Skocz do zawartości
IGNORED

zniesławienie ALLEGROHIFI -WYJAŚNIENIE

kosio

Rekomendowane odpowiedzi

>edyk, 8 kwi 2008 , 09:40Pan WOY nie chciał odesłać lamp w celu polubownego załatwienia tematu. Udaje teraz osobę potulną i grzeczną. Proszę o prześledzenie całej naszej korespondencji-nie wybiórczo. Została zamieszczona w poprzednim linku. Z wycięciem danych osobowych osób. Uważne prześledzenie tonu wypowiedzi WOY powinno dać do myślenia. Jeżeli to jest ton grzeczny z chęcią dogadania się, to nie chce wiedzieć jaki jest ton nie grzeczny. Nie było tu żadnej chęci załatwienia i dobrej woli załatwienia polubownego tematu. Pan WOY, jeżeli nie ma nic do ukrycia powinien zamieścić zdjęcia w bardzo dobrej rozdzielczości całych lamp z widocznymi numerami seryjnymi- celem weryfikacji. Czy rozmawiamy o tych samych lampach. Zarzuty oszust etc. w stosunku do mojej firmy skutkuje tym samym do firmy HORNET, która sprzedała te lampy jako nowe. Zachodzi pytanie czy 2 firmy chciały oszukać Pana WOY na 110zł. Nie mam pojęcia co Pan WOY myślał, że trafił na jakiś łepków? A zaangażował 2 firmy.

Druga rzeczy. Pan WOY nie potrafi napisać czym mierzył przesłane lamy (może miernikiem?).

Trzecia rzecz. Lampy były opakowane w gazety i kopertę bąbelkową. jest to jedna z lepszych form zabezpieczenia lamp. Dostaje lampy z Unii Europejskiej ,USA etc. tak samo zapakowane.

Czwarta rzecz. Dotycząca 25zł za przesyłkę-tu zaszłą pomyłka w naliczaniu. Allegro jak nie podaje się kwoty wstawiła 25zł kurierem. To oczywiście jest do wyjaśnienia.

Piąta rzecz. Lampy były wysłane z Krakowa, a nie z Warszawy jak twierdzi WOY. Tutaj delikatnie mówiąc znowu mija się z prawdą.

Z poważaniem

alegrohifi

>edyk

No teraz to już przegiąłeś. Lampy zostały wysłane z Krakowa? Śmieciu jeden!!! Publikujesz bez zezwolenia moją korespondencję i w dodatku wybiórczo, a kto tam Cię niby pyta gdzie wysłać lampy? Opublikować moje zapytanie o adres czy do Warszawy na Zamiany? Czy sam to odszczekasz!

Teraz proszę zobaczcie prawdziwe oblicze WOY. Grzeczny i kulturalny. Miesza się w zeznaniach, wywołał szum, sprowokował dyskusje i nie wie jak to teraz zakończyć. Wyszło za dużo nie wygodnych faktów w stosunku do braku faktów WOY. Nie ma co się irytować -bo żyłka pęknie. Dla ułatwienia dodam zobacz na pieczątkę na znaczkach. Bo okarże się ze wysłałem je z z Twojej poczty koło domu.

>edyk

Znam doskonale sprawy koperty w kopercie. Za cwany jestem! Zdradzę ci jeszcze jedną tajemnicę jestem funkcjonariuszem, zgadnij czego? no dalej nie trać animuszu zacznij mi tu wrzucać

WOY>>> Tak czytam ta zalosna proze i juz mnie szlag trafil bo gdybys byl taki cwany jak piszesz to wiedzialbys co to lampy NOS i ze nozki moga byc takiego koloru jak na twoim zdjeciu a nigdy nie ma sie gwarancji ze po tylu latach beda sprawne w 100 procentach (najczesciej mocno mikrofonuja)

Powiem jeszcze jedno panie ,,funkcjonariuszu,, ze znam sie z ALEGROHIFI osobiscie robilem z czlowiekiem kilka naprawde udanych tranzakcji na kwoty 3000-5000zl i nigdy nie mialem zadnych problemow (wiec nie rob scen za 5 zl bo sie osmieszasz)malo tego na ,,gebe,, umawialismy sie w polowie drogi zeby wymienic sie sprzetem i nikt nikogo nie oszukal ani nie zrobil w balona np nie przyjezdzajac na umowione spotkanie (100 km w jedna strone kazdy z nas).

robix

Nie wnikam w te konkretna sprawe, ale mam mala refleksje natury ogolnej dot. nowe / uzywane. W wielu salonach audiofilskich nie ma osobnych klockow ekspozycyjnych - prosisz o podlaczenie wzmacniacza do odsluchu (lub wypozyczasz go do domu) i jesli ci sie podoba to bierzesz ten wlasnie egzemplarz, a jak ci nie podpasowal to dziekujesz. Czy nalezaloby uznac, ze taki odsluchany wzmacniacz nie jest nowy?

