Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

Zdaje się, że wszyscy wiedzą, po co założyłem klub ateistów, a najlepiej wie to zgraja bogosłyszących bufonów.

To może po prostu przypomnnę, co wówczas napisałem

Nie wątpię, że było to obraźliwie założenie godne wypalenia żywym ogniem od samego początku. Bo jakże nie wierzyć w krasnoludki.

ilość bzdur jakie wypisywaliście już dawno przekroczyła wartość krytyczną!o obrażaniu innych nie wspomnę.

Cir jako moderator dobrze rokował.niestety to tylko rokowania.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

ilość bzdur jakie wypisywaliście już dawno przekroczyła wartość krytyczną!o obrażaniu innych nie wspomnę.

Dziwnie pasuje jako moja odpowiedź na twoje zarzuty.

Dziwnie pasuje jako moja odpowiedź na twoje zarzuty.

dowcip ci się wyostrzył kolego drogi!chyba dość często go na osełce pocierałeś!

Triode,chyba nie ma takiego co by nie pier**lnął bzdury na tym forum,wszędzie,w każdej z zakładek,w każdym temacie można wyczytać BZDURY.

czasem głupotę każdy napisze-problem zaczyna się wtedy gdy powtarzasz ową rzecz bez końca.
Gość rochu

(Konto usunięte)

Co tu dużo gadać. Moderacja się nie sprawdziła.

Po pierwszych kilku postach każdy z anty-woodoo powinien wylecieć z dożywotnim banem z tego forum.

I to nie w imię czyjegoś widzimisię ale w imię zachowania swobody wypowiedzi przez innych uczestników forum.

Stosowane przez tę grupę niszczenie wątków, flame, pisanie nie na temat w wątkach merytorycznych na pewno mocno ograniczyło aktywność innych użytkowników forum.

Być może czas najwyższy przemyśleć jeszcze raz tę kwestię Panowie Moderatorzy?

Gość papageno

(Konto usunięte)

Nie mogę wiedzieć w czym rzecz, ale domyślam się - sądząc po ilościach białych plam (to ignorowani). W normlanych warunkach klub ateistów byłby zamknięty po kilku dniach. I koniec. Nie chwaląc się, w ubiegłym roku w zakładce hi - end wyraziłem pogląd, że aby tam pisać, powinien obowiązywać jakiś cenzus. Wszędzie bowiem było pełno ludzi wiedzących lepiej co kto słyszy, co komu robią dilerzy sprzętu, jacy - my, audiofile - jesteśmy naiwni itd. Ludzie dali odpór rzekomorozumowcom i powstał wątek ateistów. W ściśle określonym celu. I opluwanie miast się ograniczyć do tegoż wątku, zaczęło się rozpełzać w utysiąckrotnionej jadowitości. Sceptycy audio ( w liczbie kilkunastu) zaczęli robić zieloną furorę. Na forum miłośników audio!!! W opisach stało, że to audioholicy do entej potęgi. Ja... no dobra, powstrzymam się. Może w wycenie reputacji nie pisać, że ktoś jest audioholikiem, skoro głównie bełkoce np. na bocznicy? Albo w słusznie minionym wątku? Mam nadzieję, że do reaktywacji chyba nie dopuścimy?

Tylko, że dla ciebie wątek merytoryczny, to wątek w którym kilku ludzi wymienia się subiektywnymi wrażeniami na temat zmian jakie w ich zestawach stereo wniosło wymienienie jednego kawałka drutu na inny kawałek drutu, albo tego co usłyszeli po owinięciu kabli SATA ekranem z folii miedzianej. Możecie usunąć klub ateistów audio voodoo, ale na jego miejsce może powstać 5 nowych gdzie będzie się dalej taką merytorykę merytorycznie wyśmiewało :)

Poza tym banowanie jednych użytkowników, żeby jacyś enigmatyczni inni mogli zachować swobodę wypowiedzi ( a tak naprawdę żeby nie pojawiały się głosy krytyczne wobec debilizmów które wypisują) jest już samo w sobie niedorozwinięte logicznie :) Bo oczywiście banujemy tych onych - żeby ci NASI mogli sobie wygadywać największe idiotyzmy. Ot, wolność słowa prosto z Korei północnej :)

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Możecie usunąć klub ateistów audio voodoo, ale na jego miejsce może powstać 5 nowych gdzie będzie się dalej taką merytorykę merytorycznie wyśmiewało :)

Dzięki, że o tym piszesz.

Teraz widać, iż rzeczą oczywistą jest aby was zbanować, potem zbanować wasze klony i waszych następców.

Mam nadzieję, że do Moderacji wreszcie dotrze to, iż jest to jedyna droga posprzątania tej Stajni Augiasza jaką jest audiostereo.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

kolego drogi

Wypraszam sobie.

