Skocz do zawartości
IGNORED

Niezalogowani ... brak wstepu

Frycu

Rekomendowane odpowiedzi

Forum schodzi na psy ... strasznie sie dzieje. Widze, ze wiekszosc to glupie posty osob niezalogowanych, ktore co chwile sie powtarzaja pod innym loginem ... Czas na zmiany !!!

//taki jest moj glos w tej sprawie - co inni//

https://www.audiostereo.pl/topic/4124-niezalogowani-brak-wstepu/

Po pierwsze uwazam, ze za bardzo sie denerwujesz. Normalnym jest to, ze skoro forum czyta duzo ludzi, to posty beda rozne...

Jestem oczywiscie za tym, zeby w jakims stopniu ukrocic proceder, o ktorym wspominasz...Juz z paru zrodel slysze glosy w tej sprawie. Pamietajmy Panowie, ze kazdy z nas jest forumowiczem i swoim uczestnictwem tez decydujemy o poziomie forum. Pozdrawiam.

Z tego co ogladam inne fora to juz sie pozabezpieczali w ten sposob, ze logowanie wymagane jest nawet do wejscia ... lub podane emaila na ktory dostajesz 1 haslo.

Nie chce tu byc ... //bo nie jestem i daleko mi// ale od 2 tygodni cos sie dzieje, dawno takiej padaczki nie bylo, a ze niektorzy maja zabawe to inna sprawa ....

Wiesz co Frycu....tak mnie wystraszył Twój post ..ze sie w koncu chyba zaloguję po raz pierwszy...musze jakies hasło wymyslic...ale z drugie strony jak pomyslę o tym ze bede mógł dołączać pliki jpg.....np wzmaka Forum 608 w wersjii extremum...

Zeby nie bylo ze bije piane i jestem pieniaczem ...

Forum sie rozwija, ogrom ludzi nowych, ale ...

No i jeszcze jedno ... powiedzcie jak zachecic do pisania na forum te 80% osob ktore je czyta, nic nie piszac ???

Przez tydzien nic nie pisalem //bo moze to moja wina// no to nic nie dalo.

W sumie napisano na tym forum tyle mądrości, że czasu mało żeby to wszystko przeczytać i przetrawić. Poza tym nie samym forum człowiek żyje...

Z drugiej strony sam zapoczątkowałem klika wątków i dość malo było wypowiedzi, więc sam Frycu rozumiesz....

=>Jedrek_23

A ja mysle ze post jest dobry //jak nic z niego nie wyjdzie// poznam lub bede wiedzial, ze jest ktos ze Slupska jest na forum ...

Jakos te okolice sa wymarle w audiomaniakow ... jam z Koszalkowa

Chodzi o bibliotekę muzyczną w Bibliotece Głownej.?

Jesli tak to mój znajomy zna te babeczkę co ją prowadzi, sam jej sprzedaje swoje plyty i doradza czasem co ma kupować.

Z tego co wiem to maja tam naprawde dużo dobrej muzyki - dość duzo JAzzu.

Witam wszystkich.

Jestem na forum od ok. roku, ale biernie, czyli jestem w tej 80%-wej części czytającej. A nie piszę, bo nie mam nic mądrego w "temacie" do powiedzenia, za to wiele mądrego mogę się dowiedzić. I dowiaduję, czytając posty, przeglądając archiwum itp., a potem stosuję, np. ostatnio ustawiłem kolumny przyklejone do marmurowych standów. Po co mam po raz 55 dopytywać co zrobić w swoim systemie by mieć więcej basu, skoro już o tym było?

Wątpię więc, czy zachęcanie do zabierania głosu na forum osób "mojego pokroju", podniesie jego poziom :).

A zalogowałem się wczoraj, zachęcony możliwością uzyskania płyty testowej fadeovera, któremu jestem b. wdzięczny za taka możliwość.

No cóż, tak to jest, że dwie lokomotywy ciągną 80 wagoników. Taki pociąg jedzie sprawnie. A wyobraźcie sobie teraz sytuację odwrotną.

Pozdrawiam serdecznie.

ostatnio i ja miałem dość forum...

a te różne głosy o których mówi Hiena to m.in. ja.... nie dalej jak kilka dni temu rozmawialiśmy właśnie o kondycji forum i prawde mówiąc jestem za logowaniem, bo niedługo ludzie zaczną sprzedawać w tematach bumboxy do malucha... horror...

wprowadźmy logowanie i podawanie kodu na maila! zdecydowanie popieram... być może forum stanie się minimalnie sztywniejsze (oby nie), ale unikniemy zalewu nawiedzonych tonsilowców i innych dziwnych rzeczy niekoniecznie wydajacych z siebie audiofilskie dźwięki....

a że zawsze znajdą się altus-maniacy z pytaniem o tuning (buahahahaha!) - cóż... trudno, ale przynajmniej bedzie ich mniej...

