Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  809 członków

Dynaudio Klub
IGNORED

Klub miłośników Dynaudio

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka,

mam pytanie, czy dynki dobrze graja z integrami mcintosha?

wlasnie sprzedaje manleya i mysle o macu, cos pomiedzy ma6500 i ma6900, czy to dobry wybor? mial moze ktos takie polaczenie(mac z jakimis dyniami)?

a jezeli inne modele maca to rowniez napiszcie jak to gra, czy to upgrade do manleya-jesli chodzi o prad to na pewno wiem, ale wszystko inne jak sie ma?

najbardziej jestem nastawiony na ma6900, a dynie w przyszlosci s25 lub jak sie spreze to c1?

dzieki za informacje.

pozdro

dyniomaniak

romanek

ps mysle o zalozeniu watku z mac + dynaudio na stereo

Mam do kolegów pytanie dotyczace kabli głośnikowych. Posiadam dynaudio se25, czym połaczyć te monitory z accu e-550. Nie mam możliwości wielu prób stąd prośba o podpowiedź.

Hejka,

mam pytanie, czy dynki dobrze graja z integrami mcintosha?

wlasnie sprzedaje manleya i mysle o macu, cos pomiedzy ma6500 i ma6900, czy to dobry wybor? mial moze ktos takie polaczenie(mac z jakimis dyniami)?

a jezeli inne modele maca to rowniez napiszcie jak to gra, czy to upgrade do manleya-jesli chodzi o prad to na pewno wiem, ale wszystko inne jak sie ma?

najbardziej jestem nastawiony na ma6900, a dynie w przyszlosci s25 lub jak sie spreze to c1?

dzieki za informacje.

pozdro

dyniomaniak

romanek

ps mysle o zalozeniu watku z mac + dynaudio na stereo

Nie wiem jak z integra, ale koncowka MC 402 + BAT 51SE + Dynaudio C1 + 2 SUB 500 + na zmiane Transparent Reference i Nordost Valhalla nie zagralo w ogole. Natomiast z B&W 802N, jak najbardziej dzwiek byl do zaakceptowania. Dynaudio i Mac to nie jest najlepsze rozwiazanie.

Pozdr.

Parker's Mood

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Nie wiem jak z integra, ale koncowka MC 402 + BAT 51SE + Dynaudio C1 + 2 SUB 500 + na zmiane Transparent Reference i Nordost Valhalla nie zagralo w ogole. Natomiast z B&W 802N, jak najbardziej dzwiek byl do zaakceptowania. Dynaudio i Mac to nie jest najlepsze rozwiazanie.

Pozdr.

Kiedyś wpadał na forum qb_1(mam nadzieję,że nie przekręciłem nicka)nota bene wielka szkoda,ze już nie wpada bo osłuchany był Jegomość i godny zaufania w kwestii audio,grał na Mc 501,pre chyba też Maka i wysokich Dynaudio,bardzo chwalił sobie tez set-up i ja Mu w tej kwestii ufam,więc chyba gra:)

> romanek 05

Rozmawialismy juz kiedys na temat Dynaudio i roznych konfiguracji. Znakomitym polaczeniem jest BAT + Dynaudio.

Mialem skonfigurowany system skladajacy sie z VK 75SE + VK 50SE + Dynaudio Contour 3.0. Kable to Nordost -

Blue Heaven - zarowno glosnikowe jak i interkonekty. To zestawienie jak najbardziej przypadlo mi do gustu

i pamietam, ze w kazdym aspekcie dzwiekowym trzymalo wysoki poziom.

Zadzwon albo e-mail.

Pozdrawiam, Mariusz.

Parker's Mood

Kiedyś wpadał na forum qb_1(mam nadzieję,że nie przekręciłem nicka)nota bene wielka szkoda,ze już nie wpada bo osłuchany był Jegomość i godny zaufania w kwestii audio,grał na Mc 501,pre chyba też Maka i wysokich Dynaudio,bardzo chwalił sobie tez set-up i ja Mu w tej kwestii ufam,więc chyba gra:)

No już nie wpada,zrezygnował.A posiadał Dynaudio Contour3 i rzeczywiście MC501.