z oszustem sie nie wygra jak widac, a znawcy lamp co nigdy pewnie lampy nie widzieli 50%emisji nazywaja wygrzewaniem:)))) to sa tysiace godzin pracy tej lampy siusmajtki, z uporem maniaka powtarzam to co przeczytalem w tej aukcji , lampa byla sprzedana jako NOS , a jest skrajnie zuzyta, ma minimum emisji , maximum to dla takiej lampy co najmniej 80-85 % i o to tylko chodzi, reszta naprawde sie nie liczy, nie tlumaczy sprzedajacego , ze nie wiedzial ile byly uzywane te lampy i czy maja mniej lub bardziej chujowe nozki, on dopuscil sie oszustwa piszac ze lampy sa nowe, wystarczylo napisac ze przebieg lampy/zuzycie nieznane, ;ampy sprawne techniczne i git, nie raz kupowalem lampy na allegro, takze do preampa i nosy np. tesli i rft byly zawsze zgodne z opisem, nie wiem czy graly sobie gdzies 100 czy 300 godzin ale wyczerpywaly znamiona lampy ze starych zapasow nieuzywanej (z maximum emisji), nie wiem po co niektorzy pier**la glupoty i zaklinaja rzeczywistosc, przeprosic kupujacego za nieporozumienie, oddac pieniadze i po sprawie, jak lampy sa ok i nie zjechane to mysle ze z checia nawet znawcy lamp z tego watku kupia je do swoich wzmacniaczy od sprzedajacego , ktorego tak szanuja , a on napewno nie bedzie stratny, czy wszystko musi byc zalatwiane na chama? czy musza powstawac takie watki? tzreba sie umiec zachowac, oddac pieniadze, przeprosic i git, czy chodzi o 200, 2000 czy 200000 pln nie ma to zadnego znaczenia, w pewnym momencie emocje sa tak silne ze ludzie recznie zaczynaja sobie tlumaczyc pewne rzeczy i tego nalezy unikac, kwota sporu nie ma znaczenia, bo czesc ludzi nie lubi oszustwa i nie popusci nawet kilku zlotych, taka jest prawda, dla samej zasady, bo w sumie o zasady tutaj chodzi...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

zaczynam sie martwic o swoje zdrowie psychiczne ze te bzdury czytam a nawet biore udzial w dyskusji dopisujac sie wlasnie ze stwierdzeniem ze wg. regulaminu allegro sprzedawca jest jeden na jedno konto i to on odpowiada wylacznie za towar nie ma tam instytucji sprzedawania za swego wojka, dziadka czy za ciotke klote, wiec jak to jest z tym domaganiem sie swych prywatnych praw skoro publiczne lamie sie je juz na wstepie?

te same? sprzedajacego obowiązują chyba jednak inne kryteria. Aby kupić nie trzeba być nawet zareistrowanym. Ale aby sprzedać to już tak. Generalnie kompromitacja!!!! Panowie sprzedawcy - oszczędźcie sobie już tego... to naprawde jest niesmaczne. Dla was lepiej jak pójdziecie, i dla ogółu.

oni nie pojda, tacy nigdy nie odchodza, zwykle trzeba tego typu ludziom wpi....lic, smutne , ale prawdziwe...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

proponuję aby zainteresowane strony strzeliły sobie równocześnie w łeb z ogólnie uznanej śmiercionośnej broni i tym samym zakończyły ten haniebny wątek z korzyścią dla swoich potomnych. Amen.

electro jak zajrzysz do tyłu to nie zobaczysz zebym brał strone jakiejs strony.smieszne natomiast jest nadymanie sie stron do wielkosci globu ziemskiego.A co do emisji to 50 % emisja skłania do myslenia i przecietnego obywatela razi.Mnie nie.Lampy które maja 20-30 lat moga mieć zatruta katodę i mozna je przywrocić do stanu odpowiednim treningiem.Dopiero taki trening pozwoli ocenic czy emisja która wzrosła ma charakter tymczasowy (parenascie godzin)czy trwały.parametry tych samych lamp podawane nawet w katalogach róznych firm róznia sie.czasami znacznie.Parametry mierzone lamp tej samej firmy róznia sie nawet do 30% -najczescie in minus.Mam bo (zdarzaja się) podwojne pary w których system od systemu rózni sie dwa razy.A lampy sa NOWE .Chcac sie przyczepic- mozna zapytac.Czy wszystkie te lampy maja takie same emisje.czy mierzac sprawdziłes ze napiecie zarzenia miernika jest 6,3v a nie powiedzmy 6V.te brakujace 0.3 to dodatakowe 20% itditd.Jesli chcesz się czegos nauczyc to mogę ci wysłac na twoj koszt kartony lamp powiedzmy 6 rodzaji po 30 szt. I z pieć katalogów roznych firm.I nie smiesz mnie juz bo z uwagi na wiek moja nauka zaczeła sie od lamp, włacznie z przymusową praktyką dotyczaca technologii produkcji lamp elektronowych.A tak na koniec.electro.Mogę sprawic ze te lampy beda miały 100% emisji -ale nie wiem na jak długo.Ale zeby je sprzedać i zrobic z ciebie idiote...to wystarczy.I na tym polega ...ekspertyza.

>>>Redankcja,

A może "Redankcja" założy zakładkę "Tematy niewygodne dla Redankcji" i tam bedzie przepychać wszystko co się nie podoba? Oczywiście oprócz szczebiotu paru idiotów zachwyconych "Redankcją", samym sobą i szumu oszustów propagujących swą skrzywioną moralność.

yul...a ty juz poszczebiotaleś? czeresniak ogranizuje przyjecie.musisz sie spieszyc.

electro...gdybyś jednak zapałał to niestety metoda nie zawsze daje oczekiwane rezultaty zaleznie od stanu lamp.Ale mozliwosci som.I tylko NOSki.Nioski raczej ...pieniedzy.

muls

jestem pod wrazeniem.serio.

szacunek za wiedze.

moze to wreszcie dotrze do co poniektorych.do tych ktorzy zechca uruchomic mozg.

WOY

szkoda ze na wstepie nie napisales ze jestes f(p)ensjonariuszem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.