Skocz do zawartości
IGNORED

Kabelki technokratycznie

GuS

Rekomendowane odpowiedzi

muls

Jutro nie mogę. Muszę samochód zaprowadzić do serwisu. Coś mi ku... skrzypi w desce rozdzielczej, a nie jest to zgodne z moimi standartami. Jak wrócę dam znać. Ubzdryngolimy się jak dzikie świnie. Zobaczysz jak piją prawdziwi audiofile.

rewelacyjne argumenty wysuwacie Panowie Złotousi, i Złotouści. Wasza kultura az poraza. Ale rozumiem ze Was gniecie podejzenie ze takie watki moga utrudnic Wam w imponowanie a moze i odsprzedanie Waszych przecudnie grajacych kawalków przewodnika.

Moderatora prosze o interwencje, no chyba ze to taki lokalny obyczaj w dyskusji aby zamiast argumentami obrzucać się za przeproszeniem gównem.

>kabelki grają ale t tylko // co nie stety ludziom z forum tylko sie marzy i zeby nie te obrazki to by nie wiedzieli jakiego druta mają ciaa o sory //

Pozbierajmy fakty do kupy.

To jakiego ma w końcu tego druta? Bo jak kabel dobrze kabel st..daje, to i dziewczę piękne głosy wydaje

:)

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

seniortelefono, 25 Mar 2008, 20:49

>Czereśniak

>To Ty masz jakieś standardy? Niesamowite.

>A czy mógłbyś głupkom wytłumaczyć co to jest "trepanacja mózgu" ?

I pewnie!

Jestem już tak rozgoryczony i zniesmaczony zamordystwem antykabelkowców - idiotów, że pojęcie "trepanacja czaszki" wydało mi się zbyt słabe i nieadekwatne względem "naskórkowości" niektórych. Ukółem więc nowe- specjalnie dla ciebie- bardziej dosadne. Jak ruszysz łbem, nie będzie pewnie problemów z interpretacją.

Muls

Z moją bryką jest gorzej niż myślałem. Picie odkładamy na plan dalszy. Ja stawiam! Czereśniaczki:))))

Główny Urząd Statystyczny

Jak już będziesz w formie, staraj się wprowadzić zamordyzm. Na razie stosujesz "zamordystwo" - jesteś trochę nieudaczny i dziwaczny w swojej interpretacji problemu. Jakich drutów z jakimi klockami słuchałeś?

Weź sobie średniej klasy cedeka np. Naim CD5i( zakładamy, że reszta toru idealna). Podepnij do niego Monstera za 300 zeta, a następnie ( żeby nie było, że coś reklamuję) po prostu dobry kabel za 3.000 zł. W tym drugim przypadku zobaczysz ( usłyszysz) jak słaby jest to cedek. Przy Monsterku za 3 stówki cedek będzie natomiast ( jestem tego prawie pewien) wręcz idealny. Pobaw się gościu kabelkami, bardzo cię proszę... Może zmądrzejesz???

Czereśniak

"Zamordystwo" antykabelkowców niczym się nie różni od "zamordystwa" słyszących kable. Doskonale wiesz że żadna ze stron nie przekona drugiej. Spór w tym i podobnych wątkach przez większość jest myślę toczony jako "sztuka dla sztuki". I bardzo dobrze.

Natomiast forma Twoich wypowiedzi jest po prostu żenująca. Chcesz być chamski to - używając słownictwa z Twojego pierwszego postu - wy***rdalaj na Bocznicę.

Monsiniore....

Uno problemo! Chamski to ja byłem w pierwszym poście, dalej już nie jestem( tak mi się przynajmniej wydaje). Zdaje mi też, że pan seniortelefono nie potrafi kontrolować emocji???? Jakich klocków z jakimi kablami słuchałeś?

Jaro_747,

dzieki, wlasnie takiego pier... chcialem uniknac. chcialem w tym watku zmierzyc sie z problemem z punktu widzenia fizyki. bez wiedzy inzynierskiej to byscie sobie ptaszkow w lesie sluchali. nie byloby tranzystora, lampy itp. samo Złote Ucho nie wystarczy. potrzebne jest oparcie na naukach scislych. ja wiem, ze troche fizyki i czlowiek sie gubi i latwiej sie gledzi ze tu to powietrze a tam to scena. ale jesli nawet to powiedzcie DLACZEGO? co jest przyczyna takiej poprawy dzwieku. jaki parametr mierzalny wplywa na brzmienie.

i trzymajmy sie normalnych dlugosci kabla - glosnikowe po 2m, IC 0.5m

potraficie?

nie wierze ze w czasach gdy zajmujemy sie analiza antymaterii itp sygnał audio jest zbyt skomplikowany

Czereśniak

Mylisz się, kontroluję emocje.

Nigdy nie słyszałem kabli za x tys. Porównywałem natomiast kabelek za 20 zł. z kablami za kilkaset zł. I żadnej różnicy nie usłyszałem. Podkreślam - ja nie usłyszałem. Gdybyś czytał moje wypociny w tym wątku to przeczytałbyś że JA nie słyszę różnicy i wg MNIE raczej nieprawdopodobne jest aby ona była.

Jeśli ktoś słyszy kable - jego święte prawo. Będzie miał zabawę do końca życia (bo zawsze może być jakiś "lepiej brzmiący"). A ja mam spokój.