Poza tym banowanie jednych użytkowników, żeby jacyś enigmatyczni inni mogli zachować swobodę wypowiedzi ( a tak naprawdę żeby nie pojawiały się głosy krytyczne wobec debilizmów które wypisują) jest już samo w sobie niedorozwinięte logicznie :) Bo oczywiście banujemy tych onych - żeby ci NASI mogli sobie wygadywać największe idiotyzmy. Ot, wolność słowa prosto z Korei północnej :)

Ależ jak tak możesz obrażasz spokojnego i miłującego wolność słowa i demokrację rocha. Zaraz miłościwie panująca demokracja cię zbanuje.

Sceptycy audio ( w liczbie kilkunastu) zaczęli robić zieloną furorę. Na forum miłośników audio!!! W opisach stało, że to audioholicy do entej potęgi.

Ta żenująco słaba manipulacja widzę strasznie się paru kolegom spodobała :) Nie sceptycy audio, tylko sceptycy audio-voodo, więc daruj sobie papageno.

Audio to nie to samo co audiovoodoo, to właśnie tacy naiwniacy łykający wszystkie możliwe brednie, oszustwa i czary mary są tak naprawdę audiosceptykami, bo z audio mają mało wspólnego za to dużo z voodoo.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Młody jesteś i musisz się jeszcze sporo nauczyć.

Dobre, polityczne wręcz. Może trzymajmy się wersji że czuję się młodo. Będziesz wtedy bliżej realiów ;).

Zwłaszcza o tym, że rzeczy o których piszesz to utopia. Nie bądź naiwny, sprawa naprawdę jest bardzo prosta. Pomyśl trochę, zanim zaczniesz komuś wmawiać, że został podpuszczony. Audiostereo to nie usenet, a czasy początków usenetu odeszły dawno w niepamięć.

Bum, proszę Cię taka argumentacja jest poniżej Twojego poziomu. Nie brnij w to dalej. Zarzucanie mi braku doświadczenia w kwestiach, które tu rozważamy i bujanie w obłokach, to wygląda dość zabawnie. Jeśli nie wiesz o czym piszę, to zajrzyj na jedno z dwóch dużych for dotyczących zagadnień high definition. Na to większe, dodam dla ścisłości, to co ma blisko 150 tysięcy zarejestrowanych użytkowników :).

A to co wcześniej napisałem, nie pisałem przeciwko komuś. Nie oceniam ludzi, oceniam tylko ich działania, no i niestety skutki tych działań. Nie ważne czy w dobrej, czy w złej wierze. A skutki jakie są każdy widzi.... Takie są fakty i to one podlegają ocenie. W tym przypadku, niestety negatywnej ocenie, czy to nam się podoba, czy nie. Więc warto się zastanowić, co zrobić aby taki syf nie pojawiał się w przyszłości.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

A jak myślisz po co ja robię tutaj za pajaca i obiekt do opluwania dla takich jak bum czy StaryM?

Sądzisz, że przyjemność daje mi obcowanie z takimi osobami?

Skoro już mamy kącik zwierzeń :). To przyznam, że nic nie myślę na temat Twoich motywów. Nie wiem co Ci siedzi w głowie i jakie Tobą kierują motywacje, więc nawet nie próbuję tego analizować, dlaczego, tu cytat, żeby nie było: "robisz za pajaca". Musiałbym być jasnowidzem, albo telepatą, a to za wysoka szkoła jazdy dla mnie ;). Pozostaje mi oceniać przejawy tego co komuś chodzi po głowie, czyli jego zachowanie. A one mi się delikatnie mówiąc wydają dziwne czasem i nieadekwatne do okoliczności, żeby użyć łagodnego określenia.

Ale skoro Moderacja sobie nie radzi z nimi to trzeba użyć własnych środków do prostowania rzeczywistości.

Dobrze, że w tym się zgadzamy. Moderacja nie reaguje wtedy kiedy powinna, czyli dokładnie tak jak to nazwałeś po imieniu, nie radzi sobie. Warto więc się zastanowić dlaczego i ewentualnie zaproponować zmiany, które temu będą przeciwdziałać. A czy pajacowanie to odpowiednia forma przeciwdziałania. Wybacz, ale tu się nie zgadzamy co do metody, bo to metoda antagonizująca i może przynieść skutki przeciwne do zamierzonych.

I chwała Szubowi, Papageno i i innym za to, że temat podchwycili i jak widać - byli skuteczni.

I tu się ponownie nie zgadzamy. Może i Szub podobnie jak ty "robił za pajaca". Tego nie wiem co nim kieruje i kierowało bo w głowie mu nie siedzę. Ale to co widzę, czyli skutki, bardzo mi się nie podoba. Bo trudno żeby mi się podobało, jak ktoś nie sprowokowany sadzi do mnie obraźliwym tekstem "łżesz jak pies, albo bura suka".

