Skocz do zawartości
IGNORED

Spadek merytorycznego poziomu forum

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

> nawet ostatnia kłótnia discomaniaca i audioholika i ich obozów (chyba już w 3 tematach) po odsianiu plew pozwala na wyciągnięcie ciekawych wniosków,

Ciekawe do jakich ?

Tematem wyboru źródła zajmuję się intensywnie od kilku miesięcy i czytam na forum wszyskie wpisy z nim związane. I moim zdaniem kłótnia discomaniaca i audioholika absolutnie nic ciekawego to tematu nie wnosi, a wnioski do jakich powoli dochodzę na podstawie kolejnych odsłuchów nie pokrywają się ani z tym co pisze discomaniac ani z tym co pisze audioholik. I to jest dla mnie jakiś przykład , że poziom dyskusji na forum jest niski.

TUX

>Tematem wyboru źródła zajmuję się intensywnie od kilku miesięcy

no to tu masz źródło wiedzy ... Trafi się i filozof, guru, ciekawe czy ktoś jeszcze słucha muzyki??

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

TUX,

paradokslanie tematy o których mówimy pomogły mi w podjęciu decyzji, w sprawie wyboru (jak tylko pieniążki pozwolą) odtwarzacza cyfrowego (serwera),gdyż:

- w sumie i tak najważniejsza jest część analogowa,

- zachowujemy możliwość korzystania z własnych cd po skopiowaniu + flaci itd., a pliki będą coraz bardziej powszechne,

- nie ma napędu (lasera), czyli najbardziej zużywających się części odtwarzczy CD i SACD,

- gramofon mimo, że dźwiękowo dla mnie super jednak odpadł bo od zera to drogie przedsięwzięcie (głównie chodzi o płyty),

wiem że ww. wnioski są oczywiste, ale ich suma doprowadziła mnie do wyboru jw. przy założeniu, że kupuję sprzęt nowy (co akurat nie jest najrozsądniejsze).

hazardzista5, 17 Lis 2008, 15:13

>paradokslanie tematy o których mówimy pomogły mi w podjęciu decyzji, w sprawie wyboru (jak tylko

>pieniążki pozwolą) odtwarzacza cyfrowego (serwera),gdyż:

w sumie i tak najważniejsza jest część analogowa,

---------------------------------------------------

Więc ? przed tobą największy wybór i tutaj będą schody bo skąd wiesz która z zaproponowanych konfiguracji będzie dla Ciebie ? a padnie ich w wątku xxx ?? będą przepychanki bla bla bla i texty typu Ja mam doświadczenie... ja słuchałem...ja wiem, a wy ? i co ? myślisz że ktoś trafi w twój gust muzyczny ? HAH oczywiście że nie do końca ale jeśli będziesz z wyboru zadowolony to z pewnością będziesz pisał o tym i polecał kolejnym swoją konfigurację nie mając pojęcia jak zabrzmiał by inny system za te same pieniądze ale ważne że twój Ci cieszy. Więc podejmowanie decyzji o zakupie na podstawie opini na forum bez posłuchania to CZYSTA GŁUPOTA.

CZY DORADZANIE MA SENS?

- różne klocki różnie ze sobą grają, czasami to może być przeskok o 2 klasy

- ludzie mają różne preferencje brzmieniowe

...

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Z tymi "preferencjami" to bzdura ,zawsze podswiadomie wiemy ze "cos jest nie tak"-tylko boimy sie do tego przyznac.Jesli jest muzyka-emocje,roznicowanie rytmu,dynamika ,barwa,zachowana jest intonacja ,fraza, reszta jest nie warta uwagi.Jest interakcja z artysta jak podczas rozmowy na zywo.

Preferencje to slepa uliczka a przeskok moze byc tez do tylu lub do innej szkoly. :)))

Panowie,panowie!,już dajmy spokój tym przepychankom,oczywistym jest fakt że każdy z nas ma swoje upodobania i każdy chciałby udowodnić wyższość swojego sprzętu czy konfiguracji nad innymi.Obserwując niektóre ataki na forumowiczów innych bywalców forum to nachodzi mnie refleksja czy trzeba się brać za pewnego rodzaju uszczypliwość,czy po prostu przeczytać i ewentualnie przemilczeć.Nie chciałbym zostać zle odebrany przez kolegów,jak też nie próbuję być arbitrem czy pouczać innych.Jestem za tym natomiast iż można by być miłym i subtelnym przez cały rok na okrągło,a nie tylko w święta.

