Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  810 członków

Dynaudio Klub
IGNORED

Klub miłośników Dynaudio

Rekomendowane odpowiedzi

to była jolida 1501brc. jako pierwszy wzmak zrobił na mnie duże wrażenie, dopóki nie kupiłem manleya stingraya, który miał ułamek mocy tej jolki( więc się bardzo obawiałem), ale jak już zagrał z dynaudio 1.1 to był mały szok, co on z nimi robi, i to jak...

bardzo mocno polecam ten wzmak, ale wiadomo dużych dynek nie pociągnie

pozdro

rs

Od pewnego czasu jestem posiadaczem Audience 50. Z tego też powodu zgłaszam się do klubu. :)

Fajne kolumienki, fajny dźwięk, ale ciągle chodzi mi jeszcze po głowie 52SE lub nawet bardziej 72 SE.

Pojawiło się ostatnio coś takiego:

http://allegro.pl/dynaudio-audience-72-se-i5928832399.html

Jak myślicie, czy cena nie jest zbyt wysoka? Stan podobno idealny, z małą dziurką w maskownicy. Ogólnie mało ich na rynku wtórnym, więc trudno odnieśc się do jakiejś średniej ceny.

to była jolida 1501brc. jako pierwszy wzmak zrobił na mnie duże wrażenie, dopóki nie kupiłem manleya stingraya, który miał ułamek mocy tej jolki( więc się bardzo obawiałem), ale jak już zagrał z dynaudio 1.1 to był mały szok, co on z nimi robi, i to jak...

bardzo mocno polecam ten wzmak, ale wiadomo dużych dynek nie pociągnie

pozdro

rs

Ciekawe to co piszesz. Zastanawiałem się zawsze jak gra ten wzmak, bo podoba mi się bardzo. Skoro napędził C1.1 to F160 też teoretycznie powinien.

Od pewnego czasu jestem posiadaczem Audience 50. Z tego też powodu zgłaszam się do klubu. :)

Fajne kolumienki, fajny dźwięk, ale ciągle chodzi mi jeszcze po głowie 52SE lub nawet bardziej 72 SE.

Pojawiło się ostatnio coś takiego:

http://allegro.pl/dynaudio-audience-72-se-i5928832399.html

Jak myślicie, czy cena nie jest zbyt wysoka? Stan podobno idealny, z małą dziurką w maskownicy. Ogólnie mało ich na rynku wtórnym, więc trudno odnieśc się do jakiejś średniej ceny.

Posiadam Dynaudio Audience 72 ... NIE Second Edition ... zaplacilem 540 euro.

Ceny SE mozesz porownac tutaj

http://www.hifishark.com/search?q=audience+72+se

Edytowane przez _MD_

Czy Rotele z nowej serii dobrze zgrywają się z Dynaudio. Z tego co czytałem ze starszymi np 980bx jest nieźle.

Poszukuję wzmacniacza do moich Focusów 160 na razie coś niezbyt drogiego w przyszłości na pewno zmienię na lepszy. Wpadł mi w oko Rotel RA-12 http://allegro.pl/wzmacniacz-rotel-ra-12-v2-i5944621148.html co o nim myślicie?

Dodatkowo ma wejścia optyczne i USB z bluetooth.

Edytowane przez marecki28

Dynaudio Focus 160, Atoll IN100 SE, Bluesound Node 2

Ja gram na Densenie Beat100, którego kupiłem za 1350 zł. Gra to nieźle z moimi Audience 50. Cena tego RA-12 wydaje mi się w związku z tym bardzo wysoka.

To miałeś szczęście, ja rozglądam się już jakiś czas i w budżecie do około 2000zł ciężko coś konkretnego znaleźć z drugiej ręki oczywiście. Ale chyba ten Rotel nie jest taki zły i dosyć mocny w teście uzyskał 2x146 W 4 ohm więc z Focusami nie powinien miec problemów.

Z tym Rotelem będzie niedosyt. Te głośniki można spokojnie podłączyć do wzmacniacza dziesięć razy droższego od tego Rotela. Może lampka?

Z tym Rotelem będzie niedosyt. Te głośniki można spokojnie podłączyć do wzmacniacza dziesięć razy droższego od tego Rotela. Może lampka?