Nie widzę żadnych okoliczności i ukrytych pozytywnych celów, które by miały coś takiego usprawiedliwiać. Więc tu się z Tobą absolutnie i zasadniczo nie zgadzam co do oceny, bo co innego pajacowanie, a co innego chamski i niewybredny trolling.

Ta żenująco słaba manipulacja widzę strasznie się paru kolegom spodobała :) Nie sceptycy audio, tylko sceptycy audio-voodo, więc daruj sobie papageno.

Audio to nie to samo co audiovoodoo, to właśnie tacy naiwniacy łykający wszystkie możliwe brednie, oszustwa i czary mary są tak naprawdę audiosceptykami, bo z audio mają mało wspólnego za to dużo z voodoo.

ma ci przypomnieć twoje ostatnie kłopoty?
Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Stary M , widać zdaniem moderacji jesteś niepoprawny politycznie(odsłuchowo) ... znam to z autopsji...a słuszną linię ma nasza moderacja...:)

To może inaczej. Jeśli to co wyżej napisałeś, można to odebrać jako propozycję rozwiązania problemu. Sugerujesz, że powinni być moderatorzy z "różnych obozów", że tak to ujmę? I że to rozwiąże problem. jeśli tak to może wprost to zaproponuj, a niema co się obrażać na modów. Tak będzie zdrowiej dla sytuacji. I wtedy zobaczysz jak zareagują na taką propozycję, bo możesz się pozytywnie zdziwić :). A samo utyskiwanie jacy to wszyscy są źli, to wiele nie pomoże.....

Gość papageno

(Konto usunięte)

Ujemny, pośrednio ( w cytacie Triode) widzę, co napisałeś. Daruj sobie cieniutką erystykę. Nikt już tego nie kupi. Pisałem uczciwie, że nie słyszę wpływu podstawek pod kable, elementów tuningowych naklejanych na sprzęt (na ściany nie naklejałem). Ale to, że ja nie słyszę, nie znaczy, że one nie mają wpływu. I nie będę z uporem natręta zarzucał komuś, kto słyszy, że jest... itd. Szkoda gadać. Zmień forum i tam się samorealizuj. Tak będzie lepiej dla wszystkich.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Co tu dużo gadać. Moderacja się nie sprawdziła.

Po pierwszych kilku postach każdy z anty-woodoo powinien wylecieć z dożywotnim banem z tego forum.

I to nie w imię czyjegoś widzimisię ale w imię zachowania swobody wypowiedzi przez innych uczestników forum.

....

Być może czas najwyższy przemyśleć jeszcze raz tę kwestię Panowie Moderatorzy?

Strasznie to jednostronnie ujmujesz, a czemu tylko "anty-woodoo", a nie wszyscy którzy uprawiają trolling?

I od razu dożywotni ban? A to podobno ja jestem tutaj wzorem "zamordysty", chcącego zniszczyć forum i ograniczać ludziom prawo do wypowiedzi, jak to mnie przedstawiał Szub.

A jakoś nigdy nie proponowałem skrajności podszytych emocjami. Stopniowane ostrzeżenia, czasowy odpoczynek od postowania, a ban za recydywę, po zebraniu określonej liczby ostrzeżeń wskazującej na permanentną niechęć do normalnej formy dyskusji. I zasady te stosowane wobec wszystkich, żadnych "świętych krów" nie podlegających zasadom.

Wybacz, jednak niewiele rozumiesz.

Tak jak pisałem, nie wiem co Ci w głowie siedzi, więc może i tego nie rozumiem. Jedynie mogę próbować oceniać co robisz, a to mi się może podobać, albo i niekoniecznie. Za to Ty widzę, od razu jesteś w stanie określić co myślą inni, co rozumieją, czego nie..... Rzadki dar. Tylko się cieszyć :).

A tak poważnie, to nie zamierzam się o to spierać. Bo i po co. To nie rozwiąże problemu, który tutaj rozważamy. Lepiej spróbujmy wykombinować co z tym zrobić. I akurat wycięcie jednej grupy użytkowników w pień, które proponujesz. To moim zdaniem średnio fajna metoda. Bo wtedy rodzi się pytanie, czy Audiostereo ma być forum publicznym, czy kółkiem wzajemnej adoracji jednej grupy użytkowników o podobnych poglądach.

Czytam te opowieści wierzących w brak różnic brzmieniowych i naprawdę czuję, jak paw zbliża się wielkimi krokami, by za chwilę rozwinąć swój wielobarwny ogon. Jeden - nagle święty. Drugi - kłamie. Trzeci - bez winy. Czwarty - instalujący w innych to, co sam robił. StaryM - kłamliwie manipuluje, naczelny prowokator, który efekty swych prowokacji chce przerzucić na innych. To on nazywał mój wątek szabem, a potem mnie banował. To on wyzywał mnie od żuli, a potem za to banował mnie. A teraz fika - świętoszek. Ktoś jeszcze gotów uwierzyć w te zagrywki. A sprawa jest jasna: to audiofobiczne indywidua na audiofilskim forum robią ten zamęt, ale oczywiście odpowiedzialnych szukają wszędzie poza sobą. Paw!

