Skocz do zawartości
IGNORED

Chińskie odtwarzacze CD są najlepesze !!

marcin9999

Rekomendowane odpowiedzi

w czym bmw serii 3 jest podobne do lanosa????? chyba tym ze ma koła poza tym niczym . To dwa segmenty większe auto. Z silnikami od 140 do 340 KM - lanos ma max 100 KM. Ten test to jakaś bzdura i tyle. na wszelki wypadek proszę o źródło - bo tutaj ostatnio straszne bajkopisarstwo się odbywa. Zresztą jakoś sie ludziom upycha lanosy - mówi sie: patrz to jak BMW - ale nie ma lekko niestety wystarczy pojeździć chwile tym drugim żeby poczuć i zobaczyć że lanos to złom i taczki. W ogóle porównywanie daewoo do BMW to jak co najmniej prowokacja i nic więcej.

AWS-> to nie moje zdanie tylko ja staram się je obalić bo to bzdeta rozpowszechniana na tym forum jak mantra. chińczyk za 400 zł bije wszystko do.....miliarda.

marcin9999, rozumiem że jesteś teraz w szkole i póki co twoich infantylnych wpisów nie będzie?

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Czyli temat Chińskich CD zszedłszy w cień ... teraz mamy samochody na tapecie. Ale z tego co widzę i wiem to właśnie większość gazetek audio reklamuje towar z miejsca kultu taniego produktu i wyzysku.

Czyli wątek nie jest na ronsie reklamodawcom. Czyż bym się mylił?

Niech zgadnę ... najpierw bocznica a patom reset wątku :)

Podam przykład. Kupiłem dziś sondy pomiarowe. Piękne drogie i wogole. Ale cośmnie tkneło przy zakupie. Tanie. Pytam sie - "to z chin: .... nie skąd, bardzo dobre sondy". Przylazłem do domku. Dokładnie obejrzałem i co jajo. made in china małymi literkami . Brak okularów w sklepie dał znać. Pomierzyłem sobie to to i Załamka. KASZANA.Szkoda gadać i to nie pierwszy raz się naciolem i nie wierze że tam sie robi coś pożądnego. Bo za takowe trzeba zapłacić.

Wiele osób wypowiadających się w wątku nie rozumie jak działa chiński przemysł a formułuje wnioski ogólne. Podejście na zasadzie "wszystko Chińskie jest słabej jakości" jest tak samo błędne "wszystko co Chińskie jest przyzwoitej jakości a w dodatku tanie". Wiele osób nie zdaje sobie nawet sprawy, że często jakość produktu który trzymają w rękach zależy nie tyle od producenta jako takiego tylko od 'byznesmana' z np. Polski który ciśnie o utrzymanie najniższej ceny.

Produkcja w Chinach wysokiej jakości produktów jest jak najbardziej możliwa - aktualnie w dużej mierze te wysokiej jakości produkty wytwarzane są na zlecenie dużych koncernów, z ich własnym developmentem i kontrolą jakości ale za kilka lat gdy Chińczycy zrozumieją pewne rzeczy i zasady sami będą w stanie osiągnąć taki sam poziom. Na razie borykają się z kilkoma problemami (w pewnej części wynikającymi z kultury i mentalności) ale już nie długo zmieni się to podejście albo po prostu sami sobie zatrudnią inżynierów z Europy... bo designerów z Korei już zatrudniają.

otoż to cooger - zgadzam sie z tym co mówisz- kiedyś ktoś pluł po sony że stosuje zasadę: you buy what you paid for. to samo jest zasadą wyceny produktów. jeżeli coś jest tanie ot zazwyczaj taką jakość przedstawią jak jego cena - jakby miało lepszą jakość to dystrybutor już dawno by to pozycjonował wyżej - głupich nie ma

dokładnie - kupując chińskie wspierasz przemoc . dlatego każdy kto kupił chiński odtwarzacz powinien dostać bambusową pałką po głowie od chińskiego sb-ka i będzie rozgrzeszony BO SAM POCZUJE wagę SWOJEGO ZAKUPU

Swięta racja,trza patrzeć od kogo kupujemy:

USA - największy truciciel środowiska

Anglia- szkoda gadać,prześladowcy Irlandczyków od lat

Szwecja - Potop to pamiętamy do dziś

Francja - wytłukli sk***ysyny prawie całą arystokrację ( i za co ? )

Niemcy - no,k...a mać prześladują naszego Kubicę

Tylko krajowe kupować,ale jak ?

