Skocz do zawartości
IGNORED

NASZ NIE BABSKI AUDIOFILSKI ZGIEŁK!

nick102

Rekomendowane odpowiedzi

Otwieram ten temat zastanawiając się dlaczego kobiety nie słuchają muzyki tak namiętnie jak mężczyźni. Moja żona to zamyka mi drzwi choc kiedys sama miała pare płyt gramofonowych i cos tam przesluchala. W ogóle na tym forum nie ma żadnych kobiet albo prawie. Coś w tym musi być ? Choć tyle genialnych laseczek śpiewa i gra na instrumentach. Ale o sprzęcie i jego cenach lepiej im nie mówić :)

Wiesz gdy slysza za np. kabel bedzie kosztowac powiedzmy 100zł, to juz slysze 1001 argumentow dalczego gdzies nie pojdziemy, tylko kupujesz jakis durny kabel:P hehe ale takie to juz uroki Kobiet. O cenie sprzetu to juz wogole nie mowic:D Mysle ze taka mentalnosc, a co do muzyki, to tylko trzeba stworzyc odpowiednie warunki i atmosfere i muzyke mozna polaczyc z czyms przyjemnym;) natomiast jesli chodzi o koncerty, to tu buziaki dla mojej Myszki, bo jest wyrozumiala i wytrzymala nawet koncert Prodigy na zeszlorocznym Creamfields(powiedziala nawet ze jej sie podobalo).

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Panowie, to zadajecie sie z nieodpowiednimi kobietami! Moja Pani mnie wspiera i dopinguje w dążeniu do dźwięku marzeń. Czasem sama zachęca, jak mam zły humor, żebym pojechał na zakupy płytowe:) A pieniadze sa przeciez po to, zeby realizowac swoje marzenia....problem w tym, ze nie wszyscy je maja.

Najlepiej byłoby mieć kochankę i wpajać jej muzykę od pierwszego spotkania. Może wtedy przez przynajmniej 3 lata nie czepiałaby się o te kwoty które idą na muzykę - zarowno na hardware jak i software :).... a może zaraz po wspólnym zamieszkaniu stwierdziłaby, że kolejne zakupy audio maja ladować na smietniku bo są ważniejsze rzeczy.... po prostu rzeczy. ODWIECZNE ZADAM PYTANIE: plyta czy torebka?

>nick102

Temat był już rozwałkowany kilka razy - może znajdziesz jakąś odpowiedź na swoje problemy... ale nie licz, że uda ci się je rozwiązać. Jedynie co to wsparcie i pocieszenie od ciemiężonej braci ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tomek11, 30 Mar 2008, 22:04

>Ciekawe co ja mam powiedzieć - kupiłem Arcama A32 i paczka z Anglii wkrótce dotrze, a wiem o tym

>tylko ja:)

Rób to, co robi każdy alkoholik - powiedz, że nie mogłeś się powstrzymać, taki nagły impuls, że to była straszna okazja bo normalnie za tę cenę to nigdzie i nigdy... i takie tam A potem idź w zaparte, że to ostatni raz, że rozumiesz swój błąd i teraz to już masz wszystko co do szczęścia potrzebne...

A na końcu możesz dodać, że zawsze mógłbyś mieć inne nałogi np. kobiety, hazard lub wódkę, więc twa luba powinna być szczęśliwa, że tracisz pieniądze na 'kulturalne' audio... które zawsze można sprzedać, więc nie tracisz takich pieniędzy jak jej się wydaje ;-)

no moi koledzy np dokonują zakupów a paczka idzie często do mnie - aby ich żony nie wiedziały;)

Inny kolega np dokonał podmiany - mi sprzedał PMA 860 (pieniądze poszły na konto kolegi) a on "niezauważalnie dla żony" wstawił PMA 1560;) mam nadzieję, ze kolega nie obrazi się za przytoczona historię;)))

