Skocz do zawartości
IGNORED

Beresford DAC - jakie wrażenia?

kjeld

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące później...

Kupiłem używanego Beresforda TC-7510 MK 6/4 mod_21. Co to za mod?

Gra to detalicznie, szybko, wyraźnie, trochę jednak mało kolorowo i ujmująco w zakresie średnicy. Wysokie tony dość ładne, nasycone. W w niskiej i średniej średnicy brakuje trochę soczystości. Bas się dobrze nakreśla, pokazuje najniższe częstotliwości, ale brak mu energetycznego wypełnienia i stabilnego wybrzmiewania. Pierwsze pierdolnięcie jest ale potem whoop i już nie jest taki śmiały. Podsumowując bogate brzmienie, ale słabo się wypełnia. Czy ktoś ma podobne opinie?

tak wysoko mierzyles a tak nisko spadłes w wyborze DAC-a?:) czytalem w innym watku ze rozwarzasz powazniejsze konstrukcje, ja tez szukalem i znalazłem, wazne ze jestes zadowolony i to sie liczy, pozdro

Ja powoli myślę nad zmianą swojego Beresa na coś znacznie lepszego. Tylko pytanie, czy do kwoty powiedzmy 5k znajdzie się sprzęt o wiele lepszy, najlepiej z USB? Chodzi mi o gotowe rozwiązania. Jeśli nie, to zawsze mogę zlecić tuning sławetnej lampucery.

• 3 miesiące później...

Audiofile zastanawiający się nad zakupem Beresforda powinni wiedzieć o kontrowersji opisanej tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Chodzi o to że producent tego DACa logował się na różnych serwisach, pod wieloma nickami, i zachwalał właściwości swojego produktu, podszywając się pod fikcyjne tożsamości "zadowolonych klientów" bądź pasionatów którzy mieliby jakoby modyfikować jego sprzęt.

Oszustwo zostało ujawnione przez adminów (zob. link powyżej) za pomocą adresów IP i cookies. Nie byłoby w tym chyba nic nadzwyczajnego gdyby nie skala procederu. Z jednego z nicków wysłano (tylko na jeden forum).... ponad 1100 postów, w większości zachwalających Beresforda.

Zaznaczam że opinie o produktach Beresforda na tamtym forum (HeadFi) są pozytywne, w sensie takim że DAC jest warty swojej (niskiej) ceny. Zgorszenie wywołała natomiast kampania spamowania, która miała na celu wytworzenie mitu jakoby ten DAC był "Giant Killer-em" czyli konkurował z urządzeniami wielokrotnie droższymi.

Powyższy wpis nie jest moją złośliwością pod adresem (chyba rzetelnie wykonanego) produktu lub producenta. Uważam jednak że powinniśmy wiedzieć o takich praktykach, ponieważ wielu zpośród nas dokonuje decyzji m.in. na podstawie opinii z internetu. Ich świadome, masowe i umyślne zafałszowanie to podłość.

PS

prosze mi nie kontrować że "beresford jest dobry" - no ja wcale nie mówie że jest zły (zła jest tylko praktyka podszywania się pod "zadowolonych klientów"), ani że "wszyscy tak robią" bo to po prostu nie jest prawda. Nie wszyscy robią jak Pan Beresford, alias Herandu, alias DCLee, alias Jerry, itd.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>Roki, to normalka, nawet na audiostereo tak jest...

Na pewno masz rację, foxbat, bo mówi mi o tym "nos". Szkoda tylko że admini nie są tak samo dociekliwi jak ci z serwisu na którym klepał sznycle Beresford.

• 3 lata później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.