Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy odtwarzacz cd do 800 zł

pawel2208

Rekomendowane odpowiedzi

Ale zrobiła się dyskusja :)

No więc odnośnie brzmienia, które lubię to zbytnionie potrafię powiedzieć. Po prostu chciałbym, żeby nie było łoskotu, instrumeny były wyczuwalne i żeby był jako taki wykop. Odnośnie sprzętu jakiego słuchałem, to kilka miechów temu słyszałem połączenie HK 950 lub 970 i reloop ha-210, tylko że z kolumnami jbl es80 i łączyło się to całkiem dobrze. Jeszcze odnośnie marantza, to jeden z moich znajomych ma jakąś kilkuletnią wieżę marantza i kolumny Monitor Audio to brzmienie jest bardzo fajne do rocka, ale gdy np. włączy się metal to robi się straszna sieczka, nie czuć instrumentów, tylko łoskot.

TomekL3, 23 Mar 2008, 12:48

>proponuję tego shanlinga ( u nas znany jako Music Hall cd25 za 2500zł).Słuchałem go i w cenie do

>1000zł za nowego żaden nie ma szans.Do tego czyta płyty hdcd.

Tylko potem nie da rady go sprzedać. Harman tez czyta HDCD.

>gdy np. włączy się metal to robi się straszna sieczka, nie czuć instrumentów, tylko

>łoskot

I tego możesz się spodziewać po tanich klockach marantza. Ogólnie to marantz to brzmienie raczej ciepławe, w tanich klockach mało dynamiczne.

albo to, też można wyjąć za tysiaka , na lampach.http://cgi.ebay.pl/MHZS-CD-33E-24bit-192K-Upsampling-Tube-CD-Player-NR-bk_W0QQitemZ300128795141QQihZ020QQcategoryZ3272QQcmdZViewItem

trochę poszukać i proszę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

TomekL3, 23 Mar 2008, 13:18

>iceman, mówimy o nowych cedekach za tysiąc złotych.Shanling i MHZS CD33 może śmiało startować z

>cedekami do 2tyś.

Tego nie wiem - chociaż domyślam się że powinny być lepsze niż te wszystkie marantze, yamahy itp chłam wyminiony w tym wątku. Ale czy zagrają lepiej niż Harman? Trochę wątpię. Osobiście bardzo lubię ten rodzaj brzmienia jaki prezentują CD Harmana.

Iceman, 23 Mar 2008, 13:16

>>A ten shanling to spoko. Music Hall (odpowiednik) patrzyłem to stoi ponad 2,5k. Ciekawe,

>ciekawe...

>

>Music Halla nikt nie kupuje - chyba zatem ludzie mają ku temu powody.

Iceman music hall'a nie kupuja ludzie w Polsce nie mozesz tak generalizowac. U naszych zachodnich sasiadow sprzedajje sie calkiem niezle. Przejrzyscie grajacy cd-ek, nautralnie. Choc rzeczywiscie cena moglaby byc nieco nizsza. czasem zdarza sie na rynku wtornym ale jak napisalem czasem. Nie jest to takie zle zrodlo.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Myślę że wielkiej różnicy nie będzie...przynajmniej nie zauważysz jej w muzyce jaką słuchasz. Acha coś jeszcze dodam mój odtwarzacz harmana 970 genialnie podkreślam genialnie radzi sobie z płytkami z plikami mp3...odwarze się nawet na stwierdzenie że dobra płytka z mp3 brzmi na tym harmanie lepiej niż cd audio wrzucone do napędu. mp3 odczytuje masakrycznie szybko...przy przeskakiwaniu kawałków nie ma zwiech jak to miałem w odtwarzaczu onkyo... Harman poprawia brzmienie mp3 niesamowicie...nawet kiepskie mp3 brzmią genialnie...niewiem co w nim sieci ale zapewne jakiś znakomity kodek mp3 plus dobre kondesatorki....takze w dziedzinie odtwarzania mp3 myślę ze boje wszystkie odtwarzacze jaki sa na rynku do 2 tys...dodam jeszcze że harman ma bardzo wygodny pilot z ktorego mamy dostep do wszystkich funkcji odtwarzacza możemy go takze pilotem włączać i wyłączać co w onkyo bylo nie możliwe to takze bardzo ważna kwestia :)

Tanie marantze to koszmar soniczny...i niech nikt nie wciska głupot że tak nei jest...płacisz za ładny metalowy front i markę ...a przetworniki za 20zl w środku lepiej pewnie nawet ipod zagra

witam

Interesuje mnie bezposrednie porownanie hd 950 a 970... roznica w cenie jest spora a dzwiekowo? zalezy mi na dobrym odtwarzaniu mp3 z powyzszego opisu 970 siwetnie sobie radzi z mp3 a 950 ? co siedzi w srodku?:)

pozdr

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Marcelinho24, w psychologii twoje bajanie nazywa się "redukcją dysonansu poznawczego" :) To takie dopisanie ideologii do wydanych pieniędzy i tak jest w twoim przypadku. Gratuluję więc zadowolenia z harmana.

nie jestem do konca przekonany czy jest sens szukania nowego cd .... wg mnie dobre cd skonczylo sie w momencie kiedy na rynek wkroczyły nowe formaty. sam uzywam z powodzeniem sony cdp-xa20es ktore kupilem na allegro za 900zl i jestem bardzo zadowolony. doskonale zdaje sobie tez sprawe z tego ze zaden cd za 800zl ktory mozna kupic w sklepie nie dorówna temu playerowi. pozdrawiam i zycze wiele dobrego po świętach;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.