Skocz do zawartości
IGNORED

Co chcielibyście pod choinkę?

antos

Rekomendowane odpowiedzi

Gość patinkaw1

(Konto usunięte)

Może nie będę orginalna ale ja nie pozostałam w sferze marzeń jak co po niektórzy i sprawiłam swojemu mężowi audiofilowi (budżetowemu) kolumny JBl LX2005. A najważniejsze w tym wszystkim jest to że go wspieram w tym hobby jak tylko mogę. Pozdr.

Hiena-podróbka- ja mam właśnie takie Riaudio. Niestety nie jestem tak całkiem nim zaślepiony. Jest ten preamp dobry dla "szczególarzy i analityczniaków". Myślę wkrótce opa (najwyższe modele) zastąpić czymś o pełniejszym a mniej szczegółowym brzmieniu. Znudziło mi się słuchanie szczegułów. Teraz słucham jedynie muzyki.

>> maleo

Coś jest na rzeczy, choć szczerze wyznam, że ampy (nawet te prądożerne) są mniej wymagające i zdecydowanie układniejsze w pożyciu niż kobiety. Wbrew pozorom są też tańsze, nawet te z górnej półki. No i rzecz najważniejsza - w każdej chwili mogę je wyłączyć ;-))

Tak więc póki co, zostaję przy ampach. Jest to zdecydowanie bezpieczniejszy wybór.

Pzdr.

Franuśśś!!! Nie dowcipkuj. Na wagę to możesz kiełbachę kupować

Gdzie trzymam? Pokój, który jest dużym salonem (60m) mam o nieregularnych kształtach i ścianach. Kolumny stoją przed kominkiem po obu stronach. Jest to coś w rodzaju muszli koncertowej. Po prawej stronie mam regał od ziemi do niemal samego sufitu (pokój b. wysoki). Płyty zreszta leżą u mnie wszędzie. Postaram sie zamieścić zdjęcie. O walorach brzmieniowych- cholografii, przestrzenności niech się wypowie Frank- jako osoba postronna, a która często u mnie słucha.

Burżuj... sabaryta... krwiopijca...

Toż w 60-metrowym salonie zmieściłoby się pięc rodzin z dziećmi, kotami i psami. Może by jeszcze jakieś dwie ubogie staruszki przycupnęły przy kominku i ogrzały się przy wesoło trzaskających winylach.

Ech, gdzie jesteś towarzyszu Che?

• Redaktorzy

A co ty Jazz chcesz? Żeby się wszyscy zmienili? I w co konkretnie? A Zydelka zamówienie, to pomijając cholo-cośtam, popieram. Jak będzie szedł ten transport dla niego, to dla mnie tak po metrze, ale dobrych. Jako dodatek do zamówionej Lyry...

Jazz>

Drogi Jazzie , sam Widzisz,że Twoje permanentne bicie po łapkach wszystkich i wszystkiego wokół jest de mode (l'accent grave).

Mnie, Twoje jałowe wywody już nudzą, a mojego redakcyjnego kolegę który tylko czyta listę , "Zmusiłeś" do napisania paru niecenzuralnych słów, bynajmniej nie z powodu braku argumentów, ale raczej była to jedyna sensowna riposta na brak argumentów w Twojej wypowiedzi dotyczącej naszej roli w UE. Udowodniłeś Pan tym, że o Unii niewiele Wiesz , niewiele Rozumiesz. Poza tym Jesteś niegrzeczny. Nie z powodu argumentów jakie Przytoczyłeś, po części są OK, życzenia na święta to nie miejsce na takie wywody. Pierdnąłeś kiedyś na przyjęciu ? Tak ? To tak właśnie powinieneś sie czuć teraz !

słowem - Wyluzuj Facet - Jesteś już nudny, Kumasz ?

A ja nie wiem, co chciałbym znaleźć pod choinką.