Co do zestawienia McIntosh i Dynaudio to jest ono możliwe,trudne ale wykonalne.Wszystko zależy od preferencji i akustyki pomieszczenia.

Odsłuchując MC501 i Ec AW-400 z C-2 wybrałem jednak te drugie.

sorry ze nie biore udzialu w dyskusji, ale dopiero wrocilem z pracy

wiec na amerykanskich forach jest sporo dobrych opini na temat dyn i macow,

jednak sie wstrzymam i poslucham w ktoryms sklepie ewentualnie u kogos

Chodza mi po glowie s25 i chyba je kupie

co powiecie dobrego o nich????

pozdro

rs

sorry ze nie biore udzialu w dyskusji, ale dopiero wrocilem z pracy

wiec na amerykanskich forach jest sporo dobrych opini na temat dyn i macow,

jednak sie wstrzymam i poslucham w ktoryms sklepie ewentualnie u kogos

Chodza mi po glowie s25 i chyba je kupie

co powiecie dobrego o nich????

pozdro

rs

tam takie opinie będą bo maci są tam popularne ;)

Focal + Naim

Taka ciekawostka dla tych, którzy dumają czy McIntosh i Dynaudio to dobre zestawienie. Ojjj bardzo dobre, słyszałem i byłem zachwycony :)

http://www.highfidelity.pl/@main-709&lang=

Taka ciekawostka dla tych, którzy dumają czy McIntosh i Dynaudio to dobre zestawienie. Ojjj bardzo dobre, słyszałem i byłem zachwycony :)

http://www.highfidelity.pl/@main-709&lang=

Rowniez syszalem, bo mialem konfiguracje MC 402 + C1 + ... swoja wlasna, i mnie absolutnie niczym ta kombinacja nie

urzekla. Pamietam, ze dzwiek byl rozmyty, nudny, brakowalo detalu i moje priorytetowe instrumenty ( trabka, wokal,

skrzypce, saksofony ) brzmialy plasko. To tyle, co mi pozostalo w pamieci. Porownania, ktore przedstawiles pod linkiem

highfidelity.pl, dotyczyly glownie gestych plikow i standardowej plyty CD, a nie konfiguracji Maca z Dynaudio. Ciekawostka jest rowniez to, ze w opisie Special 25 widnieje wersja "Signature", czyli wersja z 25 letnia gwarancja i podpisem na tylnej czesci monitora. Nic takiego nie zauwazylem na zdjeciach przedstawionych przez highfidelity. Bron Boze nie czepiam sie, ale "signature means signature". Zreszta Special 25 Signature tez mialem w tym samym

czasie co C1, bo nie moglem sie zdecydowac, ktore zostawic. Zostaly C1 i jak najbardziej byl to dobry wybor. Jedyny

upgrade jaki zrobilem, to dokupienie dwoch SUB 500. Co do Special 25 Signature - genialne monitory pod kazdym wzgledem

i dojrzewam do ich kupna, lecz tylko i wylacznie "stara wersje". Na Audiogonie mozna je czasami dostac, za na prawde

przystepne pieniadze. Swoje C1 posiadam od 2004 roku i caly czas mnie urzekaja. Chyba nigdy sie ich nie pozbede.

To sa bardzo dobre monitory, a w konfiguracji z dwoma SUB 500, preampem z dwoma glownymi wyjsciami i mocnym piecem,

muzyka wychodzaca z glosnikow po prostu sie materializuje. Otrzymujemy holograficzna przestrzen, ktora jest polaczona

z cudowna barwa instrumentow, a wokal ... Zreszta, jak macie okazje, to goraco polecam takie zestawienie. Na prawde

warto.

Serdecznie pozdrawiam, Mariusz.

Pozdr.

Parker's Mood

Widze w twoim o mnie,że zasilasz C-1 ML 335,też przymierzałem się do ML a nie miałem jak porównać.Został Electrocompaniet i też jest dobrze.

Dwa suby powiadasz w 35m2?Moje C-2 grają w 60m2 i nie cierpie na brak basu.

Widze w twoim o mnie,że zasilasz C-1 ML 335,też przymierzałem się do ML a nie miałem jak porównać.Został Electrocompaniet i też jest dobrze.

