Skocz do zawartości
IGNORED

jaki odtwarzacz cd w granicach 2000zł

radeks0

Rekomendowane odpowiedzi

Zdjęcia CA Azur 640v.2

1. stan oryginalny (zdjęcie ze strony Łukasza Fikusa).

2. Zdjęcie po wstawieniu przeze mnie stopnia lampowego. Jak widać aby tam w ogóle coś zmieścić to trzeba przestawić oryginalne trafo zasilające. Warto też dysponować małogabarytowym zasilaniem dla lampy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-3550-100008063 1218714742_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak gra ten Azur 640v2 po modyfikacji, do czego można go porównać? Ja mam Rotela RCD961 i właśnie zastanawiam się co z nim zrobić (to naleśnik, a więc w środku nie ma za wiele miejsca)

Miałem w domu RCD961. Nie zrobił na mnie wrażenia, nawet nieruszany Azur540v.2 gra lepiej. Proponowałbym sprzedać Rotela i kupić Azura 540v.2 lub 640v.1. W tych Azurach jest miejsce na lampy.

• 2 miesiące później...

Witam ja moge tylko powiedziec ze drugi raz bym nie kupil arcama cd73.

Gra on za bardzo konturowo bez wypelnienia najbardziej odczuwalne jest to w srednicy

To jeden z wiekszych minusow tego cdka

A polecam Yamahe cd-s2000 warto dac to jeszcze raz tyle zl

Cedeki to przeżytek. Proponuję PC z dobrym zasilaniem i chłodzeniem + osobny HDD dla muzyki + dobra ale tania karta np. EMU + zewnętrzny DAC - a tu możliwości są wręcz nieograniczone.

Nie licząc samego PC, za pieniądze, które kosztuje Yamaszka S2000 można kupić DACa, który miażdży pod każdym względem tę Yamahę.

ja bym proponował jakiegoś esprita z tanim laserem + lampa w środek i ....niezmieniasz cdika na lata

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

radeks0, 21 Kwi 2008, 02:05

Kenwood DP-5050 w dobrym stanie ok. 250 zł, porządne nowe opampy, trafo, gniazdo IEC - w sumie 150zł, kabel 500 zł. Zagra lepiej od nowego sprzętu za 4 kzł. Resztę możesz przepić w dobrym towarzystwie lub przeznaczyć na miłe spędzenie czasu w jeszcze lepszym.

witam serdecznie!!!!!

w przedziale cenowym do 2000 PLN(sprzęt nowy) powinieneś rozważyć Xindaka C06!!!!

W porównaniu jakość/cena wypada super......polecam!

a pozostałe 500PLN zainwestuj w dobry kabelek!

>dik

Lapmizacja Azur 640C V2 o której wspominał McGyver jest sensownym rozwiązanie. Akurat do tego człowieka mam zaufanie i jeśli twierdzi że to gra dobrze istnieje duże prawdopodobieństwo że tak rzeczywiście jest.

Azur 640 V2 bez modyfikacji w moim pojęciu odpada. Ten CD w wersji od producenta jest jasno grającym źródłem o świszczącej i nachalnej górze. Nawet w zestawieniu z na prawdę dobrym wzmacniaczem nie osiągnie się niczego specjalnego. Ten typ po prostu tak ma. Nie wiem ile kosztuje jego lampizacja, ale obawiam się że w takim układzie cena końcowa wyniesie 2-3 kzł. W zwiazku z tym przemyślałbym na Twoim miejsu temat i rozejrzał się za źródłem z drugiej ręki przedewszystkim za granicą. W tym przedziale cenowym można dostać bardzo dobrze grające CD np. Audio Analogue, Musical Fidelity X-Ray V3. Trzeba tylko uzbroić się w cierpliwość i wyczaić okazję. Ostatni z wymienionych bije na łeb większość wymienionych w tym na pewno CA i Arcama. Co do tego nie mam najmniejszych złudzeń.

Źródło nie jest w systemie najważniejsze, ale jeśli zależy Ci na audiofilskich smaczkach to zdecydowanie odradzam pośpiech. Różnice międzu CD-kami nie są ogromne, ale przy dłuższym słuchaniu wychodzą jak grzyby pod deszczu i dlatego warto kupić coś na prawdę dobrego na lata.

• 2 lata później...

Jakoś na razie odechciało mi się grzebać w CD-kach. Trochę miejsca ma Usher, solidną budowę i KSS-213C. Posłucham Ushera, Arcama i CA. C.E.C. za drogi. Ciekawi mnie Arcam FMJ CD17. Jeszcze mało dostępny, nie jest chyba dużo gorszy od sporo droższego FMJ CD37 - bez drugiego trafa i bez SACD, ale tak samo montaż powierzchniowy, najnowszy DAC Wolfsona. Arcam pisze ża ma “Mask of Silence” & Stealth Mat EMC damping. Co to jest? Ktoś słuchał już Arcamaa FMJ CD17? Jakie wrażenia?

Ten artykuł powinien wyjaśnić parę kwestii ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.