Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy odtwarzacz cd do 800 zł

pawel2208

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

aktualnie składam sobie zestaw stereo do pokoju 12m2. Póki co mam już monitory Monitor Audio BR2 i planuje zakup wzmacniacza Reloop HA-210, ale mam problem z wyborem odtwarzacza cd. Słucham rocka i metalu. Póki co biorę pod uwagę:

* Yamaha CDX 397

* Denon DCD 500

* Sony CDP-XE270

Który z nich spisałby się najlepiej z tym zestawem? Z góry dzięki za odpowiedzi.

pozdrawiam,

pawel2208

https://www.audiostereo.pl/topic/41237-nowy-odtwarzacz-cd-do-800-z%C5%82/

Z wypożyczaniem za kaucją to mam kłopot, gdyż mieszkam na strasznym zadupiu. Najbliżej do salonu audio to mam do wawy - 250km w jedną stronę. A co do odtwarzaczy, to ten harman to ciekawa propozycja. Dzięki za wasze rady, czekam na dalsze :)

Stary mówię ci jak słuchasz metalu to się nie zastanawiaj bierz Harmana on zagra metal zdecydowanie najlepiej...miałem onkyo i przechodziłem katusze...yamaha jest neutralna nie wyostrza tak jak onkyo i nie ma takiego kopa jak harman....jest jak to ktoś powiedział uniwersalnym odtwarzaczem.

Tak czytając wasze wypowiedzi, to doszedłem do wniosku, że Harman będzie się najbardziej nadawał do muzy, której słucham spośród wymienionego towarzystwa. Dzięki za wszystkie rady.

Aż trudno mi czytać takie bzdury jak te wypisywane przez marcelinho24. Nie masz pojęcia o tym modelu onkyo na przetworniku wolfson. Gra u mnie z reloopem i jakoś żadnych katuszy nie cierpię nawet przy doom metalu. A ponadto jest w kolorze srebrnym i pasuje do wzmacniacza.

Jak do rocka i metalu to zastanów się jeszcze nad Marantzem 5001, kompakt z "pazurem", wiadomo nie od dziś, że

Marantz robił i robi bardzo dobre żródła i jest w kolorze srebrnym.

Mam do sprzedania Xindak c-069(srebrny).Miał zastąpić mojego Sony .Xindak ma dwie zalety:tani laser i napęd,możliwość zmiany brzmienia poprzez wymianę scalaków (fabrycznie zamontowane podstawki).Jest na gwarancji.Wesołych Świąt

E... tam, gadasz Marantz to Marantz zawsze gra dobrze i przejrzyscie.... słowa Jacka Kłosa z HiFi i Muzyka, zakup warty kazdej złotówki, najlepsze zródło wśród budżetowych CD. Jacek Kłos to chyba GURU audio, ja za takiego Go uważam i z praktyki nie zawiodłem sie, a miałem kilka CD Marantza.

Bierz Marantza, on stworzony do ostrego grania, zaskoczy Cię swoją drapiężnością, ewentualnie Yamaha jak wyżej,

ale ona jest bardziej neutralna i spokojniejsza, z Marantza będziesz na pewno b. zadowolony w dodatku srebrny. Pozdrawiam.

Tak sobie pomyślałem i wymyśliłem, że np. gdybym kupił tego Marantza, to po jakimś czasie (jakby pojawiła się kasa na te cele, czyli pół roku, rok) mógłbym kupić DACa A.Stelmacha, i chyba byłoby spoko. Co sądzicie? A do tego marantza, harmana i reszty, to w ogóle da się zamontować tego DACa?

Jakby znudził Ci sie ten Marantz w fabrycznym stanie, to zawsze mozesz dogadać się z McGyverem( z tego forum ) i zrobi Ci z niego kozaka nad kozaki. Jak do rocka i metalu, to ten Marantz jak znalazł.

Co wy chłopakowi polecacie...Xindaka...Onkyo ( to się do jazzu nadaje)...Marantza 5001 ( najsłabszy cedek jaki kiedykolwiek słyszałem...metaliczne podbarwienie...mułowaty bas..brak średnicy i sztuczne piłująco szeleszczące wysokie...yamaha cdx-397 brała go jak chciała pod każdym względem....jedyną zaletą tego marantza jest całkiem ekskluzywny wygląd nic poza tym) Chłopak musi sobie odpowiedzieć na pytanie jakie brzmienie lubi...czy bardzo selektywne czy raczej ustawione an granie ładnej średnicy...szybkości basu itp. Harman się nie nadaje do jazzu czy klasyki ale w elektronicznej i metalu brzmi bardziej analogowo..naturalniej...z większą masą dźwięku...nie jest taki suchy i jałowy jak tanie marantze....nie opowiadam tego żeby kogoś wprowadzać w błąd...ja po prostu słuchałem tych wszystkich cedeków....bo też szukałem taniego nowego cd.

Pomyśl jeszcze nad denonem 500AE....też ten przedział cenowy..co prawda go nie słuchałem ale denonki to podobnie jak jamaszki bezpieczny wybór grają uniwersalnie...na pewno będzie lepszy od marantza 5001 bo od niego to jest wszystko lepsze

Wnioskując z poszczególnych wypowiedzi widać, ze ludzie maja sympatie i antypatie szczególnie te ostatnie wprost do przesady, które nie są poparte faktycznym stanem rzeczy i nijak sie maja do rzeczywistości.

Proponuję w takim razie Yamahę, ale ostatnie słowo i decyzja i tak nalezy do zainteresowanego, przy okazji pozdrowienia od fanatyków Marantza dla Autora poprzedniego wpisu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.