Tak, wiem że kolumny dopiero pokażą co potrafią z dużo droższym wzmacniaczem ale wszystko w swoim czasie :) ten Rotel to tak przejściowo na jakiś czas dopóki nie podreperuję budżetu:)

Tak, wiem że kolumny dopiero pokażą co potrafią z dużo droższym wzmacniaczem ale wszystko w swoim czasie :) ten Rotel to tak przejściowo na jakiś czas dopóki nie podreperuję budżetu:)

Marecki, mnie nawet z budżetem nie jest łatwo coś wybrać ;) ciągle coś mi nie pasuje, chyba jestem zbyt wybredny...daj znać jak coś kupisz, może zmotywuje mnie to do poluzowania swojego wewnętrznego krytyka ;)

Dziś testuje UR Unico Nuovo z lampkami Psvane - niby wszystko miło, ładnie, ale dźwięk zbyt rozmyty(dynki same w sobie już takie są, więc wzmak potęguje ten efekt), mało czytelny, granie fajne do poduchy, do spokojnej muzyki, mało uniwersalne, przy dynamicznych utworach się wykłada nieco.

Edytowane przez Whyduck

Marecki, mnie nawet z budżetem nie jest łatwo coś wybrać ;) ciągle coś mi nie pasuje, chyba jestem zbyt wybredny...daj znać jak coś kupisz, może zmotywuje mnie to do poluzowania swojego wewnętrznego krytyka ;)

Jak miałbym budżet to na Twoim miejscu wziął bym Naima XS2 lub hegel H100 lub H160.

Według mnie lampa i Dynaudio to niezbyt udane połączenie. Do Dynaudio tylko wydajny tranzystor ale to jest moje zdanie i nie każdy musi się z nim zgadzać.

Jak miałbym budżet to na Twoim miejscu wziął bym Naima XS2 lub hegel H100 lub H160.

Według mnie lampa i Dynaudio to niezbyt udane połączenie. Do Dynaudio tylko wydajny tranzystor ale to jest moje zdanie i nie każdy musi się z nim zgadzać.

Dobrze prawisz :) w poniedziałek mam zamiar posłuchać xs2 i jakiegoś hegla...choć spotkałem się ostatnio z opiniami, że hegel to najbardziej przereklamowana marka na naszym rynku, ciekawe ile w tym prawdy. A Ty słuchałeś tych kombinacji z F160?

Edytowane przez Whyduck

miałem xs2 z f160,

jest to absolutne minimum aby te głośniki grały, kable polecam tellurium q black troszkę przyśpieszą brzmienie,

obecnie u mnie xs2 napędza spendory A3 i to zestawienie uważam za ciekawsze brzmieniowo niż z f160.

Focal + Naim

Dobrze prawisz :) w poniedziałek mam zamiar posłuchać xs2 i jakiegoś hegla...choć spotkałem się ostatnio z opiniami, że hegel to najbardziej przereklamowana marka na naszym rynku, ciekawe ile w tym prawdy. A Ty słuchałeś tych kombinacji z F160?

Niestety nie, bazuję jedynie na opiniach polskich i zagranicznych. Słuchałem z lampą LAR w Nautilusie i to nie dla mnie. Według mnie Naim to jednak solidniejsza marka.

Witajcie. Czekając na 52 SE na aukcji internetowej znalazłem Contour 1.1

http://allegro.pl/kolumny-dynaudio-contour1-1-promocja-i5941623129.html

które lepsze?

miałem xs2 z f160,

jest to absolutne minimum aby te głośniki grały, kable polecam tellurium q black troszkę przyśpieszą brzmienie,

obecnie u mnie xs2 napędza spendory A3 i to zestawienie uważam za ciekawsze brzmieniowo niż z f160.

Mikson, co kto lubi. Słuchałem Spendorów S3/5r bodajże i poza świetną średnicą wrażenia na mnie nie zrobiły. Grały w towarzystwie SuperNaita oraz w drugiej konfiguracji z Expo 2010. Nie znam A5, ale zapewne sygnatura brzmienia nie uległa znaczącej zmianie.

Witajcie. Czekając na 52 SE na aukcji internetowej znalazłem Contour 1.1

http://allegro.pl/kolumny-dynaudio-contour1-1-promocja-i5941623129.html

które lepsze?

Jak lubisz łupnąć i masz większe pomieszczenie to stawiał bym na 52SE.

Wracając jeszcze do XS2. Wydaje mi się, że przy dynamicznej muzyce i tam gdzie potrzebna jest dobra kontrola woofera ten Naim klęknie niestety.