Dwa suby powiadasz w 35m2?Moje C-2 grają w 60m2 i nie cierpie na brak basu.

Nie chodzi mi absolutnie o bas. Wlasciwie same C1 maja go wystarczajaco duzo. Zmienia sie doslownie wszystko.

Przestrzen, detal, wybrzmienia i cala reszta. Podstawa to odpowiedni balans monitorow i subwooferow. U mnie

subwooferow prawie nie slychac, ale po ich odlaczeniu roznica jest paradoksalnie bardzo duza. Oczywiscie caly

ten opis dotyczy dzielonego systemu z dobrym preampem, ktory jak juz wczesniej wspomnialem, posiada podwojne

glowne wyjscia. W mojej konfiguracji, jedna para wyjsc z pre jest podpieta do koncowki, natomiast druga zasila

subwoofery (prawy i lewy kanal). W rezultacie, z preampu idzie sygnal do trzech koncowek mocy. Subwoofery

pracuja jak dwa oddzielne monobloki dla lewego i prawego kanalu. Co ciekawe, na poczatku tej przygody, uzywalem

"zwyklych" interkonektow miedzy pre a subwooferami. Po zamianie na IC Transparent Reference, dzwiek stal sie

o wiele bardziej namacalny i zogniskowany (nie wiem czy dobrze to ujalem). Pomiedzy CD i pre, oraz miedzy pre

i koncowka uzywam Nordost Valhalla. Z glosnikowymi to roznie. Z glosnikowymi Valhalla jest jasno, kolorowo,

wiecej detalu i wlasciwie moglo by byc, ale wokal jest dla mnie nie do zaakceptowania. Barwa, ktora sie pojawia

po wpieciu Transparenta Reference jest nie do pobicia. Oczywiscie dzwiek jest ciemniejszy co idzie w parze z

mniejszym detalem, ale w muzyce ktorej slucham jest to aspekt jak najbardziej pozytywny. Instrumenty takie jak

skrzypce, trabka, akustyczne gitary, brzmia rewelacyjnie. Poza tym, nie slucham w domu muzyki glosno, przez co

wrazenia odsluchowe sa na innym poziomie. Szkoda mi sluchu, a jest on mi na prawde potrzebny. Tylko od czasu

do czasu uzywam swojego drugiego zestawu - podlogowych B&W N802 - po to tylko, zeby sobie przypomniec o ich

dzwieku. Na co dzien, jestem pod wrazeniem konfiguracji C1 i 2 SUB 500 i jak na razie nic nie wskazuje na to,

ze bede cos zmienial.

Pozdrawiam, Mariusz.

Parker's Mood

No to namieszaliscie tak, ze na razie nic nie kupuje, ide sluchac!!!

biore maluchy pod pache(contoury 1.1) i na nowy jork, a moze po prostu najpierw kupie dynki s25???

rs

No to namieszaliscie tak, ze na razie nic nie kupuje, ide sluchac!!!

biore maluchy pod pache(contoury 1.1) i na nowy jork, a moze po prostu najpierw kupie dynki s25???

rs

Special 25 kupuj w ciemno. Pozniej sie bedziesz zastanawial i odsluchiwal w roznych konfiguracjach.

Przeciez i tak je chcesz. Jak ich nie kupisz to bedziesz nieszczesliwy ! I bedziesz zalowal :)))

http://www.audiogon.com/cgi-bin/cls.pl?spkrmoni&1312152378&/Dynaudio-Special-25---Rosewood

a moze

http://www.audiogon.com/cgi-bin/cls.pl?spkrmoni&1312681001&/Dynaudio-C1-Gloss-Black

Te drugie to moja ulubiona wersja. Ze srebrnymi stand'ami wygladalyby zaje...... . A moze z czarnymi ?

Moj zestaw to cherry.

Pozdr.

Parker's Mood

Najlepiej, to od razu dwie pary i problem z glowy :) Wlasnie tak najbardziej lubie. Mozliwosc posiadania kilku

zestawow glosnikowych i sluchania kilku konfiguracji, w zaleznosci od zapotrzebowania muzycznego :)))

Pozdr.

