Skocz do zawartości
IGNORED

Paradigm Monitor 9 ver.3 vs Usher S-520

zulus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

wiem, że to zupełnie inny typ kolumn ale właśnie nabyłem Usherki i przeprowadziliśmy test u kolegi podłączając do wzmacniacza AMC. Od razu mi się rzuciło w uszy, że Usherki miały bardzo przejrzystą górę i były bardziej szczegółowe. Bas nie miał takiego mięcha jak podłogówki paradigma ale za to był pod pełną kontrolą i nawet przez chwilę nie zadudnił. Może był bardziej naturalny...nie jestem osłuchany. Wokal po poprostu wspaniały. Klasyka, Metal, Jazz...Wszędzie było wspaniale. Im lepszej jakości była płyta CD tym monitorki pokazywały co naprawdę potrafią. Monitorki zrobiły na koledze na duże wrażenie, że postanowił zmienić swoje 10 letnie Paradigmy(wcześniej nie miał do nich za bardzo zastrzeżeń) na coś nowego. I stąd moje pytanie w imieniu kolegi. Jakie kolumny grały by jak Paradigmy ale, żeby były bardziej szczegółowe, przejrzyste i miały bardziej wyeksponowane wysokie. Dobrze, żeby cena miała swoje uzasadnienie w różnicy i niebyła z kosmosu.

https://www.audiostereo.pl/topic/42347-paradigm-monitor-9-ver3-vs-usher-s-520/

Niech przejrzy nowa oferte paradigmow, sa troche bardziej wyrownane "tonowo". Chociaz swoj charakter caly czas maja. Ushery to bardzo dobre, neutralne kolumny w tej cenie(podobnie graja kolumny od Pianocrafta-tez moze sie nimi zainteresowac model NX-800). Moze jeszcze przejrzec oferte Cantona czy Monitor Audio. Sa to tez dosc uniwersalne kolmny. Jesli lubic poczuc ciepelko niech uslucha Visonik Evolution 3.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Jesli chodzi o małe monitorki z bardzo dobrym basikiem warto posłuchać Xindak S06 i Koda K2000.

Nie zaszkodzi .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

post-4769-100003377 1210345140_thumb.jpg

post-4769-100003378 1210345140_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Od siebie mogę polecić Kody K-5000F (~2300) jeśli ma być podłogowo ;), jeśli monitory to K-5000S (~1000) i tuning u neela (350) który naprawdę czyni cuda ;) do tego mogę polecić komplet Musical Fidelity A3 który mam aktualnie spięty z K-5000S(Neel) i naprawdę jest to bardzo fajniutki komplet, bardzo miło się słucha muzyki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.