Seria A czyli małe podłogówki ma troszkę inny charakter niż monitory, warto posłuchać aby mieć wyrobione zdanie a nie tylko tworzyć opinie na zasadzie gdybania, w każdym razie spendory A3 są dla mnie ciekawiej grającymi głośnikami niż f160, ze względu na brzmienie mniej ofensywny charakter, większą głębię sceny lepszą rozdzielczość góry oraz łatwiejsze wysterowanie i ustawienie.

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

Seria A czyli małe podłogówki ma troszkę inny charakter niż monitory, warto posłuchać aby mieć wyrobione zdanie a nie tylko tworzyć opinie na zasadzie gdybania, w każdym razie spendory A3 są dla mnie ciekawiej grającymi głośnikami niż f160, ze względu na brzmienie mniej ofensywny charakter, większą głębię sceny lepszą rozdzielczość góry oraz łatwiejsze wysterowanie i ustawienie.

Może faktycznie się rozpędziłem za bardzo i zaszufladkowałem Spendory, sorry :)

Pod uwagę zawsze brałem monitory, więc nie w głowie mi było słuchanie podłogowych kolumn. Sądzę, że do pewnego brzmienia się dojrzewa, kiedyś napewno spróbuję głośników z UK, choć by ze względu na kapitalną średnicę. F160 faktycznie są nieco ofensywne, ale najbardziej to odczułem właśnie z Naimem, przy neutralnym wzmacniaczu było ok według mnie.

Pod uwagę zawsze brałem monitory, więc nie w głowie mi było słuchanie podłogowych kolumn. Sądzę, że do pewnego brzmienia się dojrzewa, kiedyś napewno spróbuję głośników z UK, choć by ze względu na kapitalną średnicę. F160 faktycznie są nieco ofensywne, ale najbardziej to odczułem właśnie z Naimem, przy neutralnym wzmacniaczu było ok według mnie.

A które Twoim zdaniem monitory Spendora są warte posłuchania? Może warto spróbować wcześniej niż poźniej, choćby dla doświadczenia czegoś nowego.

A które Twoim zdaniem monitory Spendora są warte posłuchania? Może warto spróbować wcześniej niż poźniej, choćby dla doświadczenia czegoś nowego.

Nie zapominaj o monitorach ProAc-moga dostarczyc duzo radosci.

mam dynaudio exite x38. uważam, że to genalne głośniki. porównywałem z audio physic (te mocno reklamowane w którejs gazecie) i monitor audio rx8. porównania praktycznie nie ma. o rx8 nie wypowiadam sie, a audio physic mocno przereklamowane w gazetce audio czy jakiejś takiej.

i mam pytanie do szanownych forumowiczów. czy z marantzem te moje dynaudio się zgrają? może ktoś słuchał. potrzebuje też kabli. zasilających. co radzicie w ROZSĄDNEJ cenie.

nigdy nie słyszałem proaca. czy są dobre?

i mam pytanie do szanownych forumowiczów. czy z marantzem te moje dynaudio się zgrają? może ktoś słuchał. potrzebuje też kabli. zasilających. co radzicie w ROZSĄDNEJ cenie.

nigdy nie słyszałem proaca. czy są dobre?

Sa bardzo dobre.ahoj

mam okazję kupić w dobrej cenie wzmacniacz marantza pm8005. czy zgra się z dynaudio exite x38?

Ja na Twoim miejscu odpuścił bym Marantza. X38 to 4ohm głośniki, w sumie 4 woofery 18cm na dużej cewce do napędzenia, obstawiam że ten wzmacniacz klęknie i pogubi się jak dziecko we mgle przy mocniejszym repertuarze. Tutaj potrzeba conajmniej 150-200w/4ohm abyś w pełni wykorzystał potencjał tych Dynek, znam je bardzo dobrze.

Ja na Twoim miejscu odpuścił bym Marantza. X38 to 4ohm głośniki, w sumie 4 woofery 18cm na dużej cewce do napędzenia, obstawiam że ten wzmacniacz klęknie i pogubi się jak dziecko we mgle przy mocniejszym repertuarze. Tutaj potrzeba conajmniej 150-200w/4ohm abyś w pełni wykorzystał potencjał tych Dynek, znam je bardzo dobrze.

A ponadto nowe Excite są bardzo neutralne i przejrzyste, szukał bym cieplejszego, bardziej barwnego wzmaka.

Edytowane przez Whyduck

Obstawialbym, że potrzebujesz docelowo czegoś znacząco bardziej wyrafinowanego.

Mógłbyś bardziej rozwinąć swoją wypowiedź? Masz jakiś konkretny model na myśli?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.