Skocz do zawartości
IGNORED

Próba ataku na forum

administrator

Rekomendowane odpowiedzi

shukenja - ale powiedz szczerze: ty ideowiec jesteś i tak tłumaczysz wszystkim co i jak, i wogóle? że świat, że właściciel, że prawo.

powiem ci, tego, że sklepik, bez konsumentów, to niestety w cholere pada - na czynsz nie zarobi, a ekspedientka też coś tam bierze. wiem, że internet, wiem, że czynsz malutki, a ekspedientka robi trwałą zaledwie raz na dwa miesiące. jednak porządek musi być. prawda? ideowiec? tylko szczerze, bo ja prosty jestem.

z calym szacunkiem dla forum. jozwy nie lubie bo nie byl mily dla mnie ani tutaj a byl niemioly na innym forum i to kilka razy. uznalem go za bufona. ale zostal modem i nam, mi, i innym to powinno wystarczyc. mozna zorganizowac petycje zpodpisami o zmiane moda i wtedy admin ma szanse pokazac czy myzli o stronie czy o userach. tutaj szansy nie bylo bo z gory pojawily sie maniakalne watki i histeria.tego powaznie traktowac nie mozna.

po drugie, kazde forum wedle prawa jest wlasnoscia tego kto posiada prawo do serwera.poniewa zaden z userow ktorzy halasuja po zmianach nie zaplacil ani grosza, osobiscie uznaje za oznake buractwa i chamskiego tupetu te wszystkie ZADANIA zmian. zm iany sa jakie sa. ja uznalem layout za lepszy bo nie tesknie do komuinistycznych prymitywnych layoutow. inni nie, ale to nei powod by probowac destabilizowac forum, a to jest to co robil atopos i inni robia teraz (vide foxbal, tory podejrzewam jest atoposem bo zdradza go caps lock). prosze, niech zrobia konkurencje, jesli czuja sie silni i wierza w swoja misje, niech udowodnia ze wiekszosc ludzi pojdzie za nimi. nie ? bo sa trollami, a w definicji powyzej pdoalem czym sie troll przejawia. i tutaj to sie sprawdza w 100%.

im rpedzej niektorzy zrozumieja ze nie maja wyjscia, tym spokojniej bedzie mozna znowu poczytac o sprzecie.

widzisz - wlascieciel tak samo potrzebuje uzytkownikow - moze nawet bardziej, niz oni jego strony. alternatywe w necie znajdziesz, a uzytkownikow i prog oplacalnosci sprzedazy reklam jest scisle okreslony...

wiesz, chcialbym zeby tak bylo, nie odezwalbym sie ani slowem wtedy. tyle ze atopos i foxbal i kilku innych wyraznie wrzeszczeli ze oni sie domagaja. nie pisali ze "uwazam ze". teraz natomiast przeszli do wyzwisk...

korzystam z forum harbetha, naima, hfim, audiohobby. do tej pory audiostereo bylo startowa strona w mojej przegladarce. teraz juz nie. zgadnij dlaczego. slowo klucz na dzisiaj: ignorancja. jestem na audiostereo od poczatku.

parmenides, 8 Kwi 2008, 01:38

>widzisz - wlascieciel tak samo potrzebuje uzytkownikow - moze nawet bardziej, niz oni jego strony.

>alternatywe w necie znajdziesz, a uzytkownikow i prog oplacalnosci sprzedazy reklam jest scisle

>okreslony...

--------------

oczywiscie, bez userow nei ma forum,. stad pisze, niech grupa ludzi ktorzy poczuli sie skrzywdzeni, zamiast domagac sie sprawiedliwosci tam gdzie nikt im jej nie da (wedle wlasnych prawidel) udowodnia racje zakladajac swoje forum.to jest proste.prostsze niz zakup kabli w stanach. wtedy zobaczymy kto zostanie, i kto mial racje. a co do reklam, dzis reklama rzadzi swiatem, bylo kwestia czasu kiedy reklamy pojawia sie w layoucie. ja nei ma z tym problemu. jest tylko jeden sposob na to - zbiorka pieniedzy i wykupienie serwera i naklad finansowy ktory sprawi ze reklamy nie sa potzrebne bo forum utrzymuje sie samo. dopoki tego sie nei zrobi, domaganie sie zmian wedle widzimisie jest po prostu nietaktem.

parmenides, 8 Kwi 2008, 01:41

>korzystam z forum harbetha, naima, hfim, audiohobby. do tej pory audiostereo bylo startowa strona w

>mojej przegladarce. teraz juz nie. zgadnij dlaczego. slowo klucz na dzisiaj: ignorancja. jestem na

>audiostereo od poczatku.

