Skocz do zawartości
IGNORED

Chińskie odtwarzacze CD są najlepesze !!

marcin9999

Rekomendowane odpowiedzi

Po pierwsze - CD "chińczyk" za 400 zł bije na głowę wszystko do 3 tysięcy, ( ze 100 wpisów w tym stylu więc to prawda )

"CD" Chińczyk za 3 tysiące deklasuje wszystko w zakresie High-Endu

Chińska zupka za 2 złote deklasuje zupkę w Wierzynku,

Chinka o wzroście 150 cm jest wyższa niż 200 metrowa nie-chinka.

MZHS na głowę bije MPK w Kielcach.

uuu, mała prowokacja,

postów o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad świętami Wielkanocy na forum mnóstwo,

jest grupa zwolenników chińskich wyrobów i dla nich będzie to hajend (tak jak dla innych jest nim np. Kambodża),

kwestii nie rozstrzygniemy, bo "każda pliszka swój ogonek chwali", a spore grono forumowiczów uparcie trwa przy swoim,

jeden twierdzi kategorycznie, że kable nie mają najmniejszego wpływu na brzmienie systemu,

drugi, że MHZS bije wszystkie inne klocki wielokrotnie nawet droższe (pewnie słyszał WSZYSTKIE cd tego świata i wie co mówi :-)),

taki miejscowy folklor,

ja natomiast słyszałem przedwczoraj najlepszy cd w swoim życiu i bynajmniej nie był to Chińczyk, ale co gorsza Niemiec - otóż moim subiektywnym zdaniem najlepszy cd to MBL 1531 - miodzio...

oczywiście oczekujemy na szersze pojawienie się na polskim rynku chińskich samochodów. Na pewno te za 20 tys złotych będą deklasować te za 80-100 a może i 300 tysięcy tak jak dzieje się to obecnie z odtwarzaczami CD. Bądźmy ludźmi i pomóżmy szukać pracy tym, którzy niedługo ją na pewno stracą dzięki chińskim odtwarzaczom. Proszę więc o wpisywanie deklaracji zatrudnienia dla odstających od chińskiego geniuszu inżynierów z Accuphase, Naima, Meridiana i wielu wielu innych ofiar chińskiej doskonałości.

artiQ,

No tak, MBL 1531.

Niebawem go posłucham.

Dlaczego zatem nie pozostał u Ciebie?

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

marcin9999, 23 Kwi 2008, 21:56

>oczywiście oczekujemy na szersze pojawienie się na polskim rynku chińskich samochodów. Na pewno te

>za 20 tys złotych będą deklasować te za 80-100 a może i 300 tysięcy tak jak dzieje się to obecnie z

>odtwarzaczami CD. Bądźmy ludźmi i pomóżmy szukać pracy tym, którzy niedługo ją na pewno stracą

>dzięki chińskim odtwarzaczom. Proszę więc o wpisywanie deklaracji zatrudnienia dla odstających od

>chińskiego geniuszu inżynierów z Accuphase, Naima, Meridiana i wielu wielu innych ofiar chińskiej

>doskonałości.

Czy Wam się to podoba czy nie - niebawem Chiny zdominują świat, nie tylko w dziedzinie audio.

Panie Marcinie - pokaż palcem, który z użytkowników tego nieszczęsnego MHZS-a pisał o jego HIEND-owej doskonałości. Najśmielsza ocena opiewała na przedział do 3500 zł. Może dla Was HI-END zaczyna się na tej kwocie, to wówczas wszystko jest jasne.

Marcin wzywany był do tablicy, ale może ja posłużę się przykładem z innego topicu:

"Panowie posłuchajcie tego CD. W wiekszości przypadków pogrzebie wasze źródła z hi-endowymi bebechami"

-> marc: "Może dla Was HI-END

>zaczyna się na tej kwocie, to wówczas wszystko jest jasne."

Na forum piszą ze xindaki, mzhsy to hi-end cokolwiek by ono oznaczał.

Co do chińskiej dominacji nad światem - już dzisiaj czuje sie zdominowany. mój pies mówi to samo - już uczy sie szczekać po chińsku. a ja zastąpiłem pomidorową mojej żony zupką vifon - szkoda wątroby ale trzeba - chiny nas przecież zdominują....... dobrze tylko ze w tej UE i USA łącznie z miliard ludzi prawie....może z pół roku później nas zdominują. Indie też dominują świat - pies już się boi że zastąpię go indyjską małpką...

cd chińczyk i cd japończyk to się niczym od siebie nie różnią, tylko nazwą - chińczyk i japończyk. Chyba tylko jak chińczyk jest chłopcem a japończyk dziewczynką to się różnią - pcią. Ale to już tak jak u ludzi.

marcin9999, 23 Kwi 2008, 22:46

>-> marc: "Może dla Was HI-END

>>zaczyna się na tej kwocie, to wówczas wszystko jest jasne."