@areczek, skieruj bardziej swoje zapytanie w stronę osób nadużywających trybu rozkazującego, a w szczególności słowa "udowodnij". Zapytaj ich po co wchodzą na forum, które nie jest dla nich, bo audio ich nie interesuje, tylko chcą się pochwalić, że coś tam liznęli teorii obwodów i "oczy im się otworzyły". Wyobraź sobie sytuację - wchodzę na forum rodziny Radia Maryja lub Telewizji Trwam i zaczynam rzucać hasła we wszystkich wątkach "Boga nie ma! Przestańcie chrzanić!". Na odpowiedź, że się mylę, ripostuję: "Jest? To udowodnij!". I co? Nie wolno im gadać o czym tam sobie gadają? W imię czego mam im zakłócać ich błogostan i robić chlew na forum? To jest kultura? Tak się zachowuje człowiek rzekomo dużo wiedzący? Nie czytam ich forum, nie uczestniczę, nie nawracam, nie jątrzę, nie uprawiam prymitywnego chamstwa, które w realu mogłoby doprowadzić niektórych do rękoczynu. No ale... w internecie można wszystko, wszędzie i w dowolnym więku. Nie ma przeciwwskazań, żeby tu się udzielał dwunastolatek, a może i napisze bardziej z sensem niż ktoś tam posiadający wnuka w tym samym wieku.

czego mam im zakłócać ich błogostan i robić chlew na forum? To jest kultura? Tak się zachowuje

>człowiek rzekomo dużo wiedzący? Nie czytam ich forum, nie uczestniczę, nie nawracam, nie jątrzę,

W zasadzie to fakt,ale z drugiej strony brak wpisów nie rozwinie wątku więc problem ciągnięcia byłby z głowy.Pewnie kulturą jest w chlewie się nie tarzać więc może lepiej nie odpisywać,tak czy siak trzeba iść na kompromis,być może większy to dla ciebie kompromis niż dla tych co chlew z forum robią,ale nic na to nie poradzisz.Albo może jednak poradzisz.

Arek__45, 17 Lis 2008, 17:05

Preferencje to slepa uliczka a przeskok moze byc tez do tylu lub do innej szkoly. :)))

-----------------------------------------------------------------------------------------

Tak jak wszyscy kochamy altuski :D

zacytuje jednego kolegę i powiem wam jedno fajnie że są niedoświadczeni ludzi bo jest wesoło!!!!

chodzi o cd radmora(nie słyszałem gorszego cd)

jakub102 tak się składa, że mam tego Radmora

kiedyś próbowałem go bezpośrednio odróżnić od taniego technicsa SL PG 490 odróżnienie było niemożliwe

wszystkie CD grają tak samo co bezskutecznie tu głosił XYZPaweł i ja się z nim zgadzam

WILU,

a kto mówi o wyborze konkretnego sprzętu tylko na podstawie opinii,

natomiast była mowa o wyborze rodzaju źródła, poza tym nie mam ambicji wybrania najlepszego klocka na świecie w tej cenie itd. ważne żeby być zadowolonym z własnego wyboru,

co do słuchania (nie słuchania) opinii innych osób: to kwestia doświadczenia i obserwacji, obenie jest na forum co najminiej kilka osób których opinie w pewnych tematach uznaję za wiarygodne i nawet mógłbym coś kupić w ciemno na tej podstawie bez większego ryzyka,

tak naprawdę jest kilka szkół brzmienia i związanych z nimi preferencji,

np. mniej więcej 30% osób oceniających AS - bardzo pozytywnie wypowiada się o xavianch, i najczęściej tym osobom znacznie mniej odpowiada szkoła brzmienia WLM (oczywiście są wyjątki),

• Redaktorzy

"kiedyś próbowałem go bezpośrednio odróżnić od taniego technicsa SL PG 490 odróżnienie było niemożliwe

wszystkie CD grają tak samo co bezskutecznie tu głosił XYZPaweł i ja się z nim zgadzam"

To na razie tamtemu młodemu koledze wyszło, że tak samo gra historyczny Radmor i superniskobudżetowy Technics. Innymi słowy WSZYSTKIE cedeki grają tak samo, ja, ja, Hans...

"kiedyś próbowałem go bezpośrednio odróżnić od taniego technicsa SL PG 490 odróżnienie było niemożliwe wszystkie CD grają tak samo co bezskutecznie tu głosił XYZPaweł i ja się z nim zgadzam"

Na podstawie porównania tych dwóch urzadzeń i bełkotu XYZ twierdzisz, że wszystkie CD grają tak samo - gratuluję i proszę nie popuszczaj. Życie w nieświadomości jest takie ciche, błogie i jakże bezpieczne jak egzystencja w Tworkach.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

życie w nieświadomości naprawdę jest błogie, kiedyś byłem zadowolony z radmora, a teraz ciągle mi czegoś brakuje... :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.