-------------------------

przykro mi to slyszec ale jak na kazdym forum pojawiaja sie nowi userzy, nowe zasady (rzadziej) i dla mnie nie ma nic dziwnego w tym ze starsi stazem sie wykruszaja "bo kiedys bylo inaczej". hfim mialo ten sam problem, ile bylo watkow ze ludzie poodchodzili (powiedzmy :). szkoda mi czytac ze doswiadczony forumowiec "zanika" ale coz zrobisz, ja jestem w stanei cie zrozumiec.

tyle ze mozna robic to tak jak ty,z klasa i spokojnie jak czlowiek a mozna jak swir atopos, i tu lezy pies....

shukenja: ja nie mam problemow z reklama. chodzi mi o ignorancje kiedy piszesz: "zamiast domagac sie sprawiedliwosci tam gdzie nikt im jej nie da (wedle wlasnych prawidel) udowodnia

>racje zakladajac swoje forum.to jest proste.prostsze niz zakup kabli w stanach. wtedy zobaczymy kto

>zostanie, i kto mial racje." - to jest ignorancja.

=>shukenja, 8 Kwi 2008, 01:33

Twoja argumentacja przypomina mi sytuację transformacji po 1991 roku co do tamtego czasu było wszystko wspólne (analogia do informacji i wpisów forumowiczów) nagle w "cudowny sposób" okazało się że znajduje się w rekach nielicznych;czyli wszyscy zapieprzali wcześniej za friko (czytaj dzielili się doświadczeniem osobistym i wiedzą)a teraz owoce ich pracy spijają niektórzy, na dodatek ingerując we wpisy i robiąc przez to największe dziadostwo i dla tego wiele osób na tym forum teraz nie chce pisać POCZULI SIĘ OKRADZENI Z WŁASWNOŚCI INTELEKTUALNEJ I MANIPULOWANI-patrz nowy skandaliczny i bezczelny regulamin forum w myśl zasady transformacji po 1991 najpierw firmę należy doprowadzić prawie do bankructwa żeby ją przejąć a jak się nie uda to h*j tym robolom z tych zakładów w dupę (wulgaryzm zamierzony i zasadny)

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Szanowna Redakcjo. Są dziesiątki mechanizmów dostępnych na forach, utrudniających lub blokujących możliwośc pisania trolom pokroju atoposa. Trzeba je jedynie zaimplementowac :)

Pisanie więc o "ataku" w takich przypadkach zakrawa na dziecinade, szczególnie dziwna w przypadku firmy zarządzanej przez ludzi od wielu lat związanych z mediami elektronicznymi, którzy z tymi mediami w prostym przypadku zupełnie nie dają sobie rady....

Zatrudnijcie kogoś może od PR przed napisaniem podobnej rewelacji ? :)

Molibden, 8 Kwi 2008, 01:30

>>don111, 8 Kwi 2008, 01:24

>>>> Obecna sytuacja na forum, w tym zawieszanie się co jakiś czas strony, spowodowane jest atakiem

>>>zbanowanego użytkownika, dokonywanym za pomocą kilku klonów

>>

>>co to za bzdury ?? jak ktoś odkopie wątek sprzed kilku lat to co to ma wspólnego z wieszaniem się

>>strony ?? przenieście forum na normalnie działający serwer a nie...