>Na forum piszą ze xindaki, mzhsy to hi-end cokolwiek by ono oznaczał.

Jeżeli tak piszą to piszą nieprawdę. Nikt z nas nie ma doskonałego rozeznania w ofercie chińskich manufaktur. Nie pamiętam liczb, ale chińska klasa średnia liczy kilkaset milionów ludzi,którzy byle czego wczisnąć sobie nie dadzą.

Może zamiast bić pianę i psioczyć na tę dalekowschodnią konkurencję, czy nielepiej byłoby podjąć kooperacje z Chinolami. Co bardziej operatywni to czynią i nawet nie robią z tego tajemnicy. A taki Protonsil zarzeka się, że nie wykorzystuje podzespołów z Chin. Taka strategia jest dobra na 2-3 lata, potem pozostanie im tylko zostać firmą niszową (zresztą już jest).

marc _> no no kilkaset milionów milionerów- klasa średnia - ja cię kręcę ale fajnie przeprowadzam sie do chin.... klasa średnia w chinach - definicja - człowiek posiadający co najmniej milion ziaren ryżu na wyżywienie 10 pokoleniowej rodziny . Tak apropos świetny design - włoscy mistrzowie chowajcie się - shanghai design już atakuje

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ArtiQ, 23 Kwi 2008, 22:34

no MBL1531 jest bardzo ok ;) to takie moje marzenie i nie ukrywam ze kombinuje jak go zdobyć ;) 6k$ około w USA ;) więc nie trzeba 25kzł w Polszy przepłacać... a to że na audiogonie go nie ma świadczy tylko o jego cudowności ;)

pozdr

Matt

_> no no kilkaset milionów milionerów- klasa średnia - ja cię kręcę ale fajnie przeprowadzam

>sie do chin.... klasa średnia w chinach - definicja - człowiek posiadający co najmniej milion ziaren

Ignorancja faktów daleko jeszcze nikogo nie zaprowadziła. Np. pewna dziennikarka amerykańska,w proteście przeciwko zalewowi chińskich produktów, postanowiła przez rok nie kupować produktów z napisem "Made in China". Jak Wam się wydaję - wytrwała?

Matthew,

od niedawna, to także moje marzenie :-)

6k $ to już znacznie lepiej, teraz tylko czekać, aż trafi się coś z 2H za 3k (ale obawiam się, że przy tej klasie sprzętu mogę się nie doczekać)...

bylibyscie panowie zdziwieni widzac na dalekiej prowincji np meble czy samochody chiskie wykonczone jak najlepsze marki.tandeta to jest tylko to, co nasi przywoza do kraju.

Chiny są najwiekszym zagrożeniem dla swiata ! wiekszym niż islamscy fanatycy , 1/2 głupi busz , neo-imperializm rosjan . Kupując chinolskie wypociny sami szykujemy sobie petle na szyje . 99,99 % z nas nie zdaje sobie sprawy ze za dalekowschodnia uprzejmościa jest niewiarygodna nienawiść i pogarda dla NAS ( czyli min., mądrali na forum ) Ale to tylko jeden z powodów żeby nie kupowac chińskiego badziewia . I osobiscie wole denonka za 1000 zł ( made in japan - to takie mały kraj smiertelny wróg chinoli ) niz jakies mhzs , bxyz czy inne wynalazki za np. 3000 zł . I tyle

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

mysle ze brak dwoch chetnych na samochody nie zrobi roznicy chinczykom.A kupi to azja ,indie i ...chiny.Najlepiej jak zaczniemy ich nienawidziec jak oni nas to bedzie po rowno.Chyba znowu nie lubimy LEPSZYCH od siebie.Ajak jeszce innych....panie boze- tylko z siekiera.A przeca juz indie stoja w kolejce.Ale my od nich tez nie........Tylko POLSKIE.

a pamiętacie przepowiednie Nostradamusa - , że żółta rasa zaleje świat , może chodziło mu właśnie o zalew rynków światowych wyrobami z Chin , a to właśnie się urzeczywistnia.

zdaje się , że dalej było coś o konflikcie światowym , który rozpocząć się ma na bliskim wschodzie.

Jak mówi chińskie przysłowie - obyś żył w ciekawych czasach ;)

Na moje uch Chińczycy inaczej postrzegają muzykę , wszystkie klocki typu Usher , Xindac z budżetowego przedziału do ok4 tys. zł grały moim zdaniem stłumioną górą , ja to określam słowem muliły, nie moja szkoła dźwięku

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.