Skocz do zawartości
IGNORED

Odrejonizacja odtwarzacza DVD z USA

Jazz

Rekomendowane odpowiedzi

Według informacji podanych na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) multiregion jest osiągalny w tym modelu jedynie przez wymianę chipa.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Potwierdzam,

za pomoca pilota (np. PDA) albo "ręcznie" mozna odregionizować tylko modele:

DCS-100 , DCS-303 , DCS-505 , DV-37 , DV-333 , DV-343 , DV-350 , DV-353 , DV-355 , DV-454 , DV(L)-505 , DV-535 , DV-606D , DV-646 , DV-656A , DV-717 , DV-757 , DV-K101 , DV-U7 , DVL-91 , DVL-909 , XV-DV303

Fade, to jest zawsze dylematem. Te dwa miejsca, ta rejonizacja. Nie chodzi tyle o ceny co o podaz. Spedzajac po kilka miesiecy w Polsce w ostatnich latach, dosylane mi sa przez przyjaciol do kraju filmy z USA. W Polsce mam odtwarzacz region 1 i biorac pod uwage slaba jakosc (moze sie myle) odtwarzaczy z Mango TV, wlasnie tak sie jakos stalo, ze przywiozlem ze stanow Pioneera 47. Mam awersje do zbyt duzej ilosci komponentow na polce. Polskich filmow nie za bardzo da sie na tym ogladac, natomiast to co jest dostepne na polskim rynku, a niedostepne w USA ogladam sporadycznie i przy uzyciu powerbook'a. Mam nadzieje, ze przy rozpoczynajacym sie systemie swiatowych premier rejonizacja w odtwarzaczach w ogole kiedys zaniknie.

Jazz>

W Chicago ( nie wiem gdzie dokładnie, i jak sie nazywa - słyszałem kiedys w TV Polonia,) prowadzi działalność polsko- amerykański dystrybutor polskich filmów z amerykańską rejonizacją. Gdybyś znalazł ten kontakt , byłoby po kłopocie.

Można wtrącić?

Polecam:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A teraz kilka słów:

Powiem szczerze, że ja bardzo bym chciał kupić kilka filmów polskich wydanych właśnie tam - w Stanach, mimo, że są one również wydane tutaj w Polsce.

Powód jest prost, to co robią polscy dystrybutorzy - w szczególności Vision to kpina. Zobaczcie jak są ostatnio wydawane filmy przez tego dystrybutora. "Tato", "sztuka kochania", "Balanga".

No jak? W STEREO!!!!

K*** to ja kombinuję jakie głośniki (pięć sztuk), jaki subwoofer, jakie kable, a oni mi film w stereo wydają!

Rozmawiałem z nimi. Tłumaczyli to koniecznością utrzymania niskiej ceny filmu na poziomi 25 zł. Ale powiedzmy sobie szczerze. Jeżeli decyduję się na zakup jakiegoś filmu do mojej domowej kolekcji to chcę by był wydany porządnie. (Może jakieś edycje specjalne dla zboczeńców) a standard w stereo skoro musi być tanio.

Ale nie ma wersji specjalnej, jest tylko ta w stereo. Ponadto jeżeli już jakiś dystrybutor zepsuł tak dany film wydaniem w stereo to i tak polski rynek traktuje ten film jako wydany i nie ma co liczyć, że w niedalekiej przyszłości pojawi się wersja wydana porządnie.

Dany film jest speiprzony na długie lata, albo nawety na zawsze.

Dla porównania amerykańskie wydanie (Również przez VISION!!!!) tego samego filmu Tato w USA ma już obraz 16:9 (a nie 4:3) i dżwięk Dolby Digital (a nie stero).

No i niech mi ktoś powie - czy to nie jest skandal, że POLSKIE filmy są lepiej wydane za granicą, a w Polsce nasz rodzimy dystrybutor traktuje nas jak łachów?

Jaki sens będzie miało napinanie się nad sprzętem do KD jak nam będą tak płyty wydawać?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.