Ja parę dni temu kupiłem creeka cd player za 4 kl zl na szczęście żona nawet nie pytała ile kosztował. Mówiłem tylko że dość dużo. Może wolała nie pytać..? albo pomyślała, że z ok. tys. zł taka skrzynka może kosztować :)

wbrew temu co wykrzykują róznego rodzaju "feministki " w polsce panuje pseudo-patriarchat Kobiety udają ze są rzadzone , wykorzystywane i wogóle tłamszone. Jak przychodzi co do czego to sie okazuje ze sprawują włądze niemal absolutną . I to za pomocą 2 narzędzi : kontroli finansów ( niezależnie od wkładu do budżetu ) oraz kontroli własnej waginy.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Moja luba już nie pyta ile co kosztowało... wg zasady nie chcesz słuchać kłamst to nie zadawaj pytań ;-)

A nowych kabli to w ogóle nie zauważa ... choć nowa sieciówka jest zajebiście czerwona i nie sposób jej nie zauważyć ...

A co najlepsze to pomimo zmiany całego ! systemu gra wg niej ciągle tak samo ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Seksmisja to bardzo smutny i naiwny film ! powiem krótko było by o wiele gorzej...

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

odwrócę kota ogonem :)

A który z nas widzi różnicę między pudrem za 150 pln a takim za 5 pln ? :D one wszystkie lub w 95% widzą.

Ot i cała prawda - każda z płci ma swoje "niekompatybilne pierdolce".

Słucham tylko muzyki.

Jasne , że słuchają , tylko na swój sposób np. wystarczy im zwykły boombox . Kiedyś dostałem zamówione interkonekty - leżały zapakowane na aksamitnej złotej poduszce w sztywnym pudle ze złoconymi przetłaczanymi napisami i kiedy pokazywałem je mojej żonie powoli ukazując zawartość to usłyszałem krótkie acz dosadne " idź się leczyć " - pozdrawiam .

Koobal...jak twoja kobieta uzywa pudru za 5 zl..to naprawde szkoda mi Ciebie chlopaku ze musisz na to patrzec...

Co do kobieat i muzyki..ja swojej kupuje puder za 150 zl i jestem zadowlony bo ladnie wyglada, a ona mi doklada do sprzetu bo wtedy ja jestem zadowolony a ona slyszy roznice..albo i udaje ze slyszy..ale czy to wazne:)

Panowie:

zanim bedziecie musieli powiedziec o nowym zakupie, wprowadzcie w zycie rady J.J.Russeau sprzed kilkuset lat. Facet powiedzial, ze "kromka chleba i dwa komplementy wystarcza kazdej kobiecie zeby przezyc dzien".

Pozdr.

>ganzz_gutt

"Rób to, co robi każdy alkoholik - powiedz, że nie mogłeś się powstrzymać, taki nagły impuls, że to była straszna okazja bo normalnie za tę cenę to nigdzie i nigdy... i takie tam A potem idź w zaparte, że to ostatni raz, że rozumiesz swój błąd i teraz to już masz wszystko co do szczęścia potrzebne... "

Akurat, jak już będzie wzmak to co z odtwarzaczem FMJ?...

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

A tyle jest fajnych śpiewających laseczek. Jak np: Loreena Mckennitt/Laurie Anderson/Sheryl Craw/Patti Smiths/no i by wymieniać, wymieniać.Ale z reguły są wokalistkami a instrumenty juz rzadziej są uzywane przez kobiety np. basistka Tina Weymuth z Talking Heads. Te chyba na sprzęt nie żałują :) chociaz kto wie może wolą puder!

Wszystko zalezy od wrazliwosci kobiety i jej uswiadomienia wiec bym nie generalizowal (mojej zonie nie wystarczaja glosniczki komputerowe -no ale Wiecie ja szukalem zony w bibliotece....)

Uswiadamiac i jeszcze raz uswiadamiac i zaineresowac kobitke a nie klamac za kazdym razem jak kupujecie ,,klocek,, ze kosztowal np 200 zl gdy naprawde bylo to X 10 (zaufanie i tolerancja to polowa sukcesu w kazdym zwiazku)

robix

PS Zycze Wszystkim wyrozumialych partnerek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.