W sumie jest niezwykle zabawnie, tak śmiesznie i "kulturalnie" że nawet mi się pisać nie chce. Ale jedno mnie powaliło na glebę. Cytuję:

"Weź sobie średniej klasy cedeka np. Naim CD5i( zakładamy, że reszta toru idealna). Podepnij do niego Monstera za 300 zeta, a następnie ( żeby nie było, że coś reklamuję) po prostu dobry kabel za 3.000 zł. W tym drugim przypadku zobaczysz ( usłyszysz) jak słaby jest to cedek. Przy Monsterku za 3 stówki cedek będzie natomiast ( jestem tego prawie pewien) wręcz idealny."

Zaraz, zaraz... No to logicznie rzecz biorąc z Twojej wypowiedzi wynika, że drogi kabel nie poprawia, a POGARSZA jakość dźwięku :) Skoro z droższym kablem źródło gra źle, a z tańszym jest "wręcz idealne"...

I uprzedając pytanie, które wszystkim zadajesz: słyszałem jedynie klocki lego oraz takie drewniane w dzieciństwie. Nie łączyłem ich kabelkami.

Pozdrawiam

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Stopujac nieco dyskusje mysle ze warto sie przyjrzec co pisza w "o mnie" wypowiadajacy sie w tym watku tzw kablowi sceptycy. Z reguly sa posiadaczami sprzetu bardzo budzetowego i patrzac po ich wpisach raczej nie sadze zeby sluchali naprawde dobrych konfiguracji bo wtedy wypowiadaliby sie takze w innych watkach a nie tylko tych dotyczacych low-endu. Sam kiedys przechodzilem krotka facynacje kablami z przewodow gitarowych mikrofonowych i tych tzw profesjonalnych (Klotz Belden i spolka) i jak mi szybko przyszlo tak szybko przeszlo. Sa one znakomite do systemow za grosze. I... Tylko tyle (a moze az tyle). Powiedzmy ze do 100zl stanowia jakas tam konkurencje. Zauwazcie ze tekst o tym iz kabelki za 100zl nie roznia sie od kabelkow za 1000zl pisze czlowiek ktory ma Diore PW 3017 i Technicsa SU-V 620 spiete z Technicsem SL-PS 770. To system w sam raz dla Klotza Beldena i spolki. Bez urazy. Wtoruje mu zas posiadacz taniej wiezyczki Onkyo typu all in one. Oba systemy sa zbyt malo przezroczyste zeby uslyszec zmiany wprowadzone przez lepszy IC. Najgorsze jest to ze takie wpisy czytaja inni ktorzy byc moze maja lub tez planuja zakup czegos znacznie lepszego gdzie wplyw odpowiednio dobranego IC bedzie slychac. Moim zdaniem IC sa takim samym elementem toru jak wszystkie inne klocki i musza trzymac rownowazny poziom. Nalezy je dobierac w zaleznosci od efektow jakie chce sie uzyskac. Maja taki sam charakter dzwieku jak pozostale czesci systemu. Potrafia wyostrzyc albo zlagodzic dzwiek. Zmulic albo rozjasnic. Powinny byc dopasowywane dla rownowagi i zgodnie z preferencjami sluchajacego. Badanie kabli za pomoca oscyloskopu to juz czysta paranoja. Im lepszy system tym wieksza wage przywiazuje sie do okablowania - wcale nie dlatego ze posiadajacy jest snobem. Drogie systemy sa nie tylko bardziej wrazliwe na odpowiednie zestawienie (sa takie low endowe systemy gdzie mozna polaczyc wszystko ze wszystkim i tak bedzie gralo) ale takze na porzadne okablowanie. Po prostu obnazaja wady taniego kabla.

rafal996

I o to właśnie chodzi! Tutaj wychodzi twój i twoich kolegów debilny sposób postrzegania kabli! Udowodniłeś wszystkim cokolwiek zorientowanym tematycznie jakim jesteś idiotą. Mnie to wystarcza z nawiązką! Tak właśnie myślałem. Masz tak samo gówniane doświadczenie jak i założyciel tego tematu! Nie wiem już czy takim trolom trzeba dupy nakopać, czy mamie zakazać dopuszczania do klawiatury... Macie zerowe doświadczenie. Na pocieszenie powiem ci, że ja też się kiedyś w łeb stukałem, jak ktoś mówił o kablach. Więcej doświadczenia panowie! Więcej!!!

Disco mnie uprzedził.

Założyciel wątku system ma ze śmietnika, nawet nie niemieckiego, pozostali (senior, rafal) również kompletne gówno... I cóż Wy na tym możecie usłyszeć?

Więcej nie piszę, Disco dość jasno ujął co trzeba.

discomaniac71

A nie przyszło Ci do głowy że to co ludzie piszą w "o mnie" niekoniecznie musi być tożsame z tym co słyszeli? Ty o ile mnie pamięć nie myli też w domu "hi-endu" nie masz a mimo to często wypowiadasz się o drogich "klockach". Czy przez to mam uważać że fantazjujesz i "gówno wiesz o dobrym brzmieniu"? Chyba nie?

Disco

Moje gratulacje! Jaki piękny tekst! Przepiękny!!! Sam się dziwię, że to Ja go nie spłodziłem! W ferworze walki nie ma na to czasu:)))

To jest ANTYKABLOWE PEDAŁKI tekst człowieka, który umoczył stopę w audio!

Gratuluję i pozdrawiam!

Tak, upajam się dźwiękiem z Technicsa i Diory. Kocham to hajendowe brzmienie, zawsze było moim marzeniem takie osiągnąć. Do zestawu planuję dokupić Altusy.

Ludzie, nie przyszło Wam do głowy takie proste rozwiązanie, że nie trzeba mieć czegoś w domu żeby mieć doświadczenia z obcowaniem z tym? Naprawdę to taki trudny wniosek?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.