Najbardziej brakuje mi czasu na słuchanie i czerpanie pełni radości z tego hobby. Ale czas trzeba znaleźć samemu.

Żona zażyczyła sobie takie ładne lśniące kable, byle nie jakieś "szlauchy". No to dla niej niech bedą głośnikowe Red Downy.

Dla mnie Nottingham Analog Spacedeck. Chyba nie byłem na tyle grzeczny, żeby liczyć na Anna Log (a może byłem?).

Fade, fade, nie wiem co ci odpisac. Bylem szczery w swoim zyczeniu. Jeszcze raz wiec: wiecej kompetencji i zero chamstwa. Teraz wyloze ci podtekst na stol, jakby wlewajac wode do konskiego koryta, przed ktorym z ryczacym pyskiem machasz niepotrzebnie ogonem. Tak cie nieco iluminujac w twojej nietrzezwosci i oslepieniu apetytem na swiecidelka pod skradziona choinka. Otoz zycze sobie jeszcze polskiego produktu audio w swiatowym standardzie, z ogromnym popytem, znakomita podaza o znakomitej jakosci i uznaniu krytykow.

Więc ja spróbuję dokonać rzeczy prawie niemożliwej. Postaram się prebudzić Ciebie ze snu własnego samozadowolenia, niczym brat Zen :

WAL SIĘ ZE SWOIMI ŻYCZENIAMI - OCENAMI , TO NIE MIEJSCE NA NIE - PRZESTAŃ PIERDZIEĆ NA PRZYJĘCIU !!!

Cytuję:

.....Zycze wam, moim rodakom, bardziej racjonalnego myslenia,...-

a co może myślimy jak kretyni ?

pracowitosci, .....- jesteśmy pracowici chcesz dowodów ?

utemperowania fantazji ....... - a dlaczego ?

i apetytu na dobra materialne,.... dlaczego ?

naprawy drog, --- tu ok.

i tak nic nie wskazuje na to, ze wyjdziecie ( ?) poza margines sektora uslugowego), - no tak , wy amerykanie , czy co tam macie w paszporcie kolego jazz - wyszliście bardzo dawno

...w koncu zlapania sie za lopate i posprzatania wokol samych siebie. ...-

posprzątajcie kolego jazz w tej ameryce , czy gdzie tam mieszkacie.

Bez wstydu, z meskim zapalem. Dla wlasnego wizerunku.

Fade, moja intencja bylo pozostanie przy indywidualnych zyczeniach. Ale zacytuje ci niewinna sytuacje i uproszcze twoja liste pytan i znakow zapytania. Prosze tez, nie poruszaj przy naszych wymianach opinii, zdan, swojego fetyszu funkcji fizjologicznych. Zgoda? Otoz za nasz miedza moj sasiad zadal mi pytanie: "Panie sasiedzie, co jest taka waszym produktem-wizytowka w skali globalnej, jaki wy tam w Polsce macie przemysl?" Fade, bylo mi niezmiernie przykro, przykro i smutno, ze nie znalazlem odpowiedzi. Wyciagnij wniosek jaka bedzie rola Polski w EU. Tak nie oszukujac siebie samego. Stan na czerwonym swietle przy zjedzie z Alej w Prymasa i zwroc uwage na chwiejace sie swiatla. Te sygnalizacyjne tez. Na przyklad.

Jazz>

No tak , poza tym korupcja, walka o skóry, dzieciobójstwo, kryzys w budżecie, Lepper, koklusz i cykliści itd. Tylko powiedz mi człowieku ( Walenrodzie nasz !) po jaką cholerę sie tak nabzdyczałeś. To jest bracie forum audio , ...........AUDIO . Kończę jałową dyskusję

A po wypowiedziach Jazza to jeszcze bym sobie życzył, żeby miast narzekań pojawiały się działania, żeby mniej było krytyków a więcej twórców. Szczególnie tych krytyków ze fraszki Sztaudyngera...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.