>>bo teraz działa gorzej niż przed zmianami na tym forum, już o wygodzie przeglądania forum nie

>>wspomne :(

>

>słyszałeś o ataku DoS?

słyszałem... a czy Ty widziałeś żeby była tutaj informacja o takim ataku ? bo ja nie, widze tylko takie głupie tłumaczenie jakie wyżej zacytowałem...

nie, to jest zwykly realizm podparty "internetowym" dowiadczeniem (brzmi glupio i z patosem ale oddaje co mysle). zwaz ze dodalem - wedle wlasnych prawidel. zauwaz ze dla wspomnianych ludzi jedynym wyjscie z sytuacji jest zmiana moderatora + zmiana admidna + zmiana layoutu, czyli, wszystko wek.ja to wlasnie nazywam ignorancja, kiedy dla wlasnych pobudek destabilizuje sie forum nie mogac pogodzic sie ze zmianami. wierz mi nie jestem ignorantem, przeciwnie, staram sie dostrzec dwie strony medalu. tyle ze na dzisiaj jedna z nij produkuje histeryczny ryk, nic wiecej.z tego trudno cokolwiek wygrzebywac.

Rafaell, 8 Kwi 2008, 01:48

>=>shukenja, 8 Kwi 2008, 01:33

>Twoja argumentacja przypomina mi sytuację transformacji po 1991 roku co do tamtego czasu było

>wszystko wspólne (analogia do informacji i wpisów forumowiczów) nagle w "cudowny sposób" okazało

>się że znajduje się w rekach nielicznych;czyli wszyscy zapieprzali wcześniej za friko (czytaj

>dzielili się doświadczeniem osobistym i wiedzą)a teraz owoce ich pracy spijają niektórzy, na dodatek

>ingerując we wpisy i robiąc przez to największe dziadostwo i dla tego wiele osób na tym forum teraz

>nie chce pisać POCZULI SIĘ OKRADZENI Z WŁASWNOŚCI INTELEKTUALNEJ I MANIPULOWANI-patrz nowy

>skandaliczny i bezczelny regulamin forum w myśl zasady transformacji po 1991 najpierw firmę należy

>doprowadzić prawie do bankructwa żeby ją przejąć a jak się nie uda to h*j tym robolom z tych

>zakładów w dupę (wulgaryzm zamierzony i zasadny)

-------------------------------------------------

nie, po 1991 roku, wedle mojej opinii (a nie naleze do ukladu, jak to mawia panujacy nam prezes) stal sie wolny rynek, a narzekac moga ci ktorzy zamiast probowac cos z tym zrobic, siedzieli dalej przez rosjan nauczeni jak myszy pod miotla az rynek sie ustawil (a po tylu latach stagnacji trwalo to szybko jak blyskawica) i potem nagle byl problem.

poza tym, oprzeczytaj definicje wlasnosci intelektualnej. wedle twojej teorii moglbys sadzic znajomych po powtorzyli twoj kawal bez wiedzy i zgody.poza tym, czy ktos zglosil sie do admina o usuniecie wlasnych tekstow ? jak sie zglosi a admin odmowi a potem sie okaze ze wykorzysta, mozemy biadolic. na razie to jest uprzedzanie faktow, scenariusze ktore sie nei staly.

tylko wiesz, ze bydle ryczy jak jest głodne lub jest mu zimno albo coś innego jest nie tak. wydaje mi się, że ty tak myslisz o uzytkownikach i idealizujesz wlasciciela. niestety w małym wiejskim sklepiku prawa marketingu i swiatowego handlu nie działają. sok pomarańczowy kosztuje tyle ile "w powiecie", nie zaś tyle ile na giełdzie w NY.

>shukenja

>prosze, niech zrobia konkurencje, jesli czuja sie silni i wierza w swoja misje,

>niech udowodnia ze wiekszosc ludzi pojdzie za nimi.

>nie ? bo sa trollami...

Przyjmuje wyzwanie !

Shukenja zaluz watek typu : POJEDYNEK - ATOPOS kontra JOZWA MARYN,

Niech jak w przypadku slynnej Ankiety na temat wprowadzenia zmian na Bocznicy,

sami forumowicze zadecyduja po czyjej sa stronie !

W zniszczonym przez jozwe watku o POZBAWIENIE go funkcji Administratora,

pojawilo sie wiele glosow popierajacych ta propozycje !

Nikt niczego takiego nigdy nie proponowal wzgledem Atoposa !

PRZEKONAJMY SIE, JAKIM AUTORYTETEM CIESZY SIE NA TYM FORUM JOZWA, A JAKIM - ATOPOS !

