Skocz do zawartości
IGNORED

Meridian 508.24 kaputt

paavo

Rekomendowane odpowiedzi

paavo, 18 Kwi 2008, 21:54

>> Cooger

>

>No właśnie na AS zidentyfikowano dwa źródła tych laserów, a pewnie znajdą się i kolejne dwa, jak

>dobrze poszukać. Dlatego mam pretensje do customer service Meridiana, bo oni powinni

>wiedzieć lepiej.

No cóż... chyba jednak nie jest zadaniem serwisu kupować laserów z wyszukanych na google źródeł. Dlaczego nikt nie oprotestuje Philipsa, że wzmiankowane lasery przestały bys produkowane ?

Cooger, 18 Kwi 2008, 23:38

>No cóż... chyba jednak nie jest zadaniem serwisu kupować laserów z wyszukanych na google źródeł.

>Dlaczego nikt nie oprotestuje Philipsa, że wzmiankowane lasery przestały bys produkowane ?

Otóż to! Czy Meridian zamawiając u Philipsa partię laserów do CD 506 i 508 powinien był zażądać deklaracji na piśmie, że Philips będzie te lasery produkował przez następne ćwierć wieku?

A tak BTW, zupełnie nie rozumiem po kiego grzyba producenci mnożą odmiany niewiele się między sobą technicznie różniących laserów? Toż to tylko zamęt i utrudnienia. Po diabła Sony KSS210, 213 i 240? I to w dodatku każdy w trzech odmianach A, B i C? Przecież wszystkie te lasery działają identycznie, tzn. wystarczająco dobrze, a różnią się wyłącznie sposobem sterowania. To samo Philips. Namnożyli odmian lasera CDM12, i diabli wiedzą po co.

A jeszcze gorzej Sanyo. Potrafią zrobić laser o identycznym symbolu, ale w kilku odmianach różniących się ilością pinów na złączu. To już totalny bezsens.

Meridian to dobry CDP,najlepszy jaki do tej pory miałem.Ma swoje wady (jak każdy przedmiot na tym świecie) ale ma to COŚ co pozwala mi zapomnieć o niuansach brzmieniowych i cieszyć się jedynie muzyką.

Laser CDM 12.5 jest jeszcze do kupienia...w jednym miejscu w Europie,a może i na Świecie.Szerzej o tym piszę w wątku "Meridian Klub".

pozdrawiam.oct.

l'enfant sauvage

Nie można wpadać w panike jak tylko cos się zaczyna dziać, mojemu koledze zaczął zacinać sie Meridian 506.20 juz prawie wysłał go do Krakowa gdzie jest serwisant tej firmy a okazało się że wystarczyło tylko dobrze wyczyścic napęd i hula aż miło.Sprzęt ma już troche lat więc trzeba po prostu czasem go wyczyścić.

tkirmuc, 20 Kwi 2008, 09:33

>Dla mnie postawa Meridiana jest szokująca. Kupiłeś? Twój problem! To powinno dać do myślenia. Może

>lepiej wydać 10k na coś z poważnej firmy.

Chyba nie przeczytałeś uważnie tego wątku ...

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

tkirmuc, 20 Kwi 2008, 09:33

>Dla mnie postawa Meridiana jest szokująca. Kupiłeś? Twój problem! To powinno dać do myślenia. Może

>

lepiej wydać 10k na coś z poważnej firmy.

Dla mnie natomiast szokująca jest postawa takich ludzi, nie zna tematu ale swoje trzy grosze trzeba wysłać w świat .Po co trzepać " PIANE " przecież to nie cukiernia.

Moj 506.24 dziala i gra nienaganie od 8 lat. Mam rowniez kilku znajomych, ktorzy tez ciesza sie niezawodnoscia i dzwiekiem swoich Meridianow. Na Meridiana "przesiadlem" sie z Marantza CD94II, z ktorym przez 6 lat posiadania mialem bardzo duzo problemow, pomimo, ze ten model uchodzil za niezawodny... Tak bywa, czasami cos sie zepsuje...

Merian jest znakomita i powazna firma.

Dziwi mnie fakt, ze niektorzy moi poprzednicy wypowiadajacy sie w tym watku, pisza bardzo nierozwaznie, z duza nonszelancja, sami posiadajac urzadzenia duzo nizszej klasy. Wyglada wiec na to, ze niewiele mieli mozliwosci obcowania z klasa Meridiana, lub podobnych produktow.

Meridian, jako konstruktor i producent swoich wyrobow, nie musi nic nikomu udowadniac, (a szczegolnie niektorym z wypowiadajacych sie na tym forum) ich produkty ciesza sie na calym swiecie duzym uznaniem i zdobyly sobie opinie bardzo trwalych. Pozdrawiam, Z

P.S. Mam nadzieje, ze uda sie ten sprzet naprawic, 508.24 to znakomity CD player.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.