Skocz do zawartości
IGNORED

słuchawki do Yamaha Pianocraft

tchomikt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Tak jak w temacie przymierzam się do zakupu słuchawek. Najczęściej będą używane z Yamahą pianocraft E810 (50% muzyka, 50% filmy DVD) ale również z kompem do odsłuchu mp3. Zastanawiałem się wstępnie nad słuchawkami bezprzewodowami ale po przestudiowaniu forum jednak skłaniam się do zakupu przewodowych. Jeśli przewodowe to zależy mi na jak najdłuższym kablu (najlepiej 6m). Wolałbym żeby były to słuchawki zamknięte bo nie chcę żeby dźwięki wydobywały się na zewnątrz (i budziły żonę lub dzidziusia w małym pokoju). Budżet najlepiej około 150-200zł, choć jeśli warto wydać trochę więcej a miec o niebo lepszy dźwięk to jest taka możliwość. Poniżej moje typy (kolejność przypadkowa) choć tak jak piasłem wolałbym słuchawki zamknięte:

Koss UR40

AKG 518dj

Philips SHP8900

Pioneer SE-A1000

Philips SBC HP1000

Bardzo mnie kusi zakup Pioneer SE-A1000 bo podobno świetne są do filmów DVD i 6m kabel. Nie wiem jak będą grały z Yamahą, czy nadają się do muzyki no i są otwarte.

Co możecie polecić?

https://www.audiostereo.pl/topic/41599-s%C5%82uchawki-do-yamaha-pianocraft/

>tchomikt

Gdybyś miał kupować Philips SHP8900 to znajdź możliwość "obmacania" ich wcześniej. Miałem to w MM w ręku i zaskoczony byłem, że przetworniki "wybijają" się nierówno spod gąbki. Sprawiało to wrażenie jakby ktoś wepchał tam na siłę zupełnie nie spasowane przetworniki. Dla mnie była to kompromitacja i "pomacawszy" wcześniej nie wziąłbym ich nawet gdyby przyzwoicie grały. Nie wiem czy "tak miał" tylko egzemplarz który trzymałem w rękach, czy też taki to już "urok" tego modelu. Stawiałbym na to drugie, bo w obu słuchawkach prezentowało się to identycznie.

Polecam te:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

:))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Nie polecam shp 8900 do Pianocrafta. Kupiłem te słuchawki do posłuchania z laptopa i później miałem możliwość wysłuchania tej samej płyty na "dziurce" Pianocrafta. Oczywiście jakość z Pianocrafta lepsza, większa szczegółowość itd., ale... góra strasznie wylazła przed szereg, dołu prawie nie było słychać, miałem wrażenie jakby nagle zabrakło dynamiki, nie dało się tego słuchać, nie mój gust, dlatego paradoksalnie laptop będacy gorszym źródłem dawał lepsze wrażenie zachowując w miarę równowagę w całym paśmie.

Ja akurat nie polecam ci wyżej wymienionych Sennhaiserów ponieważ te słuchawki wogóle nie są warte swojej ceny. Jakość wykonania na poziomie słuchawek za 50zł (marnej jakości plastik, całe trzeszczą)a i jakość dzwięku jest bardzo słaba jak na ten przedział cenowy. Nie wiem dlaczego na tym forum wszystko co się zwie Sennhaiser to są zaraz najlepsze słuchawki na świecie. Myśle że w tej cenie dużo lepszym wyborem są Koss UR-40. Napewno zaraz odezwie się całe mnóstwo maniaków Senhaissera i mnie zrówna z błotem ale niestety taka jest prawda. Sennhaiser ma wybitne słuchawki ale niestety te modele do nich nie należą.

• 4 lata później...

pamietaj ze wyjscie sluchawkowe w pianocrafcie, podobnie jak w wiekszosci wzmacniaczy, pobiera sygnal z koncowki, nie ma wiec co szalec ze sluchawkami.

A to jest złe rozwiązanie? Wydawać by się mogło, że przynajmniej "dziurka" podaje takie brzmienie jak i wyjścia głośnikowe? A i mocy chyba jest sporo? Proszę o wyjaśnienie.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.