POZNAJMY TA "WIEKSZOSC", KTORA (podobno) DOMAGALA SIE BANA DLA NIEGO !

ah, zpaomnialem dodac. w odroznieniu od machanizmu sztucznego bankructwa, jedyni odpowiedzialni za bajzel na forum sa userzy, ktorzy juz wtedy produkowali mase bzdur z merytoryka w wysokosci 35% nie wiecej. klotnie, wyzwiska, personalne wycieczki, trzeba bylo sie hamowac. ja rpzyszedlem na forum akurat na koncowy etap i bylem swiadkiem jak duzo syfu na zakladce stereo sie walalo. lukar dal sobei spokoj i tyle.

i szczerze - poza atakiem personalnym na moda, nie zdazylem zauwazyc nic "in minus" w dzialaniach wlasciciela forum. usuniecie atoposa i jego watkow uznaje za sukces.

parmenides, 8 Kwi 2008, 01:58

>tylko wiesz, ze bydle ryczy jak jest głodne lub jest mu zimno albo coś innego jest nie tak. wydaje

>mi się, że ty tak myslisz o uzytkownikach i idealizujesz wlasciciela. niestety w małym wiejskim

>sklepiku prawa marketingu i swiatowego handlu nie działają. sok pomarańczowy kosztuje tyle ile "w

>powiecie", nie zaś tyle ile na giełdzie w NY.

---------------------------------------------

tak tylko ze wedle tego co mozna przeczytac, to forum jest wlasnie nie takim lokalnym sklepikiem. zdaje sie ze ludzie lubia tu myslec o sobie jak o takim polskim NY audio.no i troche nadintepretujesz. nie bylo rzeczowej dysputy, przyznasz mi racje. byl atopos i jego wsciekle wpisy.wlasciciel moze byc draniem, tego nei wiem, ale dopoki nie zrobi dranstwa draniem go nei nazwe, co atopos robil tylko dlatego ze ksaowano jego wielokrotne watki.stad pisze - niech bedzie jeden rzeczowy watek. jakas spokojna dyskusja. wtedy zoabczymy co zrobi mod czy admin. inaczej to mozna na sobie wieszac kalumnie do woli tylko po co.

foxbał, 8 Kwi 2008, 02:01

>>shukenja

>

>>prosze, niech zrobia konkurencje, jesli czuja sie silni i wierza w swoja misje,

>>niech udowodnia ze wiekszosc ludzi pojdzie za nimi.

>>nie ? bo sa trollami...

>

>

>Przyjmuje wyzwanie !

>

>Shukenja zaluz watek typu : POJEDYNEK - ATOPOS kontra JOZWA MARYN,

>

>Niech jak w przypadku slynnej Ankiety na temat wprowadzenia zmian na Bocznicy,

>

>sami forumowicze zadecyduja po czyjej sa stronie !

>

>W zniszczonym przez jozwe watku o POZBAWIENIE go funkcji Administratora,

>

>pojawilo sie wiele glosow popierajacych ta propozycje !

>

>Nikt niczego takiego nigdy nie proponowal wzgledem Atoposa !

>

>

>PRZEKONAJMY SIE, JAKIM AUTORYTETEM CIESZY SIE NA TYM FORUM JOZWA, A JAKIM - ATOPOS !

>

>POZNAJMY TA "WIEKSZOSC", KTORA (podobno) DOMAGALA SIE BANA DLA NIEGO !-

---------------------------------------------------------------------------

no ale to jest wlasnie trollizm. ktos kontra ktos ? pojedynek personalny zamiast ankiety ? wlasnie o to mi chodzi czlowieku. jakie wyzwanie ? zrob temat, ale bez przesadyzmu. zrob watek z prosba o ankiete, niech sie ludzie wpisza, wyslij maila, dwa. trzeba powalczyc czasami.ale nie jak don kichot.a ty jestes jak don kichot. maniakalnie, zamiast metodycznie.zamiast tytulu "atopos kontra jozwa" zrob watek "prosba o ankiete" i opisz, bez caps locka, zwiezle co ci lezy i tyle. nikt sie nie wpisze znaczy nie masz racji. bedzie multum ludzi, redakcja ma glos. jestem pewnie mlodszy od wielu ludzi stad ale czasami metodyka dzialania jak u kurczakow doprawdy.