Parker's Mood

U was w Ameryce to nawet pszczoły,jak byki latajom a systemów po kilka to nic dziwnego u nas bieda panie jest.

No i pan kryzys...zabrania mieć po dwie.

Dlatego mam C-2 bo dwa w jednym.

U was w Ameryce to nawet pszczoły,jak byki latajom a systemów po kilka to nic dziwnego u nas bieda panie jest.

No i pan kryzys...zabrania mieć po dwie.

Dlatego mam C-2 bo dwa w jednym.

Confidence C2 zalatwiaja sprawe jak najbardziej. Znam te slicznotki od lat. Kiedys sie nad nimi zastanawialem.

Mialem u siebie w konfiguracji z moim ML 335. Jazda na maxa. Zreszta polaczenie Levinsona i Dynaudio to

niekwestionowana synergia. Najchetniej to kupilbym cala linie Confidence :)))

Pozniej to juz tylko .... Evidence Master i cala reszta bandy od innych producentow, np.Evolution Acoustic :)))

http://evolutionacoustics.com/index.html

Edytowane przez MarkN

Parker's Mood

Co to za firma jest?Nie znam.Na razie nie zdradzam Dyń.

Ja tez Dynek nie zdradzam i chyba nie zdradze :))) ale z drugiej strony nigdy nie mow nigdy :)))

A ta firma to amerykancka ofkors. Nie ma zartow :)) MMTwo zestawiaja z najnowszymi monoblokami

darTZeel'a za okolo 130000 funtow :)))))

Parker's Mood

No OK. nie mówie,dlatego napisałem"na razie".Co do monobloków to moje mi wystarczają,też na razie.Jakbym miał zmieniać to rozważam tylko ML

a nie DarTZel'a.Nie chce go.Nie moje klimaty.Electrocompaniet lub Mark Levinson to stare szkoły i się sprawdzają.EC na wtórnym rynku występuje w małych ilościach a to o czymś świadczy.Teraz jest moda na taki dźwięk,którego nie akceptuje.W kuchni podobnie gra radyjko.

No OK. nie mówie,dlatego napisałem"na razie".Co do monobloków to moje mi wystarczają,też na razie.Jakbym miał zmieniać to rozważam tylko ML

a nie DarTZel'a.Nie chce go.Nie moje klimaty.Electrocompaniet lub Mark Levinson to stare szkoły i się sprawdzają.EC na wtórnym rynku występuje w małych ilościach a to o czymś świadczy.Teraz jest moda na taki dźwięk,którego nie akceptuje.W kuchni podobnie gra radyjko.

Wlasciwie to ja tez mam takie podejscie. Generalnie juz nie zmieniam sprzetu. Czekam az sie cos popsuje :))

Wtedy jak najbardziej :))

Prawdopodobnie nastepna konfiguracja beda monobloki ML No.33, oczywiscie z drugiej reki. Zdarzaja sie

znakomite okazje na Audiogonie od pierwszych wlascicieli. DarTZeel - monobloki ? Jak najbardziej, ale cena jest

zaporowa :))) nawet do posluchania. Co bedzie jak sie spodobaja ???

Parker's Mood

Wątpie.To inna gra niż ML.

Nigdy nie slyszalem DarTZeel'a w jakiejkolwiek konfiguracji, tak ze nie wiem. Tak czy siak, cena jest smieszna :)))

Mysle tez o drugim, tranzystorowym preampie, i tu oczywiscie w gre wchodzi tylko Reference No.32, ktorego tez

goscilem w swoim domu. Doskonaly preamp, szkoda ze juz go nie produkuja. Ciezko go dostac. Jak sie pojawia

na Audiogonie, to doslownie na chwile i zaraz znika. Myslalem jeszcze o najnowszym zrodle Levinsona CD/SACD No.512

Chcialbym sprawdzic to cudenko w niedalekiej przyszlosci. Czytalem same pochlebne opinie o tym odtwarzaczu :))

http://www.audiogon.com/cgi-bin/cls.pl?dgtlplay&1312582750&/Mark-Levinson-no-512-----cd/sa

Parker's Mood

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.