Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Aero Capitole mkII - brak sygnalu

nikaudio

Rekomendowane odpowiedzi

Elberoth, 8 Kwi 2008, 15:19

>gagacek - ale mnie rozbawiles :-)

Wyobraź sobie że ja za podobną cenę nabyłem swój, czy widzisz coś w tym zabawnego?? :))) Bo ja tak:)))

A samo Twoje uzasadnienie jest tak głupie że żal komentować. Porównaj daty, zdjęcia, dodatkowa zagadka - gdzie jeszcze to zdjęcie występuje :)))

Widzisz, samo to że musiałeś zająć stanowisko oraz sposób w jaki to uczyniłeś wystarcza za odpowiedź. Tak jak pisałem - z powodu swojej mentalności nie masz pojęcia o czym Tobie pisałem i w najbliższym znanym czasie nie będziesz w stanie tego zrozumieć.

Do tego dochodzi jeszcze jedna kwestia, mianowicie najważniejsze informacje zostawia się dla siebie. To chyba jesteś w stanie zrozumieć. Pozdrowienia:))

I to by było na tyle jak mawiał nieodżałowany prof. Jan Tadeusz Stanisławski.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

gagacek, 8 Kwi 2008, 18:41

>A samo Twoje uzasadnienie jest tak głupie że żal komentować.

Gdybys moze dokladnie napisal ktora czesc jest dla ciebie niezrozumiala, ew. ktorej czesci twoj wpis dokladnie dotyczy, to gotow jestem nawet ci to bardziej lopatologicznie wylozyc. Pisalem to z zalozeniem, ze sytuacja z Jeepem z Allegro, ktora jest ANALOGICZNA, bedzie zrozumiala dla wszystkich. Widac sie jednak przeliczylem.

"głupie że żal komentować" jest twierdzenie ze Capitole mk II mozna kupic za $1500 na podstawie jakiejs jednej aukcji-meteora na ebay. Przepraszam, to nie jest glupie. To jest dziecinne.

Zabralem glos tylko i wylacznie dlatego, bo nie lubie gdy ktos robi ludziom wode z mozgu. Audio Aero obecnie mnie ani ziebi, ani grzeje. Mialem, sprzedalem, zapomnialem. Pozostaly tylko dobre wspomnienia.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

gagacek

czemu nie chciales zarobic w kilka minut 1500$,ktore proponowalem CI ;gorka; za proste klikniecie w kompie.

tak bardzo sie brzydzisz glupimi 1500$ ?

jak sie wszem i wobec opowiada o super okazjach,to mysle ze nalezy miec odwage udowadnic taka wyjatkowa rzecz,a nie w dziecinny sposob chowac glowe w piasek.

to charakterystyczne dla pewnej czesci uczestnikow tego forum.

Dołączam z przestrogą, żeby nie brać cen uzyskiwanych na portalach aukcyjnych za wyznacznik wartości rynkowej sprzętu. Przeszedłem to przy sprzedaży kolumn vintage Tannoy z koncentrykiem. Ludzie poodnajdowali aukcje ze śmiesznie niskimi cenami sprzedaży. Bliższe przyjrzenie się im nie pozostawiało wątpliwości, że były kończone przed czasem. Ja też sprzedałem na aukcji i nie doczekała ona założonego końca. I też od obserwujących otrzymałem potem maile: "czemu tak tanio?" A nieświadomi wartości potem wyciągają wnioski...

Elberoth, 9 Kwi 2008, 02:45

>Mialem, sprzedalem, zapomnialem. Pozostaly tylko dobre

>wspomnienia.

Heh... to po co komentowałeś? I to w dodatku - głupio? Napisałem za ile nabyłem sprzęt i oczywiście od razu ustawili się w kolejce "mądrzy inaczej", sugerujący mi za ile JA mam kupić, komu i jak JA mam sprzedać (a wystarczy pomyśleć np. dlaczego niby mam to tutaj sprzedać) itd. Totalna paranoja! W tym miejscu proponuję "myślącym inaczej" po prostu zarobić na wymarzony sprzęt i po prostu nim się cieszyć, albo jakoś inaczej odreagować:( Ale biorąc pod uwagę tok rozumowania bardzo wątpię w powodzenie:((

Elb., a w ogóle dziwię się tym bardziej, że osobiście lubię przeczytać jak budujesz sobie image, może z racji tego że mnie po prostu na taki sprzęt normalnie stać, może dlatego że dziedzina typu wydawnictwo, konferencje, targi itp. delikatnie mówiąc nie jest mi obca, co i jak jest rozdawane i dlatego czasami z rozbawieniem czytam jak tu często bawisz się w sapera itd. Do tej pory miałem ciebie za kogoś takiego, niestety musiałem zweryfikować zdanie. Przykre ale prawdziwe.