Toć transporty w nich "kitajskie"

:-))))))

>marcin9999

Albo nie udało mi się przekazać tego co miałem do przekazania w klarowny sposób albo celowo przeinaczasz moje słowa. Bynajmniej nie sugerowałem tego, że tam nie da się wyprodukować tanio i dobrze. Bo się da. Tylko trzeba to robić z głową i nie ciąć kosztów tam gdzie się tego nie powinno robić i nie dążyć do osiągnięcia najniższej ceny, bo to zawsze w pewnym momencie oznacza obniżenie jakości poprzez użycie gorszych materiałów.

--

A co wspierania komunistów i takie tam... to produkcja jest generalnie w rękach prywatnych a państwo dodatkowo ją wspiera, to nie jest taki komunizm jak w ZSRR czy w dużej części w PRLu. Kiedyś od Tajwańczyka usłyszałem, że niestety nie dadzą rady konkurować z jedną z Chińskich firm bo ta... jest bardzo silnie wspierana finansowo przez państwo... mimo że jest w firmą prywatną.

a wy chyba wszyscy bredzicie z tej powagi - bo po pierwsze:

mam na sobie teraz chińskie buty, jeżdżę niemieckim bmw -właściwie to tureckim bo 5-tki są tam obecnie robione tak jak i toyoty i wiele innych , mam całą kupę japońskiego i amerykańskiego trucicielskiego sprzętu i polskie PO-PIS pieniądze. sensem wątku było co innego , że chińskie odtwarzacze nie są takie najlepsze jak to wielu sugerowało na tym forum, - złe to one może nie są ale najlepsze też nie.

a wy chyba wszyscy bredzicie z tej powagi - bo po pierwsze:

mam na sobie teraz chińskie buty, jeżdżę niemieckim bmw -właściwie to tureckim bo 5-tki są tam obecnie robione tak jak i toyoty i wiele innych , mam całą kupę japońskiego i amerykańskiego trucicielskiego sprzętu i polskie PO-PIS pieniądze. sensem wątku było co innego , że chińskie odtwarzacze nie są takie najlepsze jak to wielu sugerowało na tym forum, - złe to one może nie są ale najlepsze też nie.

marcin9999, 26 Kwi 2008, 18:01

>a wy chyba wszyscy bredzicie z tej powagi - bo po pierwsze:

> mam na sobie teraz chińskie buty, jeżdżę niemieckim bmw -właściwie to tureckim bo 5-tki są tam

>obecnie robione tak jak i toyoty i wiele innych , mam całą kupę japońskiego i amerykańskiego

>trucicielskiego sprzętu i polskie PO-PIS pieniądze. sensem wątku było co innego , że chińskie

>odtwarzacze nie są takie najlepsze jak to wielu sugerowało na tym forum, - złe to one może nie są

>ale najlepsze też nie.

Oho, coz za zmiana frontu!

I po co było się tak pluć? Toż od samego początku nikt tu nie twierdził że chińskie jest najlepsze. Twierdziliśmy natomiast, i nadal tak twierdzimy, że co niektóre chińskie wyroby w swojej kategorii cenowej przedstawiają się na tyle dobrze, że warto je brać pod uwagę.

zapytaj sie mcgyver mojego sąsiada co mysli o cd88 który kupil na ebayu- odsprzedałby ci go za 60 % ceny i chciałby zapomnieć jak najszybciej. no a tak w ogole za upierdliwosc z innego wątku dostajesz bana :-) ot tak tomekl3 i gagacek tak samo . Tak to sie nazywa u mnie wolnośc dyskusji.

w ogóle on by te ...ujostwo chętnie wyrzucił przez okno - teraz piszesz ze cię taka opinia gówno obchodzi to sobie postój i poczekaj. Wciskaj dalej innym że to jest oki sprzet. Tylko dlaczego naciągasz ludzi.

Ło człowieku, naciągam ludzi? A co ja sprzedaję te MHZSy, czy co? Ani nie sprzedaję ani nie kupuję, ale jak czytam takie bzdury to nie sposób nie zareagować. Mamy zresztą z Gagackiem z ciebie niezły ubaw.

A tak nawiasem mówiąc, to sąsiad cię znienawidzi za robienie antyreklamy klocka którego chce sprzedać. Chyba że ani ten sąsiad, ani jego cedek nie istnieją?

Ło człowieku, naciągam ludzi? A co ja sprzedaję te MHZSy, czy co? Ani nie sprzedaję ani nie kupuję, ale jak czytam takie bzdury to nie sposób nie zareagować. Mamy zresztą z Gagackiem z ciebie niezły ubaw.

A tak nawiasem mówiąc, to sąsiad cię znienawidzi za robienie antyreklamy klocka którego chce sprzedać. Chyba że ani ten sąsiad, ani jego cedek nie istnieją?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.