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Czytam te opowieści wierzących w brak różnic brzmieniowych i naprawdę czuję, jak paw zbliża się wielkimi krokami

Też tak czuję.

Czułem to już od bardzo dawna.

Tylko innego pawia miałem osobiście na myśli.

Czytam te opowieści wierzących w brak różnic brzmieniowych i naprawdę czuję, jak paw zbliża się wielkimi krokami, by za chwilę rozwinąć swój wielobarwny ogon. Jeden - nagle święty. Drugi - kłamie. Trzeci - bez winy. Czwarty - instalujący w innych to, co sam robił. StaryM - kłamliwie manipuluje, naczelny prowokator, który efekty swych prowokacji chce przerzucić na innych. To on nazywał mój wątek szabem, a potem mnie banował. To on wyzywał mnie od żuli, a potem za to banował mnie. A teraz fika - świętoszek. Ktoś jeszcze gotów uwierzyć w te zagrywki. A sprawa jest jasna: to audiofobiczne indywidua na audiofilskim forum robią ten zamęt, ale oczywiście odpowiedzialnych szukają wszędzie poza sobą. Paw!

I robił to wszystko w swoim własnym wątku, a ty jesteś masochistą i po prostu to lubisz, tylko tak na pokaz się oburzasz, a wyprosić cię stamtąd nie można było ani prośbą ani banami. A wystarczyło nie wchodzić tam gdzie cie nie chcą i nie doświadczałbyś tych wszystkich negatywnych rzeczy. Teraz swoje "negatywne" doświadczenia starasz się tanią manipulacją rozciągnąć na całe forum.

Gość rochu

(Konto usunięte)

I robił to wszystko w swoim własnym wątku, a ty jesteś masochistą i po prostu to lubisz, tylko tak na pokaz się oburzasz, a wyprosić cię stamtąd nie można było ani prośbą ani banami. A wystarczyło nie wchodzić tam gdzie cie nie chcą i nie doświadczałbyś tych wszystkich negatywnych rzeczy. Teraz swoje "negatywne" doświadczenia starasz się tanią manipulacją rozciągnąć na całe forum.

Ujemny, ciebie tez tutaj nie chcemy.

Napisano dziś, 20:28

Wyświetl postUżytkownik SlawekR dnia 08.07.2013 - 20:12 napisał

...

Czy do ciebie nie dociera, że pewnych osób nie powinno być na tym forum?

Sławek pisze o trolingu, o zasadach na forum itd, a tak naprawdę przecież wszyscy wiemy, że o nic takiego nie chodzi, chodzi o to, że tu dla pewnych poglądów/twierdzeń/teorii po prostu nie ma miejsca. Nie ma i już. I dozwolone są wszystkie metody, co pokazali chłopcy i do czego się przyznali, by je zwalczyć. Tu nie chodzi o żaden porządek na forum czy kulturę, tylko o to, żeby teorie o nie grających kablach, gongach, piegach, podstawkach i magnetyzerach zniknęły. A znikną tylko razem z nami.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Jeśli to forum ma mieć jasno określoną tożsamość, trzeba podjąć stosowne kroki. Większość wie jakie, ale decyzje nie należą do nas. Niestety.

Ale możemy pomóc w podjęciu właściwej decyzji MÓWIĄC O TYM GŁOŚNO.

Sławek pisze o trolingu, o zasadach na forum itd, a tak naprawdę przecież wszyscy wiemy, że o nic takiego nie chodzi, chodzi o to, że tu dla pewnych poglądów/twierdzeń/teorii po prostu nie ma miejsca. Nie ma i już. I dozwolone są wszystkie metody, co pokazali chłopcy i do czego się przyznali, by je zwalczyć. Tu nie chodzi o żaden porządek na forum czy kulturę, tylko o to, żeby teorie o nie grających kablach, gongach, piegach, podstawkach i magnetyzerach zniknęły. A znikną tylko razem z nami.

Czy byłbyś łaskaw sprawdzić, czy nie ma ciebie na forum onet.pl?

Jak sobie założysz jakiś temat, to będzie mnie interesowało czego sobie w nim życzysz a czego nie, natomiast to czego sobie życzysz poza nim nie interesuje mnie w ogóle. Pisanie o sobie w liczbie mnogiej to z kolei chyba jakiś problem w psychiką niestety...

Niemniej co pokazuje ankieta zdaje sięponad 30% użytkowników tego forum neguje wpływ kabli, więc co, wszystkich "chcecie" zbanować? :) Powodzenia :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.