głaz, w tym co piszesz masz bardzo dużo racji, ale dla twojej wiadomości: akurat ta aukcja zakończyła się co do minuty, poza tym pomijając wszystko podałem ją tu tylko jako przykład, a co do reszty pisałem też o tym, że cennych informacji po prostu się nie udostępnia. Wystarczy czytać ZE ZROZUMIENIEM. Reszta bez komentarza, po prostu po raz n-ty stwierdzam że szkoda tutaj cokolwiek pisać.

Trochę sensu poproszę.

O! sobie przeczytałem:)

tomek7776

Muszę napisać dla ciebie specjalną sentencję, bo tego ode mnie usilnie wymagasz:

Wybacz mi proszę, ale z młotkami nie umiem rozmawiać ani nie mam w tym żadnej przyjemności.

Mam nadzieję że taka wersja dla Ciebie jest zrozumiała, pozdrowienia, raczej bez odbioru (po co?)

Trochę sensu poproszę.

gagacek - obawiam sie ze poslugujac sie takim jezykiem, jak w odpowiedzi do tomka, kariery na tym forum nie zrobisz. Chyba ze w zakladce bocznica, razem z atoposem. Tutaj, co najwyzej mozesz dowiesc braku znajomosci elementarnych zasad dobrego wychowania. Lub mowiac bardziej dosadnie - swojego chamstwa.

Jak to mowia - gdy koncza sie argumenty, zaczynaja sie osobiste wycieczki.

Wracajac jednak do rzeczonej aukcji.

Podstawowa przyczyna niskiej ceny, byl bardzo niski rating sprzedajacego. Zaledwie 6 przeprowadzonych transakcji, w tym - co bardzo wazne - ani jednej jako sprzedajacy ! Rownie dobrze czlowiek mogl kupic 6 przedmiotow po $1 kazdy ...

Dla mnie, jak i zapewne dla wiekszosci doswiadczonych uzytkownikow ebay, to wystarczajacy powod, aby taka aukcje ominac szerokim lukiem. Mozliwe ze licytowal ktos kto mogl sobie pozwolic na odbior osobisty, ablo ktos z wielkimi jajami - ale takich osob jest bardzo niewiele, stad i cena bardzo niska.

Inna podejrzana rzecza w przypadku tej aukcji byl fakt wykorzystania zdjec odtwarzacza, ktory byl wystawiony na sprzedaz ... 10.000km dalej, bo u dealera Niemczech ! Zachodzi wiec duze prawdopodobienstwo, ze cala ta aukcja to jeden wielki scam !

I to ma byc dla Ciebie ten wyznacznik ceny rynkowej ? LOL

Najlepszym narzedziem do sprawdzania aktualnej ceny rynkowej klockow jest AudiogoN Blue Book. Jest to narzedzie dostepne za dodatkowa oplata dla uzytkownikow AudiogoN, ktore automatycznie gromadzi dane ze WSZYSTKICH transakcji kupna-sprzedazy danego modelu zawieranych na tym portalu, opierajac sie przy tym na faktycznej cenie transakcji, a nie na cenie jaka widniala w goloszeniu (te czasami moga sie roznic).

Wedlug AudiogoN Blue Book, srednia cena s/h Audio Aero Capitole mk II wynosi obecnie $4500, a najnizsza odnotowana transakcja - $3400.

I tyle w tym temacie.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elberoth,

Litości... Tak wziąłeś sobie co piszę do serca, że nie potrafisz ZROZUMIEĆ co ja piszę.

Replay:

Napisałem ile mnie urządzenie kosztowało i albo to zaakceptujesz w końcu, ZROZUMIESZ że poza twoim światem istnieje coś jeszcze, albo nie. Wybór to twoja sprawa, mam to w nosie czy mi wierzysz. Wiesz, strasznie durne jest stwierdzenie że to co ty piszesz jest absolutną prawdą, mój przykład wystarczy. Dla mnie. Nie interesuje mnie twoje napinanie się, samo to że musisz coś na siłę udowodnić wystarczy za komentarz.

