Skocz do zawartości
IGNORED

cambridge audio azur 840a

radark

Rekomendowane odpowiedzi

wielkie dzięki, pilot działa w 100% był przełączony na cd, sprzedaję bo jednak ten charakter brzmienia mi nie do końca odpowiada, to naprawdę świetny wzmak, ale trochę innego odbioru oczekiwałem, dla wielu to jest strzał w 10, brzmi niezwykle czysto, szczegółowo, scena szeroka, głęboka, instrumenty namacalne ale nie do każdej muzy się nadaje, szukam czegoś zupełnie uniwersalnego od mozarta do behemotha, czegoś co zagra znakomicie na każdej płycie, wiem że długa droga przede mną ale trzeba szukać ideału dla siebie, co prawda nie jestem pewien czy taki ideał istnieje ale szukać warto

deep. Co masz na myśli pogadamy za rok, chetnie przyjme krytyke CA azura, nawet jestem ciekawy jakie sa jego wady, tak na marginesie uwazam ze za ta kwote nic nowego lepszego nie kupie, jesli tak to podajcie przyklady, przeciez ja nie uwazam ze CA 840 jest najlepszy na swiecie. Mnie w zupełności wystarcza i narazie nie planuje jakis wiekszych zmian.

Pzdr

To może ja powiem - CA jest urządzeniem za drogim jak na jego możliwości i brzmienie - ale nie jest wyjątkiem. Na rynku jest pełno wzmacniaczy grających albo cimcirimci, albo stękających i piszczących albo walących basem po uszach.

CA może i ma ładną barwę, ale wszystkie ostatnie serie Cambridge'a mają problem z niskim pasmem - gra jak by oddzielnie od reszty. Średnica jest nijaka - poprawna - tylko tyle.

Słuchając 840 nie odczuwałem żadnych emocji, a wolałbym je odczuć płacąc tyle za wzmacniacz...

A chwalone odtwarzacze CA grają sucho, i odchudzoną średnicą - wokal Cockera brzmiał jak by śpiewał Olo z Kingsajzu.

Dorzucić coś jeszcze?

Elementy montowane w CA, to dokładnie te same układy które pracują w urządzeniach Kody - jedna linia montażowa.

cóż nie zgodzę się z przedmówcą, ten wzmak to magia do delikatnej muzy typu folk, soft rock, muzyka elektroniczna, jazz itp, wokale są fantastyczne, totalnie realistyczne, wręcz namacalne, góra i średnica są doskonale zrównoważone, nic nie syczy nie rzęzi, nie buczy każdy instrument jest na swoim miejscu, bas jest równy z resztą pasma nie wybija się co jest cechą zdecydowanie audiofilską, natomiast nie nadaje się do młócki, gdzie bas gra pierwsze skrzypce, to sprzęt do smakowania dźwięku a nie do łomotu

>Elementy montowane w CA, to dokładnie te same układy które pracują w urządzeniach Kody - jedna linia

>montażowa.

Ten argument jest akurat chybiony ponieważ w swojej klasie cenowej urządzenia KOdy są jedne z najlepszych (oczywiście tylko dla ludzi, którzy kupują sprzęt po uprzednim odsłuchu, a nie na podstawie kraju pochodzenia), np. Conrad Kody za 750 zł jest lepszy od większości wzacniaczy uznanych (czyt. mocno reklamowanych) marek do 2000 zł.

kto mówi że Cambodia jest droga?

jak na cambodie to może i tak , ale ogolnie to prawie budżetowka, gdzie im tam do Rotela na przykład.

W ogóle angielskie "klocki" grają za kulturalnie, kto sie da nabrać bedzie załował.

no chyba że lubi takie plumkanie

rotel jest dobry do małych składów, przy gęstych nagraniach niestety ale się gubi, to sprzęt stworzony do jazzu, takie jest główne przeznaczenie tej marki, np do klasyki czy orkierstracji w innych gatunkach się nie nadaje, cieżko jest znaleźć zupełnie uniwersalne urządzenie

jensen. Rotel 1070 np. w porównaniu z CA 840a wypada słabiej ( szumy ,mniejsza dokładność,słabszy bas) rotel 6500zł, ca 840 4500 tys. Kolega właśnie sprzedał 2 letniego 1070 za 4500 i kupuje ca 840 ( był w szoku jak go u mnie usłyszal)

pozdr

Tu była kusząca oferta na ten wzmacniacz (kilkudniowy!):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ale nie było ofert kupna. Niepojęte.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...

Jakoś tego lepiej nie słychać, nawet angole nie byli do końca przekonani do w końcu swojego rodzimego produktu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

Tak na marginesie: dzisiaj w salonie w ktorym nabyłem CA840 A, C iT, gosc dał mi przesłuchac

>Gryphona za ok 100.000 zł, naprawdę szczerze, wiekszych roznic nie widze.

Naprawdę bardzo dobry żart.CA porównać z Gryphonem.Dobre sobie.Trzeba być naprawdę mało osłuchanym albo mieć kiepski słuch.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.