Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmak słuchawkowy na TPA6120 + DS1802

ChUmI

Rekomendowane odpowiedzi

przelew zrobie z rana .

Jesli chodzi o elementy to zamawiam wszystkie smd wraz z tpa i diodami prostowniczymi , fety sparowane rowniez , ds1802 tez .

Elektrolity kupie sam .

przelane . mail tez poszedl , tabela skorygowana .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ajajaj...

Tabelkę proszę zostawić w spokoju, informacje o nieścisłościach (jak i maile o wpłatach) prosiłem na PW/Mail, żeby sie zaśmiecać wątku - trzymajmy się tego.

Sprawa z FETami wygląda następująco: w TME są dostępne 2SK170 (nie wiem jaka seria) w cenie 0,48zł/szt przy >100szt. Jednak, żeby je sparować trzeba poświęcić całe popołudnie, a z tym raczej będę miał problem... Moja propozycja jest tak, że każdy dostałby powiedzmy 24 szt. tranzystora (potrzeba 8) i parowałby we własnym zakresie. To jest około 12zł, a szansa na sparowanie dobrych par 75% (wg. Chumiego, który ze 100 dobrał 50% bardzo dobrych i 25% dobrych par). Ewentualnie można zaryzykować i kupić tylko po 16 szt. Jak Wy widzicie ten pomysł?

Co do elementów - większość osób chce bez kondensatorów elektrolitycznych, w takim razie zestaw "elementy" będzie zawierał: elementy SMD (diody, rezystory, kondensatory), stabilizatory (317/337), złącza ARK2, złącz SIP2, TL431, gniazdo i wtyczkę (i może taśmę, jak będzie) do płytki klawiatury.

ps. ciągle nie mam spisu elementów smd :)

>esh0, 16 Paź 2008, 09:37

>Ajajaj...

>Sprawa z FETami wygląda następująco: w TME są dostępne 2SK170 (nie wiem jaka seria) w cenie

>0,48zł/szt przy >100szt. Jednak, żeby je sparować trzeba poświęcić całe popołudnie, a z tym raczej

>będę miał problem... Moja propozycja jest tak, że każdy dostałby powiedzmy 24 szt. tranzystora

>(potrzeba 8) i parowałby we własnym zakresie. To jest około 12zł, a szansa na sparowanie dobrych par

>75% (wg. Chumiego, który ze 100 dobrał 50% bardzo dobrych i 25% dobrych par). Ewentualnie można

>zaryzykować i kupić tylko po 16 szt. Jak Wy widzicie ten pomysł?

cyt: Ajajaj...

...co prawda nie biorę udziału w tym zamówieniu, ale z zainteresowaniem śledzę ten wątek i zupełnie nie widzę tego pomysłu z 16 szt fetów dla każdego do sparaowania.

Powiem nawet więcej - to się na pewno nie uda!

Mam w swojej "szufladzie" ok 80 szt z których porobiłem pary i z trudnością mogę zrobić "czwórki" nie mówiąc już o "ósemkach" (taka się trafiła tylko jedna).

Proponuję swoją pomoc w tym zakresie. Należało by zakupić trochę więcej - powiedzmy jeszcze 200szt - tych tranów i łącznie z tymi które już mam mogę podobierać dla chętnych po 8 szt w czwórkach lub ósemkach (jak się trafią;).

Po sparowaniu odesłał bym całość koledze który robi płytki.

TME ma w ofercie k170 z serii GR.

Akcja jest non profit, cena jest tak jak w TME, jednak za pozostałe po parowaniu trany muszą pójść w Wasze koszty (widzę ok.12 chętnych) - więc szacunkowo jest to koszt ok 11zł/osobę z przesyłkami.

Jak będzie akceptacja mogę się tym zająć, chyba że macie inna propozycję.

Okej, zrobiłem samemu spis elementów ze schematu.

Przy obecnej ilości osób chętnych (14) wychodzi 25zł. W skład tego kompletu wchodziły by:

Kondensatory SMD: 100nF, 1uF 10pF, 10nF, 10uF

Rezystory SMD 1%: 100R, 10k, 10R, 1k, 249R (240R bo nie ma 249R akurat), 2k, 2k7, 49R9 (51R podobnie jak z 249R), 4k7

Diody SMD: MBRS340

Przełączniki: TACTM-64N (powinny pasować)

US: TL431CLP, LM317T, LM337T

Złącza: Gniazda 2x5PIN 2,54mm, wtyki na taśmę 2x5PIN 2,54mm, ARK2 5mm, SIP2 2,54mm, taśma

Teraz rozważam sprawę TPA i DS - dam znać wieczorem.

ps. póki co mam wpłaty od 9 osób... mało. Mam nadzieję, że nie marnuję czasu nad tym wszystkim na marne.

pps. pomysł z parowaniem fetów przyszedł mi do głowy po tym, jak Tomek napisał, że udae mu się sparować 75% z danej paczki... Nie wnikam, jeśli podoba Wam się pomysł kolegi Luisa, to oczywiści ja się zgadzam.

