Skocz do zawartości
IGNORED

XINDAK A-06 vs VINCENT SV-129

many_o_rany

Rekomendowane odpowiedzi

-> many_o_rany

Widzę, że brakuje Ci kultury. Nie wiem czy wiesz, ale wiadomość prywatna jest skierowana tylko do Cieibe. Nie wyciąga się prywatnych spraw na forum. Jeśli uważasz mnie za naciągacza to pisz to na priv a nie na forum. Wyjaśnimy to sobie. Łatwo kogoś skrzywdzić rzucając na niego publicznie oskarżenia. Tak postępują prostacy a nie dżentelmani. Mam nadzieję, że nie zaliczasz się dodatkowo do osobników rzucających mięsem na forum.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

piopio twoja oferta byla dla mnie naciagana i jak ktos to zobaczy to sie bedzie wystrzegal

pozdrawiam

ps. ja cie nie pytalem na priv o nic sam do mnie napisales.. ja skierowalem sie z prosba o porade na forum a ty zamiast mi na nim doradzic wysylasz mi jakies reklamy... gdzie polowa ceny to twoja narzuta...

sory stary ale grzecznosc okazalbys gdybys odpisal na ogole i nawet jeslibys cos zaoferowal to pozwol ze sam sie ktos odezwie a nie mu wciskasz na priv, wiem ze liczysz na zarobek i zycze ci bys wiele zarabial ... ale na mnie nie licz

witam!!!

do elektroniki i ambientu polecam xindaka....

nowy sprzęt, bardzo fajne brzmienie, w tym przedziale cenowym dyskwalifikuje konkurencje!!!!!

zastanawiam się, co będzie żródłem? to bardzo istotnie wpływa na ostateczne brzmienie zestawu!

priv to priv cokolwiek tam jest

patrząc na ceny w niemczech nie bierzesz pod uwagę kosztów przesyłki do Polski. Dodaj sobie 86 euro i cena juz będzie inna. Ciekawe gdzie te moje 50% marży.

A teraz ustosunkuj się do mojej ceny JA-88D Class A - dalej twierdzisz, że chcę kogoś naciągnąć ?

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

zrodlem poki co jest pc :) , ale potem zamietrzam cos dokupic jak juz bede mial wzamek, to powiedzmy cos do do 1000 zl

coraz bardziej mnie neci zakup wzamka w chinach i sciagniecie do Polski, dowiaduje juz sie od osoby ktora tak zrobila szczegolow , zamierzam kupic ten dussun Ds99 co wyjdzie z wysyla z chin i clem jakies 1300 zl...

a z toba piopio nie chce mi sie polemizowac

pozdrawiam

polecam jak kolega wyzej Dussona ds99 sam mam i gra rewelacja,pozaty Advance MAP105 gdybys nichacial sprowadzac z Chin,Adwance ma poterzna scene nisk schodzacy bas,polecam,Xindak wychodzi przy tych wzmakach blado

pozdrawiam

Myślę że da się taniej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Cena ok 1900zł + przesyłka, która wątpie aby wyniosła razem z cłem drugie tyle.

Ornec ma niskie ceny, ale nie mają podanych kosztów wysyłki, może ktoś się orientował w cenach wysyłki?

Ukryta Zawartość

Cena funtach:

431 + 180 (przesyłka) = 611 + cło = 672 + vat = 820 * 4,42 = 3600 zł

W sumie wychodzi dobra cena za taki wzmacniacz. China High-End górą !!!

P.S.

W sumie nie ma się co dziwić, taki sam wzmacniacz pod inną nazwą kosztuje 7000$, i pewnie od zbliżonej cenowo konkurencji nie będzie odstawał.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

witam!!!!

wszystie proponowane przez was wzmaki sprowadzane z Chin są eleganckie i z całą pewnością grają przecudnie......bez mała 50% ceny to koszty przesyłki!!!ciekawe jak rozwiażecie problem kiedy trafimy na "felerny egremplarz"....wysyłka na własny koszt!!!!!

proponuje rozejrzeć się za firmą, która ma swojego dystrybutora na terenie Europy.....

mztv, 3 Kwi 2008, 16:15

>witam!!!!

>wszystie proponowane przez was wzmaki sprowadzane z Chin są eleganckie i z całą pewnością grają

>przecudnie......bez mała 50% ceny to koszty przesyłki!!!ciekawe jak rozwiażecie problem kiedy

>trafimy na "felerny egremplarz"....wysyłka na własny koszt!!!!!

>proponuje rozejrzeć się za firmą, która ma swojego dystrybutora na terenie Europy.....

Nie ma problemu ;]

Weźmy np. Shengya A10CS

Ukryta Zawartość

520 + 200(przesyłka)= 720 + cło = 792 + Vat = 966$ * 2,23 = 2.150 zł

To samo lecz przez dystrybutora w Europie:

Ukryta Zawartość

Z tym, że cena rośnie z 2150 zł do 5400 zł.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

oczywiście, że niektóre są dostępne....tylko powinniśmy doradzić koledze w zakupie wzmaka w budzecie do 1500 zl!!!!!!!

Jego pytanie dotyczyło konkretnej odpowiedzi a nie plebiscytu zatytułowanego:"fajne wzmaki z Chin"

mała propozycja z allegro:

1.xindak A06

Ukryta Zawartość

2.vincent sv 129

Ukryta Zawartość

do muzy preferowanej przez Ciebie, powinieneś rozważyć opcje 1.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A może coś takiego? Klasa A, wbudowany przetwornik na dobrych komponentach. Wszędzie dobre recenzje.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

hej

dzieki za podpowiedzi

na allegro pojawil sie wzamek harmana hk 690 :

Ukryta Zawartość

czy w tej cenie warto go wziac ? czy zagra lepiej od dussuna s99 ? ktorego sciagniecie wyniesie ok 1300zl - bardzo mnie to nurtuje?

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Znajomy sprowadzil dla siebie Dussun ds99 , a ja wzialem v6i takze mialem male porownanie. Co prawda v6i gra lepiej na moich kolumnach, czuc wieksza dynamike i rozmach, oraz dokladniejsza scene, ale roznica nie jest jakas wielka i znajomy jest zadowolony (ma wymagajace b&w 805)

Vincenta sv-129 nie polecam, przecietny klocek, xindak jest lepszy od vincenta, ale jego brzmienie jest malo angazujace.

Vincenty zaczynaja sie od serii 2xx

Co do kosztow sprowadzenia-ceny niby sa niskie w sklepach, ale koszt sciagniecia byl dosc wysoki, wiec zakup sprawdzonego np. dussun ds99 ~1450zl uwazam za pewny strzal dla kogos, kogo nie stac na ~3 tys za v6i i kogos, kto nie zamierza pchac sie w stare 25 letnie trupy z powymienianymi czesciami i pozniej nawet nie wie, ze to powinno grac inaczej.

Z klockow, ktore posiadalem w tej cenie (1,5-2 tys) jedynie accuphase prezentowal wyzsza klase, ale co z tego jak mi przestal grac jeden kanal i koszt naprawy przyprawil mnie o bol glowy (sprzedalem jako uszkodzony taniej, bo nie chcialo mi sie bawic w naprawy)

Takze oba klocki (dussun v6i oraz ds99) uwazam za bardzo dobre, kwestia tylko zasobnosci portfela i kolumn.

Dla przykladu mialem mozliwosc podlaczenia kiedys do moich kolumn krella kav-400 i z tego co pamietam nie zrobilo to na mnie jakiegos wrazenia, a dussun sprawil ze codziennie slucham kolumn na nowo :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.