Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz do usher s-520

rafx

Rekomendowane odpowiedzi

zulus, 4 Cze 2008, 12:36

>U mnie usherki grają z MA na KT88 i gra to bardzo dobrze, ale niestety nie wydobywa z lampy tego

>ciepłego niskiego basu bo po prostu nie mogą :(

Przerobiłem trzy lampy począwszy od Yaqina, Ming Da, a skończywszy na Prima Lunie. Żadna z nich nie trafiła w moje upodobania. Te KT88 - niezależnie od klasy wzmacniacza - nigdy nie zagrają ciepłym brzmieniem. Jak to znawcy piszą grają po tej jasnej stronie. Najlepszym rozwiązaniem jest zakup hybrydy z mocną, tranzystorową końcówką mocy (najlepiej w klasie A) i przedwzmacniaczem na lampach. Dla bardziej wymagających końcówka mocy i przedwzmacniacz na lampach.

Lampy EL34 grają przepięknie, ale do rocka - niezależnie od jego odmiany - się raczej nie nadają. Już nawet byłem zdecydowany na PL na EL34, ale w mocniejszej muzyce nie wyrabiała. Kupiłem na KT88 i po roku sprzedałem.

Posidającym dzieci nie polecam zakup lamp "Made in China". Duże ryzyko

dominion, 1 Cze 2008, 21:20

>Witam.

> Czy musical fidelity A1 byłby dobrą partią do tych usherów? Udaje to lampe, gra ciepło, nie

>męczy...

Znam to zestawienie i gra całkiem nieźle.

• 4 miesiące później...
  • 3 miesiące później...

Za pozwoleniem podłacze sie pod temacik bo nie chce zakładać nowego.

Poszukuje wzmacniacz do usherów kwota to 1500 zł ( 2000 jesli trafi sie cos fajnego), moze być uzywany.

Poprzednio grały z creek 4330 ale on słaby troszke do nich. Potem cyrus III i jak dla mnie znacznie lepiej. Jednak scena wycofała sie do tył co mnie nie satysfakcjonowało.

Chciałbym zeby zagrały z nieco wiekszym pazurem, i szersza scena. Fakt stoja od siebie 2 metry w pokoiku 9 m^2 wiec nie mam co wymagać.

Zastanawiam sie nad audiolabem, MYRYAD Z140, cyrusem.

Z góry dzieki za odpis w temacie wałkowanym wielokrotnie

• 4 lata później...

Sprubuje troche wskrzesić ten temat :)

A co powiedzie o Rotelu Ra-04 lub Ra-05 ? Ktoś miał przyjemność ???

Napisz do kolegi Violet nadal posiada powyższe monitory i wiem, że miał je podłączone do wzmacniacza Rotel, bodajże Ra 01 lub Ra 02.

Kiedyś jak miałem S520 kupiłem Nada 326BEE było naprawdę fajnie. Potem kupiłem Nada 370 i było jeszcze lepiej. Spróbuj w miarę możliwości trzymać się zasady im więcej prądu do S520 tym lepiej.

Pozdrawiam i powodzenia,

Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Polecam wypróbować połączenie z MF np. E10, E11, A3, A300.

Osobiście mam połączone wyżej wymienione monitory z MF E10 i raczej nie zamierzam już tego zmieniać, wydaję mi się że MF A3 może też być dobrym wyborem ale to już kwestia większej sumy.

Ps. pamiętaj też o akustyce bo to podstawa, bez niej nic nie zagra dobrze.

Jeszcze jedno podpowiem z doświadczenia Ushery S-520 najlepiej łączyć z lekko ocieplonym wzmacniaczem.

• 3 miesiące później...

Sprubuje troche wskrzesić ten temat :)

A co powiedzie o Rotelu Ra-04 lub Ra-05 ? Ktoś miał przyjemność ???

u mnie uszatki grają z RA-01 i arcam'em cd17. Po małych próbach z nad'em, i harman'em wybór bez żadnych wątpliwości padł na rotela. Jazz i blues..... brzmi wyśmienicie ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.