Do Admina

Ludzie... Wy się nie znacie na prowadzeniu stron www... A tego jednego-jedynego się nie spodziewałem!!!

Atopos nie jest w stanie zaatakować mojej domowej strony...nie chcę się wdawać w szczegóły techniczne, bo być może nikt w SiteSA nie zrozumie, o co mi chodzi...Wstyd.

Mam propozycję. Zatrudnijcie jekiegoś chłopaka z liceum, który zaczyna lepiej czaić, o co chodzi z tym Enter-netem 8(

Nie brałem tego nawet pod uwagę, ale zaczyna mi się zgadzać... Tydzień na wprowadzenie poprawki, która zajmuje zdolnemu programiście godzinę, to wydawało mi sie podejrzane. Ale teraz widzę, o co biega.

Faktycznie. Atopos jest dla Was groźnym przeciwnikiem, w co nie byłbym w stanie uwierzyć miesiąc temu 8-(

>shukenja

Wedlug mnie jestes nieprzytomnie rozgadanym - KABOTYNEM !

Ten belkot ktory sie z Ciebie wylewa jest dla mnie

typowym przykladem skrajnego trollizmu !

Co mialy znaczyc slowa :

>prosze, niech zrobia konkurencje...

>niech udowodnia ze wiekszosc ludzi pojdzie za nimi...

Ja nie musze niczego i nikomu udowadniac.

Jesli chcesz sie przekonac - KTO na tym forum ma wiekszy autorytet,

i po ktorej stronie opowiada sie wiekszosc, sam zaproponuj - ANKIETE !

=>shukenja, 8 Kwi 2008, 02:01

>i szczerze - poza atakiem personalnym na moda, nie zdazylem zauwazyc nic "in minus" w dzialaniach

>wlasciciela forum. usuniecie atoposa i jego watkow uznaje za sukces.

Jak ktoś chce się babrać w g to i tak będzie, atopos mi zupełnie nie przeszkadzał miał swoje bajorko w którym się chętni taplali.

Jak to modne w telewizji ważna jest oglądalność,tutaj na forum ważna jest także merytoryczność i widoczna silnie zmieniona grupa forumowiczów docelowych.Forum poleciało na pysk zobacz co za ciekawe nowe nicki tutaj zaglądają i jedyną jego wartością jest właśnie praca wielu szanowanych forumowiczów; oni swoim nickiem wypromowali stronę audiostereo.pl na wysoki poziom i stworzyli coś co nazywamy marką teraz nagle te osoby traktuje się jak trendowatych no i jak widać z wzajemnością, marka blednie z godziny na godziny, zostaje tylko nazwa strony bez tego czegoś.

Dalej nie tłumaczę bo widzę nie dociera

Dobranoc

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gdzie indziej wy***ali go w ciągu 24 godzin. Razem z wszystkimi nickami swoimi, pozyczonymi i komputerami kolegów. I nic się sie wiesza 8-)

A Wy macie dodatkowo karencję uczestnictwa, która pozwala ominąć zmienne IP na etapie pierwszych kilku dni...

Zbanujcie od razu cały obszar 83.6*

Lepiej wywalić z forum cały Mokotów niż pisać coś takiego...Wstyyyyyyd!

Jak to się nazywa? Site SA?

Pracuje ktoś na tym forum? Bo ja bym juz miał "foxbała" w worku na miedziaki i dawno bym go spuścił do Wisły.

PS. To nie "foxbat" i nikt nie pozycza nicków. Macie jakiś panel administracyjny, w ogóle? Potraficie rozpoznać usera i go jakoś zlokalizować?

Widać, że nie... Dziecinada, nie SA.

W Waszym wpisie najbardzie podoba mi się słowo:

"najprawdopodobniej"

To może jak tak, warto sięgnąć do "rachunku prawdopodobieństwa" :D

Różniczkowy tym razem się nie przyda. To mówię z litości, żeby Wam tydzień nie zszedł na poszukiwaniach.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.