Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  469 członków

Denon Klub
IGNORED

Klub marki Denon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich 🙂

Dorwałem w niezłej cenie odtwarzacz DCD-695. Zapewne nie zaskoczę nikogo jeśli powiem, że w zestawie nie było pilota i właśnie to mnie tutaj sprowadza.

Czy ktoś byłby w stanie poratować mnie informacją, który model RC pasuje do tego modelu? Modeli tych pilotów jest cała masa i słyszałem że w Denonie ciężko z kompatybilnością.

Gdzieś znalazłem info że to RC-241 a gdzie indziej piszą o RC-242.

Jeśli ktoś dysponuje taką wiedzą to będę wdzięczny za pomoc :)

19 godzin temu, thekurek napisał:

Witam Wszystkich 🙂

Dorwałem w niezłej cenie odtwarzacz DCD-695. Zapewne nie zaskoczę nikogo jeśli powiem, że w zestawie nie było pilota i właśnie to mnie tutaj sprowadza.

Czy ktoś byłby w stanie poratować mnie informacją, który model RC pasuje do tego modelu? Modeli tych pilotów jest cała masa i słyszałem że w Denonie ciężko z kompatybilnością.

Gdzieś znalazłem info że to RC-241 a gdzie indziej piszą o RC-242.

Jeśli ktoś dysponuje taką wiedzą to będę wdzięczny za pomoc 🙂

W. Zasadzie to wszystkie pasują, nawet od nowszych AE. Możesz kupić oryginal albo zamiennik na aliexpress za 20zl.

?👈

• 1 miesiąc później...

Witam! 

Mam Denona dcd s1 to chyba mogę pisać 😀 ale nie o tym gdyż najprawdopodobniej będzie za niedługo na sprzedaż... Z innej beczki szukam DA S1 w normalnej cenie - może być na 100 v.  Ktoś coś???... 

• 1 miesiąc później...

A może ktoś ma taki DAC i chciałby umieścić tutaj fotki wnętrza tego cuda, przedmiot jest rzadki i w Polsce jest pewnie tylko kilka egzemplarzy tego Daca. W sieci są tylko zamazane fotki w shitowej rozdzielczości.

• 3 tygodnie później...

Witam serdecznie klubowiczów 😉 melduję się wraz z moim nowym kompanem który przybył z Kraju Kwitnącej Wiśni  Denonem DCD SA-1, porównywałem bezpośrednio z Unison research CDP i z Unisona nie było co zbierać , piękna maszyna, fantastycznie brzmi , w zasadzie zmiany jakie nwiósł w moim systemie kinki studio ex-m1+ , Dynaudio Confidence c1 były bardzo duże, poprawa w każdym aspekcie, separacja, głębia sceny, zejście na basie i wybrzmienia, detal, coś niesamowitego 

Denon klub.jpg

• 2 tygodnie później...

To inna liga 

Tamten nowy to kosztowal kilkadziesiąt tys.

Był niedawno na olx uzywka, to ma ok 20 lat, za ok. 10 tys pln, wisial długo, juz nie ma

Od 1700ne to lepszy będzie nawet stary dcd-3000 , dcd-s10

• 2 tygodnie później...

Witajcie koledzy.

Mam pytanie. Według was warto wymienić Pma 2020 Ae na Pma 3000 Ne? Odrazu uprzedzam że nie potrzebuje wejść cyfrowych.

Przy okazji napiszę że będę miał na sprzedaż Dnp 800 Ne, w kolorze premium silver, mam go od 6 lat i kupiłem go w salonie Denona w Warszawie.

Będę miał również na sprzedaż Dnp 2000 Ne w kolorze czarnym. Posłucham go i wymienię go na model w kolorze premium silver.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.