Co do mojej pozycji na forum - no cóż, jakie forum takie pisanie, a korespondowanie z ludźmi mającymi problemy z racjonalnym myśleniem nie sprawia mi przyjemności, pozwolisz że będę miał własne zapatrywania i własne zachcianki. Powtarzam kolejny raz - twoje zapatrywanie na to i opinia mnie w ogóle nie interesuje. Czy mnie przez to ubędzie? Stracę poważanie, albo korona mi z głowy spadnie? Nie. Z resztą, przy kim, dla kogo? Jakieś stopniowanie wartości, miejsce tutaj w szeregu?? Śmiechu warte.

Celem zrozumienia - przeczytaj moje ostatnie wypowiedzi kilka razy, do oporu aż coś w tobie zaskoczy, dotrze i zrozumiesz, póki co widzę że pisanie nie mam sensu.

Powtarzam kolejny raz - z powodu swojej mentalności nie jesteś w stanie zrozumieć tego co piszę, czego ostatnie wypowiedzi są najlepszym przykładem. Po prostu nie chcesz przyjąć takiej opcji aby to do ciebie dotarło.

Więcej tu nie piszę, najnormalniej szkoda mi na to czasu.

Pozdrowienia gagacek

Trochę sensu poproszę.

gagacek - nie wnikam za ile kupiles swoj odtwarzacz, bo szczerze mowiac, niewiele mnie to interesuje. Jednak jezeli twoje slowa sa tak prawdziwe jak aukcja, do ktorej tak dumnie zamiesciles linka - to mozna w podana kwote powatpiewac.

Moj wpis mial jedynie na celu sprostowanie nieprawdziwych faktow ktore podales. A te mowia jednoznacznie - cena po jakiej zawierane sa aktualnie transakcje kupna-sprzedazy Capitole mk II sa znacznie wyzsze niez przez ciebie podawane. Co poparlem odpowiednimi liczbami, oczywiscie z podaniem zrodla.

Przeciwko tym faktom (linki z Audiogon, audiomarkt oraz info z Blue Book) mielismy tylko twoje slowa. No i aukcje, ktora okazala sie oszustwem !

Wnioski wyciagnie kazdy sobie sam.

Wracajac jeszcze raz do aukcji - tak jak sie spodziewalem, aukcja okazala sie scamem.

Napisalem maila do firmy z Niemiec ktora sprzedawala ten odtwarzacz u siebie. Odpowiedz ponizej:

Hello Adam,

you are right. This is our picture!

But we didn´t sell the Audio Aero on Ebay.

Thank you very much for giving me this info.

Best Regards

Reinhard Dietrich

--

Illumino Audio GmbH

Humboldtweg 1

93073 Neutraubling

Telefon: 0 94 01 / 88 02 94

Fax: 0 94 01 / 88 02 95

Mobil: 0160 / 90 777 031

Webseite:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

email: [email protected]

Gesellschaft mit beschränkter Haftung mit Sitz in Neutraubling

Amtsgericht Regensburg - HRB 99 32

Geschäftsführer: Dietrich Reinhard

UST-ID: DE 244 722 327

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>gagacek - nie wnikam za ile kupiles swoj odtwarzacz, bo szczerze mowiac, niewiele mnie to interesuje.

Nareszcie! bardzo długo to trwało. Oczywiście o reszcie w Twojej wypowiedzi ani mru-mru, ale temu nie trzeba się dziwić, w końcu naruszam Twój wirtualny świat w którym przedstawiasz sprzęt z barteru itd, a wiec wywołuję alergię. Podałem aukcje jako przykład, resztę też wytłumaczyłem, oczywiście nie doczytałes... Jak można mieć (czy raczej chcieć) tak twardą głowę?

Co do twoich cen - no cóż, podawany przez ciebie rynek jest rynkiem życzeniowym, kilka egzemplarzy Capitole widzę cyklicznie od 4 miesięcy w kółko, klientów nie ma. Dziwnym trafem mój kolega kupił też taniej mimo ze jego zarobki ponad 11 tys$ pozawalają na to, nie sytuuje się on bynajmniej w dolnych rejonach kadry zawodowej, widać nie było to trudne, nie brzydziło go to, chciało mu sie i opłacało. Dziwne, prawda? Rynek jest taki jaki jest, to znaczy w Polsce go po prostu nie ma, a amerykański jest zupełnie inny niż 10 lat temu.

Reasumując: każdy kupuje to co uważa za stosowne, ja podałem swój przykład jako ciekawostke i wskazówkę, nie mam zamiaru czegokolwiek udowadniać (debilizm z założenia), a KOMPLETNĄ GŁUPOTĄ jest sugerowanie przez ciebie twojego punktu widzenia jako jedynego obowiązującego.

Koniec, kropka

Amen.

Trochę sensu poproszę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.