Witam

Pomoc w sparowaniu fetów 2SK170 na tych warunkach jakie proponuje Luiss to chyba najbardziej optymalne rozwiązanie. Z większej ilości będzie można znacznie łatwiej i dokładniej dobrać. Ja jestem ZA.

esh0 - proszę dopisać mnie na DS i FET'y

----------------------------------------

Dzięki - Pozdrawiam

Sorry za tabelke , zrozumialem ze mamy ja korygowac .

Co do fetow , zlacz , DS , TPA , przelacznikow , pinow , tasmy - akceptuje co postanowicie .

Napiszcie ostatecznie ile jeszcze przelac i juz .

Chcecie melfy, będą melfy. Cena części niewiele ulegnie zmianie, może o złotówkę taniej.

DSy będą po 10zł, TPA po 15zł.

A teraz hop siup na pociąg ;-/

Również popieram pomysł kolegi Luiisa odnośnie FETów.

Co do rezystorów to także jestem za tymi okrągłymi MMELFami o czym pisałem już wyżej.

Jeszcze jedna sprawa... Chumi pisał że stosował kondensatory foliowe do montażu powierzchniowego. Te co chcecie zamówić to za pewne ceramiki?

Proszę o zestawienie w jednym poście cen za elementy. Każdy sobie sprawdzi i weźmie to co będzie potrzebował.

Jak się zorganizuję to napiszę zaraz ile i jak za elementy.

Co do wpisu Muzga - nie będzie żadnej listy elementów co i ile kosztuje - pakiet elementów kosztuje 25zł. Można kupić albo wszystko, albo nic. Jeśli komuś to nie pasuje, to albo niech sam zajmie się organizacją zamówienia elementów, albo niech nie zamawia w ogóle. Proszę uszanować mój czas i chęć pomocy.

Napisałem co wchodzi w skład paczki elementów, jedyną zmianą póki co są rezystory MELF. Mogę ewentualnie dokonać zmian jakiś elementów w obrębie całej paczki - proszę tylko napisać co jest proponowane. Wpisu odnośnie kondensatorów foliowych nie znalazłem.

Witam wszystkich elektroników. Trochę późno się obudziłem. Czy dało by rady przyłączyc się jeszcze do zamówienia :) please ? Byłbym chętny na komplecik - płytka + elementy :) Pozdrawiam wszystkich.

Z tymi kondami musiało mi się coś przywidzieć... dawno czytałem cały wątek.

Miałem na myśli coś w stylu:

- Płytka/płytki 20zł

- Elementy 25zł

- DS 10zł

- TPA 15zł

- FETy 11zł

Czyli sam zrobiłem zestawianie ;) sprawdźcie czy ok.

Rozumiem że do tego potrzebne są już tylko elektrolity, trafo i wsio śmiga?

Ta płytka pod przyciski oczywiście jest w zestawie ?

Pieniądze dotarły?

Wszyscy sobie pomagamy to może ja od siebie coś zaproponuje... jeżeli ktoś z Jasła/Rzeszowa i okolic miałby kłopoty w obsadzeniu elementów SMD to dysponuje stacją do SMD 968 i mógłbym mu pomóc w montażu wzmacniacza w wolnym czasie ;)

To o taki spis chodziło, wybacz że się uniosłem trochę, ale dzisiaj miałem ciężki dzień i nie zrozumiałem Cię ;-)

Generalnie to co napisałeś zgadza się, ale żeby było to ja potwierdzam:

- Płytka/płytki 20zł

- Elementy 25zł

- DS 10zł

- TPA 15zł

- FETy 11zł

FETy (zamówię 300) przyjdą też do mnie, ja wyślę je do Luisa, a sparowane odeśle on do mnie.

Obecna tabelka jest poniżej. Obowiązuje "Wpłata 2". Proszę ponownie o sprawdzenie poprawności.

Przyznam, że nie spodziewałem się takiej zawieruchy przy tym zamówieniu...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przepraszam, chwile nie zaglądałem do wątku, chciałem przelać pieniądze, ale nie zostałem uwzględniony na DS'a i FET'y, a pisząc na liście "części bez TPA" miałem nadzieje, że chodzi o wszystkie bez tej kostki. Czy można jeszcze skorygować tabele?

Właśnie po to jest lista, żeby sprawdzić i poprawić ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam ponownie ;)

Prosze dodatkowo jeszcze o dodanie do tabelki 2szt DS i jeden komplet gniazd wtyczek i tasmy wiecej czyli zamiast dwoch to trzy komplety ;)

(przelew w drodze)

Kol esh0 bedzie wiedzial o co chodzi gdyz wyslalem mu wczesniej emila;)

pozdrawiam

Można się zapisywać na pewno do poniedziałku wieczora - ciągle lista jest otwarta, ale jednocześnie proszę od razu robić wpłaty, żebyśmy za długo nie czekali.

Proszę tylko dokładnie pisać co się chce (szczególnie proszę osobno pisać o DS, TPA, FETy i elementy, bo to są 4 różne pozycje).

marcineks, zastosuj się do tego wyżej i napisz mi na PW informacje.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.