Skocz do zawartości
IGNORED

Żywiołowe i ekspresyjne przewody?

mk345

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Proszę o pomoc w doborze zarówno kabli głośnikowych oraz interkonektu, które mógłbym wyłonić z gąszcza ofert rynkowych i wypożyczyć na odsłuch.

Potrzebuje kabelki analityczne,o żywiołowym oddaniu dynamiki i drive'u, dodające ekspresyji i witalności,nadające najniższemu zakresowi max. sprężystości i szybkości (może być kosztem jego odchudzenia), nie ocieplające średnicy (mogą ją wypchnąć trochę do przodu). Zastanawiam się na początek nad kabelkami Nordost FlatLine GOLD (?). Proszę o propozycje kabelków które mogłyby spełnić moje oczekiwania.

witam, jestem "kablarzem" ale mimo tego uważam, iż przymiotniki użyte w tytrule to pewnego rodzaju "nadużycie" w stosunku do możliwosci modelowania brzmienia w systemie przez kable :)

Ale z w miarę tanich jeszcze interkonektów, z jakimi miałem do czynienia, najbliższy określeniom: szybki, odchudzony, rozjaśniony, był nordost red dawn

pzdr

Oczywiście zgadzam się że okablowaniem radykalnie nie da się zmienić charakteru

brzmienia,jednak po podłączeniu kilku kolejno po sobie w tym samym systemie i

pomieszczeniu można dość wyraźnie usłyszeć różnicę w brzmieniu każdego z nich,

jeżeli zastosuje się kabelki o radykalnie różnych cechach, którymi się one cechują.

jeżeli zastosuje się kabelki o radykalnie różnych cechach, którymi się one cechują.

jeżeli zastosuje się kabelki o radykalnie różnych cechach.

Obawiam się, czy Flatline za bardzo nie wyostrzy Twojego systemu. Nie wiem jak wzmacniacz, ale CD i kolumny do miękkiego brzmienia bym nie zaliczył... Jednak jeśli upierasz się w dodaniu 'żywiołowości' to Flatline'y jak najbardziej.

• 1 rok później...

U siebie stosuję bi-amping - na górę Nordost Red Dawn, na dół Straight Wire Serenade - jest znakomicie !!! Serenade ma dużo mięcha, potężny, kontrolowany basior, do tego szybki, Red Dawn to szybkość, detal, powietrze - cudnie się uzupełniają ! Red Dawn nie jest suchy, ani ostry - warunek - dobre zasilanie !!!!

mk345

W tamtym tygodniu ktoś sprzedawał na allegro(nie ja)interkonekt XLO Reference3. Cena około 1klz, chyba nikt nie kupił, więc pewnie pojawi się ponownie. Powinien idealnie spełnić wszystkie twoje oczekiwania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.