Witam wszystkich. Nie wypowiadam się często na forum ale regularnie je odwiedzam. Uważam,że pomysł z logowaniem jest jak najbardziej słuszny ale przecież ktoś kto zakładał temat 4130 również może się zalogować i zadać równie nietematyczne pytanie. Co do "Tonsilowców": Dajcie im szanse poznać co to jest dźwięk,a nie śmiejcie się z ludzi (chyba,że chodzi o pytania w stylu czy sygnałem pilota 19 kHz nie zniszczę kolumn??). Nie każdy zaczynał od Nada,Naima,Rotela i Nautiliusów ale po niektórych tematach widać,że ci ludzie chcą podnieść parametry i jakość odłsuchu sprzętu który posiadają np. tak jak ja. Mój Technics SU-V900 po wymianie samych opamów zagrał nieporównywalnie lepiej!!Poprostu nie poznałem tego wzmacniacza.Zdaje sobie sprawe,że dla większości forumowiczów to i tak jest chłam ale za to sprawia mi radość,że sam coś w tym chłamie poprawiłem i to głównie za sprawą właśnie tego forum i stroniy Garmina:) Dziękuję wszystkim za pomoc i wszelkie przyszłe rady!! Pozdrawiam!!

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Gość jurek nie zalogowany

(Konto usunięte)

Na oko jakieś 50 procent wpisów na forum generuje grupa złożona z kilku osób.

Jeśli nie podoba komuś forma dostępnego dla wszyskich forum, może założyć swoje ( eksluzywne?, altenatywne? )

Skądinąd wiem że na forum zaglądają ( a nie piszą :))) ważne persony z naszego polskiego, audiofilskiego podwórka.......

Na litosc ... nie robmy tu jakiejs segregacji bo w ramach amerykanizacji zycia ktos nas do sadu pozwie za dyskryminacje. Sposobem zarowno na pasozyty jak i ludzi, ktorzy trafili pod niewlasciwy adres jest ignorowanie ich wpisow! A swoja droga sugestie padaja od pewnego czasu, zeby jednak Lukasz dobral paru moderatorow, ktorzy np watki, na ktore nikt nie odpowiada (bo sa nie na miejscu lub sa np obrazliwe) wytna po kilku dniach.

Pomysł moderowania jest niezły, choć trudny do realizacji w praktyce. Może więc wbudować w oprogramowanie "automatycznego moderatora"? Czyli zarejestrowani i STALI bywalcy (kryterium do ustalenia) głosują za usunięciem wątku. Gdy takich głosów zbierze się kilka (można sparametryzować), to program sam usuwa wątek.

W ten sposób grupa moderatorów będzie samoodnawialna, a nie zaszyta na stałe w programie przez Lukara.

Oczywiście nie jest to pacaneum, gdyż można sobie wyobrazić, że ktoś się zarejestruje i zaloguje i będzie systematycznie sabotował forum, a program uzna go po jakimś czasie za moderatora. Wydaje mi się jednak, że powinno to znacznie ograniczyć ilość śmiecia.

W takim rozwiązaniu można pozostawić możliwość tworzenia wątków gościom. Zawsze istnieje możliwość usunięcia go, a zapewne trafią się takie, które będą niebanalne, interesujące, inspirujące itd., które z przyjemnością zaakceptujemy.

Mam nadzieje ze sie dobrze rozumiemy ... nieche czytac recenzji o mikserach, o Tonsilach z 6 gwiazdkami napisanych przez ludzi, ktorzy zalogowali sie zeby napisac, ze ma super bas i tyle ich widzianno na forum.

Ani ogloszen pod postami mam 3 tys poradzcie co kupic do wzmacniacza X

Barzo bym chcial, bo coraz wiecej widze nowych ludzi, zeby pisaly tez osoby, ktore tylko czytaja ... ile ludzi na swiecie tyle wlasnych mysli i zdan

... zapraszam :)

A regulamin by sie przydal - z nawet 1 punktem.

Nie pisac nic pod glupimi postami ... szybciej umra !!! nawet jak nie ma o czym pisac !!!

Dla mnie to forum jest nie tylko zrodlem wiedzy ale i pewnym potwierdzeniem, ze nie jestem sam i sa ludzie ktorym zalezy //tu nasze zainteresowania// no i oczywiscie mam miejsce zeby sobie pogadac.

Zobaczcie co sie dzieje ... ludzie z forum sie spotykaja, wymianiaja sprzetem, plytami ... to nie jest zwykle forum !!! I niechce robic z tego forum

elity dla elity //bo ja tu jestem pionkiem ... // ale chodzi o wyznaczenie jakis "ram" dla ludzi, nowych czy starych.

Nie kazdego tonsilowca da sie przekonac do innej kolumny. Zawsze warto probowac ... tylko to sie wiaze z duzymi kosztami.

Frycu ale skoro "nie chcesz czytac ... " czegokolwiek to przeciez po prostu mozesz nie czytac - to do czego zmierzasz jest naprawde forma elitaryzacji (jest takie slowo??) tego forum. Ktos (niewazne kto) bedzie decydowal co jest na odpowiednim poziomie a co nie (i mowie tu o poziomie merytoryczny a nie "kulturalnym" - bo ten drugi nalezy oczywiscie utrzymywac) - to pozostawia spore pole manewru - mozemy dojsc do tego, ze tepieni beda poczatkujacy (tacy jak chocby ja) tylko dlatego, ze nie posiadaja jeszcze wiedzy. Nie interesuje cie watek/ogloszenie/recenzja - nie czytaj - niech dzialaja prawa rynku, a kwestie czysto porzadkowa powinni zalatwiac moderatorzy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.