lunecie :-)

Ja naprawdę nie chcę Twojej krzywdy,

Ta jasne. Tym z Oświęcimia teź tak mówili.

a temacik już mi "zamkłeś" Bo teraz się do Elberothowego hajlajfu nie podczepię. A jeszcze chwila i bym go ściągnął do swoich czworaków.

I tego drugiego - Jara jednego, co to mu jakość dźwięku rośnie nieskrępowanie - też :-)

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

...

Ta jasne. Tym z Oświęcimia teź tak mówili.

Pozwolisz, że na tym zakończę tę naszą wymianę uprzejmości. Bo jednak wolę nie wpisywać w taką retorykę, która jest po prostu niesmaczna :(

Mimo wszystko dobrej nocy życzę. Może jutro wstanie dzień, w którym bardziej pozytywnie spojrzysz na świat. Bez konieczności uciekania się do takiego typu tekstów jak wyżej.

Dobranoc

O!

Co ja Widzę!?

SlawekR moderatorem!

Po tych wszystkich zarzekaniach, że ja nigdy nie ...

że mnie tylko dobro i czystość języka ...

że pracy mam dość z HDTV ...

- kogo widzisz patrząc co rano w lustro?

bo mnie te bajania przywodzą na myśl mentalność starego ORMOwca, tyle ze poprawnie władającego polskim

no, chyba że na siłę wciągnięto Cię na członka a wtedy, to moje kondolencje

EOT

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Może jutro wstanie dzień, w którym bardziej pozytywnie spojrzysz na świat

Ja tobie również życzę, aby każdy następny spędzony dzień na forum AS był spostrzegany pozytywnie wobec użytkowników ;)

Pozdrawiam

Tomasz

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

...

no, chyba że na siłę wciągnięto Cię na członka a wtedy, to moje kondolencje

...

Skomentuję to tak. Dobrze kombinujesz w tym wyżej :). Może nie tyle na siłę, że bez mojej wiedzy, bo oczywiście musiałem wyrazić zgodę. Aczkolwiek entuzjazmu przy tym nie było takiego, żeby klaskał uszami. Bo łatwo to nie będzie, to na pewno :). Ale powyżywać się oczywiście na mnie możesz,. Takie Twoje prawo. Rozumiem to i przyjmuję z pokorą na klatę :D

Ja tobie również życzę, aby każdy następny spędzony dzień na forum AS był spostrzegany pozytywnie wobec użytkowników ;)

Dzięki za życzenia. Generalnie zawsze staram się pozytywnie podchodzić do życia i ludzi. Niektórzy nawet mi zarzucają że czasem jestem zbyt naiwny w zakładaniu czyjejś dobrej woli. Ale co mi tam. Taki już jestem. I tego możesz być pewien, że do nikogo się z gruntu nie uprzedzam.

Wiele też nie oczekuję, żadnych rewolucji nie będzie. Jedyne do czego będę dążył, to żeby nazwanie kogoś personanalnie "parszywym debilem" albo "sprzedajną mendą" było w świadomości użytkowników forum niemile widziane i piętnowane z definicji. A nie żeby autor takiego stwierdzenie dostawał 14 lajków. Bo to jest chora sytuacja i to ona przyciąga do forum trolli ze wszelkich zakątków internetu. Bo jasno widzą że to tutaj jest "cool" i "trendy". I przez to normalni użytkownicy nie mogą w spokoju dyskutować na właściwe tematy dotyczące audio.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Kto mnie zbanował w Polityce? Jozwa zmartwychwstał? Bo o ile pamiętam on zakładał temat?.

No i na jak długo ten ban?

Kto mnie zbanował w Polityce? Jozwa zmartwychwstał? Bo o ile pamiętam on zakładał temat?.

No i na jak długo ten ban?

Poczułem się kombatancko - jestem zbanowany w wielu tematach, Obraziłem jakiegoś wielebnego idiotę z przyciskiem?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.